Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nincs pénze az embernek erõsítõre akkor szerintem elszarakodhat vele, csak monnyuk nekem mivel nem egy ultraszuper a hangkártyám ezért késik a hang. de szerintem nem micbe kell dugni hanem line inbe
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
1. az üres gitár jelet a hangkártyák többsége még elbírja, effektezve már nagyon lutri, megfüstölheted vele a cuccodat
2. effekt nélkül sztem baromság elektromos gitárt használni, ennyi erõvel vegyen az ember akusztikust
3. az elektromos gitárnak az a lényege, h ki lehet hangosítani, tehát az vegyen elektromos gitárt SZERINTEM, aki másokkal együtt akar zenélni. ha másokkal akar az ember zenélni, akkor igencsak nehézkes lenne egy PC-t cieplni, mintsem egy csöppnyi kombót.
én ezt gondolom, biztos jönnek majd páran, h "de az egyik haverom ismerõse...", meg hasonlók, de ahogy tetszik...
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Még egy dolog írtad Zol hogy a triolánál 3 õpengetés egy metronóm ütésre, de én ezt úgy tudom hogy 2 metronómütésre kell kijöjjön a 3 pengetés, vagy rosszul tudom?
Na pá!
És a Petruccis vid az a 4 részes gitároktató video aminek az elején ujjbemelegítést meg testtartást is mutat?
Thx
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Na pá, én koccoltam <#wave>#wave>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
SBLive! alatti hangkártyát felejsd el. Min. az, vagy Audigy kell. Aztán ennyiben ki is merült az erõsítõ fogalma. Azért kellenek ezek a káryták, mert ezek (EAX) támogatják a valós idejû torzítást, effektezést. Mindegyikben vannak hardveres effektek, szal nem prg-nak kell kikeverni, ami meg idõigényes és erõs vas kell alájuk. Monduk elég gagyik a beépített effektek, de tudsz velük játszadozni és rá lehet õket venni jobb hangzásra is, különösebb szoftver megléte nélkül.
Vagyis kérdésedre a válasz, meg lehet oldani, de nem várj túl sokat! Kábelbõl semmi különös nem kell. Egy gityó kábel és az egyik végére vegyél egy nagy jack, kis jack átalakítót, mert majd a kisjack végét fogod a hangkártya line-in bemenetére kötni, de lehet a mikrofonéra is, ...
Aztán az EAX Contol Panel-en kell kiválasztani a forrást (pl.: line-in, mic) és kiválasztani az effektet és már szól is a gyitó.
Ennyi az egész. Tök egyszerû, de olyan is 😞
Vegyél egy erõsítõt 😊 30E-ért már naggyon király szobai combot veszel, amit ki sem tudsz használni szobában, mert akkorát szólnak. A 30E-ben már elég jó ekkektek, torzítások vannak. (az enyém 25E pénz volt, a torzítója nem nagy szám, ezért vettem egy BOSS pedált) Így a gépet, csak Guitar Pro-ra használom, ja és a videókat nézem rajta 😊))
csak meg lehet-e oldani, arra vagyok kíváncsi?
milyen kábel kell, ilyenek...
Kuss!-magyarázta.
Ezekrõl a felvételekrõl annyit, hogy a helyi rock együttes pár hete készített demo cd felvételt amin én is ott voltam. Mindent maguktól csináltak. Az is igaz, hogy 2 szám 2 hétbe telt, de ügyesek voltak 😊
Õk úgy vették fel a számokat, hogy az erõsítõ elé tettek egy mikrofont és annak a hangját digitalizálták. Mert csak így jött ki ez erõsítõs hangzás. Persze közben volt keverõpult meg ilenek, ...
Mi az, hogy a számítógép lenne az erõsítõ? Ott max. a hangkáryta lehetne az erõsítõ. De egyáltalán mit szeretnétek ezekkel elérni, mert azt egyikõtök sem írta le.
Ha lesz frissítés videóban én legközelebb már csak hétfõn leszek, szal addig ne töröljétek. Köszi!
vagy ez marhaság?
Kuss!-magyarázta.
Miért örültök ennyire a születésnapnak?
