Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Határozottan keresem a számban a negyedik akkordot, de a fülelés ellenére nem lelem 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

KranaZoli
Egy egy 120rugós v.milyen pipacsmintás Vorson gityó 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hát az a JEM gitár tuti megéri az árát, mert egy nagyon megcsinált darab, csak kicsit extravagáns. Szóval azzal nem nagyon lehet kiállni valami kocsmában a haverok elé nirvanat játszani, mert lehurrognak... 😊 Fõleg, ha azt veszed, hogy egy les paul 2200-nél kezdõdik. Én a JS-el szemezek folyton, a múltkor adtak volna 700-ért egy JS-100-ast, de akkor éppen a strat volt betervezve. Most spórolósdi van, aztán majd pár év múlva... Úgyis mindig hõbörög a család, ha gitárt veszek... mintha lenne hozzá bármi közük is.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

KranaZoli
Nézd meg a hangmester.hu-n a Vorson gityókat. Ott is van virágmintás fogólap. Igaz, azt nem tudom milyen növény van rajtuk 😊 Szerintem az õvé nem ettõl drága hanem attól, hogy a kezére szabták, meg az Övé 😊))

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

pontosan

KranaZoli
Látom, Te nagyon beindultál erre a Big Gun c. számra <#vigyor2>.
Annó nekem is nagyon megtetszett amikor még jobban nyomtam a gitárt. Én is szerelmes lettem bele 😊 Egyébként szerintem ez egy eléggé kilógó AC/DC szám, mert nem csak 4 akkord az egész 😊))

KranaZoli
....
így hát marokra fogod, mutató ujj h és e húron, 5. bundnál, 6. bundra középsõ ujj,
....

Eddig értem is.

....
a másik kettõ meg értelemszerûen, mintha dm-t fognál
....

Ezt már nem annyira, pedig pont ez érdekelne 😞 Tudom, láma vagyok.
A D húron lévõ hangokat gyûrüs ujjal, a G húron lévõ hangokat pedig kisujjal kellene fogni?!

KranaZoli
Aha, értem. Ez tök jó! Egyszer már láttam ilyet, csak nem mi is az tulajdonképpen. A fõsulis uccsó bulink alkalmával egy gitárost hívtak meg és fõképp Satriani számokat nyomatott (állam leesett). Õ csak a szólókat játszotta a többi pedig akkor errõl szólt. Most már legalább ezt is tudom. (köszi)

H. Peti
megelõztél 😊 Akkor köszi, majd spórolás lesz, ha annyira nem leszek meg nélküle, bár azt hiszem kibirom valahogy... Köszi még1X!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

H. Peti
jajj kell nekem ilyen... 😊 de tényleg, ilyet egy magyar jomunkásember nem képes csinálni? Na majd ha sok pénzem lesz, meg valami normálisabb tudásom akkor majd megveszem az elsõ lakáshitelbõl a JEM gitárt 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Meglevõ gitárra nem fogják neked megcsinálni a berakást. Szvsz itthon senki sem tud ilyet csinálni, mert szerszám, gép, mindenféle kell hozzá. Az enyémbe is csak sima négyszögek vannak, a fejen van egy kis liliom, és az eléggé el is lett gányolva, mert nem szépen befaragták, hanem kitömték körülötte pasztával, ami idõvel másképp szinezõdik, mint a fa... mondjuk aki nem tudja, hogy úgy készült, az nem látja. De ezt fogólapnál nem lehet eljátszani, ott stimmelnie kell mindennek

Bár lehet kapni 700 dollárért Schecter-t, aminek berakásos fogólapja van. Szépen meg van csinálva, nem is rossz gitár. Hallani nem hallottam, de volt a kezemben. Távolkeleten csinálják, úgyhogy alaposan meg kell nézni megvásárlás elõtt.

http://www.schecterguitars.com/Dproducts/2004_models/c1_classic/index.htm

(1000 dolcsit írnak rá, de 700-ért meg lehet kapni)

H. Peti
hehe 😊 nem a gitárt akarom megvenni bakker...

1700 dolcsiba

H. Peti
Szervusztok!

Érdekelne valami, de csak kiváncsiságból, ha mondjuk sok felesleges lóvém lenne, (nincs) akkor mennyibe fájna egy olyasmi fogólap mint a amilyen Steve Vai-nak van? Tudjátok az a "virágmintás". Mondjuk nem pont olyan, de ilyen különlegesebb. hm?<#fejvakaras>

én komolyan kérdeztem ezt a tab-ot, ez kéne de nem jo, nincs meg senkinek?

kabbejó? <#duhos2>

Vanek
vki tud dobalapletöltõhelyeket?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

mondd, h az akkord prímjét, és akkor érteni fogja.. 😄DDD

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

<#idiota>

micsinálsz?

