Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ha a hagyományosabb hangzás híve vagy, akkor a Fender Frontman ugyanilyen teljesítményû gyakorlóerõsítõje is 22ezer a Coda-nál

15 Watt szinuszos teljesítmény
8-colos Blue Marvel hangszóró
tiszta és torzított csatorna
3 sávos EQ
magnó/CD bemenet a gyakorláshoz
fejhallgató kimenet
Modern/vintage hangzás gomb
Szimulált csöves hangzás
pici és könnyû

l i n k
oldal alján

Ron Ragm
Valami bõvebb infót errõl a Ragerõl tudnál adni?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

A XII.ker Tátra u 20/a-ban van a hazai Pevey képviselet központja, ott lehet érdeklõdni és próbálgatni a dolgokat. Szerintem venni is, ha éppen van raktáron, de ha más nem, megmondják kik a viszonteladók.

l i n k

Régebben a Coda volt nagy viszonteladójuk Pesten. Az árlistáján most is vannak Peavey cuccok, de ez pont nem. 22 ezerért van a kicsivel nagyobb Peavey Rage, ami ha jól emlékszem valami díjat is nyert valamilyen gitármagazinban, mint a legjobb tesztelt gyakorlóerõsítõ.
Ezek persze szobacuccok, nem a Népstadionba valók 😊

Coda

Ron Ragm
És azt nem tudod h esetleg budapesten hol tehetnék szert egy ilyenre? Keresgéltem a neten de nem sokat találtam...

Hell boy
Hát azért annyira kicsi az nem jó. Na meg veszprém egy pöppet messze van innen. Nincs közületek esetleg pécsi emberke?

KranaZoli
Én pedig v.hol láttam kis pici gitárerõsítõt asszem 15-16E pénzért. Lehetséges, hogy Veszprémben. A hangszerbolt neve: Környei hangszer A Matáv tudakozó biztos megadja a számot, ill. NET-en is, megéri felhívni Õket, hogy valóban jól emléxem-e, mert akkor már tudsz talán v.mihez viszonyítani... Na pá!!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ez sem könnyû, meg a gitározás sem. Nem csak, hogy társat nehéz találni, de tudom jól, ha zenélsz és komolyan zenélsz, akkor készülj fel rá, hogy egy olyan társ mellett akire Te gondolsz ez egy pöttyet háttétbe fog szorulni. Vagyis nem is pöttyet. A legtöbbnél már itt el fog dõlni, hogy mennyire is lesz komoly, ui. állandóan csesztetni fognak majd azért, hogy megint a gitárral foglalkozol, ... az állandó cseszegetések miatt meg nem halad az ember. Szal nem egy könnyû feladat így társat találni. De tudod: Ami késik az múlik 😊 Nem kell aggódni, biztos lesz egy normális csak aki társad is lesz és a zenélést is meg fogja érteni. 10-bõl nem tudom mennyi lenne az annyi, de biztos kevés. Így matematikailag kevés az esélyed 😞 Mondjuk nekem most nem is hiányzik komoly, vagy komolyabb kapcsolat. Egyenlõre elegem lett a csajokból. (hosszú) Ja, és ne erõltesd a dolgot, majd jön az magától. Jönni fog hidd el! A szerelem nem kerülhet el senkit! Még az is lehet, hogy huss olan szerelmes leszel, hogy egy percre sem fogod a kezedbe venni a gitárt 😄

Na, mentem. Kicsöngettek errõl a 7rõl 😊

Mindenkinek kellemes 7vgét!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hell boy
15-16 ezerért én még nem is láttam kombot. Legfeljebb használtat. Holnap megyek pécsre kipróbálgatni egy párat és ha lesz olyan ami megfelel akkor el is hozom. Igazából ezért kérdeztem hogy ismeri-e valaki ezt a Cube 15-öst mert én ezt találtam a számomra legmegfelelõbbnek. De hát majd holnap kiderül hogy mi van meg mi nincs. Remélem nem potyára megyek le pécsre...

