Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyere apámhoz egy segédmunkás 1 hónapba több mint 100e-t keres
😄DDDDDDDDd
dehogynem 😊

majd a nyáron melózom. bár amit keresem, az erõsítõmre fog elmenni....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Dolgozzál, majd lesz.😛
Amugy Te, nem basszerozol?
nekem nem 15 ezres a gitárom, ellenben jó öreg 😊
ki akarom már cserélni zajmentes Dimarzio-ra, csak nincs semennyi lóvém........

Match
nekem van egy orpheusom amibe a jel/zaj arány kb 1/100 😄DDD

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Nekem mondod? Volt nekem is 15e Ft-os gitárom 😊... Na jó, az mondjuk 15 éve volt annyi, de pl. nem volt pálca a nyakban!

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

a legjobb a vintage pickup. már akkor zúg és berreg, ha a szomszéd szobában tévéznek 😊))

pedig nyíg, csak nem búg...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
az nem jó 😄
nem lehet nyígatni 😄

Hallottad már az új SCN pickup-öket? Be lehet állni szembe a monitorral, és úgy sem búg.

Match
S-1 switch kéne nekem...de még nem láttam hoyg valahol meg lehetne rendelni...
a bekötést meg lehet hogy meg lehet csinálni 2 forrasztással, csak akkor valszeg baszhatod a tone potikat (álltalában nem jó az semmire, de néha viszont nagyon).
Az engem is mindig zavart hogy zajosak, azóta vettem olyan pickupöt ami egyedül is SC hangú, és nem zajos 😄 (dimarzio hs3).
A dimarzio a pickupök királya 😄

A simulékonyság alatt azt az elsõ érzést értem, amikor kézbe veszed. Nekem egy sokk volt most õsszel, amikor a Highway 1 után kézbe kaptam a deluxe stratot. Olyan érzés, mintha tényleg 10 éve játszanál már azon a gitáron.

Viszont ami a drótozást illeti, tuti meg lehet oldani valahogy, amit szeretnél, mert ezek az új deluxe-ok S1 switchinggel vannak, és az pontosan azt csinálja, amit akarsz, továbbá nincsen bennük elektronika, tehát passzív módon is meg tudták oldalni a sorbakötést (igaz valami illesztõ ellenállás meg kondenzátor van benne). Ami kellemetlen, hogy a hangerõ potiba épített kapcsoló sajnos pattan bekapcsoláskor :-/ (Erre már más is panaszkodott, de majd valamit kitalálok rá.)

Amúgy itt vannak bekötési rajzok:

http://www.guitarnuts.com/wiring/factory.php

Egy ilyet nyomtak a kezembe most az õsszel, de végül nem ez lett belõle, hanem egy teljesen ilyen setup, de króm alkatrészekkel és sima tokban, nem a csicsásban.

http://www.stratcollector.com/corner/archives/000244.html

Találtam egy ilyet is:

http://www.mrgearhead.com/ghad/Guitar_Setup.pdf

Nd
Hello!
Valaki ismeri Andy Timmons - Electric Gypsy c. számát? Durva jo szerintem. Valahogy meg kéne tanulnom. Már soxor elhatároztam de még addig sem jutottam hogy tabot szedjek hozzá. Na majd ma. Csak kivancsi lettem volna hogy esetleg probalkozott-e vele valaki, meg tapasztalat stb..

