Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nightrun
Na nem azért, de ez a gyerek nem csinált semmi mást a gitározáson kívül eddig életében. Ha ráköhögnék, akkor összeesne betegen. Nem egészséges ez a dolog már. Lehet elvakultan gitározni, de ez már sok azért. Nem beszélve arról, hogy nincs dallama. Legalábbis nekem nem jött le ez. Esztelen tekerés, hangok egymásutánja, aminek semmi értelme. Ez persze csak az én véleményem. Számomra nem bír zenei értékkel a csákó játéka. Idétlen. Ez a gyerek nem él! Csak úgy "van". Inkább leszek lassabb gitáros, de a haverokkal akkor is elmegyek berúgni minden héten legalább egyszer, és edzésekre is eljárok. Csak ne nézzek ki így!!!!!

(Ez mind-mind az én véleményem, nem kell anyázni, ha nem tetszik valakinek...)

sapkafej
Köszi!

De jól tolja a srác!<#wow1>

György

úgy látszik mégsem elég figyelmesen 😊
http://www.francescofareri.com/fareri_shred2.wmv

sapkafej
Visszaolvastam, meg minden, de még mindig nem tudom, milyen videóról van szó, viszont nagyon érdekelne. Egy linket kérhetnék?

György

KranaZoli
Rájöttem mi az ami leginkább provokálja az embert ezekben a videjókban. A srác olyan unalmas arcal nyomja, mintha aludna közben. Amikor belenéz a kamerába, mintha az elõzõ percekben semmit sem csinált volna <#oooo>.

A többit is megnéztétek?

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Szombat, vasárnap minden szabadidõm a gitárra fordítottam. Van egy rém 1xerû alap riff az elsõ leckéim között (mármint gondolom én, hogy rém 1xderû), de az istenért sem akart egy bizonyos gyorsaságnál feljebb tornázni a ritmust.

Aztán fogtam beírtam a riff-et a gitartab-ba és elkezdtem gyakorolni a Speed Trainer-el. Minden Loop-nál egy picit gyorsítottam rajta. Ill. megpróbáltam úgy pengetni az oda-visszát, ahogy a tanárom is csinálja. Már kezdem szokni, hogy a pengetõt mint egy satu fogom és nem mint egy csipesz. Õ úgy penget sokszor, már amennyi idõm volt eddig rá, hogy elessem, mint ahogy a sokat kritizált videjó lévõ user is. Vagyis nem csuklóból pengeti az oda-visszát, meg a gyorsabb részeket, hanem úgy, hogy megdönti a pengetõjét és van, hogy csak ujjtõböl végez munkát. Kéz szinte meg sem moccan ilyenkor. Hát megprószáltam én is. El is kezdett szépen menni a dolog. Közben a Guitar Pro-ban meg szólt a riff egyre gyorsabban. Aztán amikor már úgy éreztem, hogy van olyan gyors, mint a kazin a gyors pl. megpróbáltam a kazival együtt játszani. Sikerült is párszor! Már azt hittem sínen van a dolog. Aztán pihi, filmnézés, ... majd este újra a kezembe vettem a gityót, de megint nem akart sikeredni. Így sík ideg lettem és tök szarul auldtam 😊

Ti hogyan pengetitek az oda-visszát?
Csulkóból? vagy v.mi alternatív módon?

Ez lenne a riff:
(természetesen jó gyorsan kellene játszani)

Hoppá, most csörgött a tanárom, hogy a szerdai nap nem jó neki, csak ma. Így hát ma du-n (este) megint megyek hozzá és természetesen rákérdezek erre a pengetési dologra, hogy mutassa meg, ill. nézze meg, hogy hol a hiba nálam ...

Talán megint okosabb leszek 😊

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
nemtom én ugy vagyok vele, hogy ha egy szám sok idö után(legyen 1-10-100év tökmind1) akár egy embernek is örömet okoz, és szivesen hallgatja, akkor már megérte megcsinálni..