Lévén ac/dc-rõl van szó, nem jársz majd messze a valóságtól, ha belepengeted basszuson az akkord alaphangját 😊

ha nincs benne akkor nem kell 😊

nem tudja vki elküldeni ennek a az AC-DC - Big Gun-nak a Guitar Pro-s kottáját, amiben van basszus is? vagy van egyátalán ebben basszus?
<#idiota>

leszedtem a mysongbook.com-ról 2 tab-ot de mindegyikben csak 1 gitár van, pedig az egyiknél fel van tüntetve egy csomó hangszer ami benne van <#confused>

<#nemtudom>

én nem ismerem a számot, de ebbõl hamar megvan az ujjrend. Ez egy bontott Dm, amit ugye barreval kellene fogni, de úgy nehezen játszod bele az üres D-t, így hát marokra fogod, mutató ujj h és e húron, 5. bundnál, 6. bundra középsõ ujj, a másik kettõ meg értelemszerûen, mintha dm-t fognál.

a backing track dob+basszus alapok szólógitárnál, azaz kihagyják a gitár-részt, amit neked kell játszani.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Nightrun
Jó napot, uraim!

Én igazából mulatós kottákat keresek, ilyet, mint pl. Pedró kocsmájában, és ehhez hasonlók. Jobb lenne a kotta, de a tabok is tökéletesen megfelelnek nekem. Ha valaki tud segíteni, akkor kérem, hogy dobjon egy privát üzenetet nekem, vagy írjon e-mailt. ([email protected])

Köszöntem szépen elöre is. 😊

KranaZoli
Technikai jellegû kérdésem lenne. Az alábbi "akkord" bontás a Metallica - The Call Of Ktulu c. számának az elejérõl való.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen ujjakkal kellene fogni a hangokat. Arra gondolok, hogy a mély hangokat ki kell-e tartani, vagy csak megpengetni. Az elsõ eset a nehezebb (legalábbis nekem) a második meg a könnyebb 😊

A pengetõt leginkább úgy kell fogni, hogy ne essen ki játék közben a kezedbõl, így túl sok alternatíva nincsen szvsz. Esetleg tudom még javasolni az Eric Johnson féle kis pengetõ mutató és hüvelyk ujj között basszust játszik, míg a maradék három szólót penget konfigurációt is 😊 Nekem nem megy...

KranaZoli

A leckében a fenti skálát (majpr scale) találtam eddig a legjobbnak. Tud v.ki v.mi hasonló, jó skálát. Ledöbbentem, hogy rosszul emlékeztem még a pentaton skálára is :o

Valóban ez a pentaton skála?!

Azért megy egy garnitúra Floyd Rose hardware 50e Ft magában, és ez nem a márka miatt van. Az egy kiélezett szerkezet, rendesen meg kell hozzá csinálni a gitárt, hogy úgy mûködjön, ahogy az ki van találva. Egy trágya gitárral meg annyi a szívás, hogy elmegy az egésztõl az ember kedve. Akkor inkább legyen egyszerû szerkezet, csak mûködjön. Unokatesóm is a múltkor nagy elánnal hozta nekem a 30e-ért beszerzett LP másolatot, aztán kiderült, hogy csúszkál benne a pálca és 5 perc játék után elállítódik. Fel kellett emelni a húrokat baromi magasra, hogy ne zörögjenek és valahogyan egyben maradjon.

KranaZoli
Bocs, csak arra voltam kíváncsi megjelenik-e a kép.

Kérdésem az lenne, hogy ez a helyes módszer, ahogy a pengetõt kell fogni?! Minden esetben?

(reszelés, szólók, ...)

Nekem az a gondom, hogy baromira nem akar kézre állni ez a fajta pengetõ fogás. Egyébként Kirk iskolájából való a kép.

Ti így fogjátok a pengetõt?! Most még mivel az elején vagyok az újrakezdésnek, így csak emlékekbõl jönnek be a régi pengetõ fogások, szal ha valóban ez a korrekt, akkor még nehezen, de át tudom magam szoktatni rá. De egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy így reszel, így nyomja a szólót, ...

Erõsítsetek meg benne, hogy valóban lehet ezt így is 😊

KranaZoli

KranaZoli
Láma vagyok. Ez mit jelent?

Backing trackek ??? (én nem tom)

KranaZoli
Miért nem vennél 100 alatt Floyd Rose Tremolós gityót?!