Nightrun
Valóban nehéz érzések nélkül a sex, akivel már volt valami komolyabb. De te tudod, ezt neked kell eldöntend. Ha rám hallgatsz (bár nem ismerjük egymást), akkor megtartod a csajt komolyabbra. Én 21 vagyok, jóképû, de nem találok magamnak párt már 3 éve. Partnerek rengetegen vannak, de nekem egy kicsit "több" kéne a sex-nél. Ez olyan, mint amikor akusztikuson játszol, és szereted csinálni, de vágy az elektromos gitárra (hogy egy kicsit azért a témánál maradjunk).

Te döntésed, ezért a te életed. Régebben az volt a baj, hogy nem lehetett ilyen szabadon választani, ma meg már az a baj, hogy túl sok a lehetõség. Érdekes... Remélem azért tudod, hogy mit is akarsz. És az nem baj, ha örökké gyerek maradsz, én sem akarok soha "felnõtt" lenni. Ez így helyes. Én bízom a jó döntésedben!

KranaZoli
Most mit kell kötözködni. Komolan mondtam. 7vgén, pár perc és indulok haza. Szülõkhöz. Hatásszünetekben pedig gitározás lesz a program 😊 Most készítettem el egy audio CD-t amin az a riff van, amit gyakorolnom kell, mert úgy könnyebb, ha közben hallom is (az ütem miatt). Ill. ha minden jól megy, akkor hétvégén veszek egy metronómot, márha sikerül de-t eljutnom hangszerboltba 😊

KranaZoli
OK, csak sikerüljön v.mit leszedned 😊

KranaZoli
Visszatérve a gitárhoz 😊 , mert lassan koccolok a munkahelyrõl. No, újra megnéztem ezeket a videjókat és petrucci website-járól letöltöttem egy .mp3 szólót.

Ennél a user-nél a videóban az tetszik, ahogyan egy húron reszel. Szal nem amikor ide-oda kolbászol, hanem vmelyikben egy kvintet, vagy v.mi hasonlót reszel. Tetszik az a technika ahogyan csinálja.

Viszont ebbõl is és a letöltött petrucci mp3-ból is hiányolok valamit. Ez a valami pedig a tremoló. Nem értem <#fejvakaras>.

A petrucci-é OK nem hosszú anyag és a többit nem nagyon ismerem, de ez az arc zéró tremolót használ?! Azért ezt igencsak furcsállom és hüleségnek tartom. Nektek nem tûnt fel, hogy ticcsen tremoló? <#conf>

KranaZoli
Áhh! Nem annyira jó ám ez a szitu, mint amilyennek tûnik. Ez már egy lezárt kapcsolat, én nem vagyok érett rá. A csajnak van két gyermeke, épp válófélben van a férjétõl én meg örök gyerek maradok, ez nekem sok. Így aztán vége lett. V.mi keggyetlen módon megbántottam, tudod, azért, hogy haragudjon rám, küldjön el a halál f*szára, mert és is kötõdtem hozzá rendesen. Nem akartam, hogy keressen. Azonban hiába minden rosszindulat, ha kellõ idõben vagy, kellõ helyen és olyan balf*asz vagy mint én, hogy tök jószívû vagy, akkor pillanatok alatt könnyû valakit megvígasztalni, mert hát senkinek sem múlnak el csak úgy huss az érzései. Aztán most megint mi lesz ebbõl?! Fene tudja. Egy biztos, amennyire hüle vagyok jövõ hét szerdán rácsörgök, hogy megint BAlmádiban vagyok mit szólna hozzá, ha felugranék egyet?! Természetesen ugyanazért 😊

Csakhát megint jönnek majd az érzések, kötõdés, ... Visszamegy a férjéhez és meg maradok egyedül... Bár haverom azt mondja, sz*rjam le, ne foglakozzak vele, meg kell dugni aztán jólvan.

Szóval lehetséges, hogy ez most megint napirenden lesz, de nem biztos, hogy jó?! Sõt, szerintem biztos, hogy nem jó... De érted? Ziccer helyzet, az ilyet kár lenne kihagyni... Nehéz, nehéz, ...

Nightrun
Hát erre nem kérdeztem rá, annyira meg voltam lepve. Szerintem karistolta a 60. évet... Tényleg rendes ember. Oszt veled meg minidg ilyenek a nõk? Gyere, állítsd fel a kaput, mi? Aztán már azon kapod magad, hogy õ állít valami mást. Te kis kurafi! 😊)

Legalább neked volt egy jó estéd akkor. Ma megyek én is vadászni este, hátha akad valami a horogra...

