Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H. Peti

Együtt az Istenek ujra. YEAH!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

bazzzzzzzzzzzzzzzzeg................

szülinapi zsúr? 😄DDDDD

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Satchfan
<#taps><#taps><#taps><#nyes><#nyes><#nyes><#banplz><#banplz>

www.satriani.com

Lord AnonymouS
Ezt kifejtenéd, kérlek?! <#conf>

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

FEBRUÁR VÉÉÉGÉÉÉÉÉÉN?????????????

Satchfan
Nem kell bánkódni, február végén megint jönnek Magyarországra...

... szülinapom lesz <#banplz><#banplz><#banplz><#banplz>

www.satriani.com

sajna én sem voltam, kellett a zsé az új cuccra... 😞

Ron Ragm
Heh jó nektek tudtatok menni, én pont le voltam égve 😞

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ron Ragm
Nekem jobban bejött, átláthatóbb, könyebb, és az orrodat is tisztíccsa.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

innen: http://mysongbook.com/
nemtom hogy jobb-e, én csak pro-t használtam eddig.
Nd
wow én Satriani elött álltam a legelsö sorba szintugy. Vazz a végén kiderül hogy egymás melett voltunk😄 de bibiii Vai bácsi nekünk nyalta meg a gitárját 😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Vanek
és guitar pro kottákat honnan tok leszedni? jobb mint a powertabs?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Vanek
az új húrok amiket felraktam kb mikorra "járatódnak be"?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

nah akinek kell, az le tudja szedni a guitar pro-t innen:
http://cuccok.atw.hu
Satchfan
1 sorban voltunk Vai mester orra elõtt <#crazya><#crazya><#circling><#circling><#wave><#wave>

www.satriani.com

Nd
Satchfan voltál a PECSAban a G3on? Ha igen merre? Az volt ám a nagy buli....bár lenne megint....minden héten szeretnék....😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Satchfan
Csatlakozom <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

www.satriani.com

Nd
azokat a gitárosokat azért irtam, mert olyan zenéket csinalnak, amiket érdemes hallgatni, viszont 99%-uk olyan, amit a büdös életbe nem fox lejatszani. (én sem, és még sokan mások sem) Na jo persze vannak eccerübb, tanulható számaik is, de az kevésbé jellemzö. Én pl. Satrianitol egyedül a Tears In The Raint tanultam meg, többre egyenlöre nem tellett, de azért van pár abszolválhato száma. Egyébként nálam ez a pár gitáros viszi a pálmát, abszolut kedvencek...<#worship>

KranaZoli
Nem így volt. A srác bedugta a gityót a multieffektbe, kapcsolgatta a pickup kapcsolót ide-oda és sehol nem búgott. Nem volt összefüggésben azzal, hogy pengetett-e, vagy sem.

Azt mondta, hogy az cucc olyan 150E pénz és aszongya ezen semminek sem szabad búgnia, ... Ezt el is hiszem.

Új gityót most nem tudok venni, mert ezért a kereskedõ nem fogja visszavenni, vagyis mondjuk 75%-os áron 😞

Kérdésem az, hogy lehetne-e benne pickup-ot cserélni, ami nem búg, vagy a képpel is belinkelt zajszûrõ megoldja az ilyen problémát?!

A pickup csere tûnik hosszabb távon biztosnak, de gondolom nem olcsó mulatság, meg fingom sincs hogyan lehetne korrekt módon kicserélni, bár biztos lesz olyan az ismeretségemben akinek menni fog.

A zajszûrõrõl viszont nem vagyok meggyõzõdve, hogy jó lesz-e, megszünteti-e a búgást vagy sem. Ha boltban nincs, akkor kereskedõnek rendelnie kell. De csak akkor rendel valamit, ha azt el is viszi az ember, viszont csak akkor tudom kipróbálni, ... 22-es csapdája és köcsög a kereskedõ!

Ill. megkérdem holnap a tanárt akihez megyek, hogy neki milyen ötletei lennének.

....
Érdemes pl Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, Andy Timmons stb-t meghallgatni....
....

Ezt most mire írtad, hogy képtelenség lejátszani, vagy ezeket kellene nézni?!

