Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gitárka.
Szeretem a cicákat
igazából nem is tudok olyan gitár hangsugárzóról, ami nem 30 centis.
a hifi sugárzók között sok széles spektrumú sugárzó van... ezek általában nem szinezik a hangot, nem adnak bele semmi plusszt a hangba.. olyan semmilyen naturális hangzásúak, viszont elvileg ha jól modellezik a gitár ládát digitálisan, akkor lehet neki jó hangja
eddig is kb. a 25-30%-ig volt tekerve a hangerõ és igazából az lep meg, hogy tök jól szól. gugliztam kicsit és más is tapasztalta ezt: http://www.talkbass.com/forum/f15/bass-through-roland-cube-guitar-amps-743998/
ami furcsa. itt írja valaki, hogy "Rolands cube amps use a full range speaker, since they are built around the COSM modeling. So the speaker is more likely to be able to handle bass than a traditional guitar speaker. So if you aren't running it at high volumes, it should be fine to use a bass."
errõl mi a vélemény, tényleg szerelhették olyan elektronikával/hangszóróval a cuccot a boss effektmodellek miatt, amik nem vágják a hangot?
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
egy dimarzio super distortion gitárba 500 mV körül van..egy aktív emg meg 1 V körül
egy stratóba való single 100-150 mV körül
Viszont a solid state cuccok a túlterhelést nem szeretik.. annyit tudni kell, hogy az aktív elektronikás bass gitárok egy nagyságrendel nagyobb jelet adnak ki magukból.
A gitár szórók meg nagyon nem szeretik a bass jelet..
általában az ilyen szórók erõsen vágják a jelet 100 hz körül..és azok a frekvenciák amiket nem tud kinyomni magából mint a bass gitár esetében, csak fûtik a tekercset és csak melegszik..majd leéghet ha túl hangos..
általában a gitár szórók 30-75..netán 100 w osak..
viszont nem ritkán vannak akár több száz wattos bass szórók..pont azért mert ezek hatalmas igénybevételre vannak tervezve
basserozhatsz gitár szórón és elektronikán..csak szarul fog szólni, és még arra ügyelje hogy ne tekerd fel túl hangosra a cuccot..max a gitárra optimalizált teljesítmény felére, negyedére
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
gondolkoztam rajta, hogy ha csak a membránt bántja, akkor fogom és veszek egy nagyobbat, berakom egy kibelezett erõsítõ dobozába és kap egy a/b kapcsolt. fél délutános elfoglaltság lenne.
ha viszont az elektronikát is bántja, akkor hagyom a fenébe az egészet.
\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling
Az kizart.<#ejnye1>#ejnye1>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Viszont erõsítõt nem kaptam hozzá. Ha a Roland Cube 20X gitárerõsítõmre küldöm rá a clean csatornán, akkor mennyire kell félnem attól hogy szétszadizza az elektronikát/membránt?
http://www.roland.com/products/en/CUBE-20X/
Ha a fa aljából lett ahol a fa közel van a gyökerekhez, és a földhöz, nedvességhez ott a fa általában tömörebb, nehezebb, azért is mert ennek a résznek nagyobb terhet kell hordania mint a magasabban lévõ fa részek.
Szerintetek az hogy lehet hogy nekem meg haveromnak ugyanolyan gitárunk van csak más színben, de nekem sokkal nehezebb a gitárom.nem értem hogy lehet... am Cort G-210-röl van szó.
Azért ennyire nem egyszerû egy hangszedõt megcsinálni, oké hogy mágnes meg réz kell hozzá, de tudod hogy milyen mágnest használnak? Milyen erõsségû? Milyen huzalból van megtekerve? Pontosan milyen a huzal anyagának fajlagos ellenállása? Hány menetet kell belõle tekerni? Pontosan hogyan van tekerve? Hány H-s tekercs kell? Nem olyan egyszerû ez, ha ezt csak így otthon Pistike meg tudná csinálni akkor nagyon sokan foglalkoznának ezzel, ugyanúgy mint erõsítõ építéssel is.
Van aki foglalkozik szedõ gyártással pl Jeti, de õ se másol hanem sajátot csinál, gondolom ez se véletlen és ha jól tudom õ se adja valami olcsón a szedõit.
Aki meg szedõt akar venni az bújja a fórumokat, aprókat, lehet találni olcsón nagyon jókat. És szerintem olcsó gitárba se feltétlen hülyeség drágább szedõt rakni, pl. Squier Affinity-ben is láttam már Fender CS szedõket és azok se 2 forintos darabok, viszont sokkal szebben szólt velük a cucc, már-már közelített egy gyári Fenderhez.
nemzetközi szinten.. ebayen árusítva.. és olcsón lehet postázni mert kicsi és könnyû cucc.
meg majd készíteni kell marketing anyagot is amiben az eredeti és a másolat szólna A/B tesztben, hogy halható legyen a különbség..és ha jól lemásoljuk a szedõket, akkor nem is lesz különbség a két hangban.
asszem lehet veszek egy tekercselõ gépet
mondjuk
két v30 és két greenback
vagy
két v30 és két T-75 mint nálam..
