Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Minden rendben, most már ok a rendszer. Néha nem értem ezt a [email protected]! 😊)
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
!Zoli,Nightrun!.Mindegy,mert az atw-s szerver 500 megás, és oda fér majd minden, meg az is szar, hogy az uw-re 15 kb/s-el lehet max tölteni, ugyhogy marad az atw (45kb/s), uw pedig vészhelyzet esetén...
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Kicsit lemaradtam. Starry Night merre van fent?
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Tanulás-ra ajánlom figyelmedbe az általam készített Guitar Pro Tab-okat. http://user.clubtihany.hu/gitar
Pentaton variációk és hamarosan felteszek egy ujjgyakorlatot is, ahol a kisujjnak is fontos szerepe van 😉
A starry night meg tetszik 😊 Lesz elektromos gityóm elsõ lesz, amit megtanulok.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Én már el is kezdtem letölteni mindkettõt! Köszönet értük!
Na, tegnap ismételten vtam a gitártanáromnál és a volt barátnõmnél is 😊 Elõször kezdem ezzel. Most semmi szex nem volt, úgy érzem elkezdtem úgy kezelni mint barátot. Volt összebújás, tapizás, petting, stb... De mégsem akartam Vele lefeküdni. Hm, változik az ember 😊
A gitár tanárnál természetesen elsõ körben elõhozakodtam a metronómommal 😊 Mondtam neki, hogy bizonyos esetekben tök jól tudom használni, ha agyilag is tudom melyik a 4. hang ami alatt egy ütemet üt a metronóm, viszont olyan skáláknál, ahol variálva van, ott bezavar, nem érzem azt, hogy vezetne, stb... Nagyjából elmomdta a metronóm használatát, de még vissza kell majd térni rá, mert van egy rakás dolog benne, amit nem ismerek. Azt mondta, hogy mindenképpen szokni kell. Elõször is elkövettem egy hibát az egyik általam is feltett pentaton skálánál, ahol triolák vannak. Ott én egy ütemnek mást érzékeltem és játszottam, mint ami valóban egy ütem. Tök igaza volt, azt mondta, hogy amikor triolás egy skála, akkor úgy kell használnom a metronómot, hogy 3-at pengessek egy ütés alatt, akkor már nem lesz gáz, de mindenképpen lassabban kezdjem, hogy érezzem a metronóm ütemét. Aztán aszongya ez mindenre érvényes, a többi variációra is, ott is kezdjem lassan a skálát, nézzem meg milyen ütemben van, hány hangot kell pengetnem egy ütés alatt. Figyeljem meg, hogy mikor hogyan pengetek amikor üt a metronóm (fel, vagy le) és utána ez már segít, ill. amikor lassan csinálom tudom közben számolni magamban, hogy (egy, két, há, négy, stb...) Mégha gyorsabban is menne a skála. Következõ hétig azt mondta mindenképpen prószáljam így és változni fog a dolog, amikor már elkezdem gyorsítani az ütemet. Hát persze, hogy megfogadom neki a tanácsát, mert ott is csináltuk együtt szépen lassan és igaza volt, aztán elkezdte gyorsabban és Õ közben és számolt nekem hangosan és figyeljem a metronómot, aztán még gyorsabban, aztán mondtam, hogy állj! Mert ettõl még messze vagyok 😊
Persze Õ többek között klasszikus gitárt is tanít, vagyis régóta használ metronómot ill. használ a tanítványaival is. (most már persze magának nem 😊
Megint végigvettük amiket feladott, de mondtam, hogy ezek most nehezebbek voltak és nem minden megy fejbõl, szal néznem kell a TAB-ot némelyiknél. Azonban örömmel tapasztalta, hogy látja jócskán gyakoroltam az ujjgyakorlatokat, a skálákat, a pentaton variációkat, stb... Tudjátok, ennek a tanár is örül, ha a növendék is akarja 😊 Hát mondom basszus jó, hogy látod, mert az utóbbi hetekben egy büdös számot nem néztem meg, mert csak ezeket nyomtam, de nem is hiányoztak a számok 😊 Azt hittem ezek a gyakorlatok unalmasak és seggelés az egész, nem lehet élvezni, ... De rájöttem, hogy nem így van. Egy skálát, ujjgyakorlatot is tökre lehet élvezni, ha egyre biztosabban és gyorsabban megy. Úgy érzem ettõl lehet fejlõdni nem attól, ha rögtön számokat nézek, ... Nagyokat helyeselt 😊))
Aztán haladtunk tovább, szerencsére most újabb skálát nem vettünk, "csak" egy figurákra bontott szólót néztünk át. Van benne jópár nyújtás, vibrátó, a végén egy kis riff szerûség, ... Aztán majd ebbõl lesz egy szóló a végén, összefûzve az egyes részeket. Természetesen a figurákat majd minden fekvésben nézegetnem kell, hogy szokjam mindenhol, mert késõbb sem csak egy fekvésben akarunk majd szólózni, nyújtani, stb...