KranaZoli
Érdekes és aranyos történet 😊 Mennyi idõs volt az arc?!

Nightrun
Ma voltam Budaörsön, mert elmentünk megnézni a nyomdát, ahova az anyagot lõjük át minden héten. (Suli mellett grafikusként dolgozom...) Bementünk a nyomdába, elkezdték mutogatni a nyomólemezeket, mieg ilyenek. Aztán át kellett mennünk egy másik részlegbe, egy udvaron keresztül. Akkor megláttam egy ilyet: Hangszer manufaktúra. Öjjnye az annyát!-mondtam magamban. Ide be kell mennem. Egyre jobban kezdtem lemaradni a többiektõl, aztán irány a kereskedés. Benyitok, köszönök, aztán elszomorodtam, mert nem láttam gitárt, csak ilyen fúvós hangszereket, meg ilyenek. Atzán az öreg megkérdezte, hogy mit keresek, mi a baj. Mondom gitárt akartam nézni, ha lehet akkor bal kezeset, mert az vagyok.

Erre az öreg arca kivirult, odarohant hozzám, megragadta a kezem, és átmentünk a másik terembe (amit eddig nem is vettem észre a tükrök miatt...). Egy kánaán fogadott. A helyiség bal oldala tele volt balkezes gitárral, mind akusztikus, mind elektromos is megtalálható volt. Majdnem elkezdtem sírni, ennyi szép gitár egy helyen! És mindet õ gyártotta, van köztük olyan is, amiket saját kézzel készített. Gyorsan áthozott két széket a raktárból, aztán leültetett az egyikre. Kérdezte, hogy milyen gitáron játszom. Én meg mondtam, hogy elektromoson tanulok, de spanyolon szoktam elõadni az ismerõsöknek. Erre lemelt egy akusztikust (bal kezest 😊))), odanyomta a kezembe, és megkért, hogy játsszak valamit. Elkezdtem egy Eric Claptin számot. Amikor befejeztem, azt mondta, hogy elég ügyes vagyok. 😊 Leemelt õ is egy gitárt, és elkezdtünk hülyéskedni. (Õ is bal kezes, vazze!)Skálák kánonba, fordított skálák, aztán egy kis Gipsy King-et mutatott. És jött egy nagy kedvencem, a La Bamba. A faszi meg még énekelt is hozzá! Nagyon szimpatikus lett az öreg. Két balkezes gitáros egyszerre játszik! Ilyet sem láttam még soha.Most is csak a tükörbõl néztem, de életemben elõször büszke voltam arra, hogy bal kezes vagyok. Az öreg mutatott egy-két trükköt az improvizációval kapcsolatban, ami nagyon hasznos lehet még számomra. Aztán jöttek a sablon akkordok pentaton skálákkal. Hát nem volt egyszerû, ahogy az öreg játszott! Látnotok kellett volna! Egy életre szóló élmény lett ez a mai nap számomra. Két és fél óra múlva hívtak a munkatársak , hogy hol vagyok, én meg mondtam, hogy WC-n, mindjárt ott vagyok a kocsinál. Hát ennyire figyeltek rám... Megígértem az öregnek, hogy ezentúl kéthavonta megpróbálok elmenni hozzá gitározgatni, meg tesztelni az új hangszereket. Már várom a következö alkalmat.

Most jut eszembe, hogy nekem jövö hétfön vizsgám van vazze!!! Hát nem lesz egy egyszerû hétvégém, az biztos...

Peavey Backstage
16900- az ajánlott ára.

Ron Ragm
Valami kisebb erõsítõ kellene olyan 20k hufos irányárban, ami viszonylag jó is. Milyet tudtok ajánlani?

McGrady
ok...de van oldalam, amire ráfér 500 mega, onnan bárki szedheti

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
gitár közelbe mi? 8))

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

KranaZoli
Sõt nekem még az is jó, ha sikerül valamit letöltened és nincs hova feltenned, akkor ha elpostázod Nekem, természetesen fizetek minden költséget + a "munkálataidat" is.

KranaZoli
Nem sokáig, mert 7vgén mint írtam megyek haza, megintcsak nem leszek NET közelben 😊 Ami tökkéletes ahhoz, hogy gitár közelben legyek 😊 Ill. ahhoz is, hogy újabb élményekkel gazdagodjak gitározás terén, amiket majd újfent megoszthatok Veletek 😊

sz4bolcs
Mondtam, hogy robban a topic 😊))

Basszusgitárosok !!!

