Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ujedith
koszi segitseget, de nekem c-media hangkartyam van
ahoz is jo talan ez a cucc?

Hellhammer
Jaja WDM vagy ASIO driver kell hozzá. Ha ASIO módban használod a kártyád, az a legjobb, úgy lehet a legkisebb késleltetést elérni. Ha Soundblaster-ed van, akkor kipróbálhatod a kX drivereket (érdemes), ez egy open source projectben készülõ drivercsomag, "enyhén" bonyolult 😊 szal nem árt érteni hozzá egy kicsit, viszont sokkal jobb mint a gyári. Itt megtalálod.

Maga a kX csomag is tömve van egy halom effektel, idézet a honlapról:
"Reverb Lite, Stereo Chorus, Delay, Overdrive, M4Tube (TubeSound), Chorus, AutoWah, CL Reverb, ProLogica, RingMod, Eq10a, APS Flanger, APS AutoWah, Stereo/Mono Vocoders, Overdrive2, Encode4, APS Fuzz, Stereo Mix, Mono Mix, Pan, Pan x2, EQ Bandpass, EQ Highpass, EQ Highshelf, EQ Lowpass, EQ Lowshelf, EQ Notch, EQ Peaking, Frequency Splitter, Stereo Volume, Downmix, Cnv51To2 (kXSurround), APS Compressor, B2B, ac3passthru, Phat EQ Mono, Phat EQ Stereo, WaveGen, Everb, Surrounder, Gain, Decimator, Crossfade, APS Pitch, CLEAX3Reverb, FXMix, Epilog Lite, Prolog Lite, FXBusX, APS Compressor+, FXMix2, HpSp, MX6, Expander, Expander+, WaveGen3, DelayA, DelayB, Dynamics Processor, NoiseGate2T, NoiseGate2Ts, Vibrato, 2nd-order and 4-order Crossovers, BoobleGum and Timbre - included with the latest kX Driver package."

Egyébként én a Cakewalk Guitar Tracks és a Pro Audio progit használom, amihez az Amplitube nevû VST plugint is megszereztem. Nagyon ütõs cucc ez az Amplitube (www.amplitube.com) 😊

PTW
Még mindíg eladó 8): Ibanez Rg7620 NG (7 húros) DiMarzio Blaze 7 pickupok, Floyd Rose Low Pro-Edge satus tremolo..
embertelenül szól. a kép meg magáért beszél.. (egy két halvány pendetõtõl származó felületi karc, de semmi komoly, gyonyörû állapotban, húrszakadás után készült a kép ezért a 6 húr..8) )

200.000 petákért

Lassú gép, vagy nincsen WDM driver a hangkártyához.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

ujedith
Sziasztok ismeri valaki a Guitar FX Box v2.5 progit?
Na, ha igen akkor segitsegre lenne szuksegem,mert az a baj vele, hogy kesik a hang. Megpengetem es egy fel masodperccel kesobb szolal meg. Eleg idegesito. Nem tudja valaki mi lehet a gond? Esetleg tud valaki egy ehez hasonlo progit, ami, jol muxik?
Plizz HELP!!!
Koszi elore is.

huh koszi.. igymar gyerekjatek lesz bekotni.. koszi
Erre keress rá a google-ben: 'humbucker pickup wiring diagram', nekem 34e találatot dobott ki.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

hat ha origin dobozos pickrol van szo akkor a dobozba lehet megtalalni a kapcsolasi rajzot... ha ez nincs akkor vmelyik boootba kell rakerdezni hatha lemasoljak neked:] mar ha van nekik olyan amilyen neked kell:]
Satchfan
Szerintem mindenképpen szakemberrel csináltasd...

www.satriani.com

hmm...
nem tudja vki, hogy van e valahol pickup bekoteshez vmi rajz vhol vagy vmi?
a legyen az lenne hogy van 2 simple es egy dupla pickup.. a 2 szingle be van kotve faszan, csak a dupla nincs bekotve + a duplahoz van egy 6 labu felezo kapcsolo ,amit nem nagyon tudok normalissan bekotni 😞
Match
megjöttek az én dimarzióim is...még várat magára hogy beszereljem, de I'm so happy 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

H. Peti
dimarzio paf pro! YES! Most vettem 1 napja, beszereltem, eszméletlen faxa! Ajánlom!!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Satchfan
Megkésve bár... Részemrõl is Boldog Szülinapot!

www.satriani.com

Hellhammer
Köszönöm 😊

vááá, tegnap kipróbálhattam egy '78-as Fender Precision-t!!!!!!!!!!

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
Heppi börzdéj 😄

mert? :-DD

Ment privátba !

p)ec
Nem tudja vki, hogy az orosz határ közelében hol gyártanak szerszámgépet?

