Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2,4,5 lecke.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Én a keveredést a söprögetõs és a váltott pengetés használatára értettem.
Az megvan, hogy egyet pengetek többit pedig úgymond csak leütöm a bal ujjacskáimmal.
Meg jó lenne egy ilyen 3 hang / húr -os példa is skálára, de mint írtam megnézem a site-ot os!!!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Az alap angollal nem lesz gond.
A guitar pro pedig valóban nem jött át és az emil címem a SPAM szerverek miatt írom úgy ahogy írom, de ezt gondolom sejted 😊 Szal a kranazoli kukac clubtihany pont hu -ra 10MB-ig tudok fogadni. De ez is jó zoli kukac clubtihany pont hu, vagy zolika kukac clubtihany pont hu . Mind3 létezik, mert én üzemeltetem a Linux-ot 😊 Eddig minden levél rendben megérkezett, minden egyéb... Ha nem vírusos (ez a tömörített állományra is igaz) akkor elméletileg meg kellene kapnom, ui. csak a vírusos leveleket dobom el, ill. a nem valós e-mail címre érkezõket. Ha mindent jól írtál, gépeltél, akkor nem értem miért nem kaptam meg. Na mind1, ha lesz idõd akkor majd lökd el még1x, vagy többször 😊
és nem gabalyodik bele az ember, csak gyakorolni kell.
Miért kell, jó a váltott pengetést is gyakorolni, ha a söprögetõs technika a gyorsabb, "jobb"?!
Nem gabalyodik ebbe bele az ember?!
Ezt ki kell nyomtatnom, mert nem fogom elsõre 😊 Viszont keggyetlen jónak tûnnek az infók 😊
Ez nagyon tetszik, de nem értem, viszont ilyen kelle 😞
"
Ezeket úgy skálázhatod (a másik kérdésed), hogy a hangokat simán 3 hang/húron játszod. Csak a hangközök (tehát az ujjrend) lesz más.
"
Szal vmi példa, lehetõleg TAB-os 😊
Mert olyan skála lenne a legjobb, amit most tökmind1, hogy hány húron pengetek, de csak annyiban tér el, hogy az ujjrend más egy picit, ...
A fok az mi? A bund?!
Hát ezt valóban ki kell nyomtatni 😊
miert jo ha fentebb kezdem? 😄
Ez annyit jelent, hogy könnyebben megtalálod a fogott hanghoz pl. a kistercet 😊 Magyarul tudod, hogy melyik hangot hol keresd.
Váltott pengetés:
F-L-F
L-F-L
F-L-F
L-F-L
F-L-F
L-F-L, vagy mindez fordítva
A modális skála:
ión: sima dúr skála: pl.: c, d, e, f, g, a, h, c
dór: a második fokról kezdesz: d, e, f, g, a, h, c, d
fríg: a 3. fokról kezdesz: e, f, g, a, h, c, d, e
líd: a 4. fokról kezdesz: f, g, a, h, c, d, e, f
mixolíd: az 5. fokról kezdesz: g, a, h, c, d, e, f, g
eol: moll skála, a 6. fokról kezdesz: a, h, c, d, e, f, g, a
lokriszi: a 7. fokról kezdesz: h, c, d, e, f, g, a, h
Az általad említettt oldalon az eoliian, mixolidian, stb.. Keress hasonló neveket, mint amit én írtam 😊
Ezeket úgy skálázhatod (a másik kérdésed), hogy a hangokat simán 3 hang/húron játszod. Csak a hangközök (tehát az ujjrend) lesz más.
A legatokötés az, amikor pl. 3 hang/húr, de csak az elsõt pengeted meg, a másik kettõnél csak a balkézzel fogod le a hangot. Gyakorlást igényel, ha még nem csináltad, de a sweep pikingnél is gyorsabb lehet. (ld: Satriani) Végülis ez nem skála, hanem technika, de skálát is lehet vele játszani.
Ha már mindez jól megy, megpróbálkozhtasz úgy is, hogy a 3hang/húrnál: elsõ hangot pengeted, 2. hangot balkézzel legatozod, a 3. hangot pedig jobb kézzel tappingeled. De ezt inkább hagyd még, mert könnyen elb@szhatja a technikát. Az alapokat gyakorold be frankón, aztán tanári segítséggel nyomd!
OFF leszek hétvégén! Csõ mindenkinek!
