Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Most tökre magam ellen fogok beszélni. Nem én találtam. Állítólag egy fajta zene létezik, a klasszikus zene. Mozart, Beethowen, Liszt, Kodály, Bartók, akiknek zenéje örök értékû.
Ezek a zenék nem idõtálló muzsikák. A jelenlegi zenei palettát nézve, egyik sem.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ti, mint gitárosok mondjátok erre azt, hogy nem zene. Akikhez azért közelebb áll ez a hangszer, mint egy átlagemberhez.
De Vai-t, Satriani-t, Petrucci-t, Nuno-t, ... és zenéjét zenének tartja egy átlag ember? Szerintem nem értékeli és Õ is ugyanazt mondja pl. Vai muzsikájára mint Ti erre, mert neki már az is tekerés, hangok egymásutánja. Azonban rafintált emberkék ezek, mert írnak pár populáris számot, de a legtöbb számuk a zenész társadalomhoz szól, nem az átlag emberekhez.
Nem nehéz dolgok ezek. Szerencsére ennyi félék az emberek és ennyi lehetõség van. Tegye fel a kezét, akinek nem esett le az álla, amikor végignézte ezt a videjót és nemet mondana arra a tudásra, ami ebben a userben lakozik?
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Mondom, én ebben látok semmi gázt. Ha ez a user azt tûzte életcélul, hogy Õ lesz a világ leggyorsabb, legakrobatikussabb, legtechnikásabb gitárosa, de zene számokat nem fog írni, viszont ez valóban elérte, akkor én ebben semmi kivetnivalót nem látok.
Igen, itt nincs feeling, nincs dallam, ... Azonban a zene már egy nagyon tág fogalom. Zene a tuc-tuc.
Tudjátok egyébként, hogy miért van minden Disco zenének ugyanolyan alapritmusa? (feledtébb érdekes, semmi köze a zenéhez)
Zene a zúzás, ének a hörgés, sorolni lehetne. Van ezeknek közük a zenéhez, az énekhez?
Nem gondolkoztatok még el azon, hogy miért:
* csak egy Steve Vai-ünk,
* egy Satriani-nk,
* stb...
van? Talán nem létezik több ilyen zenész a világon. Dehogynem. Csak az ipar nem engedi Õket érvényesülni, vagyis többek között azok akiket pl. Ti is istenítetek.
Nem nézünk meg egy BodyBuilder user-t, aki akkora mint állat? Az mirõl szól az erõrõl, az izomzról? Vagy mint ez utóbbi a show-ról?
Ez van, e fele halad a világ. Üzlet, pénz mindenben és mindenbõl és mindenki...
Valóban Õ a világ "leggyorsabb" szólógitárosa?
(mert számomra eddig tök ismeretlen volt a neve ...)
Tudjátok jól, hogy én azt vallom, hogy a gitározás nagy részben technika. Ez egy naggyon profi példa rá! Azért én nem hinném, hogy ne lenne mögötte zenei tudás ?! :o
Viszont egy biztos, ez inkább amolyan show jellegû dolog, amit megnéz az ember és tátva marad a szája, vagy leesik az álla :-I
Szerintem kell ez is. Nekem baromira bejön 😊
bocs rosszul írtam. Labdazsonglõr vs. focista
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
proszit <#bee1>#bee1>
A szólója meg dög unalom, zene és érzelem nélkül. Technika és seggelés. Ez nem zene...akrobatika.
Bocs, ez a saját véleményem.
Amúgy embertelen, hihetetlen !
Na, megyek iszok egy sört ! 😊))
Kiprószáltam tegnap a metronómos dolgokat. Skáláknál még úgy ahogyan értem. De pl. van ez a riff amit tanulgatok, többek között.
8-ad hangok oda,vissza egy húron, majd 4-ed kvint, és így tovább. A 4 db oda,vissza hangnál még értem, hogy 1 metronóm alatt lepengetem. De amikor a kvinthez érek, akkor már nem értem... Következõ órán asszem tanártól meg kell kérdeznem, hogy hogyan is kell használni egy metronómot. Biztos szokni kell, meg ilyenek. Egyébként valóban hasznos kis szerkezet, mert skálázásnál tényleg tök jól lehet használni és valóban vannak hibáim 😊 , hogy nem ugyanolyan tempóban játszok...
