Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H. Peti
Az uj gitárom 😊)) highway one olyan kurvajól szól, eszem megáll. Most kajak boldog vagyok. Helaó!!!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

KranaZoli
Ja, és csak most vettem észre egy másik videjóján, hogy 7 húros gityója van :o

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

én kiegyeznék a cuccával is bõven <#bee1> szeretném önerõbõl elérni azt amit tudok(tudni fogok) <#vigyor0>

Nd
nekem speciel egy csomo olyan ismerösöm van, aki nagyon sokat hallgatja Satriani-Vait, és kb annyit tudnak a gitárrol, hogy hangszer meg pengetni kell. A srác tudását meg szerintem senki nem kérdöjelezte meg, látszik hogy kemény évek munkája van mögötte, de ebböl a videobol nem derült ki, csak ennyi...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Jó, de akkor mi a zene?
Most tökre magam ellen fogok beszélni. Nem én találtam. Állítólag egy fajta zene létezik, a klasszikus zene. Mozart, Beethowen, Liszt, Kodály, Bartók, akiknek zenéje örök értékû.

Ezek a zenék nem idõtálló muzsikák. A jelenlegi zenei palettát nézve, egyik sem.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ja, ill. még valami. Szerintem ezt is szem elõtt kell tartani!
Ti, mint gitárosok mondjátok erre azt, hogy nem zene. Akikhez azért közelebb áll ez a hangszer, mint egy átlagemberhez.

De Vai-t, Satriani-t, Petrucci-t, Nuno-t, ... és zenéjét zenének tartja egy átlag ember? Szerintem nem értékeli és Õ is ugyanazt mondja pl. Vai muzsikájára mint Ti erre, mert neki már az is tekerés, hangok egymásutánja. Azonban rafintált emberkék ezek, mert írnak pár populáris számot, de a legtöbb számuk a zenész társadalomhoz szól, nem az átlag emberekhez.

Nem nehéz dolgok ezek. Szerencsére ennyi félék az emberek és ennyi lehetõség van. Tegye fel a kezét, akinek nem esett le az álla, amikor végignézte ezt a videjót és nemet mondana arra a tudásra, ami ebben a userben lakozik?

Nd
akkor ugy fogalmazok, hogy számomra nem képvisel zenei értéket ez, sem a tuc-tuc, sem a hörgés. De ettöl még lehet zene....csak nem nekem

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Jó, hány gitárost tudsz felsorolni akik a világ legjobbjai? (zenelieg) Valóban, csak ezek a nagy nevek lennének?

Mondom, én ebben látok semmi gázt. Ha ez a user azt tûzte életcélul, hogy Õ lesz a világ leggyorsabb, legakrobatikussabb, legtechnikásabb gitárosa, de zene számokat nem fog írni, viszont ez valóban elérte, akkor én ebben semmi kivetnivalót nem látok.

Igen, itt nincs feeling, nincs dallam, ... Azonban a zene már egy nagyon tág fogalom. Zene a tuc-tuc.

Tudjátok egyébként, hogy miért van minden Disco zenének ugyanolyan alapritmusa? (feledtébb érdekes, semmi köze a zenéhez)
Zene a zúzás, ének a hörgés, sorolni lehetne. Van ezeknek közük a zenéhez, az énekhez?

Nd
nemtom nehéz kérdés ez. Viszont attol mert valaki penge a technikában, még nem jelenti azt hogy jo zenész. Van olyan stilus amihez belépö egy magas szintu technikai tudás, de hány olyan hires, elismert zenész tudnánk felsorolni, akik technikailag sokkal-sokkal gyengébbek, viszont volt abban valami ahogy játszottak... feeling?

KranaZoli
Szerintem a zene meg már régen nem zene, hanem ipar. Ebben nagy igazságot mondott annó Ákos - szerintem - . Aki "csinálja" ebbõl akar megélni és profitálni szeretne belõle.