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Tinxtu
Nem volt simulékony? Ezt hogy érted?
Mondjuk nincs sok tapasztalatom a strat-ekkel, de nekem nagyon bejött. A két pontos tremolo-t jobban is csípem.
Egyébként koreai a gitár, ennyi pénzért (itthon kb 160e, külföldön 500 euro körül van) már egy jobb mexikóit, neadjisten egy highway-t lehet kapni, de engem õszintén szólva nem túlzottan érdekel, hol rakják össze..szerintem manapság ez már túl van kicsit misztifikálva. Legyen igényesen kidolgozva. Ennyi.
A pickup kapcsoló ugyan olyan szisztéma szerint mûxik, mint a stratocastereken általában, én meg szeretném cserélni az állásokat, hogy játék közben könnyebben lehessen váltani zajmentes állásra. Kár hogy bonyolult, abban reménykedtem, hogy valami olyasmit írtok, hogy "..ááá tök eccerû, csak a kapcsoló lábain lévõ drótokat kell átforrasztgatni.."
De én egyébként is a két hb setupot szeretem(mondjuk coil tappel). Ehhez képest a gibsonokkal(les paul) is ki lehet kergetni a világból..😊
Más.
Nem tudom hallottatok-e már róla, de a music man kijött egy új gitárral. Sub 1. Egy az egyben a Silhouette designja, csak spóroltak a faanyagon(mezei nyárfa? test, juhar nyak, rózsafa fogólap). És relatíve megfizethetõ is a musicmanekhez képest. Elég meggyõzõ szerintem. Itt a linkje, ha érdekel valakit.
Mondjuk itt a legpuritánabb, fixhidas, egy hangszedõs változat van, de lehet rendelni 2 pickup-os, tremolós változatban is.

a mysongbook-on a magyarok között van egy (The) Lonely Knight
ismeri valaki?

Ezen két csavaros tremolo van.
Meg olyan pickup allás is, amit te szeretnél, csak gyárilag. Talán megéri próbálkozni vele, mert elég jó hangszínek jönnek ki belõle.
A Lite Ash meg... lehet, hogy csak az a példány volt gázos, amit én próbáltam, de valahogy nem volt túl simulékony darab.

Nem túl sok, de van. Köszönöm. 😊

Hell boy
nekem a Clawfinger - Two steps away tab kellene. Ha esetleg valaki találkozik vele kérem mondjon egy címet hogy hol lelem meg! elõre is kösszi!

Van aki tud híres magyar dalokat Guitar Pro-ba? Mármint kész mûveket.

hátez LOL 😄D

én is most azt 😄D

hehe, én tegnap a Hey joe-t tanultam 😊

most épp jimi hendrixel szenvedek 😄 (basszus nyugi 😄 )

én is igy vagyok 😊 itt ülök a guitar pro elött és probálkozok 😄
mi is egy laza punkos bandát szeretnénk összehozni, nagyon lazát 😊

Match
meg, de sok szenvedés, nem éri meg...

Tinxtu
Ja, strat tremolo.
Nekem pont ma magyarázták el ugyanazt, amit Stain említett, hogy a 6 csavaros úgy szól jól, ha tökig becsavarod, mert akkor hangkitartás meg mittudomén. És hogy az Eric Clapton signature modelleken már gyárilag le van szorítva meg ki van ékelve a tremolo.
Mondjuk én nem csípem a stratokat, de van egy amibe beleszerelmesedtem: Lite Ash Strat. Állat.
Ja és egy kérdés.
Én marhára nem vagyok otthon az elektronikában, mondja már meg nekem valaki, hogy be tudnám-e úgy kötni a stratnak a kapcsolóját, hogy az 1 és az 5 állásban ne simán a single coilok szóljanak, hanem a középsõvel együtt.
Magyarul meg lehet-e oldani, hogy az 1 és az 5 állás funkcióját kicsrerélem a 2 és 4 álláséra. Hmmm?

Tinxtu
Verseghy:
Sajna az sg-k elég durván fejnehezek.(legalábbis ami nekem volt+ amilyet eddig a kezemben fogtam mind az volt)
Nincs mit tenni :/

Nd
Sajnos errefelé is a dobos a hianyzo lancszem. Egyébként a punk zenét szeretem, valahogy van egy fajta hangulata, csak nem szabad leragadni azon a szinten. Talán blues ami közelebb áll hozám, no meg persze a rock zene, de szigoruan csak a lightosabb, dallamosabb vállfaj. Bar pl. Metallicat nagyon szivesen jatszanék, ha összejönne a banda. Szal igen vegyes vagyok, csak gitározni kellene már megtanulnom.... 😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