Basszus nem térek magahoz! Ez v.mi keggyetlen brutál!
melyikre gondolosz? csomo arpeggio,van egy rakás tapping, vagy a legvégén egy basszgitár technika asszem slapping a neve
http://www.francescofareri.com/fareri_shred2.wmv
Az lenne a kérdésem, hogy amikor a második váltás után a harmadik részben tulajdonképp hogyan penget vagy mi sepciálisat csinál?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000
Kár, hogy csak a gagyi MIDI csatornát használja.Amikor elõször kipróbáltam, akkor tök megörültem, hogy majd töltök le hozzá effekteket, meg járszok fel egyes hangokat a gépre, aztán majd abból csinálok egy fasza számot. Hát nem jött össze. De ez felismerõs dolog tényleg hiányzik belõle...
A monitort meg kikapcsolom 😊 Azért köszi a linket is!
Ja, és kár, hogy a GuitarPro nem rögtön TAB-ba szedi amit feljátszik az ember 😊))
Még annyit, hogy a számítógépet nyugodtan bekapcsolhatod ilyen célokra, mert nem fogyaszt egész éjszaka 2 Ft,-nál több áramot. A monitor a húzós, bár ezek az új TFT-k is már majdenm ceruzaelemmel mennek...
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Nincs v.melyikõtöknek egy jó metronóm progija crack-el együtt? Kitehetné v.hova, vagy elküldhetné mail-ben.
Én ezeket találtam:
* Metronome Light
* Enable Metronom
Igen, tegnap du-n 18-ra mentem tanárhoz, de már elõtte tök ideg lettem, ui. a kocsimban menet közben vettem észre, hogy nem tölt a generátor és folyamatosan világít az akksi visszajelzõ. Sebaj, gondoltam rácsörgök egy ismerõsre. Erre lemerül a telefonom is 😞 Szóval tök jól indult a du-n 😊
Sebaj, elmentem tanárhoz, csak gyomoridegem volt nehogy teljesen lemerüljön az akksi.
Elõször is azzal kezdte, hogy sokat fejlõdtem 1 hét alatt. Látta, hogy gyakorolgattam a skálákat. Azt is észrevette, hogy tompítok a jobb kezemmel (bár még nem tökéletesen 😊, ill. visszafelé is a bal ujjaimmal. Azt is elhitte, hogy 1 óra gyakorlás után jobban menne 😊 De Õ nem erre kíváncsi, hogy mennyire gyorsan megy hanem arra, hogy amilyen tempóban most megy bemelegítés nélkül, az mennyire stabil, nem szólnak-e felesleges húrok, stb...
Na és akkor elõadtam a tudományos megközelítését a gitározásnak 😊 Ami Nektek már nem ismeretlen 😊 Mutatom neki a pentaton lépcsõzetes skálát visszafelé. 3 hang lefelé, 1 vissza, hang lefelé, 1 vissza. Na, mondom ez megy szépen, sõt elég gyorsan. Viszont ugyanez nem megy távolról sem ilyen gyorsan fölfelé :o Ez mitõl lehet. Mondom ez ua. lenne vagy nem, csak E6-ról indulok, de ugyanaz a mozgás, stb... Akkor miért b*szom el mindig és miért nem megy olyan gyorsan?!
Azt mondta, hogy egyén függõ. Úgy látszik nekem a visszafele az könnyebben megy. Az E6 húrrol indulva többet kell gyakorolnom ennyi az egész, illetve hozzátette, hogy amikor E1 húrrol jövök vissza akkor a jobb kéznek v.mivel több munkát kell végeznie. Ui. E1 húrrol indulva a jobb kezem lóg a levegõben és csak egy munkát végez, hogy szépen eresztem "fölfelé". Míg E1 húrrol indulva tompítanom is kell vele a már megpengetett húrokat, ami nekem új volt, mert nem így játszottam. Ezért is nem tudom pl. ua. a mozgást csinálni (egyenlõre) - szerinte- . Vagyis nincs nagy gáz, csak gyakorolnom kell! Szépen lassan, van ilyen. De Ti is v.mi hasonlót mondtatok, javasoltatok.
Aztán kaptam házifeladatot is, leckéket. Ill. kel majd vennem egy metronómot, mert azt mondta a tanár azzal tudom kontrollálni a gyorsaságot, ill. az ütemet. Magyarán nem igaán tudok folyamatosan egyre gyorsabban játszani. Vagy lassan, vagy gyorsan próbálnám, amibe belesülök. Nincs fokozatos átmenet. Legyen szó skáláról, vagy egy húr oda-vissza pengetésérõl. A skálánál is elõször elkezdtem lassan ami megy és elkezdek begyorsulni, pedig nem kellene.
