Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintetek ez jó 5let lenne?
tegyük fel, hogy van egy dolog amit meg akarok venni.. de nem akarok túl sokat kiadni érte..magyarul olcsón akarom +venni.
És tudom, hogy a termékek újra és újra feltûnnek idõvel..a kínálatban.
gshop, hangmester, stb
na szóval én fogom és felrakok egy kamu hirdetést azzal a cuccal amit meg akarok venni..de kurva olcsó áron.
és amikor legközelebb valaki el akar adni egy ilyen cuccot de most tényleg, muszáj lesz neki olyan árat kérnie ami versenyképes az én hirdetésemmel..legalábbis nem túl magas áron az enyémhez képest, mert fél, hogy akkor sose fogják elvinni a cuccot.
ezzel így szépen lenyomom az árat...

Hecker007
mierda la vida

ez ilyen, fölösleges rajta idegeskedni

wat?
ha lefoglalta elõtted, akkor az olyan, mintha a pékségnél elõbb állt volna be a sorba, mint te.

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

picsába... mindenki semmibe vesz és kiröhög <#sir>

meg most megint úgy jártam hogy sehogy.. pont ugyan úgy mint egy héttel ez elõtt..
akkor egy seymour JB sh4 + sh2 szettet szerettem volna megvenni 25 ért..
de pont elõttem vitte el valaki egy órával..
most meg venni akartam egy peavey fejet olcsón.. erre ezt is..
tegnap már oda igérték valakinek..én meg hiába mentem volna érte elõbb.. nem akarták oda adni nekem.. és így most üres kézzel ülök a szobámban <#sir>
nekem mért nincsenek ugyan olyan jogaim mint másoknak?

hm.. szerintem csak véletlenül összeértek egy ponton a vezetékek..
vagy kiment a tone kondi..ami sose fordul elõ

Squier bullet strato (nem az enyém volt egyébként, egy ismerõsöm vette a fiának elsõ gitár gyanánt, csak engem kért meg hogy szájkaratézzak az üzletben). Két nap után valahogy meghalt az elektronika, alig volt hagja a gitárnak és az is ilyen agyontorzított zizegés (kb mint a white noise a tv-ben). Elõször azt hittem, hogy a kábel vagy a gyakorló erõsítõ a ludas (valamilyen olcsó-kategóriás Behringer volt, de a típusát már meg nem mondom...). Szóval hazahoztam a gitárt, hogy kipróbáljam a saját kábellel-erõsítõvel és ugyanaz az alapzaj csak a nagyobb teljesítményû erõsítõn ugye nagyobb hangerõvel (de még mindig nem arányosan, szóval a 70 watt maxra tekerve még mindig csak annyira volt hangos mint a behringer 5w-je normál állapotban. Na, mind1, szóval mivel én az elektronikai dolgokhoz abszolút nem értek, meg se próbálkoztam szétszedni a gitárt (pláne, mivel nem is saját volt), úgyhogy visszavittem az üzletbe, ahol kipróbálták, ugyanazzal az eredménnyel.
Elõször azt mondták, hogy elküldik a szervizbe, de aztán kis rábeszéléssel meggyõztem õket, hogy adjanak inkább újat, elvégre nem olyan nagy összegû gitárról van szó, és így a boltnak sem lesz rossz híre (hál istennek három hangszerbolt is van a városban, úgyhogy eléggé fontos nekik a konkurencia elleni harc.)
Fehercsoki
Milyen gitárnál mi volt a problémád?

Nyújtom a kezem. 😊
Az a gond hogy nem igazán tudok hozzáértõ embert magammal vinni vásárláskor, ezért is tartok a használt gitártól. Viszont árban tényleg jelentõs lenne a különbség :\ Ha lenne aki segít a döntésben akkor egészen más lenne a helyzet.
AtomHeart
"push pull pot megadta magát 2 nap után"

Na pl az ilyen xar minosegu alkatreszekkel is inkabb uj gitarnal szivsz. Ami nem adta meg magat par honap hasznalat alatt, az valoszinuleg nalad sem fogja,

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

AtomHeart
"Húrzörgés csak akkor gáz ha erõsítõn hallatszik nem?"

Akkor gaz, amikor zavar, de elektromosnal valoszinuleg erositon at fogod majd hallgatni, igy igen.