Elkezdem a reszelést is szépen lassan, metronómra aztán egyre gyorsabban 😊 Ma pl. biztos rászánok 1 órát a reszelésre 😊 Aztán megint 1 óra skála 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli: A single coil az búgni is fog neked örökké, mert azokhoz már túl nagy a háttér 2005-ben, 40 éve még biztosan nem volt ennyire gáz. Azóta vannak ilyen-olyan noiseless single coil pick-up-ok, amik valójában kéttekercsesek, csak trükkösen meg van oldva, hogy ne úgy szóljanak, mint egy humbucker. Amikor a multieffektbe dugtad be a gitárt, azért nem búgott, mert nyilván abban van zajkapu. De a zajkapu nem szûri ki a zajt, csak kis jelnél nullára vág. Ha megpengeted, akkor ugyanúgy hallani a búgást a gitárhang mellett. Vegyél humbuckeres gitárt és az nem fog búgni.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Nd
tehát akkor technikaligal én betanultam a dur skálákat, és tudok G durban szolozni. Akkor ha Em a hangnem, akkor nem ugyanabbol a skálábol játszom? Vagy mi a difi?

Satchfan
Ige, az E Moll páruzamos dúrja a G-dúr. A különbség az alaphangon van (Moll szomorú, dúr vidám 😊

www.satriani.com

Nd
Akkor ne ezeket tanuld. Nyilván eleinte lassabban kell csinalni, szépen fokozatosan. Te pedig nem azt akarod csinalni, hanem bele a közepébe. Te beszélni is ugy tanultál, hogy a a jogkönyveket akartad megtanulni elöször? Vagy nem értem. Mindig lesz olyan szám, amit megnézel, és elképzelhetetlennek tartod majd, hogy azt egyátalán le lehet játszani. Érdemes pl Satriani, Steve Vai, Eric Johnson, Andy Timmons stb-t meghallgatni....

KranaZoli
1. Búgás:

Ez a gityó. (csak fekete 😊

De ahogyan írod és a képen is látszik mindkettõ pickup fajtából van benne. Ha a kettõ hátsó szól, akkor egyáltalán nincs alapzaj.

Szóval a hiba a kettõ single coin pickup-al lehet?!

2. Reszelés:

Tompítva próbálom. Na, de mint írjátok gyakorolni kell. Konkrét példákat írok, hogy mindenki tudja mirõl van szó. Metallica számok: No Remorse, One, Fight Fire With Fire.

Az utóbbinál itt van is hangminta (lassú és gyors) A gyors nekem brutál nehéznek és gyorsnak tûnik.

Fight Fire With Fire
(fig 1-7)

F.F.W.F (gyors)

Mondjuk ennél érzem, hogy igencsak magasra emeltem a mércét, mert szerintem ez keggyetlen gyors.

Egyik problémám, ha elkezdek gyorsítani, akkor van, hogy 1xerûen elbaszok egy pengetést, elakad a pengetõ, stb... Kiesek a ritmusból, ... Metronómot be tudok üzemenli, mert asszem van olyan progim. De azért megköszönném, ha tudnátok v.mi linket adni. Aztán gondom még vele az, hogy ha pl. sikerül gyorsan fingom sincs, hogy mennyit is pengettem 😞 6-ot, 8-at, vagy éppen 7-et, 9-et... Amikor gyorsan csinálja az ember szerintem nem lehet számolni, csak érezni, nem, hogy megvolt az ütem?!

Erre írtam pl-nak a One-t, mert abban van 6-os, ... a No Remorse-ban pedig több ütemnyi. Ezek egyébként gyors reszelésnek számítanak?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
szal aszondod Em skálábol van felépitve a szolo. Na de az Em skála miben más mint a Gdur skála?

1. Cubase indít, File--> New Project--> Empty-->Munkakönyvtár választ
2. Egér jobb klikk a baloldalról 2. sötétszürkén és ADD Midi track
3. Devices legördülõ--> VST Instrument--> 1-es sáv feketemezõ bal
klikk--> Kiválaszt a listából, Groove Agent
4. felnyílik a tábla, legalján RUN--> Enter 😊
5. Ha a midi sávra akarsz dolgozni, nefelejtsd beállítani az
Out: Midi mapper listán a Groove Agent-et.
6. Mikor fut a Groove--> Nyomkodni minden gomb és kapcsoló 😄DD

Satchfan
Nem baj, ezt is köszi 😊)

Viszont az X3-ra nem tudtam felrakni... Mindig megszakad 4/5 résznél....

www.satriani.com

nekem ez a verzió tetszett jobban, és csak ezt tartottam meg <#szomoru1>

Satchfan
Felmásolom az X3 szervere is a biztonság kedvéért 😊

www.satriani.com

Satchfan
<#worship> Köszi!!! Már mindenhol kerestem, de az itthoni gépen nem volt meg <#worship>

OFF:

- A Dob FruityLoops-szal van, azért gagyi. Korábban (pár hozzászólással lejjebb) ezt ajánlottam már nem tom, hogy kinek.