Nem gondolkoztatok még el azon, hogy miért:

* csak egy Steve Vai-ünk,
* egy Satriani-nk,
* stb...

van? Talán nem létezik több ilyen zenész a világon. Dehogynem. Csak az ipar nem engedi Õket érvényesülni, vagyis többek között azok akiket pl. Ti is istenítetek.

Nem nézünk meg egy BodyBuilder user-t, aki akkora mint állat? Az mirõl szól az erõrõl, az izomzról? Vagy mint ez utóbbi a show-ról?

Ez van, e fele halad a világ. Üzlet, pénz mindenben és mindenbõl és mindenki...

KranaZoli
Egyébként ez a user zenél vmi együttesben is?
Valóban Õ a világ "leggyorsabb" szólógitárosa?

(mert számomra eddig tök ismeretlen volt a neve ...)

KranaZoli
Én most megint kilógok a mezõnyböl. Szerintem igenis zene ez is! Ehhez a technikához még hozzátanulja a zenélést (bár kötve hiszem, hogy az nem menne neki) és akkor embertelen mikre lesz képes!

Tudjátok jól, hogy én azt vallom, hogy a gitározás nagy részben technika. Ez egy naggyon profi példa rá! Azért én nem hinném, hogy ne lenne mögötte zenei tudás ?! :o

Viszont egy biztos, ez inkább amolyan show jellegû dolog, amit megnéz az ember és tátva marad a szája, vagy leesik az álla :-I

Szerintem kell ez is. Nekem baromira bejön 😊

sz4bolcs
"Focisták" közt is vannak ilyenek. 😊
bocs rosszul írtam. Labdazsonglõr vs. focista

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

reméltem, h nem csak én gondolom így <#wink>
proszit <#bee1>

Nd
egyébként tök igazad van, mert ez minden csak nem zene. Sokkal többet ér egy megfelelö helyre beszurt, jol etalált hang, mint egy ilyen észnélküli darálás. Persze vannak olyan emberek, akiknek a tekerésében is van dallam, de ez nem tartozik közéjük, ahhoz születni kell...

Sajnálom szegény fickót. gondolom akkora kelés lehet a seggén, mint a Gellért-hegy, nincs egy szabad perce, hogy elmenjen meginni egy sört a haverokkal, mert napi 14 órát gyakorol évek óta, hogy õ legyen a világ legyorsabb gitárosa.

A szólója meg dög unalom, zene és érzelem nélkül. Technika és seggelés. Ez nem zene...akrobatika.
Bocs, ez a saját véleményem.
Amúgy embertelen, hihetetlen !

Na, megyek iszok egy sört ! 😊))

KranaZoli
Én meg hajnal 1-ig pöcsöltem egy 1xerû riff-el, amit a második órámon kaptam 😊

Kiprószáltam tegnap a metronómos dolgokat. Skáláknál még úgy ahogyan értem. De pl. van ez a riff amit tanulgatok, többek között.

8-ad hangok oda,vissza egy húron, majd 4-ed kvint, és így tovább. A 4 db oda,vissza hangnál még értem, hogy 1 metronóm alatt lepengetem. De amikor a kvinthez érek, akkor már nem értem... Következõ órán asszem tanártól meg kell kérdeznem, hogy hogyan is kell használni egy metronómot. Biztos szokni kell, meg ilyenek. Egyébként valóban hasznos kis szerkezet, mert skálázásnál tényleg tök jól lehet használni és valóban vannak hibáim 😊 , hogy nem ugyanolyan tempóban játszok...

