Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Egy biztos, hogy nem kromatikus skála 😊
H, F#, C#, D, A, E

Ez v.mi akkord bontás?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Az Arpeggio-ból nekem nem megy az a fajta pengetés, ahogyan Petrucci is mutatja 😞 Csak az amikor bal kézzel tompítja az összes húrt és mutatja a pengetési technikát 😊 Az megy 😊 De ha már mondjuk ez C dúr arpeggio-t nézek akkor egyenlõre csak sweep. Igaz, hogy egy hete kezdtem el nézegetni 😄 Tudod, nincsen meg az az egyszeri lefele pengetés és egyszeri felfele pengetés technika. Minden hangot külön pengetek meg sweep-el.

Neked megy az ahogyan korrektül kell pengetni? Nem azé kérdem, me irigyellek ha megy-e, stb... hanem azért, hogy ha megy akkor Neked is nehez jött össze? Szal elõször Neked is csak sweep-elés volt aztán kialakult az folyamatos arpeggio pengetés?!

Az, hogy egy skálát egy hétig nyomsz azt magad találtad ki, vagy tanárod javaslata volt?! Én mivel ismerek vagy 4-et 😊 talán még nem is kell több, így mindegyiket szoktam. Ill. mit értesz azon, hogy 1000-el (az milyen tempót jelent a metronómon)? Ha már itt tartunk, Téged frankón vezet a metronóm a skáláknál?!

Amit írtál az mi?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
hát mostanában ilyen sima kromatikust nyomok, mint amit a Petrucci is csinal abban a videoban. Aztan mindenfél skála ezerrel. Tanáromtom van pár oldalnyi, általában azok közül fogok egyet, és egyész héten azt nyomom, aztan köv héten egy másikat. Meg barátkozom az arpeggiokkal ezerrel, mert azok nem nagyon mennek. Most pl ezzel küzdök:
e1---------------12-------------
b-------------10----10----------
g-----------7----------7--------
d--------11--------------11------
a------9--------------------9----
e6---7-------------------------7-

remélem jol irtam le, igy fejböl elég nehéz

Satriani Fan-ok esetleg ráismernek..😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Ennyire nem :o

Kitettem az oldalamra a Petrucci videó 4. részét is. Így most már mind a 4 kint van, ill. a javított Pentaton variációkat is.

Neked milyen tempóban mennek a skálák, stb... Miket szoktál metronómra gyakorolni? Ill. milyen bemelegítést csinálsz, ha csinálsz? (vagy rögtön skála ?!)
Ezek nagyon érdekelnének.

A többi arcal mi van? (StachFan, Hell Boy, TBundy, ...) Hova tûntek ezek az emberkék?

Nd
azér a Petruccit figyuztad, hogy 100rol kezdi és 200 fölé megy ugy, hogy 16odokat jatszik... :S

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Mindkettõtöknek igaza van!

Szoktam nyomni a Guitar Pro-ra is, hiszen azért írtam be Õket és Metronómmal is. Annó még írtam, hogy a metronómot azért vettem, mert a szgépet nincs kedvem állandóan hazacipelnem amikor megyek 😊

A Speed Trainer-t akkor szoktam használni ha v.mi újat tanulok, ill. nem akarok azzal pöcsölni, hogy állandóan a Metronómot kelljen manuálisan kézzel állítgatnom. A GP minden loop-nál autómatikusan növeli így ezt megoldja 😊

Azonban skálákra nekem még nem nagyon jön be a metronóm. Nem tudom miért, de zavar. Ott ahol a 4db hangot jól el tudom egymástól szeparálni, fõképp az ujjgyakorlatok ott a 80-as tempó a stabil. Ue. a helyzet a pentaton variációk esetén is. Bár ott meg az van, hogy egy negyed vagy 3, vagy 6 hang. A 6 hangosak biztosan mennek úgy, hogy a metronóm 65-ön áll és 6 hangot pengetek le egy ütem alatt. A 3-asra nem emléxem 😞

