Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Erre recskázok😄D
Milyen ára van? És használtan láttam 270e ért. Egy Johnson koppintás is kibaszott jól szólt.. 69.000 Szerdán jött, mostmár le van foglalva.. bánom mert én akartam megvenni😞
Nem beszélve arról, hogy egy igazi milyet szól...
Pl. a Gibson sorozatban gyártja a Angus Young modellt, ami még viszonylag megfizethetõ árban is van, és az aztán a rock n roll 😊

Itt van a standard, meg lehet hallgatni!

http://www.gibsoncustom.com/flash/historic/lespauls/sg/SGStandard/SGStandard.html

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

<#taps><#nevetes1>
SG nagyon szép gitár.. Beleszerettem😊)
Jövõ tavaszra kinéztem egy Ibanez Artcore gitárt. A Gibson testes gitárjait majd egyszer, ha már rendszeres fizetésem lesz, addig jó lesz az Ibanez pengetni... Meg kéne még egy SG, s egyszer majd valami Floydos Ibanez is... Bár az új Ibanez tremoló állítólag veri a Floydot és nincsen vele macera sem.

Erõsítõ? Inkább a falakat kéne megerõsíteni elõbb itt 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hát jah, én se értem.. Akartam venni egy Gibson SG-t egy Johnos Jazz-Basst 1 erösitöt (több mint 100e erösitõ) aztán egy Gibson V style-t is de nemtom mér nem engedik, és mér mondják hogy hülyeség..
Hellhammer
Nono! Az autó nem kacat 😊 Amúgy nekem is elõadta már az egész család nem egyszer a "minek baxod el ilyen hülyeségre a pénzed" mûsort. Mikor megvettem életem álma autóját amivel csak az a gond, hogy 25 éves, amikor gitárt vettem, utána most vettem egy új motort az autóba, majd multieffektet akarok venni, aztán ott van az erõsítõ stb. Szal sztem a család csak azért van, hogy beleszóljon az ember dolgaiba 😊

Ezt nekem idén kétszer adták már elõ... még szerencse, hogy általában van munkám az egyetem mellett. Valahogyan nem érezném a munka értelmét, ha a pénzt kacatokra költeném, mint pl. mobiltelefon vagy autó, ahogy úgy általában szokták az emberek. Teszem azt van olyan marha, aki képes egy plazmatévéért gürcölni, pedig annyi pénzért már olyan, de olyan PRS-t adnak... 😊

Nagyon szivesen😊 Most jöttem Violinból, vettem solositár tartót, ne a füldön legyen már😊 De inkább gyere el Te! Kint lakom a tesconál. Ja és ha nemzavar hogy egy kispöccsel akarsz találkozni😊
Nd
Nemtom Ti hogy vagytok vele, de engem megint hulyének fognak nézni otthon, hogy megint gitárra költöm a pénzem. 😊
'Má megin' minek az??? Mér nem volt jo a régi?'

😊)

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nd
köszi mindenkinek!
Bár meglenne már a pénz rá.. Sebaj minnya itt a karacsony 😊

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

H. Peti
Nd! Éljen a chello! 😊 Amugy az epi lp standard-ok, már tényleg elég tûrhetõek, sõt... arra érdemes beruházni! Én az enyémet 1 éve vettem 165 ért árkádiában, de van "sima" standard már 130 körül, talán vintage-ben, meg codában, sõt az árkádiában is. Egy a lényeg, hogy a kapcsolót nézd meg jól, ez általános probléma Les Paul gityóknál(kivéve gondolom Gibson LP), meg hogy ne másszon el a hangolás, meg persze a nyak ugye és fõleg hogy ne legyenek zajosak a piköppök. Ugyebár az epiphone pickup sem egy istenkirály cucc, de ha nem búg, akkor azért egy erõs közepest megérdemel!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Nd
Köszi!
Kimeritö választ kaptam. Mondjuk nem kellett meggyöznöd, viszont megerösitettél abban hogy Epi LP lesz a köv. gitárom.. viszont nem az lp100 hanem az LP standard plus. Jaj bárcsak meglenne már.....
😊))

Hellhammer
Ja, ahogy mostanában nézegettem, lehet már pár helyen 50e Ft környékén hozzájutni ilyen használt Lp-100-hoz, csak kérdés milyen állapotúak.

