Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez milyen lehet szerintetek<#fejvakaras>

http://w3.studiotech.hu/studiotech/hu/hirek/2004/0908a.htm

Ja és nem is olyan nehezek(na azért egy-két szám kicsit húzós😊

Akkor ajánlom neked John Frusciante(RHCP)szólómunkáit!Mindenki aki ismeri azt mondja,nem egy technikás gitáros,(persze lehet hogy nem értenek hozzá😊nem tartozik a nagyok közé.Az tuti hogy nem egy tekerõ bajnok,de egyszerû és dallamos zenét csinál néhol hangulatos szólókkal.Mondjuk eléggé érzelemdús,(sok mindenen átment a srác)néhol különleges(elvont),de az tuti hogy egyedi a hangzása.Iszonyat jó akkord ritmusokkal "operál".Csak ajánlani tudom<#eljen>

Nd
elötte mennyit gyakoroltál, mielött olyan frankón ment? Mert az nagyon nem mind1. Meg lehet hogy elötte semmi fizikai munkat nem végeztel, és nem volt megeröltetve a kezed. Az is sokat számit...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
No, sok tanács és vélemény érkezett itt. A tempó engem is érdekel, persze! Csak még halovány vagyok hozzá. Cirka 1,5 hónapja, hogy újrakezdtem zenélni, ez még pöcs idõ. Nagyon pöcs.

Az meg, hogy tegnap elõtt v.mi ment és tegnap már nem én is számítottam rá, csak ki akarom majd kérni a tanár véleményét is...

Visszatérve a szólókhoz, stb... és a gyorsasághoz: Szerintem mindenki célja az, hogy olyan tempóban nyomja a számot ahogyan az van.

A skállákal és egyéb gyakorlatokkal nekem nincs semmi bajom. Imádom õket! Sõt, kell, mert ezek az alapjai az összes szólónak, ...

Van türelmem és kitartásom és kedvem és ambícióm, ... Csak azt nem teljesen értem, ha egyszer valami ment egy nappal azelõtt akkor miért nem megy másnap. Egy biztos, agyi dolog, meg az adott naptól is függ sok minden! De szerintem az vitt el a málnásba, hogy már bennem volt a para, hogy újra menni fog-e, vagy sem?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
hát ez hangulatfüggö szerintem. Van hogy tényleg jobban esik az embernek az eccerübb dolgokat hallgatni, másrészt ezeket könnyü jatszani, van sikerélmény, és van az egésznek egy feelingje. Nekem egyik kedvenc ilyen szémom a Greenday - Basket Case c. száma. Eccerü, feelinges...kira. Bár lenne egy dobos haver aki le tudna ilyen tempos számot dobolni....

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nightrun
Sziasztok Emberek, és egyebek!

Egy kicsit lemaradtam megint, egy-két igen kellemetlen dolog jött közbe. Nd, kérdezted, hogy mivel foglalkozom. Számítógépes grafikus vagyok, fõként 2 D-ben dolgozunk, de az én profilom a 3D, az jobban megy. Naponta 2-3 alkalommal látogatok el ide, úgyhogy azért nem vagyok annyira online-os arc ebben a topicban.

Nem azért Zoli, de gondoltam, hogy nem fog ugyanolyan gyorsan menni, mint akkor este. Ez így szokott lenni, kell egy kis idõ az agynak, és a kéznek, amíg felfogják ezt az egészet. Kinek gyorsabban megy, kinek lassabban. De a türelem a fontos. Azt hozzá kell tennem, hogy ez csak saját vélemény. (Egyéb topicokban megszóltak, hogy én csak ne adjak tanácsokat...) Ez van. Vannak még okos emberek...
Még annyit mondanék, illetve véleményem szerint, a gyakorlásnál nem fontos a kreativitás. Mivel bármilyen skálát gyakorolhatsz szinte bármi után, nem számít a fekvés. Szerintem ezért nem kell kreativitás hozzá. De ha már van egy négy akkordos punk számod (ez már azért elég ritka!), akkor nem mindegy, hogy a skálákat hogyan játszod. Oda már kell kreativitás.
Azt elismerem, hogy Vai, és Satriani a legjobb gitárosok a világon, vagy legalább közéjük tartoznak, de néha nekem egy egyszerü Macskanadrág szám jobban tetszik, mint ezeknek a virtuózoknak a számai. Nincsenek túlbonyolítva, mégis dallamos, fülbemászó zene. (A szöveg mellékes) Egyre többet hallgatok ilyen zenét, és folyamatosan szedem le a számaikat. Hihetetlen, hogy egy egyszerû skálából milyen hangzásvilágot hoznak ki. Nekem bejön. Rohadjak meg, de néha többet jelent a zenéjük, mint a legnagyobbaké.

