Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ma már úgysem tudom letölteni, csak érdeklõdnék <#alien2>#alien2>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
A megújult KranaZoli gitároldal
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Esetleg darabolt fel a 4. rész videóját 2 db-a (RAR, vagy Total Commander), hátha a kisebb darabokat megeszi majd 😊
A user.clubtihany.hu/gitar oldalra (már unom mindig kiírni), de az aláírásomba már nem fér bele 😊 kitettem a dúr skála menetet is Guitar Pro-ba. Így most már az összes általam ismert skála asszem kint figyel 😊 Vagyis van még a kromatikus, de abból csak egy van ami minden fekvésben minden húron játszható, ill. ennek a dúr skálának van még egy "slide"-os változata, talán majd ha újra lesz idõm, de azt nem sûrün szoktam gyakorolni, pedig kellene.
7vgén rájöttem egy alap hibámra. Tök egyszerû pentaton részlet lenne ebben a szólóban (de van benne egy kis riff is 😊 és v.hogyan itt-ott mindig kiestem a tempóból. Rájöttem mi volt a gáz. A következõ: Így kell pengetni:
alsó húr: oda, vissza, oda
felsõ húr: vissza, oda, vissza
Ugyebár így jön ki a váltott pengetés. Csakhogy Én bármilyen gyakorlatot is csináltam, mindig úgy jött ki a pengetés, hogy minden húron lefele pengettem. Így amikor húrt váltottam ezért b*sztam el a vissza, oda, vissza részt, mert ezt nem nagyon gyakoroltam. Így rászántam szerintem egy órát és csak ezt gyakoroltam 3 hangot egy húron oda, vissza, oda, majd húrváltáskor vissza, oda, vissza. Elkezdett kerekedni a dolog. Ezért tanácsolom mindenkinek, aki szintén kezdõ 😊 , vagy újrakezdõ 😊 fontolja meg és tartsa be amit Petrucci bácsi is mond a videóban, hogy down, up, down és up, down, up pengetéseket variálja az ember. Az 1234-es ujjgyakorlatnál pl. rém egyszerû, mert ott a balkézre nem is kell figyelni ui. szinte semmit nem csinál. Skálánál egyenlõre kihagyom, mert ott még macerásabb számomra ui. a skálára is figyelnem kell. Nah, csak úgy gondoltam megosztom Veletek 😊
Hát lehetséges, hogy ebbõl a DVD rippelésbõl ma nem lesz semmi, ui. a mh-i DVD olvasóm/írom sok olvasási hibát talál benne és nem hajlandó normálisan átmásolni 😞
Szerencsére otthon 1x sikerült 😊 Szal megvan a cuccos 😊
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Kb. erre emlékeztem, csak nem voltam benne biztos.
H 2 4
G 1 3 4
D 1 3 4
A 1 2 4
E6 2 4
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Errõl ju eszembe:
Valaki nem tudja fejbõl az alap dúr skála TAB-ját mondjuk az egyes bundnál. Most ezt szeretném beírni, de akkora hüle vagyok, hol elfeledtem az elejét és a végét. Ha itt a giytó akkor beugrana, de így nem 😞
Ennyire emléxem, ezt kellene kiegészíteni:
E1 ?
H ?
G 1 3 4
D 1 3 4
A 1 2 4
E6 ??