KranaZoli
Kik ezek az emberek?!<#wow1>
Basszus nem térek magahoz! Ez v.mi keggyetlen brutál!

sz4bolcs
huhh ez nem gyenge 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nd
ez egy állat....

melyikre gondolosz? csomo arpeggio,van egy rakás tapping, vagy a legvégén egy basszgitár technika asszem slapping a neve

Ron Ragm
Találtam egy érdekes videót, a következõ helyen:
http://www.francescofareri.com/fareri_shred2.wmv
Az lenne a kérdésem, hogy amikor a második váltás után a harmadik részben tulajdonképp hogyan penget vagy mi sepciálisat csinál?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Nightrun
Én ezt úgy gondoltam, hogy elöre felvett sablonokat játszana. Remélem érthetõ vagyok. Tehát "igazi" gitárhang lenne, és nem a midi portot kéne használni. Biztos, hogy sokkal nagyobb lenne a program, de több lehetõséget hordoz magában. Itt az anyagok bõvítésésre gondolok, esetleg különféle effektek használatát tehetnék lehetõvé.Vagy ez nagy hülyeség?

KranaZoli
Az én videókártyámon egy Zalman passzív hûtõborda van, és egy Zalman Cooler ami állandóan pörög. Ezen kívül még ott a tápegységen a 12cm-es és a 2db 8 cm-es 😊 Ezek mind-mind felesleges mennek ilenkor, meg a proci is melegszik, stb...

Lord AnonymouS
Mért van olyan progi is? Esetleg a midi hangjait át lehet alakítani másfajtásra? :-)

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

Nightrun
De ilyenkor max a hûtõ csapágyait használja a gép, a vidikártya csak úgy van. Ilyen félholt módon van csak jelen.

Nightrun
Igen, ez valóban hasznos dolog lenne! Nem tudjátok, hogy mikor lesz újabb verzió?

Kár, hogy csak a gagyi MIDI csatornát használja.Amikor elõször kipróbáltam, akkor tök megörültem, hogy majd töltök le hozzá effekteket, meg járszok fel egyes hangokat a gépre, aztán majd abból csinálok egy fasza számot. Hát nem jött össze. De ez felismerõs dolog tényleg hiányzik belõle...

KranaZoli
Ja, meg még valami, az attól is függ milyen gíííped van. Az enyim ögencsak vaskos darab. Nem szeretem ha csak úgy pörgök a Zalman Cooler-em a videókártyámon mert egy Metronom-ot futtatok 😊

KranaZoli
A GuitarPro-ban én is ráleltem erre az okosságra, csak Nekem a Loop-nál mintha akadozott volna :o Ezért nem használtam erre a célra, de ezt sikerült nekem is kiokoskodnom 😊 Majd megnézem újra.

A monitort meg kikapcsolom 😊 Azért köszi a linket is!

Ja, és kár, hogy a GuitarPro nem rögtön TAB-ba szedi amit feljátszik az ember 😊))

Nightrun
Aha! És nincs meg a Guitar Pro? Mintha azt olvastam volna, hogy megvan neked.Mert akkor nagyon egyszerü a helyzet! Nyitsz egy új dokumentumot. NEM írsz bele semmit, egy hangot sem. Benyomod a LOOP(Ismétlõdõ lejátszás) gombot, ami a metronóm mellett van. Ezután benyomod a METRONOM gombot, és nyomsz egy Space-t, hogy elinduljon a lejátszás. A LOOP hatásáta folyamatosan ismételgeti az ütemet, ami teljesen üres, de szól alatta a metronóm. Én így csináltam. Ha kell, akkor átírod az ütemet, így gyorsíthatsz, illetve lassíthatsz a tempón. Ha meg megunod a metronóm hangját, akkor nyugodtan írhatsz be dob ritmust. 4/4-es ütembe 4x 1/4 pergö dob. (Ez a tá ütem 😊)) ) Vagy esetleg ha unod, akkor lábdob, ez elég mély, jobban érzed az ütemet. (Asszem Bass Drum a neve a lábdobnak, a pergõnek meg Electric Snare, de ezek nem biztosak!!!) Nem kell külön metronóm program. Azért találták ki ezt a szegény programot, hogy a zenészek minél tágabb körben tudják használni. Van benne gitárhandoló is. Csak azt hiányolom,hogy nem tudja értelmezni a bejövõ jeleket, így nekem kell beírnom hangonként a számokat, amiket játszom, hiába van rákötve a gitár.

