Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vanek
hogy kell síkíttatni a gitárt? asszem vhogy a 2.bundnál? talán üveghang? mert nekem úgy nem m1...

R U Ready?!?!? ...broken soul...

H. Peti
na milyen a strato? Képet kérnénk ha van, vagy linket ahol meg lehet tekinteni! Amugy mennyi volt tokkal vonóval?

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

szerintem ne is tekerd be, mert úgyis rá fogsz jönni, hogy folyton lehangolódik. érdemesebb inkább lefixáltatni a tremolot megfelelõen behelyezett fadarabok segítségével, és stabilabb lesz a gitár hangolása.

különben meg a betekerésnél meg kell akadnia, és onnan vissza kell tekerni addig, amíg pont jó.

*

különben nagy királyság van, holnap repülök a deluxe stratomért ;-)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Ron Ragm
Végre eljött az alkalom és sikerült beújítanom akusztikusról elektromosra. Egy ilyen 30k-s szódával elmegy gitárra tessék gondolni, egyelõre ennyire tellet nameg gyakorolni jó lesz. Viszont a tremoloval van egy kis gondom, ugyanis mikor beletekerem egész szépen megy egy pontig ahol megakad, és onnantól nincs tovább, feszegetni meg nem akarom. Én csinálok rosszul valamit, vagy mehet szervízbe? (garanciás)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

gergou
Egyik haveromnak van egy elado Samick 24 boundos gitarja, szinte uj allapotban vintage tremoloval, puha tokkal egyutt... Akit esetleg erdekelne szoljon ( egy dupla ket szimpla hangszedo, es atlatszo barna destes jellemzi... kb 80 ezer huf)

`Take a look to the sky just before you die`

Maradjunk annyiban, hogy régimódi vagy 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
a haverod nem akar örökbefogadni? 😄

Stain: bocsi, hogy nem hiszek neked, de én elég régi módi vagyok, és szerintem ez nem strato 😄
Valahogy nem méltó a fender stratocaster névre 😄
és szerintem csúnya is 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

" nekem minden hangprogi királyul fut xp alatt "
en azt nem mondtam hogy a hangszerkezstok ,zeneszerkesztok nem mennek jol xp alatt..
de a gitarozashoz minnel kisebb keses kell kulonben elvezhetetlen az egesz.. es a kis kesest asio driverrel lehet elerni.. ami meg xp alatt nem az igazi.. win98se alatt tokeletes..
amugy tenyleg jobb egy jo pedal vagy elofok mert jol szolnak ezek a progik de megse az igaziak 😊

Már emlegetted azt a haverodat. Én ilyet nem hiszem, hogy vennék... valahogy nem gitározásra való, hanem a vitrinbe.

skiper: nem próbáltam, van pedálom, az jobb

egy haveromnak meg ilyenje van:

http://www.fender.com/products/show.php?partno=0112004

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Skiper
woww. mi az a miegyébbbb???? a guitar rig is jol fut (ha megvan)?

gyuri http://gyur6.uw.hu

nekem minden hangprogi királyul fut xp alatt, sõt, még 2003 server alatt is, sb live-al meg miegyébbel párhuzamosan 6 csatornán.

Skiper
hát de bakker akkor most höh?!?!?!?!? xp alatt nem tudok zenét csinálni?
B*SSZA MEG a microsoft!!!

Sosem hisztek nekem:

http://www.fender.com/products/show.php?partno=0101570

talan meg az alaplapi hangkartya is jo lenne de az biztos hogy egy sima sblival is kisebb lene a keses ...(nekem is ez es 3-4 Mset kesik a hang.. nem lehet eszrevenni)
kx drivert innen tudsz szedni

viszont xp alatt ne probalkozzz mert kesni fog a hang (nagyon)..
csakis win98 se
Skiper
ufh, köszi. akkor mit csináljak hogy jo legyen? kxdrver az mi? nincs win98se-m, de nem is akarok feltenni. alaplapi hangkártyám van tudom enm tul jo de ha vennék ujat segitene?

"mondom win98se + kxdriver ,vst pluginek (amplitube , guitar rig , Warp vst) es nem nagyon lesz keses ien 3ms -eket el lehet erni egy sb live al is.. azt meg mar eszre nem veszed.."

Skiper
holnap veszek ilyen NAGY JACK -> KIS JACK átalakitot, benyomom a line-ba hangkártyán, vajon azon is késni fog?😛

Skiper
sziasztok. szereztem egy Guitar Rig nevû progit, nagyon tetszik, jópofa. csak az a gond, hogy vagy fél másodpercet késik a hang, ha mikrofonról veszek fel. és ez idegesít, miközben játszok, kiesek a ritmusból. ért vki hozzá/tud vki segíteni?

Match
az a shownmaster széria..
az nem strato...az egy másik gitár...