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Lateralus:
na megvan a penz.. akar holnap vagy holnap utan le is tudnek ugrani megnezni ,ha nekd jo a ket nap kozul vmelyik..
egy telszamot irj plz es akkor a holnapi nap folyaman felhivlak es megbeszeljuk a tobbit.
muhácsá!
befújtam a potijaimat kontaksprével!
aztakurva......
ha elõbb tudom, nem járom le a lábamat új potméterekért....

jah

aminek a képét belinkelték?

samick

és milyen lesz?

nah jövö héten meek gitárt venni oh yeahhh!!!!!!!!!
már csak egy erösitöt kéne szerválni 😊

ok.. koszi a turelmed 😊
Nem adtam még el.
Ma akartam feltenni hirdetési helyekre, de nem volt rá idõm.
Akkor még várok kicsit.

virush
csao, hasonlo,
szombathelyi zenekar dobost keres, fontos lenne felszereles, egy kis tapasztalat meg foleg elszantsag😊ha erdekel vkit e-mailen megbeszeljuk
bocsi, h ide irtam, de hatha olvassak😊
pa

Lateralus :
nem tudom mi a helyzet az erositovel , eladtad e mar vagy sem.. szal ugynezki meguszom azt a trafipaxos dolgot es akkor megmarad az erosito ara... mindez holnap derul ki.. ha meguszom akkor a heten akar, ha neked is jo leugranek megnezni az erositot..
szal holnap mindenkepp jelentkezem..
(remeli megvan meg az erosito 😊 )
híííí, bazze, ez már azért kicsit sok :-D

Hellhammer
Szolgálati közlemény:
Zenekarunk dobost keres Salgótarján körenyékén. Olyan arc kellene, akinek van cucca, lelkesedése, satöbbi. Azért az sem árt ha nem a tizenéves rakenroll fíling hajtja csak, hanem tényleg szeretne valamit letenni az asztalra 😊

Ha tudtok ilyen emberkérõl akkor szóljatok már légyszi! 😊

her Valo
lehet, ezt nemtudom

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
a régi gitárjaiban is van 60-as...asszem az ami elvileg ilyen single hangzású nem?

her Valo
ujabban James 60-ast tesz elore...

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
nemtom....azt tudom hogy ha a hídhoz teszed a 85-öt akkor jó vintage hangzása lesz (amikor a csövek tépik szét a közönség fejét 😄).
egy haveromnak van úgy.
a 81 az oylan EMG átlag, akárhova teszed ugyan olyan hangja van 😄

Énis pickup cserén gondolkodom. EMG-be gondolkodom, 81/81 vagy 81/85. Nyakba érdemesebb 85-öt rakni?
Hellhammer
Nekem is ilyen gitárom van csak csavarozott nyakkal 😞 és hamarosan hasonló dilemma elé nézek. Én EMG-81-eket (esetleg a nyakhoz 85-öst) akarok belerakni. Másik fórumon (elég jó, érdemes elnézni oda, bár lehet, hogy ismeritek klikk ide) azt mondták, hogy a villanygitár hangját a következõk adják, ebben a sorrendben:
- pickup
- test anyaga
- formája
- felépítése
- húr

Persze a hangzásba az is nagyon bele tud szólni, hogy hogyan játszol rajta, és milyen cuccon nyomod. Szal nehéz válaszolni rá, tényleg az lenne a legjobb ha ki lehetne próbálni. Mondjuk szvsz az biztos, hogy jobban fog szólni upgrade-elt pickupokkal, mint az eredeti Epi pickupokkal.

H. Peti
heló!

Kéne nekem egy kis segitség és-vagy véleményezés. Nagy dilemma van, mert piköpcsere készül, de nem tudom, hogy merjek e rendelni árkádián keresztül cuccot. A Gond az hogy nem igazán tudom, hogy fog szólni a gitáromban. A kiválasztott modell egy seymour duncan SH2 Jazz modell hidhoz. A gitár Epi Standard, "valamilyen" mahagoni test, jávor top, mahagoni ragasztott nyak. Mennyire passzentos ez a konstrukció szerintetek? Zenei téren, hard rockos + pici metálos dolog, sok "szólóval"(képességeimhez mérten persze).

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

udv.. sry .. de ugy nez ki ,hogy nem jon ossze a penz ...
tegnap elkaptak trafipaxal ugyhogy most oda kell majd a penz..😞
megvan!

www.muziker.sk

kicsit necces, mert szlovákul van (mégha a brit zászlóra kattintunk is :-)), de olyan árak vannak!!!!

olyasmit mondott egy szlovák srác, h a Yamahák JÓVAL olcsóbbak náluk..

p)ec
Ja azt már én is hallottam, hogy ott ócsó a hangszer...