- tbundy! Az ibanezes nincs meg véletlenül? Annak normálisan le van halkítva a vége 😊)

ON

www.satriani.com

figyelem <#felkialtas>
Satchfan korábbi száma
<#eljen>

Nd
Hi
Én azt hiszem tul nagy feneket keritesz a dolgoknak. Pl a reszelésen mit kell gondolkodni? Technikailag ennél eccerübb dolog nincs is, fogod a pengetöt, és 1 hurt pengetsz oda vissza általában elég gyorsan. Ezen meg nem gondolkodni kell, hanem leülni és gyakorolni. Ezt el sem lehet rontani, addig csinálod amig ugy nem szol ahogy kell Ennyi. GYAKOROLNI KELL!

Satchfan
1. Búgás:

Ugye SingleCoil hangszedõid vannak? (Egy sima vékony, mint a fenderekben). Ha igen, az alapból nyújt alapzajt. Ha zajmentesebb gitárt akarsz, humbuckert (pl. gibson pickup) kéne beszerelned.

2. Reszelés:

Ne akarj kapásból Malmsteen tempóban rszelni. Ha ennyire gondjaid vannak vele, csak azt tudom ajánlani, hogy kapcsolj be egy metronómot (netrõl is lehet leszedni) és szép lassú tempóban gyakorold az egyenletes pengetéssel. Ha már megy , lehet picit gyorsítani és így tovább... Amit még ajánlok, hogy a jobb kezeddel tompítsd a húrt a húrlábnál. Így nem fog annyira rezegni a húr és dögösebb hangja is vn.

www.satriani.com

KranaZoli
Tegnap este telefonon folytattam egy kis eszmecserét az unokaöcsémmel, aki szintén gitározik és régebben járt tanárhoz is.

Neki is nekiszögeztem a két legfontosabb kérdésem 😊 Hogyan fogja a pengetõt és milyen technikával penget. Hát kb. ugyanazt a választ adta, mint Ti itt. A pengetõt ahogyan nekem kényelmes, de azért legyen biztos, aszongya Õ úgy mintha, egy csipesz lenne a keze (bevallom nekem is a kényelmes). Szintén felhozta példának Õ is a Megadeth gitárosát, hogy Õ v.mi keggyetleb bután fogja (csak még nem láttam, bár jó gitárosnak tartom!) és váltott pengetést használ.

Aszongya szerinte a sweep-nek inkább arpeggoknál van szerepe és ha ezt kívánja a szóló, stb. Mint amiket Ti is mondtatok.

Mind1, holnap megyek elõször tanárhoz és elõször ezeket tisztázom vele...

Problémáim vannak:

1.)

A gitár zaja, búgása. Inkább búgásnak mondanám. De csak bizonyos pickup kapcsoló állásokban jelentkezik. Középsõ állásban és ha az elsõ pickup veszi a jelet. Fõképp ezekben az állásokban jelentkezik. Tegnap jött válasz, hogy szigetelési probléma lehet, amit ebbe a termékbe pl. nem vittek túlzásba, ... De engem az érdekelne, hogy hol lehet a probléma? A kapcsolónál, vagy a pickup-oknál? (szerintetek)

Úgy néz ki kereskedõ ezért nem akarja visszacserélni, mert aszongya, hogy drágább hangszernél ticcsen ilen probléma, ez meg olcsónak számít. A boltban ez volt a legdrágább hangszer, ezt is rendelésre hozta és 68E pénz volt, ami nekem sok.

2.)

Gondjaim vannak a reszeléssel. Pedig egyszer már egészen jól ment 😞 Ha A húron akarok reszelni, akkor teljes kudarc, belereszelem az E-t is, ...

Könnyítettem hát a dolgon és csak E6 húron prószáltam. Elakadok ide-oda mozgás közben, olyan lesz mint fos 😞 Ennek is van v.mi spéci technikája?! Errõl is hallottam már mindenfélét, hogy vastagabb pengetõt kellene használnom, kicsit lereszelni a hegyét, stb...

Szerintetek mit szarhatok el?!
Vagy prószálgassam és majd kialakul, vagy ez még korai?!

