Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
Köszi 😊

www.satriani.com

Én nem szoktam használni effektet nekem pl a torzító bõven megfelel.
Ha nincs pénze az embernek erõsítõre akkor szerintem elszarakodhat vele, csak monnyuk nekem mivel nem egy ultraszuper a hangkártyám ezért késik a hang. de szerintem nem micbe kell dugni hanem line inbe

Ron Ragm
akusztikuson nem tudsz, vagy túl nehezen felnyúlni a 20as bundig😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

én elmondom, h szerintem ez miért marhaság:

1. az üres gitár jelet a hangkártyák többsége még elbírja, effektezve már nagyon lutri, megfüstölheted vele a cuccodat
2. effekt nélkül sztem baromság elektromos gitárt használni, ennyi erõvel vegyen az ember akusztikust
3. az elektromos gitárnak az a lényege, h ki lehet hangosítani, tehát az vegyen elektromos gitárt SZERINTEM, aki másokkal együtt akar zenélni. ha másokkal akar az ember zenélni, akkor igencsak nehézkes lenne egy PC-t cieplni, mintsem egy csöppnyi kombót.

én ezt gondolom, biztos jönnek majd páran, h "de az egyik haverom ismerõse...", meg hasonlók, de ahogy tetszik...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
ok kössz a helpet

Kuss!-magyarázta.

Én próbáltam fülcsivelm de bakker én nemigazán élveztem nagyon "digitális" hangja lett amikor az erõsítõmbe nyomtam a fülhallgatót..
Még egy dolog írtad Zol hogy a triolánál 3 õpengetés egy metronóm ütésre, de én ezt úgy tudom hogy 2 metronómütésre kell kijöjjön a 3 pengetés, vagy rosszul tudom?

Nightrun
Na én tiplizek is hazafele, jó hétvégét mindenkinek, vigyázzatok magatokra, és majd hétfön újra találkozunk. Addig is gitározzatok sokat, meg ügyesen, meg ilyen hülyeségek.

Na pá!

Nightrun
Az az egy bajom az erösitömmel, hogy nem tudok rákötni fejhallgatót. Pedig az nem lenne rossz néha esténként, hogy ne zavarjam anniyra a szomszédokat. Na nem mintha érdekelne, de azért nem lenne rossz...

Nightrun
De nekem nincs hangfalam a sz.géphez, ezért van ez a megoldás. És sokkal jobban kijönnek a mélyhangok! 😄

Hy Krana Zoli hová raktad a skála tabokat mert engem érdekelne.Még új vagyok 😄
És a Petruccis vid az a 4 részes gitároktató video aminek az elején ujjbemelegítést meg testtartást is mutat?
Thx

Nightrun
Meg találhatsz különbözö szoftvereket a gépre, amiket használhatsz, ha nincs multieffekted. Nem valami frankó minöségüek de el lehet velük szórakozni. Pl.: FX Box.

KranaZoli
Ezt én feleslegesnek tartom ha van erõsítõd, torzítód :o

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Hát mint mondtam Õk komolyabb cuccokkal vették fel, de semmi esetre sem úgy amiket írtatok. Azok közül egyik sem jó. Mindenképpen az erõsítõd hangját kell felvenned, talán egy jó mikrofon is megteszi, ha tudsz szerezni. De mondom náluk még ott volt a keverõpult is, amivel szintén manipuláltak, távolról sem stúdíó de mégis naggyon királyan szól nekik amit összehoztak. Ember meg nem mondaná 😊

Na pá, én koccoltam <#wave>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nightrun
Nekem van egy olyan megoldásom, hogy a gitárom megy torzítóba, torzító megy hangkártyába (ide kellett egy fordító Jack (nagyot kicsire)), hangkártya kimenete megy az erõsítõbe, ahova szintén kellett egy Jack-fordító. Nagyon durva nálam. Ja, és arra kell fogyelni, hogy tedd át a hangkimenetet MONO-ra, mert másképp csak a fél hangcsatornát használod ki, halkabb lesz, kevéssé élvezhetö. Vili?