Fehercsoki
Húrzörgés csak akkor gáz ha erõsítõn hallatszik nem? Amúgy én már vittem volna vissza csak több pénzbe került volna az utazás a gitárral mint a hiba kijavítása.(push pull pot megadta magát 2 nap után, bár abban sem vagyok biztos hogy nem fogták volna rá hogy én tettem tönkre)

AtomHeart
Ha megveszed ujan a gitart, BIZTOSAN buksz majd 30-40%-ot az arabol, ha el akarod adni, es ha fejlodsz es penzed is lesz, elobb-utobb el akarod majd adni! Manapsag 30-40% veszteseggel is nehez eladni olcso gitart, pont azert, mert ezeket kezdok veszik es mindenki fel, hogy magan elado atveri...

Ha megveszed hasznaltan, igen, van eselye, hogy lesz egy hibaja, amit vasarlas elott nem vettel eszre, de ennek az eselye nagyon kicsi, ha figyelsz par dologra: elektronika ne recsegjen kapcsolgataskor, hurok ne legyenek tul magasan es ne zorogjenek egyik bundnal sem.

Nyujtsa fel itt a kezet az, aki mar vitte vissza a garis gitart problema miatt!

Fehercsoki
Jó az a KX5, lehet felezni a pickupokat, úgy tisztán is szépnek kell lennie a hangjának.

Nem szívesen veszek használt dolgokat pont azért amit te is írtál. Újonnan pedig a KXQ1 bõven kiesik a keretbõl :\ A KX5 már egy fokkal barátibb viszont még nincs határozott elképzelésem a stílust illetõen, ezért nem szeretnék ennyire specifikus hangzású gitárt venni. Mivel többen is elvetettétek a Z42-est így valószínûleg marad az M200 (ez fogott meg leginkább elsõ ránézésre, nagyon tetszik a WS modell) hacsak nem találok valami jobb alternatívát hasonló áron (újonnan)
AtomHeart
"nem köti az üzleti etikai kódex"

Etikai kodex, aha... <#vigyor3> Engem mar ket gitarboltban is gyozkodtek, hogy az az "apro" zorges (erositon at hallatszott) normalis, meg nem gond, hogy fel centire allnak a hurok, csak megszokas kerdese. A bicikli szakuzlet tapasztalataimmal meg nem akarok offolni, de sajnos azok sem kellemesebbek...

Ha kezdõ vagy akkor a többiekkel ellentétben én nem ajánlom a használt gitár vásárlást. Elsõsorban azért, mert ha nem értesz hozzá, akkor egy magán személy sokkal könnyebben át tud vágni, mint egy eladó (nem köti az üzleti etikai kódex). Másodszor pedig használt cuccokra nincs garancia, és ha netán valami olyan baja van ami vásárlásnál nem derül ki vagy csak késõbb jön elõ, akkor csávó elérhetetlen, házat lebontották, utcát átnevezték, stb. Ha viszont van valami ismerõsöd aki már gitározik jó ideje és el tudod magaddal hurcolni, akkor tényleg érdemes a használt piacon körülnézni, mert valóban jóval olcsóbban lehet kifogni jó dolgokat.

Szerintem mûfaj miatt jó választás a cort ár/érték arányban. A Z42-eset én sem ajánlanám az aktív hangszedõk miatt. A Cr100 és az M200 már jobb választás (nekem formára pl utóbbi tökre bejön), viszont ahogy látom, egyik sem testen átmenõ húrozású, ami neked még hasznos lenne (és egyik sem 24 bundos, ami a felsorolt zenékhez sztem jobb lenne). A Kx1Q, amit a többiek javasoltak már tényleg egy ezeknél sokkal jobb kategória. A másik javaslatról, a Kx5-rõl van személyes tapasztalatom (nekem is van egy), ennek a legnagyobb elõnye a hangszedõje, elég nagy jelû és a felsorolt mûfajokhoz szerintem nagyon jó választás. Ugyan nem mahagóni testû, de szerintem ez annyira nem is fontos szempont (errõl már vitáztunk itt párszor a topikban, hogy a fa mennyire szól bele a hangképbe).
A gitár hátránya viszont szerintem pont ugyanúgy a hangszedõk, más mûfajokra, a tisztább hangzáshoz közeledve szintén kásás marad a hangja (legalább is az én fülemnek), szvsz nagyon mûfaj-specifikus gitár. A KxQ1 sokkal sokoldalúbb hangzásilag, ami ha késõbb változik/bõvül az ízlésed hasznosabb darab lehet.

