Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Nehéz eldönteni melik milen...
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Engem nem igazán bántott meg itt senki, hogy v.melyest meg kelljen védeni, ... kérdeztem, talán vkinek a szemében láma dolgokat, ... Ez van. Ettõl nem sértõdtem meg. Már csak azért sem, mert mindenkinek van szar napja, stb... Remélem nem ez lesz itt a fõ akkord 😊
Ha minden igaz holnap végre megérkezik az új gityóm és akkor már tudok zenélni is, nem csak kérdezni 😊 Azt meg ahogy idõm engedi megírom, hogy miért is lovagolok annyit a technikán, pengetési módokon, ... bár a lényeget már megírtam, most csak egy friss történettel bõvült a kör.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Egyszer sem anyáztalak, ellenszenv meg NINCS! Tehát, ha valami gáz lenne, így én is elnézést kérek !!!!!
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
C Hitel <#vigyor3>#vigyor3> De ha nyerek a lotton veszek neked egyet.
<#vigyor0>#vigyor0>
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Igazad van, mindenki azt gitározik, amit akar. Én csak azt mondom, hogy ha pl. szeretsz futni, akkor azért kezdésnek nem kell mindjárt a Maraton indunlnod. Nem hinném, hogy nagyképü vagyok, ha ez így jött le,akkor valamit nagyon elrontottam... Csak segíteni szerettem volna, nem anyázni, és egyéb dolgokat. Én annak csak örülök, ha valaki gitározik, és azt mondom, annál jobb lesz ez a világ, minél több a gitáros. Nem tudom pontosan, mi is váltott ki benned ilyen ellenszevet velem szemben, én csak segíteni akartam. Én azért nem javaslom a bluest, mert ahhoz, hogy pontosan játszd, kell ütemérzék. Sok kell hozzá, amit rengeteg gyakorlással tudsz megtanulni, sokat kell hozzá metronómot használni. Mindenki tud improvizálni, ez tény, ahogy mondod. De ahhoz, hogy jól megtanulj improvizálni, sokmindent meg kell tanulnod, és nem csak folyton skáláni. (Természetesen ez az alap, de az improvizációhoz azért több is kell.) Én pl Toy Dolls szólókat játszom a Blues sémára, és hidd el, nem volt egyszerü dolog megtanulni rendes ütemben játszani. Nem értem,hogy miböl veszed, hogy leszarom a Krana Zolit?! Annyit írtam,hogy a kérdéseit egybe tegye fel, meg azt írtam, hogy nem tudom mennyit tanult az elözö gitározásában, de nem jutott sokáig. A kérdésekböl következtettem rá. Ha nem így van, akkor elnézést, csak nyugalom, nem kell egyböl anyázni! (egyébkként sincsenek szüleim...) Legközelebb jobban meggondoloom,hogy mit írok, hogy ne legyenek félreértések. Ennyi.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Fender HOT Rod Deville
Fender HOT Rod DeLuxe
Tech21 Trademark 60
Mesa-Boogie Studio Caliber 22W
Vagy egyéb Marshall esetleg, a lényeg nem kell ezer watt teljesitmény és csöves cucc kellene elsõsorban. Ott meg elég a 30-40 watt simán.
Les PAul-hoz kellene, van egy Marshall, Jackhammer torzitópedál,+ Ibanez Delay.
NA akkor Please HELP!
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Láttam én is egy Petrucci és egy Van Halen oktató videót. Az az egyetlen bajom, hogy Halen olyan amcsi paraszt tájszólással beszél, hogy nem lehet érteni, amit mond. Ellenben Petrucci teljesen korrektül érthetõen adja elõ, sztem egy tanár veszett el benne. 😊
Johnson Jb-14
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
KRANA ZOLI!