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Ne 50 években gondolkozz, hanem évszázadokban! Szerintem az az igazi zene, ami halhatatlan, évszázadokon át. szerencsére nekünk magyaroknak is van mit felmutatni ezen a palettán!!! Akik nem egy, max 5 hangszerre írnak számokat, hanem egy egész szimfónikus társaságnak. Én Õket tartom igazán nagy zenésznek. Akiket írtam. A komolyabb zene híres képviselõi. Szal egy Bill Haley-ra kétszáz év múlva senki nem fog emlékezni - szerintem -

tenksz 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

boldog szülinapot kollega! 😊

magyar szaknyelven a bõgõsök úgy hívják, hogy talpas pizzicato 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

H. Peti
Nekem is megvan az összes lemeze vainak meg satch nek is, mindkettõ gitáristenatomdurvakirály! szerintem. Malmsteen se rossz. fõleg hogy ami lemeze megvan nekem, az nincs teli unalamas kibagyors skálafutamokkal, mint mondjuk a g3-on. Nekem megvan Vaitol még az Alien love secrets, azon van egy klipp amin a kölkeivel zenél 😊 a szám cime Ya-Yo Gakk. Agyament de azé joak 😊)

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

csak simán slap, nem slapping 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Rosszul feltételezed, hallottam az összes lemezés és láttam az összes neten elérhetõ koncertjét 😊 Meg egyet élõben. Sõt, még Zappával közös koncetrjét is láttam.

Csak annyit akartam mondani, hogy míg Satrianit közönséges földi halandó is képes elsõre végighallgatni, addig Vai esetében ez nem így van, hanem szokni kell a zenéjét. (Úgy is lehet mondani, hogy megérteni, de az fellengzõs szöveg 😊)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Satchfan
Én mostanság egy Full Vai MP3 cd-t hallgatok vonatozás közben. Embertelen... (Nevet kéne változtatnom ? 😊)

www.satriani.com

azt kell feltételeznem, h még nem sok vai számot hallgattál, ill nem láttad egy koncertjét sem Vainak...

Satchfan
Satriani véleményeddel abszplút 1etértek. Ami Vait illeti.. Tény, hogy többet teker, mint Satch, de azért Õ sem nélkülözi a dallamosságot (SÕT!)

www.satriani.com

mintha magamat latnam <#hehe>
Na végignéztem megint, hogy lássam a slappelést, de továbbra sem fedeztem fel benne értékelhetõ zenei motívumot 😊 A Satrianiban sem feltétlenül a tekerés a lényeg, hanem, hogy élvezhetõ zenét játszik. Vai esetében azért ez már némileg kérdéses, mert azt egy kicsit szokni kell, nem valami fülbemászó 😊

Satchfan
A videón a srác slappel is a végén. A vid elején azt hittem, hogy egy lúzer felvette magát. Aztán elkezdett JÁTSZANI... Kemény!

www.satriani.com

Talán tapping... Slapping bassgitárnál van, amikor hüvelyujjal kell ütni a húrt.

Ez a fazon meg meg van huzatva, mert ez nem zene, csak zaj. Fúrógéppel tudok ilyet 😊

Ron Ragm
Azaz, a slappingra gondoltam 😊 Csak élõben még nem láttam, csak ahallottam róla, ezért nem ismertem fel, de gondoltam hogy vmi hasonló.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ha nem Gibson akkor mi? Epiphone? Amugy Nagyon jól néz ki. Szerencsére az én SGmen ezüst minden nem arany😊
Nem Gibson, de akad kép, már asszem mutattam itt:

Milyen gibsonod van? Van róla képed?
Satchfan
A full acél pickupnak azért megvan az az elõnye, hogy iszonyat dögös hangja van <#vigyor><#vigyor>

www.satriani.com

Hát az aranyozás az mindig megkopik, bármilyen márka. Pl. az enyémen is gibson gyári pickup-ok vannak, meg gotoh húrláb, és már egy év után szépen kivillant alóla az acél, azóta meg fokozatosan jön elõ... mert az arany olyan szemét anyag, hogy egy tized mikron vastagon is fel lehet vinni, és akkor is úgy néz ki, mintha aranyból lenne.

Satchfan: alapítsuk már meg az 'eladó fenderrel rendelkezõ de eladni nem tudók' szakszervezetét 😊

Aztakurva, szétkéne rugni az ilyennek a pofáját..
Satchfan
Tartós ez is, de az elõzõ tulajnak pl. 2 hét alatt sikerült úgy hozzáb@sznia a falhoz (?), hogy a fejen van egy 2x1 cm-es sérülés...
Valsz. a hangolókulcs error is emiatt van...