3 hang-nál nekem a 90-es tempó rémlik, de nem akarok hüleséget sem írni. De ezek mint mondtam inkább a pentaton variációk. Majd folyamatosan megnézem a skáláknál is. Különben már terveztem, hogy elkezdem írni. Nem azért, hogy mennyit fejlõdök (bár nem is hüleség 😊 hanem azért, ha elmegyek tanárhoz akkor metronóm be (már ahol tudom használni) és egy picit lejebb veszem a tempót mint otthon és mehetnek a gyakorlatok. Így ha odaírom mellé, hogy min gyakoroltam, akkor nem kell vele ott pöcsölnöm, hogy milyen tempón is ment stabilan, ...

Egyébként ez a "napló" vezetés nem is egy hüle ötlet, most jövök rá <#vigyor2>. Hm, rém 1xerû és hasznos. Asszem mától el kell kezdenem naplót vezetnem, hogy mit milyen tempóban játszok. Nem azt mondom, hogy minden nap fogom, de néha asszem nem árt majd. Csak ennek az egésznek az a rákfenéje, hogy ahhoz, hogy pl. egy skála, vagy variáció jól menjen elõtte azé illik jól bemelegíteni, stb... Már tök régóta csak annyit csinálok, hogy bemelegítés, ujjgyakorlatok, amiket ki is tettem, skálák, amikbõl egyedül csak a pentatonét tudom variálni, többinél elég ha fel-le végigjátszom, ... és ezzel elmegy egy rakás idõ. Számot nem is nézek, mármint együttestõl... Csak amit a tanár felad 😊 Még a végén úgy végzem mint Franceso <#idiota>.

De én élvezem, ha egy skála, vagy gyakorlat egyre biztosabban megy. No, akkor mától majd vezetek naplót és akkor majd tudok konkrét értékeket adni és elég lesz csak annyit mondanom, hogy lsd. weboldalam xy gyakorlata 😊

Közben megszültem a javított GP4 állományt (okat). Rájöttem, hogy mitõl lett jobb a dolog, asszem. Mint említettem elkezdtük az alap Arpeggio-kat. Pontosabban pár akkor bontás (lásd oldalam 😊 sweep-elve. Namost, az újabb verziójú Pentaton, ami tegnap nagy változást hozott tulajdonképpen egy sweep skála.

De csak "" között. Ezen azt értem, hogy ha v.ki megnézi a módosított Pentaton állományokat, ahol már bejelöltem a pengetési irányokat, akkor tulajdonképpen úgy néz ki az egész, hogy amikor húrt váltok és E6-ról indulok akkor mindig lefele pengetem meg a húrt, amikor E1-rõl jövök vissza, akkor pedig minden húrváltásnál fentrõl pengetem meg a húrt. De közben végig váltott pengetés van. Mégis ettõl olyan, mintha sweep-elve lenne a variáció, menet 😊

Tök okos vagyok, hogy erre rájöttem 😊 Majd kiteszem ezeket a módosított GP4 állományokat és akkor már asszem mindenkinek érthetõ lesz.

Mondjuk ettõl még nem kellene jobban mennie ha E6-ról indulok, attól viszont igen, hogy elkezdtem sweep-elni. Most dilemmában vagyok mit gyakoroljak?

* pentatonok sweep-elve ?
* arpeggio-k sweep-elve ?
* ujjgyakorlatok ?
* skálák ?
* házifeladat szóló ?
* Metallica Master Of Puppets ?

<#conf> <#wow3><#merges2>

KranaZoli
Okáy!

Köszi, ezeket megnézem feltétlen mind használt, mind úg gitár esetén!

Nd
egyébként Te mit dolgozol? Merre? Csak mert elég sürün online vagy itt a topicban...

Nd
csak nekem meg olyasmi is rémlik hogy vett metronomot. Ráadásul én ugyanolyat vettem késöbb, mint ö. Egyébként csak azért kérdeztem, hogy milyen sebességgel tudja nyomni, hogy össze tudjam hasonlitani magam valakivel 😄 Csak kiváncsiságbol...

