Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Együtt az Istenek ujra. YEAH!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
szülinapi zsúr? 😄DDDDD
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
www.satriani.com
FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000
... szülinapom lesz <#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
www.satriani.com
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
nemtom hogy jobb-e, én csak pro-t használtam eddig.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
R U Ready?!?!? ...broken soul...
http://cuccok.atw.hu
www.satriani.com
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
www.satriani.com
Azt mondta, hogy az cucc olyan 150E pénz és aszongya ezen semminek sem szabad búgnia, ... Ezt el is hiszem.
Új gityót most nem tudok venni, mert ezért a kereskedõ nem fogja visszavenni, vagyis mondjuk 75%-os áron 😞
Kérdésem az, hogy lehetne-e benne pickup-ot cserélni, ami nem búg, vagy a képpel is belinkelt zajszûrõ megoldja az ilyen problémát?!
A pickup csere tûnik hosszabb távon biztosnak, de gondolom nem olcsó mulatság, meg fingom sincs hogyan lehetne korrekt módon kicserélni, bár biztos lesz olyan az ismeretségemben akinek menni fog.
A zajszûrõrõl viszont nem vagyok meggyõzõdve, hogy jó lesz-e, megszünteti-e a búgást vagy sem. Ha boltban nincs, akkor kereskedõnek rendelnie kell. De csak akkor rendel valamit, ha azt el is viszi az ember, viszont csak akkor tudom kipróbálni, ... 22-es csapdája és köcsög a kereskedõ!
Ill. megkérdem holnap a tanárt akihez megyek, hogy neki milyen ötletei lennének.
....
Érdemes pl Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, Andy Timmons stb-t meghallgatni....
....
Ezt most mire írtad, hogy képtelenség lejátszani, vagy ezeket kellene nézni?!
Elkezdem a reszelést is szépen lassan, metronómra aztán egyre gyorsabban 😊 Ma pl. biztos rászánok 1 órát a reszelésre 😊 Aztán megint 1 óra skála 😊
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
www.satriani.com
Ez a gityó. (csak fekete 😊
De ahogyan írod és a képen is látszik mindkettõ pickup fajtából van benne. Ha a kettõ hátsó szól, akkor egyáltalán nincs alapzaj.
Szóval a hiba a kettõ single coin pickup-al lehet?!
2. Reszelés:
Tompítva próbálom. Na, de mint írjátok gyakorolni kell. Konkrét példákat írok, hogy mindenki tudja mirõl van szó. Metallica számok: No Remorse, One, Fight Fire With Fire.
Az utóbbinál itt van is hangminta (lassú és gyors) A gyors nekem brutál nehéznek és gyorsnak tûnik.
Fight Fire With Fire
(fig 1-7)
F.F.W.F (gyors)
Mondjuk ennél érzem, hogy igencsak magasra emeltem a mércét, mert szerintem ez keggyetlen gyors.
Egyik problémám, ha elkezdek gyorsítani, akkor van, hogy 1xerûen elbaszok egy pengetést, elakad a pengetõ, stb... Kiesek a ritmusból, ... Metronómot be tudok üzemenli, mert asszem van olyan progim. De azért megköszönném, ha tudnátok v.mi linket adni. Aztán gondom még vele az, hogy ha pl. sikerül gyorsan fingom sincs, hogy mennyit is pengettem 😞 6-ot, 8-at, vagy éppen 7-et, 9-et... Amikor gyorsan csinálja az ember szerintem nem lehet számolni, csak érezni, nem, hogy megvolt az ütem?!
Erre írtam pl-nak a One-t, mert abban van 6-os, ... a No Remorse-ban pedig több ütemnyi. Ezek egyébként gyors reszelésnek számítanak?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
2. Egér jobb klikk a baloldalról 2. sötétszürkén és ADD Midi track
3. Devices legördülõ--> VST Instrument--> 1-es sáv feketemezõ bal
klikk--> Kiválaszt a listából, Groove Agent
4. felnyílik a tábla, legalján RUN--> Enter 😊
5. Ha a midi sávra akarsz dolgozni, nefelejtsd beállítani az
Out: Midi mapper listán a Groove Agent-et.
6. Mikor fut a Groove--> Nyomkodni minden gomb és kapcsoló 😄DD
Viszont az X3-ra nem tudtam felrakni... Mindig megszakad 4/5 résznél....
www.satriani.com
www.satriani.com
OFF:
- A Dob FruityLoops-szal van, azért gagyi. Korábban (pár hozzászólással lejjebb) ezt ajánlottam már nem tom, hogy kinek.
- tbundy! Az ibanezes nincs meg véletlenül? Annak normálisan le van halkítva a vége 😊)
ON
www.satriani.com
Én azt hiszem tul nagy feneket keritesz a dolgoknak. Pl a reszelésen mit kell gondolkodni? Technikailag ennél eccerübb dolog nincs is, fogod a pengetöt, és 1 hurt pengetsz oda vissza általában elég gyorsan. Ezen meg nem gondolkodni kell, hanem leülni és gyakorolni. Ezt el sem lehet rontani, addig csinálod amig ugy nem szol ahogy kell Ennyi. GYAKOROLNI KELL!