Hellhammer
OKsa 😊
Szal nekem bejön az Lp-100. Én anno 80-ért vettem használtan, egyelõre nem bántam meg 😊 A nyaka kényelmes, jó játszani rajta csak kicsit csúnya, hogy a fogólapon a berakások pöttyök, jobban nézne ki a Gibson-féle kis trapézokkal, úgy mint H.Peti gitárján.
A teste kicsit vékony, de még szvsz elfogadható, elég sokáig kicsengnek a hangok (persze ehhez normális húr is kell). Ami nem tetszik az a pickup kapcsoló, mert kapcsolásokkor néha elég zajos szokott lenni. Nemtom miért lehet, lehet hogy kontakthiba és egy átforrasztás/kontaktspray megoldaná a dolgot 😊
Az E6-os húr (a legvastagabb - jól írtam? nem az E1 hanem az E6 a legvastagabb, ugye?) néha elhangolódik egy kicsit, ez zavaró tud lenni, de egy kis rutinnal, akár szám közben is helyre lehet húzni, nem mászik el annyira, és mindig egy irányba megy 😊
A pickupok sztem jól szólnak, bár nekem egy kicsit lágy a hangjuk, ezért akarnék csak pickupot váltani benne.
Durván ennyi a véleményem róla, sztem egy kezdõ/közép kategóriás gitárnak megfelelõ, csak ajánlani tudom 😊

Nd
Hellhammer!

A Te véleményed is érdekel, ugyhogy ha irsz, akkor megkoszönöm.

Thnx

Hellhammer
Én is gondolkozom pickup cserén. EMG-ket szeretnék rakni bele a "klasszikus" felállásban 😊 (hídhoz 81-es nyakhoz 85-ös). Az a baj, hogy ez sem olcsó 😞

Nd
😊 ugyanolyan modemem van 😊 sot még a clean is stimmel.... 😄

Nd
Hi!
Iszonyat gyönyörû gitárod van! Nekem is keeeeell!! Egy Squier Starom van, és mellé szeretnék beujitani egy LP-t. Gibsonra nem telik sajna, ugyhogy Epi 😊 Egyébként olyan 130 korul láttam pár helyen. Ha a tapasztalataidat megosztanád velem, azt megköszönném...

H. Peti
Nekem is volt LP-100 -as gityóm, de nem igazán voltam tõle elragadtatva, meg mondjuk jackson hangszedõk voltak benne, ami megint csak nem a legtigrisebb. Ezután váltottam erre a mostanira, azért ebbe is kellett egy pickup csere hidhoz, hogy istenebb legyen. Nyaknál is lesz valamikor, de az kicsit drágább lesz, mert amit oda akarok azt csak külföldrõl tudják behozni, ami plusz pénz lesz. kb. 40E, anyim meg most erre nincs, majd egyszer. Amugy most meg vagyok vele elégedve, ezt leszámitva. Kéne még egy jó kis csöves Fender kombó hozzá, meg egy cry baby wah pedál. Meg jó sok tudás... 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

télleg, Verseghy, ha már földim vagy, nem akarsz néha átnézni a Kecske? Mé?(tm) topigba? 😄

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

már régóta ott dekkol a boltban😊
Hell boy
ez komoly? és hol akartad venni? mert én is úgy vettem hogy elõttem valaki épp hogy nem vitte el ahogy pedig már fizettem telefonáltak hogy kellene valakinek egy olyan gitár. szal jókor voltam jó helyen😊

Azt hogy ilyet akartam😊
Hell boy
#10287-es hozzászólás. Arról a gitárról mi a véleményetek?

Hell boy
ja hogy nem real time-ba készült? Az más... Nekem meg éppen az kéne..

most hallgatom 3x! nagyon jo lett!

Hellhammer
XP alatt csináltam.

Hell boy
És win 98ba csinálod vagy xp-be? Mert 98ba nem megy a Guitar tracks. Hát én nem vagyok nagy szakértõ, nekem teccet. Bár még lehetne "színesíteni" egy kicsit de pl én már annak is örülnék ha így tudnék jáccani.

Hellhammer
D#-re van hangolva (azaz fél hanggal lejebb van az egész gityó a normálhoz képest), a basszust Guitar Pro 4-ben írtam meg, majd Creative recoderben felvettem "What you hear" módban (nemtom miért nem megy a GP4-ben az export wav-ba) és importáltam a Guitar Tracks-ba.