Nightrun
Nem Speed Trainer-en nyomoja a Zoli? Mintha valami ilyet hallottam volna, de lehet, hogy tévedek!

Nd
Zoli!
A skálákat szoktad nyomni metronomra? Milyen sebességen gyakorlod? Mi a maximum?

Nightrun
Visszatértem újra a munkahelyre, volt egy kisebb "ügyem" a bíróságon. Látom azért elvagy magadban Zoli! Nem gyenge... Így legalább életben marad a topic. Nekem is volt 3/4-es spanyol gitárom, nagyon bevált. Rengeteg dolgot tanultam vele. Aztán másfél év után meg kellett válnom tõle, kicsit kinõttük egymást. De tényleg minden alapot meg lehet tanulni vele. A 15.000,- Ft pedig reális ár, ha jó állapotban van. Azt meg elsõ ránézésre megállapítod. (meg egy skála után...) Tökéletes hagzása biztos nem lesz, hiszen nem azért találták ki õket. A nyak sem lesz teljesen egyenes, ezért a felsõbb bundokon be fog rezegni a hang, de ettõl még lehet rajta tanulni. Érdemes még a bundokat is megnézi, hogy nem pattant-e fel valahol, mert az elég kellemetlen tud lenni, ha csak otthon veszed észre... A girár testét is nézd végig, nehogy valahol törött legyen! Ezt mindenképpen nézd meg, mert ha elsõre nem is hallod a gitár hangján, attól még lehet törött, vagy repedt, ami idõvel szórakoztatás helyett bosszankodást okoz. Nem mindegy!
Annak meg külön örülök, hogy gyorsan mennek a skálák! A kitartó tanulás mindig meghozza az eredményét. És már én is várom, hogy vége legyen ennek a szörnyü napnak. Szegény hétfõre mindenki haragszik, pedig nem õ tehet róla, hogy a hét legelsõ napja... 😄

KranaZoli
Nem, mégiscsak igazam volt. Elõször mondtam jól 😊 Amibõl persze már nehéz kihámozni melik az igaz 😊 De ki lehet!

KranaZoli
Lehetséges, hogy butaságot mondtam a pengetési iránnyal kapcsolatban, most, hogy elkezdtem nézegeti a GP4-el <#idiota>

KranaZoli
Jah, a módosított pentaton 4-est majd megcsinálom GP4-ben és a pengetési irányokat is. A lényeg, hogy fent nem kettõzöm a hangot és lefele pengetéssel indítok. Így jön ki amirõl lentebb írtam és mégis váltott pengetés. Persze lehet, hogy ez csak nekem könnyebb és másnak tök mindegy hogyan csinálja, ...

KranaZoli
Nah, talán van egy kis idõm a lényegre is.
7vgén nyomtam a gityót rendesen. Az újabb leckéket, a szólót prószálgattam a heles ritmussal, stb...

Az oldalamra kitett pentaton skálák között van egy olan, hogy pentaton 4-es. Ebbõl van egy rész a szólóban is a 12-is fekvésnél, amikor E1 húrtól indul vissafelé. Érdekes módon v.miért nem men olyan gyorsan, mint azt szerettem volna, ...

Aztán tegnap visszajövök Tihanyba, és ... remélem nem csak álmodtam ami történt 😊 Elkezdtem agyalni, hogy pl. a másik pentaton gyakorlatnál amikor 3 hang vissza 1 föl ezt visszafelé játszva v.mi számomra kúrva gyorsan tudom csinálni. Rájöttem miért! Azért mert ott úgy jön ki a pengetés, hogy lefelé váltáskor fentrõl pengetem meg a húrt. Nem sweep-elek, váltott pengetés, csak így jön ki és ez nekem v.miért gyorsabban megy. Hamar átszabtam hát ezt az újabb gyakorlatot úgy, hogy a végén nem duplázom a hangot, hanem rögtön indulok visszafelé, így dettó ua. van, mint amikor jól megy. Csodák-csodája bejött. De ez még nem minden! Azt hittem este nem teszem le a gityót, mert felébredek az álmomból. Vhogyan sikerült hozzá gyorsítanom a fölfelé meneteket is, az összes pentaton variációban. Aszittem leesik az állam, nem hittem el és most sem akarom :o