Még annyit, hogy a számítógépet nyugodtan bekapcsolhatod ilyen célokra, mert nem fogyaszt egész éjszaka 2 Ft,-nál több áramot. A monitor a húzós, bár ezek az új TFT-k is már majdenm ceruzaelemmel mennek...

Match

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

KranaZoli
Kettõ db normális metronóm progit találtam, de mind1ik idõkorlátos. Olyan mint a GuitarPro, csak az Internet-en lehet regisztrálni. Nem kér felhasználónevet és kulcsot.

Nincs v.melyikõtöknek egy jó metronóm progija crack-el együtt? Kitehetné v.hova, vagy elküldhetné mail-ben.

Én ezeket találtam:

* Metronome Light
* Enable Metronom

KranaZoli
Megelõztél 😊

Igen, tegnap du-n 18-ra mentem tanárhoz, de már elõtte tök ideg lettem, ui. a kocsimban menet közben vettem észre, hogy nem tölt a generátor és folyamatosan világít az akksi visszajelzõ. Sebaj, gondoltam rácsörgök egy ismerõsre. Erre lemerül a telefonom is 😞 Szóval tök jól indult a du-n 😊

Sebaj, elmentem tanárhoz, csak gyomoridegem volt nehogy teljesen lemerüljön az akksi.

Elõször is azzal kezdte, hogy sokat fejlõdtem 1 hét alatt. Látta, hogy gyakorolgattam a skálákat. Azt is észrevette, hogy tompítok a jobb kezemmel (bár még nem tökéletesen 😊, ill. visszafelé is a bal ujjaimmal. Azt is elhitte, hogy 1 óra gyakorlás után jobban menne 😊 De Õ nem erre kíváncsi, hogy mennyire gyorsan megy hanem arra, hogy amilyen tempóban most megy bemelegítés nélkül, az mennyire stabil, nem szólnak-e felesleges húrok, stb...

Na és akkor elõadtam a tudományos megközelítését a gitározásnak 😊 Ami Nektek már nem ismeretlen 😊 Mutatom neki a pentaton lépcsõzetes skálát visszafelé. 3 hang lefelé, 1 vissza, hang lefelé, 1 vissza. Na, mondom ez megy szépen, sõt elég gyorsan. Viszont ugyanez nem megy távolról sem ilyen gyorsan fölfelé :o Ez mitõl lehet. Mondom ez ua. lenne vagy nem, csak E6-ról indulok, de ugyanaz a mozgás, stb... Akkor miért b*szom el mindig és miért nem megy olyan gyorsan?!

Azt mondta, hogy egyén függõ. Úgy látszik nekem a visszafele az könnyebben megy. Az E6 húrrol indulva többet kell gyakorolnom ennyi az egész, illetve hozzátette, hogy amikor E1 húrrol jövök vissza akkor a jobb kéznek v.mivel több munkát kell végeznie. Ui. E1 húrrol indulva a jobb kezem lóg a levegõben és csak egy munkát végez, hogy szépen eresztem "fölfelé". Míg E1 húrrol indulva tompítanom is kell vele a már megpengetett húrokat, ami nekem új volt, mert nem így játszottam. Ezért is nem tudom pl. ua. a mozgást csinálni (egyenlõre) - szerinte- . Vagyis nincs nagy gáz, csak gyakorolnom kell! Szépen lassan, van ilyen. De Ti is v.mi hasonlót mondtatok, javasoltatok.