Asszem, de már az A, D, G húrokban sem vagyok biztos <#idiota>#idiota>
Végigolvastam ezeket az eszmefuttatásokat. Kellenek az ilyenek, szerintem nincsen ebben semmi rossz, amíg át nem megy anyázásba 😊
A klasszikus gitár vs. elektromos gityóhoz én csak annyit szeretnék hozzátenni, mivel én is tanultam klasszikust 1,5 évig magántanárnál, hogy szerintem aki kemény zenét akar játszani ez ne klasszikus gitáron mûvelje azt. Az szerintem a klasszikus, komoly, spanyol, stb... zenékhez megfelelõ hangszer. Ha azonban Slayer-t akarsz nyomni akkor biztos nem fog menni elektromos nélkül 😊
Más:
Basszus 7vgén keggyetlenül megszívtam, megszivatott a gityóm. Most olyan gyakorlatokat és szóló részeket veszünk a tanárommal, amik televannak nyújtásokkal. Keggyetlen jók, tetszettek is, ezért nyomtam õket mint állat. Csak elõtte én hüle, szokás szerint ahogyan szoktam körömcsipesszel teljesen levágtam a körmeim. Aztán nyomtam, gyxakoroltam, stb... Akkor még nem vettem észre semmit. Másnap. Brutál :o mutató, középsõ, gyûrûs ujjam elején bevérzés, vérhólyag, stb... Egy kib*szott nyújtást nem tudtam megcsinálni. Toltam volna fölfelé a húrt, de aszittem vért hugyozok tõle. Ennyit arról, hogy mennyivel könnyebb elektromoson játszani 😊 Mondjuk a húrok még gyáriak, mert addig nem akarom lecserélni, amíg az elsõ horgászbotomat, vagyis amíg az el nem törött, vagy ki nem nõttem 😊 De sebaj, felmetem a srácokhoz a próbaterembe, pénteken nyomtak egy jó kis bulit BFüreden és megoldották a problémám átmeteileg 😊 Ahogyan az Õ szoló gitárosuk is szokta. Mutatom hogyan jártam, erre Õ is megmutatja, hogy az övé is ilen a pénteki koncert óta. Hamar gyorasan felragasztottunk a négy ujjamra mûkörmöket <#vigyor2>#vigyor2>. Aztán átmentünk kozmetika szalonba és méretre vágtuk, reszeltük 😊 Most egy fokkal jobb, csak úgy nézek ki, mint egy hímringyó, aki nem tudja miért van, ezért asszem úgy fogok tenni, mint Nuno az Extrem-bõl, hogy befestem õket feketére 😊))
Még valami más. Sikerült megszereznem a G3 videjót DVD-n. Ha idõm engedi ma berippelem .AVI állományba. Kitegyem a gyûjtemények közé, vagy sem?! A lassú letöltési sebesség miatt kérdem. Mert ha valóban ilen brutál lassan lehet tõlünk letõtteni én szívesen kiteszem, hogy kint legyen, csak mire Ti letöltitek, addigra esetleg beleõszültök 😊 Azonban még egy percet sem volt idõm belenézni 😞
Francba, most is jöhet a meló. Komolyan mondom a mh-eken azt hiszik, hogy dolgozni jön be az ember :o
Hihhetetlen.
Sorry, a szerverünk nem arra lett kitalálva, hogy kifelé szolgáltassunk (web-t, vagy ftp-t) Én csak kitettem ide a cuccosokat, hogy meglegyenek törlés után. A sebesség lassú, ez van 😞 Mint írtam este talán gyorsabb valamivel, de ezen nem tudok változtatni.
Így egy metronómon ütésre, vagyis egy ütemre három hangot kell pengetni.
Egyébként áruld el nekem 😊 3 hangot hogyan pengetnél 2 metronóm ütésre ?! 1,5 - 1,5
😊))
Most olvatstam végig a kis beszédünket, hidegg fejjel. Egy kicsit elszálltam, másnapos voltam, bocs. A véleményem fenntartom, mert szerintem azért volt abban igazság, amit írtam. (Ha nem is minden) A tábortüzes dologhoz annyit, hogy éppen azt akartam csak mondani, hogy ott nem mész sokra az elektromossal, ezért kell az akusztikus, felejthetetlen élmény, ezt garantálom. Hát ennyi.
Kellemes hetet mindenkinek!
KranaZoli
Egyébként csak vissza kellett volna olvasnod pár eposz erejéig 😞
Igen, az a videó, ahol az arc fitness gyakorlatokkal indít az Petrucci bácsi és az oldalon fent van a 4 részes videó elsõ három része.
Errõl jut eszembe:
HOL KÉSIK A 4. RÉSZE A VIDEÓNAK ?!
MOST MÁR KI LEHETNE TENNI PETI, ASSZEM.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Továbbiakban nem kommentálnám.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Nightrun: én is cipeltem annak idején a kis 20 wattos erölködõmet minden próbára (télen hóban keróval is 😊, mert nem volt 10000 wattos fejünk és betörésbiztos próbatermünk. Amit viszont elismerek és egyetértek vele, az az effekt nélküli gyakorlás. Bár szólónál jó ha van torzító, de a többi modulációs effekt tényleg csak a hibákat leplezi.