Van egy eladó basszusláda, ha valaki éppen most keres.
Custom-made. Elismert magyar hangláda készítõ munkája. Hartke másolat, Adam Hall alkatrészekbõl.

4x10" alumembrános hangszórók
400 Watt
8 Ohm
posztó borítás
acél védõrács

Kábé így néz ki (feliratok nélkül)

Árat nem tudok, de egy mail a [email protected] címen lehet érdeklõdni.

A ládát nagyon megkímélte a tulajdonosa. Pár évet én is hallgattam, nagyon jó hangja van.

KranaZoli
Lásd: 11220 (talán segít)

De kiollóztam belõle a lényeget:

Tehát, irány a DC++! Ajánlom ezeket a szobákat: ita-guitar.no-ip.info:1411, jokibox.no-ip.info, GuitarGodz.servebeer.com:25788, TotalGuitar.no-ip.org:44134, guitarlessons.no-ip.info! Ezek általában private v. semi-private szobák, csak akkor tudtok tölteni és keresni, ha szóltok egy OP-nak és regisztrál Titeket. Töltsetek mint a gép! Nekem már lent van az összes Aebersold 1-106-ig (kb.: 10 giga pdf + mp3), 1 év alatt most jutottam el mindössze a 6-ig (zeneakadémia szintû, nagggggyon alapos)! Brutális, de megéri!

Ja, és ha már DC-n vagytok, töltsetek oktatóvideókat! Aki még nem látott ilyet: egy közismert gitáros szemben egy kamerával magyaráz, mutat, tanít ÓRÁKON keresztül!!! Van mindenkitõl: Satriani, Vai, Marcello, Friedman, Pitrelli, Petrucci, Angelo, Malmsteen, Impelitterri, Henderson, Holdsworth, Di Meola, stb... Õrülten, borzasztóan-nyomasztóan sok van belõlük is! másfél hónap alatt DSL-el lejött 102 videó (62,5 Gigabyte)

McGrady
okéjj
itt 1 kis segítségDC-hez, ha végképp nem megy, akkor nézek neked hátha találok vmit

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
Én úgy hallottam, meg v.ki írta is ide a topic-ba, hogy mind Satriani-nak, mind Petrucci-nak vannak oktató videói. No, én ilyenekre gondoltam. Amikor leülnek egy szál gitárral az arcok a kamera elé és játszanak, közben esetleg magyaráznak, TAB-ot kiteszik a képernyõre, stb... de ez már nagyon az extra. Valami ilyesmikre. Én is tudnék letöltögetni, mert van NET, csak én nem használok DC++-t és ezekhez hüle vagyok 😞

A Club Tihany Rt.-nél vagyok a 3 számítástechnikus közül az egyik 😊 Számítástechnikai munkatárs. Ezért is tok most üziket írni, mert ennyire sok a munka 😊 Több mindennel kell foglalkozni, de az én gyermekem a Linux szerver amin keresztül (többek között) Internet-ezünk és levelezünk, ...

KranaZoli
Nézegettem ezt a kis erõsítõt és támadt egy ötletem. Asszem vásárolnom kellene otthonra egy még kisebb szobaerõsítõt, hogy ezt az egy fokkal nagyobbat 😊 ne kelljen állandóan cipelnem, ha hazamegyek. Az ilen 15-16ezer pénzes gitár "combok" 😊 mire jók 😊 Szal azért lehet õket használni ilyen pár napos dologra? Asszem körbenézek a hangmester.hu-n, hogy milyen a paletta.

McGrady
😄D
mit dolgozol?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
ha akarod tölthetek neked DC-rõl, csak mondd me mit szeretnél....aztán felpakoljuk õket vhovva

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
<#idiota> Fõnököm szerint garfomán vagyok 😊 Életre kellett keltenem a mh-en egy több célt kiszolgáló Linux szerver-t. A végén megkért, hogy dokumentáljam le a munkám. Én meg erre csináltam egy 150-160 oldalas képekkel, stb. illusztrált szakdolgozatot. Olan jó volt, amikor összefûzte a titkárnõ 😊

KranaZoli
Na, engem az érdekelne, hogy én már nem akarok hozzátenni sem elvenni ehhez a Ferrari 😊 user-hez, mert egy valamiért azért mégiscsak só volt megnézni. Ez pedig a tanulás! Pontosabban szólva nem arra gondolok, hogy ettõl most aztán hûde jobb lett a technikám, csak mégis láttam valamit amibõl tanulni lehet.