Egyszerûen csak pislogtam, hogy mi a franc történt velem, mitõl megy ez most ennyire jól, de v.mi kibaszott jól. Tök gyorsan tudtam pengetni fel-le és csak az szabott gátat a normális hangzásnak, hogy a bal kézzel nem tudtam normálisan lefogni a hangokat 😊 De ettõl függetlenül és csináltam a pentaton variációkat, mindegyiket, minden fekvésben nem is törõdtem azzal, hogy a hang nem szól normálisan, Kit érdekel ez ilyenkor 😊 Csak nyomtam, nyomtam, nyomtam és bámultam, ámultam.

Naggyon bízok benne, hogy ez nem csak pillanatnyi nem is tudom mi volt, hanem egy újra megismételhetõ eset 😊 Metronómmal sem szarakodtam, csak "tekertem". Cja, az én szemszögembõl nézve tekerés volt.

Ezt meg kellett osztanom Veletek 😊 Komolyan, még most sem tértem teljesen magamhoz asszem. Érdekes.

Más:

Elkezdtem nézegetni az alap arpeggio-kat. John Petrucci mutat egy technikát, de az nekem nem nagyon akar sikeredni. Inkább csak sweep-elem a húrokat, nem folyamatosan van egy lefelé pengetés és egy folyamatos vissza pengetés. Mondjuk a lecke címe is sweep. Szal majd tanár kiokosít biztos. Lehetséges, hogy ez a lépcsõ? Szal elõször sweep-el az ember aztán ez bizonyos idõ, gyakorlás és tempó után alakul ki az a fajta arpeggio pengetés ahogyan a már említett Petrucci videóban is van?

Nem tudom. Majd szerdán okosabb leszek. Már alig várom, hogy vége legyen a napnak és gityó a kézbe, s lássuk a tegnapi pentaton csak álom volt, vagy valóban történt valami, rájöttem-e v.mire, ráéreztem-e v.mire?! Az az érdekes, hogy az egész szoros összefüggésben van azzal, hogy elkedztem a lefele menetet úgy pengetni, hogy minden lefelé váltáskor fentrõl pengettem meg a húrt. Utána mintha v.ki azt mondta volna, hogy ok, akkor Zoli most csináld ue. a fölfelé menetnél is, ahol eddig gondjaid voltak. Tök érdekes az egész.

Miért ticcsen itt egy gityó <#fejvakaras>.

Na mentem, mert újra meló...

KranaZoli
Köszi, körbenézek. A gyerek gitárt feladatul kaptam, hogy nézzek utána. Õ ilyet akar a kölkének, biztos azért mert neki Western gityója van, ami nekem is volt a kezemben, de az brutál nagy, akkora mint egy állat és lehet nem tudja mekkora egy normál akusztikus gityó.

Felhívtam a tanárom is, Õ tud is egy eladót ami gyerek gitár, aszongya van ilen 3/4-es a mérete és amit tud, azt 15.000 pénzért akarja állítólag eladni a tulaj. Spanyol gityó, azt mondja pöpec. Ja, mondom az lehet, csak az a gond, hogy nem ismered a kisrácot 😊

Na mind1, megbeszélem anyucival majd a dolgot. De egy biztos. Ezért egy dugást begyûjtök Tõle az biztos <#eplus2>.

Most éppen kifelé tart a menzeszbõl, holnap találkozunk mivel nõ és Zoltán nap lesz, elmegyünk moziba, rákérdeztem, hogy akkor most a héten nem lesz szex? 😞 Megnyugtatott SMS-ben azt mondta, hogy ne aggódj addigra elmúlik 😊
Már megint off téma, de a héten megint lesz a dugás <#law>, meg gitár tanár is. Francba ezzel a sok melóval, a lényeget nincs idõm megfogalmazni... ami a gitárral kapcsolatos...