Ami az akusztikust illeti: én 7 évig jártam zeneiskolába, aztán kezdtem elektromoson játszani. A klasszikus tényleg rengeteg alapot ad. Ha a kettõt párhuzamosan használja az ember, sokkal jobban lehet haladni a gyakorlással.
www.satriani.com
2. "Arról nem is beszélve, hogy ha a kezedbe fognál egy igazi fémhúros akusztikus gitárt, akkor nagyot néznél, hidd el" - képzeld el, anno azon kezdtem el pengetni.
3. "És komolyan mondom, a felét nem tudnád megcsinálni egy ilyenen, mint az elektromoson. A felét SEM!" de nem sokkal ezelõtt mondtam, h a kezdõkrõl beszélek! egy kezdõ szted egybõl tapping-elni akar, vagy mi? az alapok megtanulásához még mindig úgy gondolom, h felesleges....
2. képzeld el, hordtam magammal, mert zenéltem pölö kórus alá, ahova csak gitár+basszus kellett, és megtette a kis szobai 30 W, és felejthetetlen akusztikus hangzásban volt részem... a zenélésben épp az a jó, ha lehet másokkal is zenélni, ha 2 gitáros srác összeül, már abból is tanulnak, h hogyan kell másokkal zenélni; de ha mindkettõ a számítógépén zenél, akkor ez marha kellemetlen.
3. "Ja! Meg írtál olyat is, hogy aki nem használ effektet, az vegyen akusztikust." - ezt azért gondolom így, mert szerintem felesleges kidobni 70-80 ezer forintot az ablakon, h ugyanúgy szóljon, mint egy rendes akusztikus.
4. "Másik dolog: írtál valami ilyet, hogy effekt nélkül baromság elektromost használni" - ugyenezen ok miatt.
5. "Hát képzeld el, én szoktam." - MAGÁNÜGY
6. "Te milyen gitáros vagy?! (Vagy mi...)" - basszusgitározom
7. "A tábortüzeknél nem mész sokra a elektromos masináddal..." - ezt fejtsd már ki bõvebben: ha tábortûzhöz nem használsz effektet, akkor minek oda elektromos hangszer? viszel 500 m hosszabbítót, csakhogy jobban tudj tisztán szólózni?
8. "Ha a kezedbe adnék egy klasszikus, vagy akusztikus gitárt, akkor felaprítanád tüzifának, kb ennyit értesz hozzá..." - képzeld el, tényleg nem értek hozzá, de ha esetleg elkerülte a figyelmedet a SZERINTEM szó, akkor újra elmondom: ez csak az én véleményem volt. tucatnyi kissrácot ismerek, aki kitalálja, h milyen jól néz ki egy elektromos gitár, tök lelkesek, kifizettetik apucival-anyucival a marha drága cuccot, de a többség késõbb rájön, h hoppá, ez mégsem megy magától, vagy legalábbis nem ilyen lovat akart, és kidobott az ablakon egy csomó pénzt.
Én így látom, nekem ez a VÉLEMÉNYEM, gondoltam megosztom az álláspontom.
ja, és HAVER, az arcból vissza lehet venni.
Tényleg ne haragudj, de oltári hülyeséget írtál. Egy inkább nem mondom, milyennek képzeltelek el. Tiszteld az akusztikus gitárt, mert ha õ nem lett volna, akkor ma te hegedûlni tanulsz kisfiam! Vagy azt sem...
Arról nem is beszélve, hogy ha a kezedbe fognál egy igazi fémhúros akusztikus gitárt, akkor nagyot néznél, hidd el. Nics ám az a puhaság, mint az elektromos gitár húrjainál. Itt érzed, hogy ez fém, és vág. Ha nem vagy benne gyakorlott, akkor sec-perc alatt bevérzik az újjhegyed. Csak próbáld ki egyszer. És komolyan mondom, a felét nem tudnád megcsinálni egy ilyenen, mint az elektromoson. A felét SEM!