Aztán kaptam házifeladatot is, leckéket. Ill. kel majd vennem egy metronómot, mert azt mondta a tanár azzal tudom kontrollálni a gyorsaságot, ill. az ütemet. Magyarán nem igaán tudok folyamatosan egyre gyorsabban játszani. Vagy lassan, vagy gyorsan próbálnám, amibe belesülök. Nincs fokozatos átmenet. Legyen szó skáláról, vagy egy húr oda-vissza pengetésérõl. A skálánál is elõször elkezdtem lassan ami megy és elkezdek begyorsulni, pedig nem kellene.

A lecke hanganyagát felvette kazira, csak ott hagytam nála 😊 Így mehetek vissza érte v.mikor a héten.

Hát röviden ennyi történt 1 óra alatt. Közben lestem ahogyan Õ játszik, fõként a jobb kéz munkáját. Feledtébb érdekes 😊

Számítógéppel is tudok metronómot csinálni de úgy érzem egy picit luxus ezért üzemeltetnem a szgépem 😊 Viszont biztos hasznos ha azt mondja, meg már több embertõl is hallottam, hogy igen hasznos egy szerkezet. Úgyhogy most majd abba kell beruháznom 😊

Nightrun
Na mi volt a tanárnál Zoli? Tanultál valami újat? Remélem minden OK!

Nd
jaaa nem gáz, nem azért mondtam

Nightrun
Akkor sorry..

Nd
biibiiii megelöztelek, én már mondtam...😄

Nightrun
Jut is eszembe!! Steve Vai is használt DS1-t, csak volt némi plussz cuccos körülötte.

Nézzétek meg,megéri!Steve Vai cucca

Hell boy
Hello!
Ismeri itt vki a Guitar tracks pro-t? Megcsináltam azt hogy felvettem egy sima hangrögzítõvel a gitárhangot aztán a guitar tracks-be raktam rá amplitube effektet. Nagyon jól szól de 1 baj van kb. 6-7 mp-enként "cicceg" vagy "sziszeg" 1et. Én nem tudom mi lehet a baj. Tudtok segíteni?

KranaZoli
Ma megyek másodszor a tanáromhoz délután 😊 Már jól lesz, mert baromira elakadtam egy hüle problémánál. A már sokat emlegetett pentaton skála lépcsõzetesen felfele játszva 😞 Tegnap már azt csináltam, hogy tök lassan kezdtem, hátha segít. De szerintem már tök ideg voltam és az sült ki az egészbõl, hogy ha gyorsabban prószálnám játszani mindig elcseszem. Szerintem ez már v.mi hüle agyi dolog. Azt nem értem, hogy ami megy visszafele az miért nem megy lefele :o A jobb kezemmel sem tudom azt a mozgást csinálni. Tököm tele van már vele. Lehetséges, hogy rá kellene pihennem egy kicsit... Mindenestre megmutatom majd a tanárnak mi a rák rossebb a problémám és remélem lesz v.mi használható ötlete.

Nightrun
Nekem is van MD-2 -esem, csak jót tudok róla mondani. Hihetetlen ideig ki lehet teartani vele hangokat, és tudja kezelni a 7 húros gitárokat is. (Ezt csak olvastam, mert nincs 7 húros gitárom...) Szerintem simán megéri a 22.000 Ft-os árát! (Én ennyiért vettem)
Nagy zúzásokat tudsz vele elérni, viszont azt vettem észre, hogy hiába veszem le a torzítást, és a viszacsatolt Gain potmetert, nem lehet vele lágy, "meleg" torzítást elérni. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy ha lágyabb zenét akarsz, akkor nem ez a te pedálod, de minden másra megfelel.
Ha lágyabb kell, akkor DS-2. DS1-em nincs, de a kettes nagyon kelles pedál. Minõségre abszolút nem lehet panasz, mivel ezek BOSS termékek, és hangzásra is csak a megfelelöt kell kiválasztanod. A DS-2 egy lágyabb torzító, tökéletesen megfelel punk, és egyéb zenére. Mi a régi zenekarral, és ezzel a pedállal játszottunk Greend Day-t, Offspring-et, Blink 182-t, meg minden magyar deszkás, és punk zenekartól számokat. Tökéletesen megfelel a célnak. Tényleg kellemes hangzása van. Mondhatnám egy tökéletes középút a lágy, és atom kemény torzítás között. Én elsöre beleszerettem, és már 5 éve használom, mondanom sem kell,hogy semmi probléma nem volt vele. Csak az, hogy az adapter hozzá 9.000 Ft! Ez egy kicsit sok.
Milyen zenét akarsz játszani? A DS1-et nem ajánlom, mert ugyanaz a hangzás elérhetö a DS2-vel is, árban meg nem nagy a különbség.
Ha gondolod, akkor felveszek otthon egy-két másodpercet a két torzítóval, és elküldöm e-mailban neked, hogy halld a különbséget. Ha kell.