A számítógépen lévõ erõsítésnek a visszamonitorozott hang késése a legnagyobb hátránya, azt nem tudom hogy ezek a guitar-link szerû dolgok megoldják-e. Ha gyakorlásra kell csak akkor el leszel vele otthon, ahogy meg majd nõnek az igényeid úgy is rászánod magad egy erõsítõre/multieffektre.

Ja, még valami, a ha a KX5 mellett döntesz, ne a tremolós változatot vegyed!
Fehercsoki
Amúgy szerintem ebbõl még alkudj, ennél olcsóbban is el lehet vinni egy KX1Q-t.

Fehercsoki
Igen jó lesz a Behringer, vagy van a kínai másolata is kb. 5k-ért.

#35358 Azért van különbség, attól hogy olcsó még nem szól mindegyik ugyanúgy. Persze az biztos, hogy 67k-ért ez a KX1Q jobb vétel mint amiket felsorolt újan.

AtomHeart
Az alaplapi kartyaval valoszinuleg xar lesz, de ezt majd kitudod probalni, ha megvan a gitar.

Nem ragaszkodom a Cort-hoz, azért azokat néztem elsõsorban mert úgy hallottam hogy ezek viszonylag jó ár/érték arányú gitárok. Szóval ha jól értettem akkor közvetlenül az alaplapi kártyán keresztül felejtõs a dolog, mindenképp be kell szereznem egy külsõ eszközt (pl Behringer UCG102?). Ha jól sejtem miután a gépen megvariáltam a jelet egy modellezõ progival, utána már tudnám használni a Pioneer erõsítõt a kimenethez? Azért preferálom a számítógépes megoldást mert nem igazán lenne most keret egy komolyabb erõsítõre vagy multieffektre (mindkettõre végképp nem), és gyanítom hogy a hangzáson amúgy sem vennék észre túl nagy különbséget. Plusz a rögzíthetõség sem lenne egy utolsó szempont a késõbbiekben.
AtomHeart
En mindenesetre ezt neznem meg (ezt a konkret peldanyt, hasznaltan): http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=132647&lang=hu

Alapbol felezheto a hatso pickup, ezert nagyon sokoldalu, kezdonek booven eleg. A straplock meg heveder miatt 60-65k-ert jo vetel lenne...

AtomHeart
En nem ismerem az altala emlitett modelleket, nem tudom, hogy mennyire ter el a hangzasuk, de ketlem, hogy ebben az arkategoriaban lenne jelentos kulonbseg barmelyik javara. Ahhoz meg, hogy megtudja, hogy melyikkel milyen hangzasokat tud elerni, eleg sokat kellene jatszania a sajat felszerelesen...

Fehercsoki
Ez a 3 gitár amit linkelt tök máshogy szól, meglepne ha belõnék neki úgy hogy ne érezze a különbséget, meg hát mehet haverral is aki kipróbálja neki. Meg hát érted, nem kell szakácsnak lenni ahhoz, hogy észrevedd ha egy étel finom.

AtomHeart
"és hang alapján választasz"

En nem javasolnam ezt kezdonek, mert nemigen fogja erezni a kulonbsegeket, ha nincs hozzaszokva a fule, az eladok meg intezkednek majd, hogy a dragabb gitar szoljon jobban...

Fehercsoki
KX1Q-t meg használt gitárt én is tudom ajánlani, egyébként azt is megteheted, hogy bemész hangszerboltba és megkéred õket hogy mutassák meg ezeket a gitárokat, és hang alapján választasz(csak ugyanazon az erõsítõn legyen mind kipróbálva), illetve ha használtan akarod akkor mondhatod, hogy hát egyik sem tetszett annyira és megveszed használtan amelyik tetszett.