Szerencsére adott hozzá hanganyagot. Mondtam neki, hogy itt a fórumon meg beindult a videó örület 😊 Azt mondta ezek mind hasznosak, sokat el lehet belõlük lesni. A Petrucci cuccost Õ is ismeri, aszongya egyik ismerõsének megvan az egész, még a TAB-ja is, csak messze van ide az arc 😞
Közben látom, lejött az újabb Eric Johnson videó. Majd kirakom ezt is. A Petrucci második részébõl még van hátra jócskán 😊
A videók nagyon jók, de azért kezdõknek nem ajánlanám (én véleményem).Nem árt hozzá némi alap. Hát ennyi!
KranaZoli úgyis tudjátok már 😊
Ill. volt egy kis idõm játszadozni ma, így kezdõknek kitettem 3 db pentaton skála variációt Guitar Pro állományban. Én is ezzel fogom gyakorolni mostantól 😊)) Az elsõnél lehetséges, hogy van egy kis ütem zavar féle, de nem sikerült jobban megoldanom a Guitar Pro-val, pedig ütemellenõrzõt is futtattam rajta, stb... Mégis az uccsó hang után mintha egy kis akadás lenne. Ha megnézitek akkor tök egyszerûen meg lehetne oldani, ha az uccsó hang még a skála uccsó hangja lenne, de én úgy skálázok, hogy az uccsó hang helyett már a következõ bund-on fogom a skálát, mert így jön ki jól az oda-vissza pengetés.
Még asszem azzal fogom megvariálni a cuccosokat, hogy minden egy bund-nál kétszer játszatom majd le vele a skálát, tanárom is így csinálja és csak azután váltok majd fekvést.
Azé, szerintem ezek is használhatók.
De még csak most tartok 3%-nál a letöltéssel )
Ezt a cuccos-t is kitettem már ide: KranaZoli Gitár Videók
Mikor lesz újabb frissítés?
Engem az érdekelne, hogy a Satriani számban a többi hangszer az mirõl szólt?!
(elég furán hangzik, hangolás volt felvétel elõtt? 😊, a másik meg, h pont a kedvenc részem kihagytad a ritmusozás után)
Megnéztem az Eric J. videó második részét (szerintem keggyetlen profi ez a srác és korrektül is magyaráz), csak a zene nem annyira jön be nekem, de nagyon király! Számomra a Francesco stílus tetszik jobban 😊 Az csak technika. Ez meg zene 😊
No, én meghallgattam az .mp3 zenédet. Szerintem sirály! Szeretnék már így gityózni 😊 Ügyes!
Ja, és az Eric Johnson Videó 2. része kint is van már a http://user.clubtihany.hu/gitar oldalon. Így ha ez már nem kell senkinek akkor töltheted a 3. részét. De ha még valakinek ígérted, hogy fenthagyod, akkor persze maradjon.
Asszem ebéd utánra Petrucci bácsi anyaga is itt lesz a gépemen.