<#wave>#wave>
www.satriani.com
Satch: szerintem amit leir, inkabb az alternate pickinghez hasonlit, bar ott a folyamatos le fel le fel valtason van a hangsuly...mindegy, attol fuggoen a tanacsaid meg mindig messzemenoen hasznosak 😄
kranazoli: 4.1.7-est elvileg elkuldtem gmailrol, 3 mega...nemtom miert nem erkezett meg, majd delutan (elobb le kell vizsgaznom) feltoltom megint es akkor leszedheted...
Tovabba...
Miert szarik bele mindenki hogy mit irok?
Kerdezgettek ilyeneket, hogy mi a hammer on, a pull off, milyenek a pengetesek, mi a tompitas....erre szoktam irni hogy www.metallica-tabs.net....
ott van egy guitar lesson link, arra rakattintasz es minden le van irva peldakkal, videokkal hangokkal ami egy kezdo gitarosnak kell.
(a power chordoktol a sweep pickingig)
mondjuk amikor en a lapra talaltam mar a technikak nagy reszet tudtam, de szerintem egy minimalis angol nyelvtudassal (amennyi az altalanos iskolaban szukseges) meg lehet erteni...
de ha valaki kurvara nem erti, beszol ide, es leforditom neki nagyjabol....cska ne azt mondja hogy az egesz lapot 😄
hellboynakis majd le fogom, csak most lefoglal ez a vizsga (de mar az utolso szerencsere).
koszonom...
Most viszont, hogy újrakezdek, könnyebb rávennem magam erre a technikára, mert nincs beidegzõdés (még).
Még a felõl vannak kételyeim, hogy elképzelhetõ, hogy a pengetõt sem korrekt módon fogom 😊 De már újra készülök tanárhoz mielõtt újra rosszul begyakorlok valamit aztán arról már tök nehéz leszokni 😞
Visszaidéznék pár részletet a hozzászólásodból, amit nem teljesen értettem, hogy jobban megvilágosodjak:
"
Azt azért ajánlom, hogy a váltott pengetést is gyakorold, és a tökéletes hangok közti "navigáció" érdekében a modális skálákat is nézd át.
"
1.) mi a váltott pengetés (amit én csináltam annó?!), miért jó ezt gyakorolni?
2.) mik azok a modális skálák? Ezen az oldalon pl. tudnál rá pl-d mondani?!
http://www.looknohands.com/chordhouse/guitar/index_rb.html
Innen néztem le a skálákat.
"
Ezt lehet úgy, hogy mindig ugyanarról a hangról kezded és csak a hangközöknek megfelelõ ujjrendel játszol és lehet úgy is, hogy rendesen végigmész a skálán. Ajánlom még a figyelmedbe a legato-kötéses skálát is!
"
1.) A mondatod elejét nem értem teljesen
2.) szintén ugyanaz mint feljebb, hogy ezen az oldalon melyek a legatokötéses skálák, egyáltalán mik azok?
Én örülök az ilyen "tudományos" hozzászólásoknak 😊
Nem tartom magam zenésznek. Tudom, hogy soha nem leszek olyan zenész, akik így születtek. Viszont úgy vélem, hogy a gitározásnak is megvan a maga technikája, vagyis egy bizonyos szintig amatõr szinten is el lehet jutni, mert csak technika, ... A többihez szerintem már születni kell, vagy nagy zenei kreativitás, ... De elég nagy része megtanulható és elsajátítható technika és tudomány 😊
- szerintem -
(amikor lesz rá idõd)
Köszönettel: KranaZoli
" érdekében a modális skálákat is nézd át. Ezt lehet úgy, hogy mindig ugyanarról a hangról kezded és csak a hangközöknek megfelelõ ujjrendel játszol és lehet úgy is, hogy rendesen végigmész a skálán. Ajánlom még a figyelmedbe a legato-kötéses skálát is!
Bocs, ha túl tudálékosra sikeredettt 😊)
www.satriani.com
Egy kérdés?
Pengetési módszerbõl, technikából most azt gyakorlom, hogy minden húrt amikor fölfelé megyek lefelé pengetek, ha lefelé "jövök" 😊 akkor pedig minden húrváltáskor lefelé.
Szal:
E6-ról indulva pl.: le, fel, le
A5: le, fel, le
D4: le, fel, le
G3: le, fel, le
B2: le, fel, le
E1: le, fel, le
aztán vissza:
E1: fel, le, fel (v. le, fel, le)
B2: fel, le, fel stb.. E1-ig.
Jó ez így?!
Fel kell darabolni a fájlt, mert nem tudja elküldenki a net. A freemail pl csak max 1 Mb-s fájlt képes küldeni egyszerre. Próbáljátok ki a citromail.hu-t. Ott 20 Mb a tárhelyed, és max 3 Mb-s fájlokat tudsz küldeni. Sokkal jobb, mint a freemail. ÉS ha jól emlélszem, akkor nekem a Guitar Pro 4.1.0-s verzió 5,5 Mb atom becsomagolva, amit 2 részben el is lehet küldeni.