Mondjuk én el szoktam gondolkozni azon, hogy vannak a brutál zenék, ahol csak reszelés van és zúzás, nem tudom mennyire képzett zenészek ezek az arcok, mert 1ébként nem túl progresszívek ezek a zenék, ... mégis hogyan a fracba tudnak úgy tekerni és zúzni 1000-el?! <#nemtudom>

Na, most jó ideig ma megint nem leszek így több hozzászólástól nem kell tartanotok <#kuss>

KranaZoli
Jelenleg így kötöm össze a dolgaim otthon:

gitár -> torzító -> erõsítõ (és itt lekapcsolom a saját erõsítõt)

Viszont az erõsítõmön van hátul egy SEND és RETURN jack is. Ide is be tudom kötni a torzítót, de így nem akkora mértékû a torzítás. Bár boltos ezt mondta.

Mindezt azért kérdem, mert a második darabon (zajszûrõ) is van egy SEND és RETURN jack (látszik a képen is). Ha pl. vennék egy ilet, akkor hova kellen kötnöm a sorba?!

Pl. abba, amit jelenleg is használok?

A.) gitár -> torzító -> zajszûrõ? -> erõsítõ
B.) gitár -> zajszûrõ? -> torzító -> erõsítõ

KranaZoli
Szóltam!!! 1000-el lökd fel valahova a jószágot és sikíts ha végeztél. Egyébként meg jó reggelt mindenkinek!

KranaZoli
Fotózd le és küld be!!! Engem érdekelne a legjobban azt hiszem 😉

sz4bolcs
Durva. Megtaláltam, hogy kell fogni a pengetõt, hogy legkényelmesebb legyen, és ne essen ki a kezembõl, lehessen vele gyorsan pengetni!
Az élet apró örömei 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Hell boy
De hogy tudom megnyitni a cubase sx-ben? nekem nem sikerül... 😞

na várj, ez a két pedál mást csinál. az elsõ egy EQ, de azt szvsz felesleges venni, mert a jobb erõsítõknek saját EQ-juk is van. a második meg zajszûrõ

Satchfan
A Szóló alapja természetesen az E-moll skála, néhol kiegészítve + (fél)hangokkal.

www.satriani.com

Nd
a szoloval technikailag semmi bajom, siman lejatszom én is, én az elméleti részt akartam kicsit erösiteni...

helloo mindenkinek
nekem +van a guitar pro 4, ha kell akkor szóljatok és fellököm 😊)
KranaZoli
Én nem tudok mit hozzátenni. Imádom a számot, mivel kedvenc együttesemtõl való 😊 Ha tudod szerintem nézd meg pl. a Guitar Pro-s TAB fájlt abban már az akkordokat is feltüntetik, stb... (mármint az újabb TAB-okban) De biztos lesz itt aki kisujjból kirázza a választ, ill. a szólót is 😊

Nd
visszatérve a Nothing Else Matters-re, akkor a szolo milyen skálából lett kreálva? Avagy hangnemváltás van elötte? Mert hogy nem pentaton az igencsak bizosnak tünik számomra...

KranaZoli
Én egy ilyet találtam, csak nem tom, hogy ilen kellene-e?! (de gondolom v.mi ilyesmi)

(gondolom ez utóbbi lehet az általad is említett Nois Gate)

uv
Nois Gate. régebben lehetett külön pedálban kapni, de nem igazán zajszûrõ, akkor zár le ha nincs jel a gitáron (ill. ahogy beállítod)

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

KranaZoli
Sorry az újabb hozzászólásért, de most jutott újra eszembe, elõbb elfeledtem 😞

Olyan, hogy csak zajszûrõ külön nem létezik?! Amit a gitár - torzító - erõsítõ sorrendbe lehetne valahova berakni. Mint amilyen a multieffekt pedálokban is lehet, de csak ennyi a funkciója?!

KranaZoli
Hijj! Ezek az érdekes infók. Egyenlõre nem sokat értek belõlük, de rémlik valami 😊 Úgy látom lesz miket felújítani, max. nem kell a kályhától indulni...

Satchfan
A Blues skála végül is egy kiegészített pentaton skála. (Mivel a pentatonban nincsenek kis hangközök)

Egy Em hangnemû számra E pentaton-ban játssz, mivel a pentaton elsõ fokáról indulva ua., mint ha moll skálát kezdenél (csak a kisszekundok nincsenek benne)

www.satriani.com