Én szívesen elnéznék még ilyen videókat, mert szerintem mindbõl lehet tanulni, csak az nem tudom, hogy Vai-nek, Satriani-nak, Petrucci-nak, Nuno-nak, stb... vannak-e szintén ilyen web-rõl letölthetõ anyagaik?! A DC++-t nem annyira ismerem és elveszek benne 😞 Vagyis ha talál is videó állományt nem tudom eldönteni, hogy az most koncert lesz-e amit letöltök, vagy ilyen jellegû, mint amit ez a srác kitett a website-jára?! Ennek eldöntésére pedig nincs kedvem egy több száz MB-os anyagot letölteni 😞

Most két technikai dolgot kell gyakorolnom, de nagyon, hogy minnél gyorsabban és pontosabban menjen:

1.) ujjgyakorlat és pengetési gyakorlat

E6 1234 2345 stb...
A 1234 2345
D 1234 2345
G 1234 2345
H 1234 2345
E1 1234 2345

2.) Asszem v.mi olyat mondott rá a tanár, hogy szomszéd kergetés, vagy mi a fene 😊

E6 1 3 (1-es, 3-as ujj)
A 2 4 (2-es, 4-es ujj)
D 1 3
G 2 4
H 1 3
E1 2 4

Aztán szépen fölfelé mindkét esetben ameddig bírom. Nem tom mennyire érhetõ a TAB-om 😊 Ill. létezik ennek egy második változata is, amikor egy húrt kihagyok és nagyobb távolságot fogok át. Nekem tetszenek 😊 Tök jók 😊 Fõleg, hogy metronómra csinálom. Viszont mégicsak kell vennem egy metronómot, mert pl. most 7vgén is megyek haza, viszem a gityóm a kis szoba erõsítõm, a fejhallgatóm, a sz.gépem már nem akarom 😊))

Így is lesz belõle kisebb családi vita, már elõre látom, mert hetek óta nem voltam otthon és muter-ék ki lesznek akadva, hogy nem velük beszélek, hanem gitár 😊 Erõt kell majd vennem magamon, hogy csak kisebb vihar legyen. Azonban rájöttem, hogy ebéd után mindig lefekszenek, na majd akkor a kisszobában fülessel elleszek a gityómmal. Nem szabad kihagynom egyetlen napot sem, az nem járja! Minden napra megvan a betevõm gitárból.

Ti hogyan gyakoroltok?! (ez feledtébb érdekelne)

Én elõször kezdem az 1-es pontal, amíg már jó gyorsan nem megy, majd a szintén fentebb említett 2-es pont mindkettõ változatban, majd a már ismert skálák. (pentaton, blues, dúr, az újabb dúr - nem emléxem a nevére 😊 - és a szintén újabb kromatikus skála.

Ez utóbbiból az tetszik a legjobban, de sajnos még csak 2 napot tudtam gyakorolni, amikor E6 1 bundról indulok és az E1 21-es bundon kötök ki és jövök vissza 😊 Ez naggyon tetszik.

Ja, és említettem, hogy a pentaton lépcsõzetes skálával (3 hang fel, 1 vissza és így tovább) gondjaim voltak, a tanár most azt találta ki, hogy ezt egy idõre felejtsem el, mert agyilag fogom elb*szni és helyette csináljam ezt: 4 hang felfelé, 2 vissza, stb... 😊 Egy fokkal jobban megy 😊 Okosak ezek a tanárok, na.

sz4bolcs
Tévedtem? 😊

Nd
valósággal felrobbant a topic😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

McGrady
én zenélni nemtok😄

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
Királyok vagytok <#eljen><#wink>

sz4bolcs
Megjött Zoli :-) Ez hozzászólók tömegét vonzza majd magával. 😊
Végre valaki, aki nem csak zenél, hanem írni is tud 😛

KranaZoli
Én arra lennék kíváncsi, hogy a többi zenész miképp vélekedik errõl a user-õl?!