Nd
nekem volt DS1-em, de annyira nem szerettem. Igazábol azok a jok, amiket (asszem) anno japánban gyártottak, ezeket használják a nagy nevek (Satriani, Vai)is. Az ujak azok nekem nem jönnek be. Valahogy nem tudtam kihozni belöle azt a fajta disto hangzást, amit én szeretek. De attol még persze lehet nagyon jo. Asszem most olyan 14e Ft körül van az ára. Az MD-2-t csak kiprobáltam eccer, nekem szimpatikusabb volt, mert sokkal többféle hangzást ki tudtam hozni belöle, kezdve a lightos overdrive hangzástol a brutálabb zuzdáig...

KranaZoli
Hi!

Nekem BOSS Mega Disturtion MD-2 pedálom van. Szerintem keggyetlen brutál és nem csak szerintem 😊

Mondjuk én nem úgy vettem, hogy egyik kollégámtól kaptam kölcsön, de asszem megveszem Tõle, mert Õ vett egy multieffectet és számára fölösleges lett.

A hangmester.hu-n szerintem találsz róla bõvebb infót is, meg képet, bla-bla. Megnéztem, vidéken, Veszprémben egy hangszerboltban 17ezer pénz az ára az újnak.

A többirõl nem tudok véleményt nyilvánítani 😞

Vanek
Hi! mi a véleményetek/tapasztalatok a köv pedálokról?: boss ds 1,boss mega torsition,ibanez chorus? amúgy ezek milyen árban vannak mostanság?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Hello mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Tud mondani vki egy linket, ahol zeneelméletet találok a gitárhoz, vagy egy olyat,ahol leckék ill. gyakorlatok vannak? Akkusztikus (elektro) gitárom van, ehhez kéne vmi. Kösz szépen
KranaZoli
Na, asszem sikerült rálelnem az IRC csatira, de csak @-os felhasználókat látok, viszont van egy @tbundy ebbõl sejtem, hogy jó helyre kerültem 😊

Viszont most meg nem érek rá 😞

Mikor szokott ott lenni valaki, valakik?!

fontos a szerver is 😊 quakeneten pl a gitar csati norvégoké 😊itt vagyunk 😊

KranaZoli
Bekerültem v.mi angol csevejbe 😞
Segítség kellene, hogyan kellene beállítanom az IRC kliensemet <#help><#help>

KranaZoli
Hát, most bementem v.mi IRC csatiba, de fingom sincs jó helyre-e?!

KranaZoli
Egyenlõre a mh-en gyakorlom a munkát <#idiota>
Ez az IRC kell nekem.
Hogyan lehet nekem IRC-m? <#help>
Azt az 1 hozzászólást elolvastam, de szoktam IRC-zni, így nem értem. Feltelepítem a IRC klienst, az menni fog 😊 Tûzfal ticcsen, vagyis zöld utam van, csak majd hogyan lesz az azután?!

egyébként az irc-es elérhetõségünket ajánlom a figyelmedbe, ott is lehet kérdezni, akár zenélhetsz is, v hallgathatod mások próbálkozásait <#kacsint>