Nd
na megyek megveszem a jegyem a majus 4.ei Mark Knopfler-re.

Jó étvágyat mindenkinek

Nd
Petrucci mondja az adott sebességet, mielött jatsza.
Az tény hogy a sebesség nem minden, de ha konkrét számot/szólót akarsz megtanulni, akkor mindenképpen kell hogy legyen az adott sebességed. De a kreativitás sokkal fontosabb.

Azért akartam ma behozni, mert pillanatnyilag semmi dolgom nincs, ugyhogy böven ráértem volna beirni párat. Na mind1 talán holnap okés lesz. Vagy ma este ha hazaérek, bár kérdéses hogy lesz-e kedvem hozzá. (akkor inkabb már gitarozok egyet)

KranaZoli
Ezt a fejlõdés témát érdekes lenne olyan vonalon boncolgatni, mint Petrucci, Vai, Joe 😊 Nem tudom számukra mit jelenthet a fejlõdés?! (érdekelne) Honnan tudod megállapítani Petrucci tempóját?!

Természetesen motivál a gyorsaság, de azért mint azt láttuk Franceso user-tõl az nem minden 😊 Egyenlõre annak is örülök, hogy megvan a gityó, elkezdtem végre tanárhoz járni. Megfelelõ gyakorlással és tanári kontroll mellett én is bízom a fejlõdésben.

Jó lenne ha beírnál pár skálát! Majd ahogyan idõd engedi. Engem érdekelnének.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
fejlödni mindig van hova. Amikor megnézem a Petruccit pl akkor mindig anyázok ha 200 fölötti tempoban jatsza a cuccot...:S

attol függetlenül én is ilyen amatör szobagitáros vagyok mint pl Te. Csak van egy pár év elönyöm, de ha jol csinalod akkor nesokára Te is sokkal gyorsabban fogod tudni jatszani a skáláidat. Csak gyakorolni kell ennyi.

Egyébként gondoltam beirok pár skálát ide, ls akkor abbol is tudsz csinalni ilyen GitarPro-s cuccot, csak elfelejtettem behozni melóba a papirokat, fejböl meg nem megy annyira. Ugyhogy majd holnap

KranaZoli
Jah, ezt én is szoktam csinálni, az oldalamon is kint van. Ezzel szoktam bemelegíteni.

Jó, a hangokat lassabb tempónál gondoltam <#mf2>. Amit írtam az talán annyiban jobb, hogy magasabb fekvésben is tanulja az ember a hangokat, ill. azt nem is lehet szerintem olyan gyorsan, mert van benne slide fölfelé, lefelé.

Nah, de amit Te írtál azt én max. 85-ös tempón tudom úgy játszani, hogy stabil, minden hang jól szól, normálisan tompítok a bal és a jobb kezemmel. Látom van még hova fejlõdnöm a 130-as tempóhoz :o

Nd
😄 azé egy 100as tempónál ha közben sorolod a hangokat....😄

Nd
igen ilyeneket. Bár én variálni szoktam, ahogy épp jön, van hogy maradok egy fekvésben, azan szépen felmegyek a hurokon stb.