Megint öregedett 1 kemény évet <#eplus2>#eplus2>
Jövö hétre körülnézek, hogy mi is kéne még, és ha nem gond, akkor ráállítanálak erre az ügyre. De ha zavar, akkor csak szólj nyugodtan. 😄
Boldog szülinapot Stachfan! Akkor ma biztos bulizik! 😊))
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Milyen viszgáid lesznek? Mibõl viszgázol?
Ezermillió köszönet a TAB-okért. Majd egyszer meghálálom. Még nem néztem meg öket, mert ezen a gépen nem lehet RAR-t kicsomagolni, de bízom benned, hogy azokat szedted le amik kellenek. Most megyek egy kcisit dolgozni, mert sok a meló. Meg a jövõ héten két vizsgám lesz. B@asszus!!! Na mindegy.
Jah, azt el is feledtem mondani, hogy a triolás pentaton skálát mivel tegnap elb*sztam a TAB-ot, metronómmal nyomtam de úgy ahogy tanár mondta, vagyis 1 ütés alatt 3 hangot pengessek, hogy meglegyen a triola. Elõször szenvedtem vele, mert mindig elõjött a régi "beidegzõdés", de aztán hála a metronómnak és a lassú ütemnek, végül sikerült rendberaknom bennem ezt a káoszt.
Én most tartok 22%-nál a 3. Petrucci videó letöltésével. Reggel kezdtem el, köszi a frissítést.
NightRun!
Most küldtem el mail-ben amiket sikerült letöltenem. Remélem jókat vadásztam össze. Ahogy kérted, RAR-ban. Ha majd még kell v.mi írd meg nyugodtan.
Nah, tegnap kigitároztam magam. Hazamentem és élvezkedtem egyet a beírt a TAB-jaimra. Sajnos a gép a gyorsabb 😊)) Azonban keggyetlen király, mert madárfüttyel, stb... kírésve még soha nem skáláztam 😊 Cja, a számítógép 😄
Azonban 2 TAB hibás volt. Az egyik a Pentaton skála 1, és a szomszédos hangok "kergetése". Tegnap este kijavítottam Õket, le is cseréltem az oldalamon. Mondjuk az elsõ Pentaton-t fejbõl írtam be és az elején elkövettem egy hibát, aztán azt vittem végig 😞
A többiben is elképzelhetõk még hibák, majd átnézem, meg ahogy gyakorolok velük, majd úgyis rájövök hol szartam még el v.mit.
Különben hasznos lesz, mert a Speed Trainget használva, (2-esével, 3-asával, 5-ösével, ... stb) tök jól lehet loop-onként növelni az ütemet és annyival jobb mint a sima metronóm, hogy szól egy másik hangszer is, ami bármilyen hang lehet 😊 Tiszta perverz 😊
Úgy döntöttem beírom majd szépen lassan az összes skálát amiket edig ismerek (nem sok van) mert hasznosnak vélem. Meg még ujjgyakorlat lenne jó. A szomszédos hangok is szerintem elég fasza, ennek van egy második formája, amikor az ember kihagy egy húrt.
Ha ma nem lesz frissítés a Petrucci videóban, vagy lesz, de nem tudom letölteni, akkor légyszi hagyd fent hétfõig! Csak akkor leszek újra NET közelben.
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Szép estét uraim!
Na én koccoltam, mára ennyi volt, vár a gitárom 😊
CULT8R
Akkor küldöm az üzenetet privátba, hogy mi kellene.
Semmi akadálya annak, hogy elküldjem Neked RAR-ban a Guitar Pro állományaimat, de az utóbbi idõben szinte semmit nem töltöttem le. Mint ahogy írtam korábban is, szinte számokat sem nézek, csak skálák, gyakorlatok és amit a tanárom felad. Az elején töltöttem le pár Metallica (vagy az összes 😊 Guitar Pro állományt, mást nem nagyon. Írd meg, hogy mikre lenne szükséged, szal milyen együttesek, milyen elõadók. Mert hiába töltön én le pl. egy Slayer TAB-t 😊)) , ha az Téged nem érdekel.
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június