Az Eric Johnson 2. részét én letöltöttem, még jön a John Petrucci elsõ része. (az most tart 67%-nál)
A második Eric Johnsont kiteszem majd a http://user.clubtihany.hu/gitar alá, hogy mások is le tudják tölteni és fel tudd majd tenni az újabbat.
Pedig ott van az az üveghangolásos rész (komolan 😊

De mintha az Eric Johsnon videóban más fekvésben is mutatna ilyet. -mindjárt megnézem újra... Nem egészen értem amit itt mutat 😞
Mintha olyat mutatna, hogy H(😎12-n fog üveghangot és E1 7-es bund, nem tudjátok most megnézni? A többit így csinálja Õ is, ha jól nézem, ahogyan írtátok.
szoval
(5-7)e-a
(5-7)a-d
(5-7)d-g
(4-5)g-b
(5-7)b-e
remélem érthetõ😊)
Üveghang téma. Én ugy tudom, hogy ugy kell hogy:
-----------------------------------------7)--------E
-------------------------------- 5)---(5-----------B
-------------------------5)---(4-------------------G
-----------------5)---(7---------------------------D
---------7)---(7-----------------------------------A
------(5-------------------------------------------E
a zárójelben levõknek kell ugynazon a hangon szépen csilingelni, akkor jó 😊
E6 húron az 5-ös bund FELETT pengeted, az A húron a 7 FELETT! (Minndenképpen a fém rész felé tedd az ujjad, különben nem fog szólni az üveghang. Érdemes torzítóval handolni, könnyebben meghallod a helyes hangokat. A G és a H húr között ez nem mûködik ugye. Ott így van: E6 7-es bund felett, és simán megpengeted a H húrt. Ezek felharmonikus hangok. H és E1 között ismét mûködik a dolgog.
Mi csak örömbõl zenélünk, bár közülünk ketten is zeneiskolába járnak. (Meg a gitártanárom már vagy 25 éve diplomázott az akadémián...) Úgyhogy én vagyok a sötét bárány, aki nem jár zeneiskolába.CSak azért csináljuk, mert szeretjük. Nincs honlap, nincs mp3, nincs videó, nincs magamutogatás. Nem is lenne erre idõnk, mert minden idõt a tanulásra, és munkára fordítunk. A Zoli bá-nak (gitár tanárom) van egy nosztalgiazenekara, de csak nyaranként állnak össze. Õk tényleg képzett profik, mindig Bécsbe, meg ilyen helyekre járnak. És mindig ÉLÕ-ben játszanak.
Hát ennyi.
Peti!
Köszi, hogy volt türelmed feltenni másodszor is. Én csak most tudtam elkezdeni letölteni, mert most kezdõdött a munka (tököm tele 😊.
Most amolyan összevissza fogok írni, mert nem akarok 10 üzenetet, szal ahogy eszembe jutnak a dolgok, ill. a reakciók 😊
1.) Eric Johnson elsõ videójában van olyan, hogy üveghangokkal mutatja a gitár hangolását. 2 félét is mutat. Régebben az egyiket tudtam, de már tökre elfeledtem. Szal hogyan vannak ezek az üveghang technikával történõ hangolások?! Ez feledtébb érdekelne!
Hell Boy!
Engem is érdekelne mindegyik. Megtudod oldani, hogy felpakolni õket vhova? Vagy csak úgy beírtad, hogy ezek vannak 😊
Mondjuk a Petrucci videó elsõ részét is elkezdtem letölteni, amit ha jól látok szintén Peti töltött fel. Köszönet. Ha frissíted majd ezt is Peti, akkor az az egy nem fog kelleni. A többire jó lenne v.mi megoldást találni.
NightRun!
Milyen zenét játszatok? Van honlapotok is, ill. pl. számok mp3-ban, vagy demó? (érdekelne) Ill. a gitár tanárod ott szokott lenni a próbákon? Az tök jó lehet.