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
Nezd a lakas arakat!
Múltkor kinéztem a német Session Musik-on egy Ibanez ART320-at, 95000 forintnyi juróból kijött volna. Itthon 130-ért adják ugyanezt.
Még a komolyabb LTD-k, ESP-k, Gibbonok is jelentõsen olcsóbbak.
Amúgy azt vettem észre, hogy nálunk tehetõsebb, fejlettebb országokban élõ ismerõsök (Németországban, Kanadában) sem nagyon veszik meg a fél millás gitárt odakint. Pedig egy ottani fizuból 2-3 hónap alatt megveszed a Gibbont vagy a PRS-t, és mellette még élsz is királyul. Aztán mégis a legtöbben a 100 rongy körüli Ibanezeket, Schectereket, Eastwoodokat, Epiket, LTD-ket veszik.
i5-2400 II 8GB HyperX Fury 1600MHz II Sapphire 280X Vapor-X Tri-X OC 3GB II Chieftec CTG-750C II Sound Blaster X-Fi HD II ATH-M30X
Amit meg szepen leadozol! <#nezze>#nezze> Meg szamitsd bele azt a sok-sok munkaorat, amelyben csak kudarcod lesz az elejen, amig sikerul normalis masolatokat eloallitanod...
Egyebkent sok ilyen olcso "manufaktura" letezik, pl. IronGear. Idehaza is foglalkoznak paran pickupkeszitessel, lasd Jeti, Fibenare! Hangmesteren van errol egy topic.
Eszedbe ne jusson MO-n hangszedoket ujan vasarolni, a hasznalt piacon mindenfele puki fel szokott bukkanni idonkent 13-15kHUF-os aron...
jah.. kurva drágák a hangszedõk sajnos =(
seymour, dimarzio 20 K körül vannak =(
gitárshopon van egy gyerek, aki mind a kettõbõl tud hozatni, ha ki tudod várni
seymour 19 ezer, dimarzio 20 ezerért van
most hoz nekem egy dimarzio paf pro-t.. csak lehet sokat kell rá várni mert a dimarzio gyár megsérült a sandy hurrikántól
egyébként meg.. mi is csinálhatnánk hangszedõket.. komolyan
a hozzá való alkatrészek úgy 2 ezer ft ból jönnek ki.. cséve test elõlappal 4 dollár körül van, a mágnes ebayrõl 5 dollár körül.. minden féle..
akár 2-3 ezer ft ból újra gyártható akár milyen seymour vagy dimarzió..
csak annyi a dolgunk hogy ugyan olyan mágnest rakunk a tekercsek alá.. + az eredeti szedõrõl vissza letekercseljük a huzalt, megszámoljuk hány menet volt rajta, milyen hosszú a drót, és pontos, digitális mikrométerrel megmérjük a huzal keresztmetszetét..
már csak be kell vizsgáltatni, hogy pontosan milyen összetételû huzalt használnak, ez sem olyan drága..de ez nem is olyan fontos, mert ezek a réz huzalok nem nagyon térnek el egymástól, hangban meg nem nagyon lehet észre venni.. a huzal vastagság jobban számít..
Lehet venni kéne egy tekercselõ gépet, nem olyan drága =)
és úgy mint a kínaiak, mindent hamisítanak, koppintanak..
szerintetek lenne értelme egy ilyen márkás hangszedõket másoló manufaktúrának? és a bolti 30 ezer ft helyett mondjuk csak 12 ezerért árulnánk a cuccot az ebayen meg web shopokon????
amibõl 10 ezer ft lenne a haszon.. meg a munka díj
egy tekercselõ gép egy perc alatt elkészít egy ilyen szedõt..csak be kell tenni a sablont, meg befûzni a huzalt..majd a végén kivenni..
majd rátenni a mágnest a hátuljára
hmm?
Szerintetek egy 50 rongyos gitárba (hárs test, jávor nyak, rózsafa fretboard) érdemes komolyabb hangszedõt tenni? Konkrétan Seymour Duncan JB/Jazz kombóról van szó. A két hangszedõ együtt többet ér, mint az egész gitár boltban 1 év garival. 15 wattos Spider IV-em van otthon. Nem egy erõgép, de azért jól szól. + Ha majd lesz egy komolyabb podom amivel össze tudom kötni, az már lehet hogy számít majd valamit.