Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Basszus! Teljesen ki vagyok akadva a Guitar Pro-ra. Gondoltam bepötyögöm az egyik pentaton variációt. Beállítom a 4/4-ed, ... De sehogy sem sikerül vele triolákat írnom. Már pedig abban van a skála, az uccsó ütem meg 2/4-ben, szintén triolák. De nem jöttem rá hogyan lehet, így nem jött ki az ütem se 😞
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Szerintem a Freeweb-en picsányi hely van 😞
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Kihagytam egy napot, és máris 48 hozzászólás!Ha jól látom, akkor oktatóvideókat töltötök? És az milyen? Még soha nem láttam ilyet, mert eddig a tanár tanított, aki élöben mutogatta a dolgokat. Ezek a videók is valahogy így néznek ki?
A DC++-al az a fõ problémám, hogy nekem NET-em csak mh-en van, csak itt tudnék pöcsölni a beállításokkal, keresgéléssel, stb... De itt meg francba néha mást is kell csinálni 😊
Ha esetleg mondanál v.mi konkrét szerver-t amire érdemes csatlakozni, vagy v.mi ilyenek az jó lenne...
Na, bedobtam a pizzás a tekercsem reggelire 😊 V.mi keggyetlen szar ize van, de ez vót a bótba. 1000 köszönet, hogy beindultatok erre a videó letöltésekre!!! <#worship>#worship> Nekem jöhet bármi, csak oktató videó legyen. A Petrucci nagyon érdekelne, de a Malmsteen is, bármennyire teker. Hiszen ott volt(van) az a Francesco arc is, az Õ videóit is érdemes volt szerintem megnézni. Bármennyire brutál is 😊 Egyébként kíváncsi lennék az Õ oktató cuccaira is, a honlapján láttam, hogy van neki DVD, VHS, CD-ROM. Gondolom ezek a videók innen voltak "kilopva".
Szal bármi van, töltsétek és tegyétek ki v.hova, csak írjátok meg, hogy hova 😊
Tegnap estére lejött egy Malmsteen 'oktatóvideo'. Hááát nagyon kemény. Én igazábol csak a G3-on láttam öt, ott meg annyira nem volt szimpi, de azért csinalt olyan számokat, hogy az valami eszméletlen. Ami nagyon tetszett tegnap, az a Rising Force c. számában a szóló téma. Kurva jol szol, de valami istentelen gyors...<#worship>#worship>
Te töltsd le a Petrucci-t!!!
Én most kezdtem el letölteni, legalább addig amíg le nem töltöm, hiszen én kértem elõször 😉
pepperoni.uw.hu. Meddig maradjon?
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
pepperoni.uw.hu-ra, majd szólok ha fennt van. Igénytelen fos, de a célnak megfelel.
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
U.I.: Kérésre küldök plussz képeket, csak nem akartam most ezzel szórakozni...
e-mail: [email protected]
Tel.: 06-30-4477305
Bp.-n lakom III.ker.
Kuss!-magyarázta.
Mihez nem értesz? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Hát oktató videók kellenének, ill. ilyesmik. Inkább azt tudom megmondani mi nem kell 😊 Nem koncert, buli, .... Hanem olyan ahol nem a 60-as, 70-es évek zenéjét okítja v.mi user a kamera elõtt. Nem tudom kinek lehet ilen 😞 Talán Satriani, Petrucci. Vai-nek nem tom van-e? De még ennek a Francesco arc-nak is jó lenne oktató videója. Ez a kulcsszó! Ritmus/szóló gitár oktató videó(k). Ennél pontosabban nem tudom leírni.
De azt írtad, hogy körbenézel, ill. pirossal be is idéztem egy korábbi hozzászólást.
azért ragaszkodok, mert én nem értek az ilyesfajta cuccokhoz😊)
Kuss!-magyarázta.
Elküldtem a levelet az e-mail címedre.
Hell boy!
Milen erõsítõt vettél?
Aki a PowerTab-ot ismerni: Abban lehet ilyet?