De pl ez is jo:

E1-------------------------------1-2-3-4-----------------------
B----------------------------------------1-2-3-4-----------------
G---------------------------stb------------------1-2-3-4------------
D-------------------1-2-3-4------------------------------1-2-3-4---
A ----------1-2-3-4-----------------------------------------------
E6--1-2-3-4------------------------------------------------------stb

KranaZoli
V.kinek ticcsen meg a Pentaton4-es variációm a régebbi?
Az amikor a végén dupláztam a hangot. Otthon megvan, de itt felülírtam az újjal a régit 😞

KranaZoli
Milen kromatikust szoktál nyomni, én kettõt ismerek.

1.)

E1 4321 5432 6543 7654 8765 ,... aztán vissza és minden húron

2.)

E6 1 2 3 4 , 5 6 7 8
A 4 5 6 7 , 8 9 10 11
D 7 8 9 10 , 11 12 13 14
G 10 11 12 13 , 14 15 16 17
H 14 15 16 17 , 18 19 20 21
E1 17 18 19 20 , 21 20 19 18

aztán szépen vissza E6 0-ig, vagyis E-ig

Mondjuk ez utóbbi alig megy, pedig tetszik, mert végigjárja vele az ember a gitár nyakát. Sõt ha közben még mondja a hangokat is, azokat is lehet vele tanulni 😊))

Nd
jo kérdés. Én nem szoktam ezt nyomni, de lehet ha hazamegyek akkor megnézem. Én sima kromatikust nyomtam tegnap, azzal 16okat olyan 130BPM ig ki tudom jatszani. 140-nál már lemaradok, meg hibázok sokat, szal az még nem megy

KranaZoli
ÁÁÁÁ! Átírtam az egészet 16-okról 8-okra. Így is szar helyre jön ki a metronóm 😊 Nekem az volt a legszimpibb amikor a felsõ hangot mégicsak dupláztam, metronóm szempontjából. Ezeket meh szokni kell, talán akkor.

Ha 16-okban játszom a pentaton skálát (variáció) és triolás, 1 metronóm ütés alatt 6 hang és az stabilan a 65-ös metronóm tempóban megy, az milen?!(gyenge közepes 😊 A 70-es tempónál nem tudok minden hangot szépen kipengetni...

KranaZoli
Hát azért nem azért mondom, de szerintem a Guitar Pro-ban akkora hiányosságok vannak, hogy agyam szétdurran tõle.

Már többet is leírtam, hogy a loop-oknál miért csak tempót tud növelni, félhangokat fel, le, egészeket ugyanígy miért nem?! Hiszen digitális az egész. Ez nem csak skáláknál lenne jó, de pl. egy szóló részletben is, ahol van v.mi ismétlõdõ rész és azt játsza az ember fél hangal feljebb, lentebb, stb...

A második nagy eget rengetõ hiányosság, hogy megírok (vagy megír v.ki egy számot, vagy egy ütemet egy bizonyos ütemben, 8-ad, 4-ed, 16-od, stb..) aztán késõbb azt szeretné, hogy ne Õ, hanem a program oldja meg a következõt. A kijelölt ütem minden hangját módosítsa. Ami 16-od volt, 8-ra, ami 8-ad, 4-edre, stb... Ezek szerintem tök alap dolgok és egy programnak ebben kellene támogatni a manuális pöcsölést.

Ezt most az hozta elõ belõlem, hogy pl. ott van az az említett pentaton skála (varicáió) de én azt szeretném, hogy más legyen az összes hang idõtartama. A tempó változtatás nem jó, mert attól a metronóm ütése az nem változik. Ezek szerintem, tök alapvetõ dolgok kellenének, hogy legyenek.

KranaZoli
Hijj, az már valóban keggyetlen lehet <#eplus2>

KranaZoli
Köszi!

Nem értek bizonyos dolgokat. Tegnap itt több üzenetben ecseteltem, hogy milyen okosságra jöttem rá a pentaton variácók esetén. Hazamegyek, persze, hogy nem megy ami elõtte este ment. Tököm tele van már néha.

Sík ideg lettem. A skála, variácó E6-tól indulva simán, viszont pont ami elõtte este ment, hogy E1-rõl minden húrt mintha sweep-elve játszanám felülrõl pengetném elbaszom. A két hangot egymás után nem tudom azonos tempóban lejátszani, elbaszom és kész. (ja, a gyorsabb tempónál) Így jött a régi verzió.