KranaZoli
Hát erõsítõt azt nem igazán fogsz a számítógéppõl kihozni. Én is össze szoktam kötni, de nagyritkán. Ha pl. pipecre akarom hangolni a gitárt 😊

SBLive! alatti hangkártyát felejsd el. Min. az, vagy Audigy kell. Aztán ennyiben ki is merült az erõsítõ fogalma. Azért kellenek ezek a káryták, mert ezek (EAX) támogatják a valós idejû torzítást, effektezést. Mindegyikben vannak hardveres effektek, szal nem prg-nak kell kikeverni, ami meg idõigényes és erõs vas kell alájuk. Monduk elég gagyik a beépített effektek, de tudsz velük játszadozni és rá lehet õket venni jobb hangzásra is, különösebb szoftver megléte nélkül.

Vagyis kérdésedre a válasz, meg lehet oldani, de nem várj túl sokat! Kábelbõl semmi különös nem kell. Egy gityó kábel és az egyik végére vegyél egy nagy jack, kis jack átalakítót, mert majd a kisjack végét fogod a hangkártya line-in bemenetére kötni, de lehet a mikrofonéra is, ...

Aztán az EAX Contol Panel-en kell kiválasztani a forrást (pl.: line-in, mic) és kiválasztani az effektet és már szól is a gyitó.

Ennyi az egész. Tök egyszerû, de olyan is 😞

Vegyél egy erõsítõt 😊 30E-ért már naggyon király szobai combot veszel, amit ki sem tudsz használni szobában, mert akkorát szólnak. A 30E-ben már elég jó ekkektek, torzítások vannak. (az enyém 25E pénz volt, a torzítója nem nagy szám, ezért vettem egy BOSS pedált) Így a gépet, csak Guitar Pro-ra használom, ja és a videókat nézem rajta 😊))

Hell boy
én felakarom venni a gitár hangot de nem tom hogy ez lehetséges-e egyszerû eszközökkel vagy komolyabb berendezés kell hozzá?

Hell boy
meg lehet oldani mert eddig én is sz.gépen nyomtam. lehet effekteket is meg amit akarsz csak egyszerûen annyit kell csinálnod hogy a gitárkábel másik végét a mikrofon porthoz csatlakoztatod. de ez sztem csak egy ideiglenes megoldásnak jó mert olyan jó hangzást nem fox vele elérni mint erõsítõvel. szal sztem jobban jársz ha erõsítõt veszel. vagy ha még nincs meg rá a pénz addig addig próbálgathatod sz.gépen is.

McGrady
én meg szeretném spórolni az erõsítõ pézt😄DD
csak meg lehet-e oldani, arra vagyok kíváncsi?
milyen kábel kell, ilyenek...

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
Harag? Miért lenne?

Ezekrõl a felvételekrõl annyit, hogy a helyi rock együttes pár hete készített demo cd felvételt amin én is ott voltam. Mindent maguktól csináltak. Az is igaz, hogy 2 szám 2 hétbe telt, de ügyesek voltak 😊

Õk úgy vették fel a számokat, hogy az erõsítõ elé tettek egy mikrofont és annak a hangját digitalizálták. Mert csak így jött ki ez erõsítõs hangzás. Persze közben volt keverõpult meg ilenek, ...

Mi az, hogy a számítógép lenne az erõsítõ? Ott max. a hangkáryta lehetne az erõsítõ. De egyáltalán mit szeretnétek ezekkel elérni, mert azt egyikõtök sem írta le.

McGrady
bye zoli

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
A Petrucci videó 3. részét is kitettem az oldalamra, ill. elkészítettem a Blues Skála 1-12-1 bund-os változatát is Guitar Pro-ban.

Ha lesz frissítés videóban én legközelebb már csak hétfõn leszek, szal addig ne töröljétek. Köszi!

McGrady
én pont azt akartam kérdezni h olyat nem lehet-e h összekötöd a gitárt a géppel, és a gép az erõsítõ?
vagy ez marhaság?