Vagy ez annyira perverz dolog lenne? (szerintem nem, nem is értem, hogy mi a francért nincs ilyen a Guitar Pro-ban, vagy nem látom a fától az erdõt...)
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A BOSS-nak van ilyen, de azon meg ticcsen fülhallgató kimenet. Szal bõvebbet most nem tudok róla, de ha kell holnapra megnézem a dobozán. Egy biztos, hogy Korg és van rajta fülhallgató kimenet, állítólag csak ezen van. (mármint ahol vettem csak ezen volt)
Az OK, hogy TV nézés közben skálázol, de szerintem is jobb lenne metronómmal. Aszinné az ember, hogy ez az ütem dolog egyszerû és nem is veszi észre, hogy valójában nem egyenletesen játszik. Persze nálatok már lehet, hogy nincs ilyen probléma, de asszem hasznos lesz ez a metronómos jószág. Enni nem kér, csak 2db AAA-s elemet és remélem kiszolgál egy életre 😊
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Látom 7vgén nem sokan ragadtatok billentyûzetet 😊 Én sem 😊
Hoppá! Behavaztunk rendesen asszem. Személy szerint úúúútálom a havat 😞 Fõleg ha 3-4 nap után elolvad és marad a latyak 😞 Talán most nem ez lesz.
Ennyi volt az OFF.
Én azért írtam a Veszprémi bolt-ot, ill. azt, hogy láttam kicsit, mert gondoltam v.mit segít hiszen azt írtad nem is igazán találtál. De ezek amiket irogattok a szobai combok kisebb változatai. Én azt hittem v.mi nagyon kicsi kell, amit könnyû cipelni, ... Nekem is ekkora van mint amiket belinkeltetek, csak noname 😊 De otthonra tökkéletes. Viszont én azért megnéztem a Veszprémi boltban, hogy valóban jól emlékeztem-e. Igen, van nagyon kicsi is, mint egy retikül 😊 16E pénz. Kutyát dobálni jó, de én azért néztem, mert elképzelhetõ veszek egy ilyet, ui. akkor ezt otthon tudnám tartani, nem kellene mindig hazacipelnem a jelenlegi szobacombot. Otthon úgyis csak fülessel nyomom, szüleim miatt azon meg célnak megfelel és otthon is kis helyet foglal. Csak most lém nincs rá, meg azért jobban átgondolom mielõtt megveszem. Most másra ruháztam be: Megvettem életem elsõ Metronomját 😊 7.800,- pénz volt Korg és ami a legfontosabb, mert ilet akartam van rajta fülhallgató kimenet.
Nem egy hüle találmány, na! A skáláknál, ujjgyakorlatoknál, stb... tök jó hasznát lehet venni. Azonban majd tanártól megkérdem (ha eljutok hozzá a 7en), hogy hogyan is kell pontosan használni mert amikor úgy skálázok, hogy egy ütem, vagy taktus, vagy pöcsöm tudja hogyan hívják 6 hang, akkor a 4-es pittyegés csak összezavar. Szal arra gondolok, hogy most van olyan gyakorlatom, hogy 4 hang fölfelé, kettõ vissza. Ez 6 hang 😊 Találtam rajta olyat, hogy BEAT és számokban lehet megadni az értéket 1-7, meg van olyan is, hogy grafikusan jelzi ki az ütemet. De ez igazándiból azt a célt szolgálja, ha jól értelmezem, hogy amikor 4-re van állítva a BEAT, akkor a 4-ik pitty egy kicsit más hangon szól. Gondolom ha 6-ra állítom akkor minden 6-odik fog másképp pittyenni. Talán ez kell, talán nem, nem tom. Egyenlõre gyorsabb tempónál nem igazán érzem a metronóm vezetését ilyen 6 hangos variációknál. Mert ha ezt az uccsó esetet veszem akkor még az elején nagyjából tom melik a minden 6. hang, de aztán egyre kevésbé... Ilyenkor már csak azt hallom, hogy kattog én meg játszom csak nem tom mire. Biztos én vagyok a béna, vagy még ki kell tapasztalni ill. szokni kell a cuccost. Ha 4 hangokra épül a figura, legyen az skála, vagy gyakorlat akkor tök jó. Ja, és a gyors az nálam a 90-100-as tempót jelenti, ami az Andante ütem felsõ határa 😊 Hát Istenem, egyenlõre ez van.