NO COMMENT

www.satriani.com

Értem, hát én azt gondoltam a Gibson kicsit tartósabb gitár.Apám noname gitárja 10 év után tökéletesen szól és kifogástalan állapotban van.
Satchfan
Ha jól emléxem '99-ben vettem használtan (2 hétig használták). Egyébként '95-ös széria.

www.satriani.com

Hány esztedöt gyakoroltál rajta?😊 (ugyértem hány éves?)
Satchfan
Szegénykére már ráférne egy alapos kivizsgálás... a g-húr hangolókulcsa néha enged, a pickupok aranyozása kopogat (kellett nekem olyan sokat gyakorolni 😊)...

www.satriani.com

Koc <#pias>
Unokatesóm basszusozik, neki ez a fajta Gibson gitár teccik.
Satchfan
<#pias><#pias><#pias> Szent a béke 😊) <#pias><#pias><#pias>
Én is kicsit idegesen reagálta, bocs..

www.satriani.com

Bocsika, nem rosszindulatúnak szántam csak poén, sajnálom hogy félreérhetõ volt😞
Satchfan
Haveromtól pont tegnap kaptam emilt:
G3-2005-JAPAN: Satriani, Vai, PETRUCCI

www.satriani.com

H. Peti
Szépek szépek! Nekem viszont picit más a stilusom, szóval nem hinném hogy megvetttem volna, pedig nagyon korrekt árat kérsz érte. Sõõt! Szóval aki megveszi az csak jól járhat!! Viszont összehasonlitgathattam végre a Epi Les Paul-t meg a Fendert. Hát nem véletlen ezek a világ legjobb gitárjai. Annyira más, de mindkettõ nagyon király. Jó persze Epiphone az nem egy Gibson, de azért nem is Epiphone Les Paul studiom van ;-) Tényleg Satrianifan 😊, nem tudod hogy van e esély arra, hogy idén jön e hozzánk Magyarba a géjhárom? Vagy ez a ki tudja kategóriás kérdés volt...

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Satchfan
Ha tudnád, hogy mennyiért vettem (bagóért)... Egyébként 10 éve minden pénzemet a gitárokra költöm (diák-meló, ösztöndíj, NEM DIÁKHITEL és NEM ANYUCI-APUCI lóvéja), úgyhogy nem szeretnék a továbbiakban rosszindulatú (?) beszólásokra reagálni...

www.satriani.com

A Gibson is a tied? Egyeseknek milyen sok pénzük van<#rolleyes>
Satchfan

www.satriani.com

Satchfan
210-220 körül, de ez csak irányár. A Pickupok LaceSensor típusúak, amiket a Fender direkt a keményebb zenékhez fejlesztett ki (+ zajmentesebbek is). Képet megpróbálok feltölteni a galériámba, ha megvan, szólok.

www.satriani.com

H. Peti
C hitel <#wink>

Gratulálok!😊
Amugy honnan volt neked ennyi fölös pénzed?😄
H. Peti
Satchfan! Csak kiváncsiságból! Mennyiért adtad volna? Kép esetleg?
Amugy volt ez téma is nemrég, de akkor nem voltál túl rámenõs. 😊)
Amugy már visza is vittem nyakat állittatni 😊 meg vettem rá egy uj hurkészletet, mert ez a fender ami rajtavan...inkább hagyjuk. De amugy tényleg nagyon zsír! Viszont ezzel aztán tuti nem lehet pankot játszani. Nagyon nem metálra van ez kitatálva. De nem is arra vettem, arra ott a Les Paul(persze nem csak pááánkra azé').

Satchfan
Mért nem vetted meg az enyémet?? <#circling><#circling>

Még mindig eladó a '96-os Fender Strato (American Standard)!!

www.satriani.com

Szerintem hülyeség, hogy bármilyen zene ne lenne idõtálló. Régen is létezett a populáris mûfaj, csak kicsit más jelleggel. A reneszánsz idején pl. a madrigálok - ma is ismertek. Vagy a cigányzene, az is több száz éves, és a turisták ma is azért ülnek be a méregdrága éttermekbe... Gondolj bele abba, hogy a Bill Haley 50 éve kezdte, és még mindig hallani a rádióban. Nem fognak ezek kikopni...

H. Peti
jaja fender 185.000 (USA)

Fender? Mennyi volt?