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
csinált már valaki olyat hogy erõsítõt összekötötte szám géppel és úgy vett fel? mert én próbáltam de nagyon szar a minõség

Nightrun
Remélem nincs harag. <#wow3> <#worship> PAPI 😄 <#action>

Nightrun
Bocs...<#alien2><#ravasz1>

Nightrun
De mégsem olyan ÖREG, mint te. <#bee1><#nevetes1><#duhos2>

KranaZoli
Nem probléma, csak legyen egy heti, vagy napi limit 😊
Miért örültök ennyire a születésnapnak?
Megint öregedett 1 kemény évet <#eplus2>

Nightrun
Müszaki ábrázolás (másnéven ábrázoló geometria), meg Fizika III. Csak ZH mondjuk, nem vizsga, de azért jó lenne megcsinálni öket...

Jövö hétre körülnézek, hogy mi is kéne még, és ha nem gond, akkor ráállítanálak erre az ügyre. De ha zavar, akkor csak szólj nyugodtan. 😄

Boldog szülinapot Stachfan! Akkor ma biztos bulizik! 😊))

Satchfan: Sók Bódog Születésnapot <#wave>

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

KranaZoli
Lejött a 3. Petrucci Videó is!!!

KranaZoli
Nincsen semmit, szívesen.
Milyen viszgáid lesznek? Mibõl viszgázol?

Nightrun
Szia Zoli!

Ezermillió köszönet a TAB-okért. Majd egyszer meghálálom. Még nem néztem meg öket, mert ezen a gépen nem lehet RAR-t kicsomagolni, de bízom benned, hogy azokat szedted le amik kellenek. Most megyek egy kcisit dolgozni, mert sok a meló. Meg a jövõ héten két vizsgám lesz. B@asszus!!! Na mindegy.

KranaZoli
Nah, elkészítettem a számomra jelenleg leg nehezebb skála TAB-ját 😊 Két oktávos Major Skála. Ezzel még szívok rendesen 😊 Ha vkit érdekel, tudja hol megtalálja a Guitar Pro állományt. A Petrucci videóval 63%-nál tartok a letöltéssel.

Jah, azt el is feledtem mondani, hogy a triolás pentaton skálát mivel tegnap elb*sztam a TAB-ot, metronómmal nyomtam de úgy ahogy tanár mondta, vagyis 1 ütés alatt 3 hangot pengessek, hogy meglegyen a triola. Elõször szenvedtem vele, mert mindig elõjött a régi "beidegzõdés", de aztán hála a metronómnak és a lassú ütemnek, végül sikerült rendberaknom bennem ezt a káoszt.

KranaZoli
Hi!

Én most tartok 22%-nál a 3. Petrucci videó letöltésével. Reggel kezdtem el, köszi a frissítést.

NightRun!

Most küldtem el mail-ben amiket sikerült letöltenem. Remélem jókat vadásztam össze. Ahogy kérted, RAR-ban. Ha majd még kell v.mi írd meg nyugodtan.

Nah, tegnap kigitároztam magam. Hazamentem és élvezkedtem egyet a beírt a TAB-jaimra. Sajnos a gép a gyorsabb 😊)) Azonban keggyetlen király, mert madárfüttyel, stb... kírésve még soha nem skáláztam 😊 Cja, a számítógép 😄

Azonban 2 TAB hibás volt. Az egyik a Pentaton skála 1, és a szomszédos hangok "kergetése". Tegnap este kijavítottam Õket, le is cseréltem az oldalamon. Mondjuk az elsõ Pentaton-t fejbõl írtam be és az elején elkövettem egy hibát, aztán azt vittem végig 😞

A többiben is elképzelhetõk még hibák, majd átnézem, meg ahogy gyakorolok velük, majd úgyis rájövök hol szartam még el v.mit.