Tökre szívok egy számomra nehéz dúr skálával, ami úgy indul, hogy 3-5-7, 3-5-7, ... ez még nehéznek tûnik. A lefogás miatt is, mert azért az alsó bundoknál 1-3 rendesen kikészül a bal kezem ezekre a távolságokra, ezt csak nagyon lassan tom még játszani.
Aztán amivel szintén szívok az ami nagyon tetszene, egy olyan kromatikus skála, ami E6 1 bundról indul és E1 20. bundnál van vége. Ez is még ölég lassan megy, fõleg visszafele. De azért tetszik, mert bejárja vele az ember a gitár nyakát rendesen 😊
V.mit javult pentaton skála esetén a lépcsõzetes játékom. Most több variációt is veszünk erre, hogy mennyi hangot megyek fölfelé és vissza, ... Itt segít(ene) jól a metronóm ahol 6 hangból áll egy én úgy nevezem ütem. Rájöttem hol van a hibám. Ahogy gyorsítottam a tempót és elérek ahhoz a hanghoz, ahol váltanom kellene visszafele ott megtörik a játékom, kiesek az ütembõl. Ezért kell jó sokat gyakorolnom majd azon amin megy és megtalálni a metronóm heles használatát a 6 hangos és még több hangból álló változatokhoz a metronóm heles használatát.
Kicsit változtattam a gyakorlási feladataimon, ahogy a tanár javasolta. Csak most bõvül a metronóm használatával 😊 Szal elõször 1234 E6 húrról indulva és E1-en végezve, majd egyre feljebb haladva és vissza. Olyan 60-as tempóról indulok és ezt jó sokat nyomom, míg elérem a 90, 95-ös 😊 (álom 😊 határt amíg az is stabilan nem megy. Aztán jönnek a skálák amiket levettünk, majd a gyakorlatok. Így szinte számokat nem is nézek 😊)) De nem is annyira hiányzik. Aszittem ezek unalmasak, de rájöttem, hogy fontosak és ha pár perc után rögtön v.mi számot kezdenék el nézegetni, akkor lelkiismeret furdalásom lenne, hogy nem csináltam semmilyen gyakorlatot sem. Már pedig asszem ezek fognak szépen-lassan elõbbre vinni.
Amin kiakadok, hogy van egy tök egyszerû alap riff, elõzõleg már benyomtam a screenshot-ját, ami sehogy sem akar egy bizonyos tempónál gyorsabban menni. Itt sem vezet a metronóm, mert csak zavar, inkább Guitar Pro és azzal gyorsítom, de egy bizonyos tempó fölött nincs egyenletes átmenet csak elkezdeném gyorsabban nyomni és belebukok. Ez azért idegel, mert már lassan egy hónapja pöcsölök vele 😊 De most már tanárnál tényleg ki fogom hajtani ennek a "megoldását".
Na, most ennyi volt ez eposz, jöhet a munka 😞
Igazság szerint csak magánvélemény, de ezeknek a kis erõsítõknek nincs igaz karaktere az építésükbõl adódóan. Nem "lélegeznek" nincs terük, dobozhangúak. Ettõl függetlenül még jók és lehet bizonyos hangzásbeli különbség köztük, meg otthon a szobában gyakorolni szerintem nagyon jók. Legyen valami megbízható márka, jól összerakva, jó szolgáltatásokkal, olcsón. Marshal, Fender, Peavey stb biztos tökéletes. A Roland is.
Szóval nem az a kategória, hogy igazán a hangzásán kéne aggódni. Nem ebbõl fog megszólalni a legutóbbi Korn lemez gitárhangzása.
Marshall MG 10CD