A lecke hanganyagát felvette kazira, csak ott hagytam nála 😊 Így mehetek vissza érte v.mikor a héten.
Hát röviden ennyi történt 1 óra alatt. Közben lestem ahogyan Õ játszik, fõként a jobb kéz munkáját. Feledtébb érdekes 😊
Számítógéppel is tudok metronómot csinálni de úgy érzem egy picit luxus ezért üzemeltetnem a szgépem 😊 Viszont biztos hasznos ha azt mondja, meg már több embertõl is hallottam, hogy igen hasznos egy szerkezet. Úgyhogy most majd abba kell beruháznom 😊
Nézzétek meg,megéri!Steve Vai cucca
Ismeri itt vki a Guitar tracks pro-t? Megcsináltam azt hogy felvettem egy sima hangrögzítõvel a gitárhangot aztán a guitar tracks-be raktam rá amplitube effektet. Nagyon jól szól de 1 baj van kb. 6-7 mp-enként "cicceg" vagy "sziszeg" 1et. Én nem tudom mi lehet a baj. Tudtok segíteni?
Nagy zúzásokat tudsz vele elérni, viszont azt vettem észre, hogy hiába veszem le a torzítást, és a viszacsatolt Gain potmetert, nem lehet vele lágy, "meleg" torzítást elérni. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ha lágyabb zenét akarsz, akkor nem ez a te pedálod, de minden másra megfelel.
Ha lágyabb kell, akkor DS-2. DS1-em nincs, de a kettes nagyon kelles pedál. Minõségre abszolút nem lehet panasz, mivel ezek BOSS termékek, és hangzásra is csak a megfelelöt kell kiválasztanod. A DS-2 egy lágyabb torzító, tökéletesen megfelel punk, és egyéb zenére. Mi a régi zenekarral, és ezzel a pedállal játszottunk Greend Day-t, Offspring-et, Blink 182-t, meg minden magyar deszkás, és punk zenekartól számokat. Tökéletesen megfelel a célnak. Tényleg kellemes hangzása van. Mondhatnám egy tökéletes középút a lágy, és atom kemény torzítás között. Én elsöre beleszerettem, és már 5 éve használom, mondanom sem kell,hogy semmi probléma nem volt vele. Csak az, hogy az adapter hozzá 9.000 Ft! Ez egy kicsit sok.
Milyen zenét akarsz játszani? A DS1-et nem ajánlom, mert ugyanaz a hangzás elérhetö a DS2-vel is, árban meg nem nagy a különbség.
Ha gondolod, akkor felveszek otthon egy-két másodpercet a két torzítóval, és elküldöm e-mailban neked, hogy halld a különbséget. Ha kell.
Nekem BOSS Mega Disturtion MD-2 pedálom van. Szerintem keggyetlen brutál és nem csak szerintem 😊
Mondjuk én nem úgy vettem, hogy egyik kollégámtól kaptam kölcsön, de asszem megveszem Tõle, mert Õ vett egy multieffectet és számára fölösleges lett.
A hangmester.hu-n szerintem találsz róla bõvebb infót is, meg képet, bla-bla. Megnéztem, vidéken, Veszprémben egy hangszerboltban 17ezer pénz az ára az újnak.
A többirõl nem tudok véleményt nyilvánítani 😞
R U Ready?!?!? ...broken soul...
Szeretném a segítségeteket kérni.
Tud mondani vki egy linket, ahol zeneelméletet találok a gitárhoz, vagy egy olyat,ahol leckék ill. gyakorlatok vannak? Akkusztikus (elektro) gitárom van, ehhez kéne vmi. Kösz szépen
Viszont most meg nem érek rá 😞
Mikor szokott ott lenni valaki, valakik?!
Segítség kellene, hogyan kellene beállítanom az IRC kliensemet <#help>#help><#help>#help>
Ez az IRC kell nekem.
Hogyan lehet nekem IRC-m? <#help>#help>
Azt az 1 hozzászólást elolvastam, de szoktam IRC-zni, így nem értem. Feltelepítem a IRC klienst, az menni fog 😊 Tûzfal ticcsen, vagyis zöld utam van, csak majd hogyan lesz az azután?!