Nightrun
Sziasztok!

Szerintem sem éri meg a gyerekgitár. Két-három év múlva már kicsi is lesz neki... És szerintem simáb akusztikust vegyen neki. Használtan 10-15 rotyiért már lehet olyat venni, amibõl már lehet értelmes hangot kihozni, tökéletes kezdésnek. Drágábbat viszont nem éri meg, mert: 1. mivel fiatal, megvan az esélye annak, hogy valami kárt tesz benne (a gitárban), 2. ha mégsem tetszik neki, akkor meg feleslegesen kidobott pénz.

ja, bocs, Stagg -on belül Hagyományos formák

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

www.hangszeraruhaz.hu

ott pengetõs hangszerek/elektromos gitárok/Stagg

ott van olyan típus, h J200
szerintem rohadt nagy marhaság, de akinek ez kell.... 😄

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Nd
van olyan hogy gyerek gitár. Vagy legalábbis én láttam, legutoljára a westendben az Eldoradoban egy kis stratot. Hogy mennyibe kerül arrol fogalmam sincs. Meg kérdés vajon, hogy érdemes-e ilyet venni. Ha megtetszik neki a gitározás, és komolyan csinalja majd, akkor ugyis elég hamar tá kell szoknia a rendes métertu cucchoz. Persze lehet hogy ennyi idösen tényleg hatalmas lenne neki egy normál hangszer...

Nd
Sziasztok!
Megint hétfö..pfujjj. Ami egyedül jo, hogy elég gyorsan telik a hét, viszont sajna a hétvége is. 😞

az a pedál olyan 60felett van pénzben, és 'csak' a wah effektet csinalja.

Satriani meg disign. Sokáig volt hosszu haja, meg szakadt farmer stb, de most már egész régóta átvette ezt a stilust

KranaZoli
Na, Basszus, ma szar napunk lesz. Költöztetjük az egyik irodát a téli szállásukról vissza a nyári szállásukra. 1xrûen imádok az asztalok alatt bújkálni és kábeleket dugdosni 😞

Még mindig nem érkeztem el oda, amit mondani szeretnék, de megint van egy kis idõm fogalmazni.

A már általatok is ismert volt barátnõm (jelenlegi heti szexpartnerem 😊 szeretne venni a kisfiának egy gyerek gitárt. Ja, van neki 2 is 😊
(egyik sem Tõlem 😊

1.) Én még nem hallottam és nem is láttam olyat, hogy gyerek gitár. A srác most 6 éves (vagy 5, nem is tom). Létezik ilen, hogy gyerek gitár?

2.) Nincs v.kinek eladó olcsó gyerek gitárja, vagy ismeretségében? ...

Miért éppen gityót akar neki venni? Ez mintha összefüggésben lenne Velem. Mondtam neki, ha nem hegedût fog neki venni, akkor úgy fogja végezni, mint ahogyan a reklámban is van 😊 Egy Metal együttes fromtembere lesz, tele tetkókkal, hosszú haj, pia, ... Ezt jól fontolja meg, de én helyesmlem a döntését 😊))

KranaZoli
Egyenlõre ilyen darabos leszek, sorry, ahogyan idõm engedi...

Egy picit lemaradtam Joe S-val kapcsolatban. Már régen meg akardtam kédezni, cak mindig elfeledtem 😞 Történt Vele, hogy ilyen kodzsek lett, vagy ez a tar frizura és a napszemüveg design kellék?!

KranaZoli
Hi!

Újra megkezdtünk egy kib*aszott hetet 😞
Na, mind1, majd ez is elmúlik.

Én letöltöttem a 4. Petrucci videót, csak úgy közlöm és ma kiteszem az oldalamra.

Hamar gyorsan, mert közben reggelizek is 😊 Ez a pedál a Wah effekten kívül tud még valamit, és mennyi pénzbe kerül?

Nd
ax100g-as van, meg ax1500g. ax1000-röl nemtok, de aztan ki tudja... Nekem speciel az 1500 van, sokan szidják, de én szeretem. Másrészt ami ebben van Wah-effekt, az össze sem hasonlithato egy gyári crybaby pedállal. Ég és föld kb...