Fehercsoki
Z42-t ne vedd meg mert aktív hangszedõs és szar, M200-at azért ne mert szar(KX-5-t vedd ha mindenképp superstrat kell), CR100-nál meg szintén jobban megéri a KX-5. Szerintem nagy butaság csak a Cort kínálatát nézni(egyszerûen nem igaz a jó ár-érték arány, hiába mondják sokan, a legtöbb modelljük tök random van összerakva, nem hasonlítanak egyáltalán arra a gitárra aminek a másolatai akarnak lenni), de ha mindenképp Cortot akarsz akkor KX-5, az még egész jó, illetve ha nem feltétlenül cortot akarsz akkor meg Epiphone Goth G-400.

Pioneer A-209r, ez valami hifi cucc, azaz felejtõs, rendes modellezõ erõsítõ kell neked, Vypyr 15 vagy Vox VT-20+ ami megéri az árát.(többi modellezõ vagy szar vagy kevés dolog van benne) Alaplapi kártya nem annyira jó, használható ha nagyon kezdõ vagy, de érdemes legalább egy kínai guitar linket venni.(bár szerintem az egész erõsítõ szimulátorosdi felejtõs gépen, érdemesebb venni valami komoly cuccot(Pod HD 500 vagy Axe FX, de ezek drágák)

AtomHeart
Gitarbol hasznaltat vegyel, pl. Cort KX1Q megfelelne elvarasaidnak, en hasznaltan 55kHUF-ert arultam. Ha ujan veszed, akkor startbol esik az erteke 30%-ot, amikor kihozod a boltbol.

A szamitogep erosito modellezo szoftverrel jo hangzast fog eredmenyezni, de kell egy kevesbe zajos, kis keslekdesu, ASIO-t tamogato hangkartya. En Behringer Guitar link-et hasznalok neha, olcso kinai masolatot, ami nem rosszabb kb 3kHUF-ert rendelhetsz ebay-en.

Üdv mindenkinek!

Már feltettem ezt a kérdést máshol is de minél több véleményt hallok annál jobb 😊

Kezdõ gitárosként arra a döntésre jutottam hogy megveszem életem elsõ gitárját. Ehhez szeretném kérni a segítségeteket. Elõre is elnézést a hosszú posztért.

Hangzásukat tekintve leginkább a viszonylag rockosabb/keményebb mûvek állnak hozzám közel. Gondolok itt Bullet For My Valentine, Dead By April, Falling in Reverse és hasonló elõadókra. Hosszas olvasgatás és googlezás után, csekély ismereteim segítségével arra jutottam hogy számomra egy 2 humbucker pickuppal felvértezett, mahagóni testû gitár lenne a legoptimálisabb. (Kérlek javítsatok ki ha tévedek). Mivel kezdõként nem szeretnék több százezer forintot belefektetni az elsõ hangszerbe, de nem is egy tesco színvonalon szeretnék belevágni, ezért elsõsorban a Cort berkein belül nézelõdtem. Anyagi lehetõségeimet (~50-60 ezer forint), és a fentebb említett szempontokat figyelembe véve a következõ három gitár merült fel mint lehetséges választás: Z42, M200, CR100. Az elsõ két hangszer már a keret felsõ határának közelében helyezkedik el, de ha minõségben is ennyivel feljebb vannak akkor hajlandó vagyok rááldozni a különbséget. A Z42-esrõl csupa jókat olvastam eddig és kinézetre is nagyon tetszik, de természetesen nem ez a legfontosabb szempont. Olyan gitárt szeretnék (már ha ennyi pénzbõl megvalósítható) ami hosszútávon kiszolgál és a késõbbiekben sem veszít jelentõsen az értékébõl. Nem ragaszkodom ehhez a három lehetõséghez ha tudtok ajánlani valami jobbat ebben a kategóriában, esetleg egy kicsivel feljebb, ha az tényleg megéri az árát.

A következõ kérdésem a hangosítással kapcsolatos. Mivel már van egy (a témában szintén csak hiányos ismereteimre alapozva) elfogadható minõségû erõsítõm (Pioneer A-209R) és két viszonylag nagyobb SAL hangfalam, gondoltam megpróbálom ezeket felhasználni a zenéléshez. Mivel kizárólag itthon tervezek játszani ezért ha lehetséges akkor a PC-m segítségével szeretném megoldani a dolgot, így megspórolva a külön erõsítõ és az effektezés árát. Tisztában vagyok vele hogy ezzel nem fogok tudni egy teljesen olyan minõségû hangzást elérni mint a direkt erre a célra kialakított eszközökkel, de saját szórakoztatásom remélem így is megoldható. A kérdésem az lenne hogy a P8P67 alaplapomra integrált Realtek ALC 892-es hangkártya alkalmas-e erre a célra vagy kénytelen leszek beszerezni egy jobb teljesítményû eszközt? Nem tudom hogy a processzor teljesítménye mennyire játszik közre, de ha mégis akkor az I7-2600K-as CPU-m feltételezem hogy elegendõ lenne.