Az a Nightrun gyerek egy paraszt, ne is foglalkozz vele. Aki ennyire lenézi az embereket... Biztos jól el van szállva magától... Na, mindegy! Az improvizálás, mint készség, olyan, mint a f@sz: mindenkinek van. Lehet, hogy Nightrunnak kevés, nem tudom. 😊
Az improvizálás olyan, mint a beszéd. Amikor megszülettél, biztos nem ment elsõre. Meg kellett tanulni a szavakat, a szabályokat, a kifejezéseket. Zenében ugyanez a szitu, meg kell tanulni a skálákat, hangzatok, azoknak kibontásait arpeggiókban, kvint-kör, stb... Ezeket gyakorold addig, amíg teljesen automatikusan nem jönnek. Ha már megvan ez a szint, akkor úgy kombinálod a dolgokat, ahogy jólesnek, éppen amilyen feelingben vagy!
Ja, és a blues-al is lehet kezdeni! Nem tudom, mi a baja ennek a Nightrun arcnak, na mindegy... Vegyél fel magnóra egy primitív akkord menetet, ami blues-os (pl.: E, A, G), játszd vissza! Kapd elõ a sima pentaton skálát, annak mollját-dúrját, 'sz go! Baromkodj, hülyeskedj, csináld, mindegy milyen, a lényeg, hogy ne hagyd abba!
Ha Nightrun szerint ezt így nem lehet kezdeni... Fuck Nightrun 😊 Dimebag Darrell (R.I.P.) és Zakk Wylde is így kezdte, nézd, mivé fajultak. De még B.B. King is ezzel kezdte! 3 akkorddal meg a pentatonnal!
Mégegyszer: improvizálni mindenki tud!!! EZ TÉNY! Aki nem hiszi, vagy saját tapasztalat alapján csontig meg van róla gyõzõdve, hogy márpedig ez neki soha a büdös életbe' nem fog menni, annak ajánlom szíves figyelmébe Jamey Aebersold "Anyone Can Improvise" címû oktatóvideóját.
Aebersold a nagy csóka! A '70-es évektõl két-háromhavonta jelentek meg az ún. "Aebersold-playalong"-ok az újságosoknál az USA-ban. Minden füzethez járt egy bakelit, amelyiken a füzetben szereplõ akkord meneteket egy jazz-quartett játszotta, így lehetett ezekre rögtönözni, majd fejlõdni. Minden egyes füzet valamilyen fontos témát foglalt össze! Pl.: Vol 12 -
Tehát, irány a DC++! Ajánlom ezeket a szobákat: ita-guitar.no-ip.info:1411, jokibox.no-ip.info, GuitarGodz.servebeer.com:25788, TotalGuitar.no-ip.org:44134, guitarlessons.no-ip.info! Ezek általában private v. semi-private szobák, csak akkor tudtok tölteni és keresni, ha szóltok egy OP-nak és regisztrál Titeket. Töltsetek mint a gép! Nekem már lent van az összes Aebersold 1-106-ig (kb.: 10 giga pdf + mp3), 1 év alatt most jutottam el mindössze a 6-ig (zeneakadémia szintû, nagggggyon alapos)! Brutális, de megéri!
Ja, és ha már DC-n vagytok, töltsetek oktatóvideókat! Aki még nem látott ilyet: egy közismert gitáros szemben egy kamerával magyaráz, mutat, tanít ÓRÁKON keresztül!!! Van mindenkitõl: Satriani, Vai, Marcello, Friedman, Pitrelli, Petrucci, Angelo, Malmsteen, Impelitterri, Henderson, Holdsworth, Di Meola, stb... Õrülten, borzasztóan-nyomasztóan sok van belõlük is! másfél hónap alatt DSL-el lejött 102 videó (62,5 Gigabyte)
Nightrunnak ez persze már mindegy, a kisujjából kirázza! (semmi személyes, csak rossz nézni amikor egy ember leszarja a másikat! 'szal töltsd meg tisztelettel és szeretettel a szíved vagy a ló töltse meg a seggedet! 😊
Hasonló az enyém is <#awink>#awink>
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Gratulálok!