Asszem ez ilyen Woa pedál, ilyet külön nem vennék, asszem nemsokára egy korg ax 1000-eset gofok venni, sajna jó drága de legalább olyan jó is
Gitártanáromnak is olyan van

Falconer - Heresy In Disguise tabot tudtok? Elkezdtem magam hülyéskedni de 4/4be elsõ ütem megvan tovább nemtudom😄
sapkafej
Hát nem tudom, vmi ilyesmit írt ott a honlapon, de nem olvastam végig.

György

Nightrun
Milyen pedál?!

Nightrun
Én végzek 1 óra múlva. Mindjárt lent van a videó is. Nagyon jó! Aztán este próba. Nem lesz valami meleg, úgy érzem, de azért valahogy túléljük. Jó hétvégét, Zoli. Most jut eszembe, hogy nem is volt idõm összegyûjteni a számokat, amik kellenenének. Majd a jövõ héten. Elõre is jó hétvégét mindenkinek. Remélem holnap kisüt a nap, és eltûnik ez a kib@szott hó...

sapkafej
Hülye leszek, de megkérdezem, hogy: ez mi? Gondolom egy pedál gitárhoz, de fingom sincs az ilyen dolgokról, csak akusztikusom van.

György

Nd
na szép. Ezért kapod:
http://www.jimdunlop.com/products/electronics/crybaby/products/535q/index.html

ha minden jol megy, valamelyik héten kapom meg...

sapkafej
Nyugi, már csak 2 órád és 10 perced van<#mf1>

György

Nd
<#falbav>

még valaki?

sapkafej
Gyó hétvégét!

Nekem ma csak fél órám volt, bombariadó mijatt. 😛

György

Nd
ez nem ér, én meg itt dekkolhatok 5ig. Hol az igazság? 😄
Jo utat, jo gyakorlást!

See You on Monday

KranaZoli
Mákunk van!

Úgy döntött a fõnököm fõnöke, hogy elmehetünk elõbb. Így huss ém már mentem is, erre a 7re ennyi volt <#vigyor2><#vigyor2>.

Megyek haza Tapolcára, viszem a gityóm és a szobai kombóm, hogy legyen mivel megnyugtatni a szüleimet.

Remélem jók lesznek az utak a Balaton parton, mert féltem ... a GITÁROM 😊))

Jó 7vgét Nektek is, jó volt Veletek, fejlõdjetek a 7vgén, csak ne visszafele.

Koccoltam.

Bye <#integet2>

KranaZoli
Én voltam vasutas 3 évig 😊

Nd
én reggel 45percet fagyoskodtam az állomáson, mert a csoffadt vonat nem jött, persze nem mondtak be hogy mennyit késik, meg miert, nem, azt nem szabad, nehogymá szerencsétlen utas tudja hogy mennyit és miert is kell a minusz 600 fokban kint ácsorognia....áááá. Persze amikor jött, akkor már annyian voltak rajta mint a heringek.... három betü: MÁV....

KranaZoli
Közben azon kezdtem el agyalni, hogy itt van ez a John Petrucci videó. Az Arpeggio miatt néztem meg újra azt a részét és elgondokoztam azon, ha a WEB-re kitették v.kik a videót is, akkor nyilván a TAB-ját is kirakta már v.ki a NET-re. De nem találom, pedig tök jó lenne.