Ugye SingleCoil hangszedõid vannak? (Egy sima vékony, mint a fenderekben). Ha igen, az alapból nyújt alapzajt. Ha zajmentesebb gitárt akarsz, humbuckert (pl. gibson pickup) kéne beszerelned.
2. Reszelés:
Ne akarj kapásból Malmsteen tempóban rszelni. Ha ennyire gondjaid vannak vele, csak azt tudom ajánlani, hogy kapcsolj be egy metronómot (netrõl is lehet leszedni) és szép lassú tempóban gyakorold az egyenletes pengetéssel. Ha már megy , lehet picit gyorsítani és így tovább... Amit még ajánlok, hogy a jobb kezeddel tompítsd a húrt a húrlábnál. Így nem fog annyira rezegni a húr és dögösebb hangja is vn.
www.satriani.com
Neki is nekiszögeztem a két legfontosabb kérdésem 😊 Hogyan fogja a pengetõt és milyen technikával penget. Hát kb. ugyanazt a választ adta, mint Ti itt. A pengetõt ahogyan nekem kényelmes, de azért legyen biztos, aszongya Õ úgy mintha, egy csipesz lenne a keze (bevallom nekem is a kényelmes). Szintén felhozta példának Õ is a Megadeth gitárosát, hogy Õ v.mi keggyetleb bután fogja (csak még nem láttam, bár jó gitárosnak tartom!) és váltott pengetést használ.
Aszongya szerinte a sweep-nek inkább arpeggoknál van szerepe és ha ezt kívánja a szóló, stb. Mint amiket Ti is mondtatok.
Mind1, holnap megyek elõször tanárhoz és elõször ezeket tisztázom vele...
Problémáim vannak:
1.)
A gitár zaja, búgása. Inkább búgásnak mondanám. De csak bizonyos pickup kapcsoló állásokban jelentkezik. Középsõ állásban és ha az elsõ pickup veszi a jelet. Fõképp ezekben az állásokban jelentkezik. Tegnap jött válasz, hogy szigetelési probléma lehet, amit ebbe a termékbe pl. nem vittek túlzásba, ... De engem az érdekelne, hogy hol lehet a probléma? A kapcsolónál, vagy a pickup-oknál? (szerintetek)
Úgy néz ki kereskedõ ezért nem akarja visszacserélni, mert aszongya, hogy drágább hangszernél ticcsen ilen probléma, ez meg olcsónak számít. A boltban ez volt a legdrágább hangszer, ezt is rendelésre hozta és 68E pénz volt, ami nekem sok.
2.)
Gondjaim vannak a reszeléssel. Pedig egyszer már egészen jól ment 😞 Ha A húron akarok reszelni, akkor teljes kudarc, belereszelem az E-t is, ...
Könnyítettem hát a dolgon és csak E6 húron prószáltam. Elakadok ide-oda mozgás közben, olyan lesz mint fos 😞 Ennek is van v.mi spéci technikája?! Errõl is hallottam már mindenfélét, hogy vastagabb pengetõt kellene használnom, kicsit lereszelni a hegyét, stb...
Szerintetek mit szarhatok el?!
Vagy prószálgassam és majd kialakul, vagy ez még korai?!
Mondjuk én el szoktam gondolkozni azon, hogy vannak a brutál zenék, ahol csak reszelés van és zúzás, nem tudom mennyire képzett zenészek ezek az arcok, mert 1ébként nem túl progresszívek ezek a zenék, ... mégis hogyan a fracba tudnak úgy tekerni és zúzni 1000-el?! <#nemtudom>#nemtudom>
Na, most jó ideig ma megint nem leszek így több hozzászólástól nem kell tartanotok <#kuss>#kuss>
gitár -> torzító -> erõsítõ (és itt lekapcsolom a saját erõsítõt)
Viszont az erõsítõmön van hátul egy SEND és RETURN jack is. Ide is be tudom kötni a torzítót, de így nem akkora mértékû a torzítás. Bár boltos ezt mondta.
Mindezt azért kérdem, mert a második darabon (zajszûrõ) is van egy SEND és RETURN jack (látszik a képen is). Ha pl. vennék egy ilet, akkor hova kellen kötnöm a sorba?!
Pl. abba, amit jelenleg is használok?
A.) gitár -> torzító -> zajszûrõ? -> erõsítõ
B.) gitár -> zajszûrõ? -> torzító -> erõsítõ
Az élet apró örömei 😄
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
www.satriani.com
nekem +van a guitar pro 4, ha kell akkor szóljatok és fellököm 😊)
(gondolom ez utóbbi lehet az általad is említett Nois Gate)
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Olyan, hogy csak zajszûrõ külön nem létezik?! Amit a gitár - torzító - erõsítõ sorrendbe lehetne valahova berakni. Mint amilyen a multieffekt pedálokban is lehet, de csak ennyi a funkciója?!