Kicsit kiakadtam, bocs...
Megint kihagytam egy napot, aztán már azt sem tudom, hogy merre mi van.
Valaki említette pár oldallal elõbbre, hogy nehéz lehet PC-vel próbára járni ,egyszerûbb egy erõsítõvel.(Mert nekem otthon rá van kötve a gépre az erõsítõ...) Rettentõ okos vagy! Mond csak, neked volt már zenekarod? És ha volt, akkor vitted magaddal a szobaerõsítõdet minden próbára? Biztos vagyok benne, hogy felejthetetlen akusztikus hangzásban volt részed...Tudod, nálunk a próbateremben vannak a gitárfejek, a ládák, erõsítõk. Nekem nincs annyi eszem, hogy mindig magammal hordjam a PC-met, mint ahogy te a biztos nagyon hangos szobai erõsítõdet, nekem ott van a teremben, minden egy helyen. Ez mekkora hülyeség mi? Így nem tudok menõzni a városban az erõsítõvel, hogy mekkora májer vagyok. Pics@ba! Nem baj, túlélem.
Ez mind praksi (asszem ez a neved) részére ment. Nem személyes, csak valami akkora nagy hülyeséget mondtál, hogy reaglálnom kellett. 11785-ös hozzászólásod fenomenálisra sikeredett! Még valami. Nekem már 4 éve rá van dugva a hangkártyámra otthon a gitár, és érdekes módon semmi baja. Pedig nem vagyok mûszaki zseni, én nem értek ezekhez bemenõ, meg kimenõ jelek, meg ilyenekhez. Csak küldöm neki torzítóval, multieffektel, mindennel a max-on, és nem füstölt még el. Pedig rohadjak meg, arra mentem eddig mindig. Maxon minden, de nem. Ez a szar noname SB egész jó. Lehet,hogy jobbra sikerült, mint az eredeti?
Másik dolog: írtál valami ilyet, hogy effekt nélkül baromság elektromost használni. Hát képzeld el, én szoktam. Tudod miért? Mert sokkal pontosabban meg lehet tanulni gitározni effektek nélkül. Nem bújhatsz el a REVERB, vagy CHORUS mögé, amikor elkúrsz valamit! Ha elrontottad haver, az hallatszik, és ami a legfontosabb, hogy te is hallod, és ki tudod javítani magad! Az ilyen effekteknél legtöbbször ezt észre sem veszed! Én szeretek effektek nélkül játszani! Nem is beszélve mondjuk Ritchie Valens-rõl, Elvis-rõl, akik az elején azt sem tudták, mi az az effekt. Azt hiszem, hogy az állításaid 90%-ra itt a cáfolat. És hidd el, nekem van iagazam.
Ja! Meg írtál olyat is, hogy aki nem használ effektet, az vegyen akusztikust. Te milyen gitáros vagy?! (Vagy mi...) Ha a kezedbe adnék egy klasszikus, vagy akusztikus gitárt, akkor felaprítanád tüzifának, kb ennyit értesz hozzá... A tábortüzeknél nem mész sokra a elektromos masináddal...
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Xniper: http://www.gitariskola.hu/
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
egyébként ha már itt tartunk akkor:akkordok
Kuss!-magyarázta.
ehhez kell némi elméleti ismeret
én nem ismerek sok akkordot
télleg a 20dik bundnál vannak akkordok?
Kuss!-magyarázta.
aki egy akkordot sem ismer, annak sztem édesmindegy, h tud-e szólózni a 20. bundon 😄
György
de ha a zenét hanyagolod akkor felteheted a kérdést h zene-e amit csinálsz?
Kuss!-magyarázta.
ha csak arra figyelsz, h mit akarsz kifejezni az a zene rovására mehet.
pl. Rap.
Kuss!-magyarázta.
De ha home felvételre kell használj SoundBlaster Live (sima nem az 5.1) hangkártyát, mert annak az alap zajszint értéke -40db.
Kell még hozzá egy soundforce progi amivel felveszed a gitárt wav kiterjesztésbe. És utána egy két filterrel elég jó eredményt el lehet érni.