Hellhammer
Jah és sima Creative drivert használok hozzá, nem a kx drivert, mert felvétel közben nem hallgatom realtime-ban az effektet, csak simán a gitár clean hangját hallgatom + a dobot, szal a késleltetés nem gond 😊 Visszajátszáskor már persze rá van kapcsolva az effekt, de akkor már bírja a proci (bár olyan 80% körül van akkor a terhelése) és késleltetés nélkül nyomja rá az effekteket 😊

Ron Ragm
<#eljen>

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

<#eljen>

mire vagy hangolva?
és a basszust hogy csináltad?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

ez engem is érdekelne... mi is muzsikáltunk ma, felvettük mikrofonnal, nagyon szar ....

Hellhammer
Amirõl volt már itt szó: Cakewalk Guitar Tracks + Amplitube VST plugin hozzá.
Köszi a biztatást 😊 Igazából arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek hogyan lehetne javítani rajta, mert sztem pár váltás benne elég bénára sikerült, de már kifogytam az ötletekbõl 😞
Lehet, hogy félre kellene tennem pár napra és késõbb visszatérnem rá megint?

Ron Ragm
rengeteg tabulatúrát találhatsz a mysongbook-on

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Hell boy
de ezt pl milyen progival csináltad mert nekem ez a nagy gondom. Hogy semmi jó programom nincs hozzá😞

Hell boy
ez tööök jóóóó!!!(szerintem) Én messze nem tudok így jáccani😞

aszért mert barnát szerettem volna 😞

Hellhammer
Végül is nem sok berakás van rajta, csak a 12. bundnál van asszem valami. Nekem igazából a matt színe miatt tetszik, de iszonyú drága az ilyen festés (autóknál is az a legdrágább fényezés).

A goth az ütõsen néz ki, de az grafitszürke igazából, és nem csillog, hanem matt. Viszont a berakás meg nem igazán mutat rajta.

Hellhammer
Csináltam egy felvételt, kritizáljátok meg (meg meg lehet hallgatni, hogy szgépen nagyjából mit szól az Lp-100-am, meg az amplitube plugin) 😊
Szombaton viszem a zenekarnak, hogy mit szólnak hozzá. Szólót és virgát ne várjatok benne, én csak egy egyszerû ritmusgitáros vagyok 😊

dec2.mp3

Ui: pár helyen kicsit túl lett vezérelve, de nemtom miért, vagy a mixdown-nál baszta el a program, vagy az mp3-ba konvertáláskor 😞

Hell boy
Ez szerintem nem igaz! Bár nekem is fekete gitárom van, de én 4 boltot végigjártam mire azt megleltem de a 4 bolt közül talán az az egy volt olyan ahol volt tiszta fekete gitár. Persze gitárral többnyire rock/metal zenét szoktak jáccani és ahhoz a stílushoz jól illik a fekete szín. De ez magán vélemény...

Hellhammer
Nekem meg Epiphone Lp-100 van 😊 Én is írhatok véleményt, de képem az nincs. Az enyém nem fekete, hanem sunburst színû. Amúgy ami nekem az Epitõl nagyon bejönkülsõre, az a goth széria, akartam olyanra festetni a gitárom, de a festés és fogólap berakások árából simán kijött volna még egy gitár 😞

Vanek
egy gitárt mennyiért lehet eladni 1 év használat után sacc/kb? gitárospolót hol lehet venni?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Azt mondjátok meg nekem, hogy Magyarországon miért fekete a forgalomba kerülõ gitárok 75%-a?

Hmm.. Szép. Én ma egy Johnson SG-t néztem meg, és nagyon jó, akárki akármit is mondd a Johnsonról, ez kifejezetten jól szól. 69.000 ért meg SG nagyon megéri újonan szvsz.
H. Peti
Nd! Nekem Epiphone Les Paul Standard "limited edition" van, ha érdekel leirom a véleményem, de mennyiért van az amit te akarsz venni?
mûködjön...

Itt van egy kép róla (a clines üveg nem olyan jó) 😊

Ez meg a nyakhátulja közelrõl.

Hellhammer
Jah tényleg, most néztem a lap forrását, és valóban ott megy alatta az Apocalyptica-tól a Path 😊

Hellhammer
Hol?
Van alatta zene? Már asse tudom mikor, mit hogyan csináltam arra a lapra 😊

mukika
zene JÓAK alatta... 😮))