Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
majd a nyáron melózom. bár amit keresem, az erõsítõmre fog elmenni....
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Amugy Te, nem basszerozol?
ki akarom már cserélni zajmentes Dimarzio-ra, csak nincs semennyi lóvém........
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
nem lehet nyígatni 😄
a bekötést meg lehet hogy meg lehet csinálni 2 forrasztással, csak akkor valszeg baszhatod a tone potikat (álltalában nem jó az semmire, de néha viszont nagyon).
Az engem is mindig zavart hogy zajosak, azóta vettem olyan pickupöt ami egyedül is SC hangú, és nem zajos 😄 (dimarzio hs3).
A dimarzio a pickupök királya 😄
Viszont ami a drótozást illeti, tuti meg lehet oldani valahogy, amit szeretnél, mert ezek az új deluxe-ok S1 switchinggel vannak, és az pontosan azt csinálja, amit akarsz, továbbá nincsen bennük elektronika, tehát passzív módon is meg tudták oldalni a sorbakötést (igaz valami illesztõ ellenállás meg kondenzátor van benne). Ami kellemetlen, hogy a hangerõ potiba épített kapcsoló sajnos pattan bekapcsoláskor :-/ (Erre már más is panaszkodott, de majd valamit kitalálok rá.)
Amúgy itt vannak bekötési rajzok:
http://www.guitarnuts.com/wiring/factory.php
Egy ilyet nyomtak a kezembe most az õsszel, de végül nem ez lett belõle, hanem egy teljesen ilyen setup, de króm alkatrészekkel és sima tokban, nem a csicsásban.
http://www.stratcollector.com/corner/archives/000244.html
Találtam egy ilyet is:
http://www.mrgearhead.com/ghad/Guitar_Setup.pdf
Valaki ismeri Andy Timmons - Electric Gypsy c. számát? Durva jo szerintem. Valahogy meg kéne tanulnom. Már soxor elhatároztam de még addig sem jutottam hogy tabot szedjek hozzá. Na majd ma. Csak kivancsi lettem volna hogy esetleg probalkozott-e vele valaki, meg tapasztalat stb..
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Mondjuk nincs sok tapasztalatom a strat-ekkel, de nekem nagyon bejött. A két pontos tremolo-t jobban is csípem.
Egyébként koreai a gitár, ennyi pénzért (itthon kb 160e, külföldön 500 euro körül van) már egy jobb mexikóit, neadjisten egy highway-t lehet kapni, de engem õszintén szólva nem túlzottan érdekel, hol rakják össze..szerintem manapság ez már túl van kicsit misztifikálva. Legyen igényesen kidolgozva. Ennyi.
A pickup kapcsoló ugyan olyan szisztéma szerint mûxik, mint a stratocastereken általában, én meg szeretném cserélni az állásokat, hogy játék közben könnyebben lehessen váltani zajmentes állásra. Kár hogy bonyolult, abban reménykedtem, hogy valami olyasmit írtok, hogy "..ááá tök eccerû, csak a kapcsoló lábain lévõ drótokat kell átforrasztgatni.."
De én egyébként is a két hb setupot szeretem(mondjuk coil tappel). Ehhez képest a gibsonokkal(les paul) is ki lehet kergetni a világból..😊
Más.
Nem tudom hallottatok-e már róla, de a music man kijött egy új gitárral. Sub 1. Egy az egyben a Silhouette designja, csak spóroltak a faanyagon(mezei nyárfa? test, juhar nyak, rózsafa fogólap). És relatíve megfizethetõ is a musicmanekhez képest. Elég meggyõzõ szerintem. Itt a linkje, ha érdekel valakit.
Mondjuk itt a legpuritánabb, fixhidas, egy hangszedõs változat van, de lehet rendelni 2 pickup-os, tremolós változatban is.
ismeri valaki?
Meg olyan pickup allás is, amit te szeretnél, csak gyárilag. Talán megéri próbálkozni vele, mert elég jó hangszínek jönnek ki belõle.
A Lite Ash meg... lehet, hogy csak az a példány volt gázos, amit én próbáltam, de valahogy nem volt túl simulékony darab.
mi is egy laza punkos bandát szeretnénk összehozni, nagyon lazát 😊
Nekem pont ma magyarázták el ugyanazt, amit Stain említett, hogy a 6 csavaros úgy szól jól, ha tökig becsavarod, mert akkor hangkitartás meg mittudomén. És hogy az Eric Clapton signature modelleken már gyárilag le van szorítva meg ki van ékelve a tremolo.
Mondjuk én nem csípem a stratokat, de van egy amibe beleszerelmesedtem: Lite Ash Strat. Állat.
Ja és egy kérdés.
Én marhára nem vagyok otthon az elektronikában, mondja már meg nekem valaki, hogy be tudnám-e úgy kötni a stratnak a kapcsolóját, hogy az 1 és az 5 állásban ne simán a single coilok szóljanak, hanem a középsõvel együtt.
Magyarul meg lehet-e oldani, hogy az 1 és az 5 állás funkcióját kicsrerélem a 2 és 4 álláséra. Hmmm?
Sajna az sg-k elég durván fejnehezek.(legalábbis ami nekem volt+ amilyet eddig a kezemben fogtam mind az volt)
Nincs mit tenni :/
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Hát ha én így állnék hozzá, akkor asszem soha nem játszanék semmilyen bandában. Viszont ha a Juice-t le tudod nyomni, akkor küldj rola nekem egy felvételt! Persze lehet hogy irigységböl elkövetett emberölés lenne a vége...😄
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Nem tud valaki nagyobb tételben pengetõt szerezni? Annyira elegem van már abbol hogy 2 naponta elhagyok egyet, aztan 200x Ft ért vehetek megint. Kéne valami 100as vagy nagyobb csomag...
Egyébként én nem jatszom bandában...illetve néha-néha összejön pár embör próbára de ennyi. Sajnos.
KLIKK
csak annyit hoyg a tremolónak 1/8" magasan kell lennie.
nekem amióta megvan azóta 1/8 inchen van a tremoló...
gondolom a hangszerész elkezdte magyarázni hogy így jobban átadja a rezést a fának...
szerintem hülyeség!
Én beállítanám rendesen....
már csak azért is hoyg úgy legyen ahogy nekem kényelmes.