A másik megoldás, hogy letöltöd a 4.1.0-s demo verziót, és keresel hozzá a neten egy cracket. Utoljára egy hónapja néztem, akkor még nem találtam hozzá...
A hammer-on lehet gondolom az, amikor bal kézzel pl. egy hangra ráütsz és lehúzod az ujjad. Elég szar így szövegben leírni 😞
A pull lehet az egyszerû lehúzás, vagyis nem is lehúzás, hanem amolyan nem tudom sajnom szavakban megfogalmazni 😞 sorry, pedig prószáltam. Ehhez v.mi kép, fotó, vagy videó lenne a legjobb. Pedig mind1ik tök 1xerû 😞
Erre a címre küldted? kranazoli kukac clubtihany pont hu ?!
10MB-ig tudok fogadni. Ha elküldted erre és ennél nagyobb, akkor hibaüzit kellett volna kapnod. Ha nagyobb meg tudom emelni a kvótát.
Én nem akartalak megbántani! Ne érts félre! Sõt, mint írtam minden segítséget megköszönök, nem szeretném ha már így az elején megorrolnátok rám. Szal bocsi és ha tudod légyszíves küld el mégegyszer. Nekem a Guitar Pro 4.1.0 kellene feltörve. Ami mûködik az a 4.0.3, de az újabb TAB-okkal nem tud mit kezdeni 😞
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
tehatz tompitva jatszod a hangokat...ha nem tudod hoyg kell kerdezd!
ha meg azt mondod hogy nem segitek akkor már bánom hogy elküldtem azt a kurva guitar pro-t....
Tehát legszivesebben ilyenkor azt mondanam hogy kapd be, de probalok objektiven es optimistan hozzaalni a dolgokhoz, tehat azt mondom hogy www.metallica-tabs.net
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Aztán idõvel "ráuntam", ma már csak elektromos gityón akarok játszani, de lírai számokat is. Változnak az idõk és az ízlések.
Azt,hogy mennyibe került a gitárom átalakítással, ne is kérdezzétek, mert csak saccolni tudok. Talán olyan 8-900.000-et költöttem rá az elmúlt 6 évebn. Illetve csak 5 év, mert annyi ideje van meg. Én nagyon szeretem a hardcore-t, a zenkarommal is ilyesmi zenét játszunk, de ennek ellenére a mai napig szívesen megyek a tanárhoz az akusztikussal is. Ne hanyagoljátok az akusztikus gitárokat, mert sokkal jobban lehet rajtuk tanulni. És amit valaki megcsinál elektromoson, az közel sem biztos, hogy tudja a másikon is. (Én is vagyok így egy-két számmal)De azt biztosan mondhatom,hogy amit tudsz akusztikuson, azt tudod az elektromoson is. És én nagyon szeretem azt is, amikor lemegyünl a partra, elõvesszük a gitárt, meg a sört, aztán amíg bírjuk, addig énekelünk, meg iszunk. (Meg csajozunk, és ökörködünk)
Csak ennyit akartam.Szép napot uraim!
Amógy köszönöm a linket, mindjárt nézem is az oldalt!
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Skálák itt
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Pl. majdnem egész nap bújtam a NET-et de egy fránya TAB-os gitár skála gyûjteményre nem leltem rá 😞
Sõt még skálákra sem 😞
Nem találok normális TAB-os gitásulit (nem jazz, latin, spanyol, ecetera, ...) Vagy teljesen alapot találok vagy olyat amiben már tapping, tekerés 1000-el, stb 😞
Én olyat keresnék, amiben különféle skálák vannak, felfutások, lefutások 😊 . Szóval nem egy Extrem-es Nuno iskola de azé a Black Sabbath-on lépjen túl. Ilyet még nem találtam. Ja, és blues sem érdekel, ...
Kimondottan metal, rock, ...
Mi volt ebben a SPAM?
Ha ezekre választ adsz, akkor igazat adok Neked!
A váltakozó ritmus ütem és ritmikai is igen nehéz igazi kiszámolós, ha csak nem vagy profi gitáros.
Persze nem árt egy kis alapozás elõttem én legalább 4 évig tanultam jazz-t, és még nekem is okoz néha fejtörést....
A dremi számok elég kivannak találva, bár régebben nem szeretem sõt utántam a zenéjüket, de hát az idõk változnak...
egyebkent segitunk