Inkább arra gondoltam, hogy a pu-k nem egy mûanyag lemezhez vannak felcsavarozva, hanem a testhez, és az talán változtathat valamit. Az a gond, hogy nagyon szívesen meghallgatnám valahol, de itthon nem lehet, odaát nem jutok most el boltba (ott sem szokott lenni amúgy, és csak rövid ideig leszek), csak neten lehet megrendelni.

Ja, és ezeket már ében fogólappal csinálják, nem rózsafával, én meg nagyon szeretem az ében fogólapokat... 😊

Match
fender húrok szarok...

fender akusztikus fém húrrol van valakinek vmi tapasztalata?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Match
nicns két olyan strato aminek egyforma hangja lenne (tapasztalat).
hogy ez a tetõcsere mennyit változtat, azt nem tudom, mindenesetre szerintem olyan nagyon sokat nem... (bár engem a gibsonra emlékeztetne, tehát lehet hoygtompábbnak hallanám a hangját 😄)

htx

Hellhammer
Most így nem vágom biztosra, hogy mi lehet az, de a nyújtásokat szokták néha nyillal jelülni, a full meg arra utalhat, hogy egész hangot kell nyújtani.

hi!mit jelent a guitar proban ha van a hang fellet egy kis nyil és rá van irva hogy full?????????????

Vannak ezek a FMT meg QMT (szép mintás jávor felületû) stratok... Ezek úgy szólnak, mint egy rendes strat vajon? Nem tudom sehol kipróbálni, mert még egy darabot sem láttam belõle. (Tátrainak van hasonló, de az kézzel gyártott és casio pickup van benne.)

Hellhammer
OK. Közben nekem is sikerült leszedni, a melóban baszakodott a tûzfal...

Köszi 😊

Vanek
ha feltettem a húrokat,de elbasztam,mert csak 1szer tekeredik a kulcson az baj? ja,és elszakadt az egyik és raktam helyette egy másikat mindegyik új,csak más gyártótól... lesz különbség?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

asio4all az nem teljesen asio driver .. el nem mondom hogy mer mert annyira nem vagom ezeket.. ez arra van, hogy barmilyen gagyi hangkartyahoz felrakhass asiot de kis idoziteseket mint pl kx asional ne varjal..
most raklikkeltem es elkezdte szedni..
szal igen
Hellhammer
Épp tegnap raktam fel 😊 Idõm még nem volt kipróbálni, mert hajnal 2 körül bazsakodtam vele, de már alvás volt utána, mert reggel 8-ra meg melóznom kellett jönni :|
Nemsokára megyek haza és majd próbálgatom. Régebben amúgy én is Win98SE + kX driver-el nyomtam, király volt, de utóbbi idõben nem nagyon foglalkoztam a dologgal, de sztem most megint összedobok egy ilyen rednszert a régi 3 gigás vinyómra 😊

dashed_: mûködik a linked? Nekem nem nagyon akarja letölteni onnan a cuccot 😞 Persze lehet, hogy az itteni tûzfal a hibás, majd megpróbálom otthonról is...

hi!mit jelent a guitar proban ha van a hang fellet egy kis nyil és rá van irva hogy full??????

Az ASIO4ALL-t nem próbáltátok? Ez ELVILEG minden hangkártyával mûködõ ASIO driver. Sajnos én nem tudom kipróbálni, mert otthon Mac van nem PC, itt meg nincs mit bedugnom a gépbe 😞
Match
jah, az igaz hoyg jobban szólnak, de azért nem teszek fel win98-at 😄
keresek valamit linux alá 😄

azok nem vst pluginek.. + azok is kesnek picit (legalabbis revalver nalam igen) + revalvernel jobban szolnak az alabbi pluginek szntem..

mondom win98se + kxdriver ,vst pluginek (amplitube , guitar rig , Warp vst) es nem nagyon lesz keses ien 3ms -eket el lehet erni egy sb live al is.. azt meg mar eszre nem veszed..
megtudna valaki dobni egy müködö guitar fx linkkel....

Match
de a refalver nmeg az fxbox megy jól

Match
jah ok 😄
winxp + ASIO van 😄

kx driver es win98se - nelkul nem is erdemes probalkozni vst pluginekkel realtime..
Match
ez kurvajól szól csak fél percel késõbb mint ahogy megpengetem a gitárt 😄

Match
feltettem a guitar tracks-t, de nem tom hoyg kjéne arra bírni hoyg effektezzen nekem...

Hellhammer
Ilyenrõl nem tudtam
Köcce az infót, ha hazamegyek ki is próbálom majd

vagy egy sima vst host progi pl DSound RTplayer Pro..(5mb)
Hellhammer
Valami olyan hangszerkesztõ progi, amivel lehet VST plugineket használni. Én a Cakewalk progijait használom (Guitar Tracks, Pro Audio), de állítólag a Sonar alatt is mûködik...

Match
amplitube-hoz mi kell?

Hellhammer
Hát nemtom ahhoz jó-e, itt meg tudod nézni a listában, hogy mit támogat a kX project: klikk

Ha nem jó, attól még próbálkozhatsz simán az Amplitube-al, az bármilyen hangkártyán elmegy 😊