KranaZoli
Profi! 😊
Szerencsére Én itt Tihanyban egy kicsit jobb helyzetben vagyok. Ui. a munkahelytõl 1km-re vagyok a munkásszállón. Csak az a kibaszott szar, hogy télen 1 óra alatt megy el annyi autó alsó rév úton, mint nyáron 1 perc alatt 😊 Hótolót Tihany elvétve lát, amikor már a BFüredrõl közlekedõ buszok régen letaposták az utat, tükör jég van és a hótoló nem tudja leengedni a lapátját 😞 Így szerencsére nyugodtan lehet csúszkálni akár a túloldalra is, mert nem nagy rá az esély, hogy szembe fog jönni v.mi jármû féleség 😊 Azonban rühellem már az autóról állandóan kefélgetni a havat, kaparni a jeget, stb... Aztán szépen a buszok totál gallyra vágják itt az utakat, ahogyan elkaparnak és már csak azért tud 30-al menni az ember, mert nem akar tengelytörést kapni 😞 Nah, mind1. Én úgy utálom a havat és a telet ahogyan van. Mindig azt várom, hogy mikor lesz már vége 😊

Nightrun
köhött=köhögött

Nightrun
Hát akkor elmondom, hogyan kezdõdött a napom. Reggel kelek fel, de még nem csörgött az órám. Mondom de jó, akkor még lusti húsz percig, aztán elkezdek készülõdni. Csak úgy hülyeségbõl ránéztem az órára. 07:20!!! Vazee! Ugrás ki az ágyból, fogmosás, kaja a munkahelyre, meg minden ilyen. Aztán kinéztem az ablakon. Esik az a kib@szott hó! Hirtelen hihetetlen ideges lettem. Bevágtam magam mögött az ajtót, bezártam, aztán futottam a helyi járatra. Kilépek a lépcsõházból, atom elesek! Nem baj, felkeltem, aztán futottam tovább. A sarkon két rendõr: Hova-hova? Mondom melózni. Hol dolgozik maga? Mondtam, hogy erre én nem érek rá, mennem kell. Természetesen személyit kellet megmutatnom. Csak útlevelem van, mert a személyim lejárt egy ideje. Ebbe is belekötöttek, hogy minek van nálam. Mondtam azé, hogy igazoljam magam (na ekkor már kurv@ ideges voltam, mert láttam a buszomat elhajtani!<#gonosz2>) Végre befejezték. Mentem tovább, vettem havi bérletet, irány a megálló. A következõre nem fértem fel! Hihetetlen! Megvártam még egy buszt. Arra már felfértem, természetesen atom osszenyomták egymást az emberek! És érdekes módon az összes paraszt rám köhött! Utálom!!!<#boxer>
Hát ennyi. Természetesen elkéstem a munkahelyrõl, de nem számít. Örülök, hogy veletek lehetek. Csak meg kell nyugodnom egy kicsit...

Nd
Ja. Rohadjon meg. Alig tudtam bejönni melóba...

KranaZoli
Én is köszönöm mindkettõtöknek, most kezdtem el letölteni.
Bahavaztunk újfent 😞

H. Peti
!!!!Megvan csinálva a link, lehet tölteni! Köszi Nd!!!!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Nd
H.Peti adott egy Ftp hozzáférést, oda felpakoltam, de gondolom akkor még nem csinalt linket hozzá.

KranaZoli
Frissítettem az oldalam:

* G3 Live In Denver (DivX - Avi) videó 2 db RAR állomány
(kb. 340MB-os mindkettõ. Értelemszerûen a kettõ csak együtt csomagolható ki)

* A legfrissebb Guitar Pro cuccosokat egy RAR állományba pakoltam. Ebben vannak a bemelegítõ gyakorlatok. Egyenlõre minden húron, de csak egy fekvésben. Ill. az Arpeggio-k is, amiket most fogok nézni.

Ha v.ki elméletet akar tanulni, akkor nézze meg az érintett kezdõ arpeggio akkord bontásokat. Ez érint 3 db akkordot. Tanulja meg az akkordok neveit és az Arpeggio hangjait is.

Ja, és az oldalam KranaZoli Gitár Honlap.

KranaZoli
Pontosítom az elõbbi Arpeggio-s üzenetem, hogy érthetõbb legyek.

Van ez:

Ez egy C moll akkord bontás. A C moll-t ismerem mint akkordot.

Aztán van ez:

Ez lenne a C szûkített akkord bontás, amihez nem tudom milyen akkord tartozik.

Na, ezt keresném én.

Ha tudtok segítsetek!