Elõre is köszönöm a segítséget
már vissza is jöttem

sanzik
szia!
és mikor jössz vissza? <#integet2>
hali <#wave>

most beszéltem telefonon egy üzemmel amelyik transzformátorok és vilanymotorok tekercselésével foglalkozik.

egy 20 Henry-s, 250 mA es fojtótrafó 5 ezer ft ból jön ki..
ez elég olcsó..
csak mondom, hogy ha valaki ilyet szeretne, akkor ne az ebayen meg mercury magneticsen fizessen ki érte 10 ezret, amire még rájön újabb 10 ezer ft szállítás, inkább tekercseltessen itthon valamilyen üzemben..az kijön 5 ezerbõl..
ez azoknak szól, akiknek csöves erõsítõjök van, és minél nagyobb dögöt, minél részletesebb hangot szeretnének, és dörmögõ, falat lebontó mély hangokat.

Fehercsoki
Hát amit én láttam, az teljesen így nézett ki, 120k-ba kerül. Persze lehet hogy nem USA gyártmány, de elvileg minden Dean gitárt az USA-ban állítanak be, szóval biztos járt ott is.

AtomHeart
A modell amit ezen a videon latsz ~3.200USD, de vannak olcsobb, tavolkeleten keszult modellek is...

Fehercsoki
Neki tök olcsó a Dean signature gitárja.

AtomHeart
Michael Schenker, egyik nagy kedvencem:

3:00-nal kezdodik a szolo. <#hehe>

Froopy
Mély klasszikus húrok így néznek ki pl.

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

AtomHeart
Engem is meglepett, en sem lattam ilyennek, de nem is mikroszkoppal neztem...

Fehercsoki
A vastagabb húrokat mind így készítik.

Hecker007
De ez milyen húr amiben ilyen mag van? Láttam már 1-2 húrt de egyiknek se ilyen volt a vége mikor el lett vágva, és a nagyítás meg ennyire nem nagy.

na ez nem semmi 😄

Szeretem a cicákat

Fehercsoki
A legjobb tényleg ha kipróbálod az összeset, én is ezt tettem és írtam is itt a topicban róluk, ha érdekel olvass vissza. Egyébként nekem amplitube tetszett legjobban.(Impulse Responsokkal)

AtomHeart
Kiprobalhatod az osszed erosito modellezot, Revalver, Guitar Rig, Amplitube, stb.

joshua
Gitárt gépre kötve egy ux1-el, van valami jobb program mint a pod farm? Ez van ugye hozzá gyárilag és teljesen jó, de hátha van jobb.

AtomHeart
Mikroszkoppal felvett foto egy gitar hurrol:

tigeroo
hátha valakit érdekel:

Ja, azt viszont ne felejtsük el, hogy attól hogy jól néz ki meg elfogadható hangja van, lehetnek olyan nyavalyái, amiket kép meg hanganyag alapján nem lehet kiszûrni, pl: mint hogy baromi magasan vannak a húrok és nagyon kényelmetlen játszani rajta, vagy rossz a bundozás és zörög. Szóval ha lehetõség van rá, érdemes vásárlás elõtt kipróbálni - általában persze mindent, de ilyen olcsó daraboknál ez fokozottan érvényes.
Kezdõ pakknak szerintem tökéletes, de hanyatt esni azért nem kell tõle. Ha komolyabb gitárra vágysz, és nincs szükséged elektronikára, akkor inkább csapj hozzá egy tízest, és azért már tömör fedlapos akusztikusokat is lehet kapni, amiknek viszont sokkal szebb hangja van.
Mondjuk azért, mert a testméret és forma kialakításából következõen ezek jóval kisebb hangerõvel rendelkeznek, és ha egy szobánál nagyobb térben használod, ne adj isten hallgatóság elõtt (akik nem a minõséget, hanem magát az elõadást akarják hallani) akkor jól jöhet.