H. Peti
Nd okés küldök majd egyszer...pár év mulva 😊. Amugy pank bandában rég játszhattam volna, de az nem érdekelt, mert túl sablonos, de mondjuk már ahhoz is lenne kedvem. Van egy zenekar végülis félig készen, vagyok én gitáros, meg egy másik srác aki gitározik, talán lenne egy basszus, de dob, meg ének nem nagyon... ez is erõteljesen hátráltat. De szeretek csak magamnak is játszani guitar pro alatt, elvagyok vele. Ja!! Amugy ma vettem slie gyûrût, Dunlop Medium, üveg, nagyon vicces 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Hell boy
Köszi a segítséget! Gondoltam megkérdezem mielõtt nekiülök a hülye fejemmel és áthangolom az egész gitárt...

Match
normál hangolás és a vastag E-t lejjebb hangolod D-re (1 hanggal)

Hell boy
Segítsetek! Mi az a "Drop D tuning"?

Nd
Szerinted...😄
Hát ha én így állnék hozzá, akkor asszem soha nem játszanék semmilyen bandában. Viszont ha a Juice-t le tudod nyomni, akkor küldj rola nekem egy felvételt! Persze lehet hogy irigységböl elkövetett emberölés lenne a vége...😄

H. Peti
Nincs zenekar,de a közeljövõben nem is lesz. Majd ha már elnyomok egy manhattan-t E. Johnson-tól, vagy mondjuk egy Juice-t Steve Vai-tõl akkor mehet a bandázás😊 Addíg szorgalmas skálázásos gyakorlásos ujjhosszabbítós nyújtós :<#wink>

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Nd
Hi!
Nem tud valaki nagyobb tételben pengetõt szerezni? Annyira elegem van már abbol hogy 2 naponta elhagyok egyet, aztan 200x Ft ért vehetek megint. Kéne valami 100as vagy nagyobb csomag...
Egyébként én nem jatszom bandában...illetve néha-néha összejön pár embör próbára de ennyi. Sajnos.

itt mindenki zenél vmi bandába?

Vszinû a két hangszernek más lehet a súlyelosztása. A Gibson SG-n nyilván azért van ott a gomb, mert úgy volt szépen kiegyensúlyozott a hangszer, a Johnsonon meg azért mert a Gibsonon is ott van 😊

Match
illetve ITT egy sokezer dolláros SG

Match
Ha angus-nak is ott volt, akkor valszeg oda kell tenni...
KLIKK

2 éves Epiphone SG-n nem ott van, hanem ott ahol mindegyik gitáron van.
Hallod, maxra ki van engedve a pánt, és a pöcsöm felálva nem érinti a gitár végét.. (Pedig nincs gond a méreteimmel😄D) Szóval igy is rosz helyre rakták a gombokat.
Én meg vettem 10 csomag D'Addariot, csomagonként 800Ft-ért... Egy darabig elég lesz.

Nd
Blue Steal? Én mindig azt használom, nekem nagyon bejott... bar a GHSt mindig ajánlgatja egy haverom, de még azt nem sikerul kiprobalnom

Hellhammer
Én Dean Markley-t vettem. Szerintetek az milyen?

igen, és utána írja, hogy ha úgy döntesz, hogy a testig leereszted, akkor arra kell figyelni, hogy ne legyenek a rugók túl feszesek.

Match
hmm...én úgy emléxem nem olvastam ilyet....
csak annyit hoyg a tremolónak 1/8" magasan kell lennie.

A hangszerész nem teljesen hülye, mert a könyv is írja ezt a beállítás. Csak nekem sem nagyon áll most így kézre. Majd megbütykölöm valamikor.

Match
akkor a hangszerész hülye...
nekem amióta megvan azóta 1/8 inchen van a tremoló...
gondolom a hangszerész elkezdte magyarázni hogy így jobban átadja a rezést a fának...
szerintem hülyeség!
Én beállítanám rendesen....
már csak azért is hoyg úgy legyen ahogy nekem kényelmes.