Ill. a nagy-oknak nincsenek ilyen letölthetõ videójuk a NET-en? (nem DC++ -on)

McGrady
tényleg eseménydús volt😊)

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
<#integet2>

Itt vagyok, megjöttem, nem vesztem el, csak pár napig nem voltam NET közelben. Valóban lapos a topic nélkülem <#vigyor2>.

Hétfõn volt egy szex-es gitárórám 😊 Még mielõtt azt hinnétek, hogy a tanárommal, hát nem 😄 De ezzel kezdem, mert ugyís tudom ez érdekel mindenkit, nem is a gitározás <#szeret>. De egy picit hosszú leszek szerintem. Nem azért mert grafomán vagyok, csak mert megint szóltok, hogy külön-külön írok meg mindent 😊

Szal éppen gyakorlojuk az elõzõ óra anyagát, pontosabban prószálom játszani amit feladott a tanár, közben csörög a telefonom. Kb. 2 hónapja lett vége egy kb. annyi ideig tartó kapcsolatomnak, a csaj pedig éppen B.Almádiban lakik, ahova most tanárhoz járok. Megkérdi, hogy hol vagyok? Mondom éppen gitár tanárnál. Aszongya kellene neki egy kis segítség, mert kiesett a házának a kapuja a helyérõl és vissza kellene tenni. Na, én már ekkor tudtam, hogy ebbõl nem csak ez lesz 😊 Talán a ffiúi megérzés?!, vagy csak ennyire ismerem magam, meg a csajt :o

Szal óra után megyek hozzá, puszi-puszi, majd kapu vissza a helyére. Megkérdem, hogy maradjak-e, vagy menjek? Mindezt azért kérdeztem meg, mert amikor elváltunk akkor én elmondtam mindennek, megbántottam, stb... Én mindig ilen hülén fejezem be a kapcsolataim 😞 De Õ azt mondta maradjak még egy picit, beszélgessünk. Elmesélte éppen válófélben lévõ kapcsolatát (többek között ezért léptem ki), ... Én meg, tudjátok: jó idõben, jó helyen. Megvígasztaltam. Végül természetesen ágyban végeztük és ottaludtam. Felülrõl, alulról, hátulról, felülrõl-hátulról, oldalról-hárulról asszem ennyi póz volt 😊 3 db gumit használtunk el <#law>.

Aztán megkérdezte lát-e még? Mondom, biztosan 😊

Gondoltam, hogy a gitározás újrakezdése egy jó ötlet volt és jobb lesz Tõle az életem, de ennyire 😊))

Na, de ezeket leszámítva megvolt a 3. gitárórám. Az eleje csak arról szól, hogy nagyjából bemelegítek, majd kb. 75%-os tempón ahhoz viszonyítva, mintha elõtte több órát már gyakoroltam volna átnézzük a házifeladatot. Elkezdem játszani a riff-eket, skálákat, figurákat. A tanár meg figyel, hogy nincs-e közben más húrok zöreje, jó-e a tompítás a többi húron. Most egészen jól ment a dolog. Megkérdeztem Tõle a lentebb beollózott riff-rõl, hogy miért szarakodhatok vele ennyit, mert ez engem azért érdekelne, de nagyon, mert ugyebár nem blues-t akarok játszani, hanem v.mi hasonló riffeket. A válasz nem az volt, hogy alternatív pengetési módot használ, én néztem el, ui. megkértem újra, hogy játsza el a riff-et. Hanem csak annyi, hogy mivel gyorsabban penget, másképp tartja a kezét, ... de kb. úgy pengetne mint ahogyan én is szeretném, csak hát sokkal stabilabban. Azt mondta a Guitar Pro Speed Trainer (bár nem ismeri) szerinte tökkéletes. Játszam amíg meg nem unom, több órán keresztül, több napon át. Lehetséges, hogy néha a legegyszerûbb dolgokat a legnehezebb megvalósítanunk. Ill. majd idõvel ahogyan egyre több mindent veszünk át, szerinte úgy fog majd ez is egyre jobban és stabilabban menni. Néztünk újabb ujjgyakorlatokat, újabb skálákat (dúr és kromatikus) és újabb figurákat, vagyis gyakorlatokat. Most riff az nem volt. Ill. újabb pentaton skála. Örült, hogy nagyjából nézegettem a gitár hangjait ui. mondta, hogy addigra ezeknek mennie kell, mire odaérünk, hogy akkordbontás - arpeggio és természetesen majd az alap akkordok hangjait is ismernem kell. Aszonta ez azért kell majd, mert így lehet mad szólókat felépíteni. Ha ismerem, hogy az adott akkordhoz milyen skála tartozik, melyik a fõ hangnem, ha több akkord is van, mert akkor pl. egy több akkordot tartalmazó kíséretet is, amiben pl. van G dúr G dúr skálával szépen végig lehet szólozni, ... Itt pedig jó ha már tudom, hogy hol vannak G hangok a gitáron, mert akkor több helyrõl is megközelíthetem a skálát. Ill. az akkord hangjainak kibontását. Na, de ettõl még messze vagyunk, ez már zeneelmélet, de egy kis ízelítõ volt belõle és abból, hogy miért fontos tudnom legalább az alap hangokat, ill. alap akkordok hangjait. Ami a legfontossabb, logikus 😊