Csinaltam egy képet a gitaromrol:
http://mndee.freeweb.hu/
K. Zoli:bocs, hogy csak így utólag ütöm bele az orrom, csak pár dolgot szeretnék tanácsolni: Ahogyan már többen is leírták, ne hidd azt, hogy egy technika(a te esetedben a sweep) az adu ász, az összes többi rossz v. rosszabb.. sõõt, szerintem a váltott pengetés magabiztos elsajátítása elengedhetetlen dolog a gitározáshoz, mûfajtól függetlenül... nem is értem, hogy a tanárod miért beszélt le errõl...
Csak egy példa: Nézd meg John Petrucci-t (Dream Theater), a szólói nagy részében sima váltott pengetéssel játszik olyanokat, hogy dobsz egy hátast(ettõl függetlenül persze a többit is használja).
Én azt mondom, amit a jó öreg Michael Angelo mond az oktatófilmjében: "Technikák közti egyenlõség"! minden egyes technikának megvannak a maga elõnyei és hátrányai, épp ezért mindig a megfelelõt kell alkalmazni, és nem szabad leszûkítenünk a játékunkat azzal, hogy csak egy-két módszert használunk. Pont.
A pengetõtartás viszont szerintem igenis fontos dolog, mert bár az elején jóformán mindegy, hogyan fogod, a rossz tartás gátat szabhat a fejlõdésnek. A lényeg, hogy két ujjal(hüvelyk és mutató) tartsd a pengetõt, és legyen valami támasz a gitáron(1-2 ujj).
Az utolsó képen, amit beküldtél, sztem telejesen jó volt a tartás.
Persze ez nem tuti recept, annál is inkább, mert pl. Steve Vai a csuklóján támaszkodik, Steve Morse 3 ujjal fogja a pengetõt, a már említett Michael Angelo pedig mindhárom "maradék" ujját a gitártestre támasztja.. és ezek nem kis emberek.
Én csak azt mondom, hogy a "szabványos" pengetõtartással van a legkisebb esélyed arra, hogy valamit elronts.
T.
A másik hogy igy is kapom az áldást hogy már megint mér költöm hülyeségre a pénzem meg egyébkéntis blabla.. Azért lesz jo a pickup csere, mert senkinek nem fog feltünni a családban...😛
Egyébként pedig ezzel a gitárral már régota szemeztem, mert nagyon bejött, és most hogy elég jot estek az árak, már meg tudtam venni. Már csak gyakorolni kell ezerrel...
De egyébként én 29000 ért vettem a dimarziót, csak én beszereltem magamnak, ezért olcsóbban kijöttem.
Nem értek hozzá, de próbáld meg letölteni a Steinberg Groove Agent VSTi 1.0-át mely 50 év dobritmusait tartalmazza, vagy a 2.0-át, ami
már 70 év anyagát foglalja magába.
Az utóbbi nekem is kellene, de még nem törték meg 😞
www.satriani.com
Legalább annyit mondjatok hogy bocs nem tudok segíteni....
az elemes nem jobban szedi a jelet, hanem mivel IC szabályozza, emeli a jelszintet. bár sokak szerint a legtöbb aktív basszusgitárnak nagyon mûanyag hangja van, nincs olyan vintage-es röfögése 😊
Amugy nézelõdj piköp ügyben oroszlánbarlangba, ott van egy rakat dimarzio elvileg. Seymour csak rendeléssel tudsz ujat szerezni, vagy használtan valakitõl, de én nem vennék használt hangszedõt, csak ujat.
Mennyi vót amugy a cumó?
szólógitárnál nem fontos az aktív pickup, mert a legtöbben használnak vmilyen mutlikütyüt. basszusgitárosok nem igazán, max egy kóruspedált, viszont az aktív elektronika tartalmaz 2 v 3 sávos EQ-t, szal lehet vele megdobni a bass és treble felharmóniákat (basszusnál nem szokás a mid-et kiemelni). az aktívban vmilyen IC végzi az emelést, ezért kell bele 9 V-os táp
Ja itt egy link a gitárol:
http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=44&CollectionID=6
mondjuk élöben 1000x jobban néz ki, nagyon szeressem ötet...😄