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

onnye, most olvasom, h Szlovákiában 19 % az ÁFA! szal még ott is megérné vásárolni....

Oké !

Még esetleg abban is benne, vagyok, ha neked megér egy plusz fuvart és nincs messze (mondjuk Pest környéke), hogy elvisszük próbára és ott kipróbáljuk mennyire jön be neked éles helyzetben.

igazabol jobb lenne minel elobb mert mar mindenki csak arra var hogy legyen cuccom es probalhassunk, viszont semmi pinzem nincs jelenleg 😞
de ezen a heten lehet hozzamvagnak egy kisebb osszeget es akkor akar hetvege fele le is tudnek ugrani megnezni a motyot.
majd meg a heten irok, hogy mi a helyzet..
Helló !

Mennyire sürgõs ?
Neked mennyire az ? 😊
Nem mondanám, hogy nagyon, de hónapokat sem szeretnék várni. Ki akarom belõle venni a pénzt, mert jelenleg nem használom. Bármilyen furcsa, de két koncertet élt csak meg, azóta próbákon énekre használtam, de most van másik cucc arra, ez meg hazakerült a szobámba. Itthon már csak hobbiból pengetek néha, de arra nekem elég egy 10 wattos régi szar motyó is, nem használom ki a 65W-ot, akkor meg minek. Ez a története.
Nem tudom azt mondani neked, hogy a ti dobotok mellé elég lesz a 65W teljesítménye, de összehasonlításként csak annyit, hogy ez a kombó egy 100wattos Marshall Valvestate fej+300w láda mellett szólt gitáralapként klubkoncerten és megállta a helyét. Utóbbi idõben pedig egy 5150-es half stack mellett és egy 300wattos bass stack mellett volt egyedüli énekalap. Nem mondom, hogy ez dominált, de hallani lehetett az éneket. Mindez metal csapatban ! Ez persze kicsit túlzásnak hangzik, de tényleg így volt.
A körülményeiteket nem ismerem. Sokmindentõl függ azért, hogy egy cucc mennyire dominál a zenében, nem csak a teljesítménytõl. Példának okáért, ha nem hallja magát egy gitáros a próbán, akkor legtöbbször a hangerõgombhoz nyúl ahelyett, hogy a hangszínszabályozókon állítana. Azután meg ha nincs már mit tekerni a hangerõn, akkor már "gyenge a cucc", cserélni kell nagyobbra. Rossz hangzású próbahelyen, hangos zenéknél, rossz erõsítõbeállítások mellett a Jóisten teljesítménye sem lesz elég senkinek, mindenki tekergetni fog a magasba, de azt el tudod képzelni, hogy egy idõ után mi lesz ebbõl. Halk a basszgitár, puff tekerjünk egyet a hangerõn, így a gitár lett halkabb, nosza azt is küldjük meg szuflával. Hoppá, hová lett az énekes ? Adjunk csak neki egy kis kakaót ! A végeredmény hangzavar és szar hangzás. Minden hangszer és az emberi hang is meghatározott frekvencia tartományokban dolgozik amik közül az azonosak ki is olthatják egymást. A cuccokat úgy kell beállítani, hogy a hangszer jellegének megfelelõ tartományban szóljon és akár egy 40 wattos gitáralappal is lehet szólni a dob mellett. Próbáltam.
Emellé lehet tenni min. 8 ohmos külsõ hangfalat. Úgy a teljesítmény nem nõ meg, de a hangfelület sokkal nagyobb.
Szerintem hangos cucc, de mondom az igényeidet nem ismerem.

Itt van mások véleménye is a netrõl:
"I gigged with it once, did not mike it, and it sounded good. Plenty loud"

"The amp is loud. Not much volume control. Even though it says 1 through 10, it is really 1, 7, and 10. Not much volume difference between 2.5 and 7. It gives you a little more between 8 and 10. Pretty much a "one volume amp" - Loud."

"The amp is very loud and does not have a lot of feedback at high volumes, which i like."

Ha érdekel a cucc Gödöllõn lehet kipróbálni (25 kilométer Budapesttõl). Gitárt nem kell hozni, de ha a sajátoddal szeretnéd, akkor érdemesebb. Ha esetleg vásárlási szándékod is van, akkor érdemes kocsival érkezni, mert kézben hazavinni emberfeletti teljesítmény.

[Walaki]D`Lair
áááá!!! hülye fasz...😄DD

milyen cuccot vegyek?

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

es hogy merrefele lehetne esetleg kiprobalni?
"Nagyon hangos !!! Fõleg külsõ hangfallal, de mgában is elég próbákra, dob mellé és kisebb klubkoncertekhez. Mindkettõn próbáltam."
ezen vhogy atsiklottam szal a kerdes torolve mar csak az erdekelne akkor tenyleg hgy mennyire surgos? 😊