Real Player: Nem tudom ezen mit nem lehet érteni. Az összes audió lejátszó szinte támogat minden féle formátumot (wav, mp3, wmv, ...) De a real player mint a neve is mutatja valós idejû lejátszást tesz lehetõvé. Real adatfolyam. Ilyenek az Internet hallgatható rádiók például. Ill. ilyen pl. egy on-line gitársuli is, ha vki befizet egy olyanba, ... Erre csak a real player képes. Azt kifejezetten erre fejlesztették ki. Az, hogy már lejátszik ez is minden egyéb állományt, pl. .avi-t ezek már csak újítások. De ez nem új dolog. Hosszú évek óta létezik.
Guitar Pro 5? Egyet várok Tõle, amit nem értek, hogy mi a francért nem tudtak a programozók megvalósítani már az eddigiekben is. Pl. Loop-nál ne csak a tempót lehessen fokozni a Speed Trainer-el, hanem pl. fél hangokkal feljebb, lejebb játszani az ütemet. Skáláknál pl. szerintem tök praktikus lenne. A skála meg egy elég alap dolog, ha gitározik valaki. Nekem spec. néha jól jönne, hogy a skálákat együtt nyomnám a guitar pro-val. De ezt még lehetne kombinálni, hogy a fél hang váltásoknál pl. minden 5 ütem után a tempót is növelné, stb... Szerintem ezek tök hasznos dolgok lennének.
Sapkafej!
AVI-t a Windows Media Player-el is le tudsz játszani 😊
Ron Ragm!
Már napok óta nem megy a keresés a mysongbook-on 😊))
😞
Nd!
Ja, ki a fene indította ezt is útjára?!
(nem tudom 😊
<#banplz>#banplz>
Remélem ma is nyugis nap lesz nálunk, mert ma behoztam pár TAB-ot, amit szeretnék beírni a GuitarPro-ba.
Ha végzek a letöltésekkel, akkor majd kirakom õket én is, és onnan bármikor le lehet tölteni, csak napok kérdése, mire lejön majd az a valami 😊 Kezdek kételkedni, hogy 256K-s vonalunk lenne, mintha az Axelero lenyúlna belõle :o Na, ennek utána fogok járni 😊
Szóval érdekel. Meg a munkahelyen aztán egész nap tudom tölteni, mert csak elíndítom, a munka végén meg kiírom CD-re. Csak holnap nem, mert holnap lesz egy vizsgám az egyetemen. Para van ezerrel!!! :[] És nem is hoztam magammal semmi tanulnivalót! Nem baj, majd most tanulok tõletek. Igaz, nem azt, amit kéne, de ez is jó.
Tegnap berúgtunk próbán! A basszusgitáros késett, ezért elkezdtünk játszani Illés, meg Bródy számokat. Úgy bõ tíz perc múlva megjelent Ádám a kocsijával. Kérdeztük tõle, hogy minek jött kocsival, itt lakik 50 méterre. Erre kinyitotta a csomagtartót, az meg tele volt szesszel. (Ja, az apjának van egy-két kocsmája.) 3 láda sör, meg egy csomó rövid. Én egybõl rávetettem magam a Vilmos-körtére, mert más rövidet nem igazán bír a gyomrom. Mellette sör. Aztán jöttek a számok. Az elsõ rekeszik mindenki egész jól bírta tartani az ütemet, de utána minden szám végén egy feles! Hát nem volt gyenge. V-tech számokat játszottunk hardcore-ban. Az ének nem is hallatszott. (Talán azért is, mert többet volt a szájánál a sörösüveg, mint a mikrofon...) De jól éreztül magunkat, csak a végére már nem igazán emlékszem, mintha idõviharba (tájmsztorm) kerültem volna. És nem vagyok másnapos, ez a durva! Lehet, hogy még van bennem egy kevés anyag...
Hogy a munkahelyrõl letudjam tölteni, mert ott gyorsabb sebeségû internet van, mint otthon.
Holnap be lesz fejezve az eric Johnson a "www.pepperoni.uw.hu" -n, ott már csak az utolsó rész van hátra, sietni. 😊