Különben hasznos lesz, mert a Speed Trainget használva, (2-esével, 3-asával, 5-ösével, ... stb) tök jól lehet loop-onként növelni az ütemet és annyival jobb mint a sima metronóm, hogy szól egy másik hangszer is, ami bármilyen hang lehet 😊 Tiszta perverz 😊

Úgy döntöttem beírom majd szépen lassan az összes skálát amiket edig ismerek (nem sok van) mert hasznosnak vélem. Meg még ujjgyakorlat lenne jó. A szomszédos hangok is szerintem elég fasza, ennek van egy második formája, amikor az ember kihagy egy húrt.

Ha ma nem lesz frissítés a Petrucci videóban, vagy lesz, de nem tudom letölteni, akkor légyszi hagyd fent hétfõig! Csak akkor leszek újra NET közelben.

H. Peti
okay! Fennt van a harmadik petrucci. Jó töltögetést!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Nightrun
Én meg most lépek emberek, a mai napom most kezdõkik. (Esti élet...) Köszönöm Zolinak a segítséget, meg minenkinek mindent.
Szép estét uraim!

KranaZoli
Ma egy hasznos napom volt 😊 Még sikerült beírnod pár TAB-ot. Egy szimpla pentaton skála menetet és kettõ darab ujjgyakorlatot. Ez utóbbiakat kifejezetten ajánlom Szabolcs-nak!!! Gyötörd a kisujjad <#alien2>

Na én koccoltam, mára ennyi volt, vár a gitárom 😊

CULT8R

Nightrun
Köszi!!! 😄D

KranaZoli
Okáy! Holnapra tudom ígérni, holnap leszedem Õket és küldöm is.

KranaZoli
Már ki is tettem a gyûjteményeim közé, ha v.kinek törlés után kellene még!!!

Nightrun
Megírtam a privát üzenetet. A számokat ráérsz összevadászni, nem olyan sürgõsek. Mentem tovább. 😄D

Nightrun
Hát megpróbáltam a mysongbook oldalt. Ugyanaz a sz@r van. Ráklikkelek arra, ami kell, kijön a kis ablak, aztán semmi. Régebben ilyenkor már azt kellett beállítanom,hogy hova mentsem a fájlt. Na mindegy.
Akkor küldöm az üzenetet privátba, hogy mi kellene.

KranaZoli
OK!

KranaZoli
Lejött a Petrucci Videó második része. Tõlem mehet fel a harmadik.

Nightrun
Akkor úgy jó lesz neked, hogy küldök egy privát üzit, amiben leírom, milyen számok kellenének, te meg elküldöd e-mail-ben? Vagy hogyan legyen? Ez lenne a legegyszerübb. Akkor elkezdek keresgetni, mi kell...

KranaZoli
Ja, azért írtam, mert láttam, hogy 14-kor törölnéd. De mivel újra kellett kezdenem, így még adj egy kis idõt. Most tartok 80%-nál. Ha lejött rögtön megírom. Köszi, hogy még fenthagyod!

KranaZoli
Tudod elõfordul, hogy ezek a pöcs böngészõ programok be cache-elik az oldal tartalmát és nem frissítik, ha újra megnézed. Nincs ebben semmi paranormális, szarok. Ilyenkor mindig frissítsd az oldalt, vagy bizonyos idõközönként törölt a böngészõ cahce-ét.

Semmi akadálya annak, hogy elküldjem Neked RAR-ban a Guitar Pro állományaimat, de az utóbbi idõben szinte semmit nem töltöttem le. Mint ahogy írtam korábban is, szinte számokat sem nézek, csak skálák, gyakorlatok és amit a tanárom felad. Az elején töltöttem le pár Metallica (vagy az összes 😊 Guitar Pro állományt, mást nem nagyon. Írd meg, hogy mikre lenne szükséged, szal milyen együttesek, milyen elõadók. Mert hiába töltön én le pl. egy Slayer TAB-t 😊)) , ha az Téged nem érdekel.

H. Peti
szóljatok! <#idiota> bocsi

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

H. Peti
suóljatok ha mehet a köv. petrucci, Zoli! Köszi.<#integet2>

KranaZoli
Még ne töröld légyszi a Petrucci videó 2. részét. Most tartok 73%-nál!!!