Aztán természetesen megint voltak a régi bevált kérdéseim, hogyan pengessek, hogyan tartsam a kezem, ... Érdekes módon volt értelme, mert kiderült, hogy nem a legjobb helyen tompítok a jobb kézzel, vagyis meg kellett keresnem azt, ahol a legdögösebben szól, de még nem nyomom le a tremoló részt a jobb kezemmel 😊

Ill. most már kezd kialakulni a pengetõ tartásom, ami kb. úgy néz ki, hogy riffeknél teljesen, mint egy satu (amit nem hittem volna), skáláknál pedig egy kicsit lazul ez a satu fogás, de sehol sem csipesz 😊

No, kb. ennyi volt. Esemény és élménydús 😄

McGrady
a Laney TF-700-ast nem ismerem....igazából 1 laney gitárt se😄

Kuss!-magyarázta.

McGrady
én még fiatal vagyok 13 évesen saját zenekarhoz....és még csak tanulgatok gitározni...sajna nincs is erõsítõm.

Kuss!-magyarázta.

Nightrun
Mi a vélemyény egy Laney TF-700 -as gitárfejröl? Kemény hardcore zenéhez kéne (KORN, meg ilyenek). Viszonylag olcsó, csak a hangzásában nem vagyok biztos, és egyéb paramétereiben. Használt már valaki ilyet itt közületek? Az a baj, hogy ahhoz, hogy kipróbáljam, fel kéne mennem Budapestre, ahhoz meg nincs igazán kedvem. Máskülenben meg kell rendelni, folglaló, meg minden, és ha nem tetszik, akkor elúszik a foglalóm. Ez nem túl bíztató számomra...

Szóval ha van valaki, akkor írjon, kéne az info, mert rögtön kapom a diákhitelt, meg jön a fizeté is, és nem akarom megint elbulizni a pénzt... 😊

Tényleg! Kinek van zenekara? Itt nem feltétlenül csak azokra gondolok, akik össze-vissza koncerteznek, hanem azokra is, akik csak úgy "örömgitároznak", mint mi.Mi nagyon jól érezzük magunkat, basszerosunk profi, 25 éve zenél, másik gitárosom velem együtt tanul most már 7. éve. Heti 2x2 óra. Meg a próba annyi, amennyi jól esik, és amennyi idönk van. Nagyon szeretünk zenélni, és ilyenkor mindent játszunk. Csinibabától-Jimi Hendrix-en túl, Korn-ig. Biztos hülyének szoktak nézni, amikor egyik számunk a Stand by me, a következõ pedig egy Expolited! 😊)) De szeretjük csinálni, és addig szeretném ezt az egészet folytatni, amíg lehetséges.

Ti hogy vagytok vele?

McGrady
ok

Kuss!-magyarázta.

Nd
ámbár kicsit többet megtudhatsz ha visszaolvasol egy keveset

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nd
nem vagy egyedül ezzel szerintem

McGrady
én nem ismerem annyira😞

Kuss!-magyarázta.

Nd
tényleg lehalt a topic hogy nincs itt Krana Zoli...

engem érdekelnének a számaid, szívesen venném, ha megosztanád <#eljen>