KranaZoli
Nekem is Vorson van, egy V-190-es de hibás a felsõ dupla pickup-nál a földelés, így ma viszem vissza és cserélem egy V70, V80-as. vagy v.mi egyébre, mert azoknak jobb a nyakuk, ja és fekete legyen 😊

Szerintem jó az a hangszer amit kinéztél, de miért-e mellett döntöttél?! (A Vorson-ok közül)

A satut én is hiányolom. Az én Vorson-om volt zenész kézben, egy rossz szava nem volt rá, a termolóra sem. A húrok lejjebb lettek eresztve és ezen nem, de az újon rögtön kicserélem v.mi jobbra, metr amit rátesznek a kínaiak gyárilag az ögencsak szar 😞

Ill. ha rögtön zenélni is akarsz vele, szal van együttesed akkor nekem még a pickup cserét ajánlották és azt mondták akkor már penge a hangszer. Én még innen néztem újabb Vorson gityókat: hangmester.hu

Hi!

Most bukkantam erre a topicra, végre. Nos, lenne egy kérdésem, SATCHFAN: miért kellenek a modális skálák? Hol van értelmük, mert nem teljesen vágom ezt a részt. Szóval, lentebb említetted példának a C-dúr skálát, ha különbözõ fokokról indítjuk, akkor meg mi van? Lényegében ugyanazok a hangok maradnak, csak más a neve, egy szólóban pedig (pl.: Malmsteen) senki sem fogja vágni, hogy melyik hangról indult.
Tehát az elméletét értem, viszont a gyakorlati hasznát nem látom, légyszi segíts!
Hell boy
Valaki segítsen nekem!! Hol találok dob ritmusokat?

köszzz

AC/DC - Big Gun

nem tudjátok véletlenül mi annak a számnak a cime ami most megy a tv-ben az Utolsó akcióhõs cimü film reklámjában? meg a film elején is volt.
ACDC?

p)ec
Én meg soha többet... 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Én száz alatt nemigen vennék floyd-os gitárt... Ezen a képen pl. nem igazán látom a satut, bár lehet, hogy rajta van. Azt meg nem hiszem, hogy locking kulcsok lennének rajta...

Tinxtu
Backing trackek nekem is vannak, úgy 6-7 Satriani, egy-két Steve Vai, egy Cliffs Of Dover, a többi passz.. Ha kell valamelyik, szóljatok.

tigeroo
szerintetek ez mien?😄

Vorson G-1 TMK2 Ára:57.900 Ft
Test: szilfa • Nyak: jávorfa • Fogólap: rózsafa, 24 bund • Floyd-Rose tremoló JT500 • 1 hangerõ, 1 hangszín potméter • 5-utas pick-up kapcsoló • Pick-up: 2 humbucker, 1 single-coil, na mien?
Volt régen egy www.loopology.com, amin a cool edit-hez voltak fent loopolható hangminták (úgy egy cd-nyi), és amikor átkerült a cooledit az adobe-hoz, akkor egy ideig le lehetett tölteni az egészet ingyér' (bár gondolom véletlenül). Lehet, hogy még mindig fent van valahol, csak én nem találom.

Vanek
a dc-n melyik hubról töltötted a "zenei alapok dob"-ot?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

KranaZoli
Ja, és hiányolom a TXT-s TAB-ok közül az újabb albumokat (reload, St.Anger) . Ezek sajnos nincsenek kint.

Pedig néha jobb, mint egy akármilyen progis tablista, mert kisebb a mérete, nem muszáj mindent programmal lejátszani, ...

Errõl jut eszembe, tudtok esetleg más együttesekhez is TXT TAB-os kottákat, vagy ezek szerepét már átvették a Guitar Pro-s, PowerTab-os, stb. tabulatúrák?!

KranaZoli
Van egy kis elírás a leckében. A 12. lecke is 11-es névvel fut, de a tartalma nem ua. szal jó, ne tévesszen meg senkit.

Na, ki is nyomtattam a cuccost, még meleg 😊 Ill. letöltöttem az összes audio és video fájlt, hogy otthon is tudjam bogarászni. Videóból lehetne több is 😞

Nekem még a Fight Fire With Fire reszelõs riff-je is elég nehéz és érdekes módon az elsõ lecke alján van 😊 Ennyire béna lennék 😞

A vége "húzos" amikor csak kettõt reszel és majd fogja a kvinteket és reszel tovább. Ez valóban ennyire könnyû, hogy ez elsõ lesson-ban kapott helyet?!

KranaZoli
Nagyon jó az az oldal valóban amit írtál. Sejtettem, hogy rosszul fogom a pengetõt 😊