Már várom a szerdát, hogy tanárnál kapjak v.mi instrukciót Õ melik verziót javasolja, hogy gyakoroljam ill. jobban észreveszi, hogy miért b*szom el, amit elcseszek.

Mondjuk egy válaszát tudom. Egyik sem, mindegyik jó, csak elõbb lassan kell és fokozatosan növelni a tempót. Ami tegnap ment az nem biztos, hogy másnap is ugyanolyan gördülékenyem fog menni. Nah, az egyik válasza holt biztos, hogy ez lesz.

A többire meg kíváncsi leszek és megosztom majd veletek. Azon is gondokoztam, hogy átírom a hangok idõtartamát, mert ennél az újabb verziónál v.mi keggyetlen szar helyre jön ki a metronóm ütése 😞 Mondjuk ezt nem Õ adta fel, hanem én törpöltem ki, így lehet benne hiba.

basszusban én már láttam alsó F#-t is
na, az tényleg csúnya és gonosz 😄

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Boldog nõnapot 😛

Nd
Sziasztok!

Ujabb szép napunk van. Uj project, uj direct leader, uj emelet. Kb ennyiben tudom összefoglalni a mai reggelt.

BOLODOG NÉVNAPOT ZOLI!
😄

KranaZoli
Szerintem az abszolute brutál, ha D-be van lehangolva a gityó 😊))

KranaZoli
Tegnap bratyesz megkérdezte mire lenne szükségem, meg mutterék is. Elsoroltam 😊 Elkergettek a halál f*szára. Pedig nem egy Ákos stúdiót kértem. Nem értem. Szerintem 1 millából kijött volna az egész az biztos. Hol rontottam el?!
😊

KranaZoli
Halkan jegyzem meg:

ZOLTÁN NÉVNAP VAN!

KranaZoli
Tessék meggyógyulni!
A tárhely. Basszus olvass vissza. Már 1001x leírtam 😞

http://user.clubtihany.hu/gitar

McGrady
énse😞
fater tanít, de ha már tom az alapokat akkor elmék tancihoz

Kuss!-magyarázta.

sapkafej
meg én se

György

Al Bundy23
de de, egy "csunya gonosz" alsó H 😊

IBANEZ UV777 Rulez

énse 😊

Ron Ragm
csak én nem járok itt tanárhoz?😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

hát, én is beteg vagyok, szal ma én sem megyek órára... 😞

nem egy alsó H húr van rajta?

Nd
szimpatikus válaszok😄
WELCOME BACK HERE!!

Remélem mostmár sürübben látogatod majd ezt a forumot.
Az a gittyo nagyon szép darab az tuti. Nekem ez a 7 hur nem sokat mond, soha nem probáltam 7 huros cuccot. Miert jobb? gondolom vastagabb a nyaka rendesen. Kényelmes? A 7. hur mi rajta? Másképp szol mint egy 6 huros?

Hell boy
Itt vagyok csak elkaptam egy "jó" kis influenzát 😞
De legalább sokat tudtam foglalkozni a gitárommal 😊 Viszont már egy hete nem voltam gitártanárnál ezen a héten nem lesz mert dolga van, jövõ héten meg ünnep... 😞 Nem jó ez így. Zoli: Te milyen tárhelyre töltöd a cuccaidat?

Al Bundy23
huhhha sok elsz a kérdés 1x-re..Lássuk..
1. kérdés: hát passzolom már egy jopár éve uyg 12 évesen kerültem hansgzer közelbe azota pöngetem(komolyan csinálva meg nem tudom miota..most 25 vok)
2. kérdés: a hangszerem egy Ibanez uv777 (vai model).. a cuccom most épül ki...ergo erröl még nem nyilatkoznék.
3. kérdés: sokfélét hallgatok celine diontol kezdve a children of bodomig mindent.DE JOE SATRIANI AZ ISTENEM 😊
Bunusz válasz: ja van zenekar ien kis sartriani tribute.. 😊baráti egylet😊

IBANEZ UV777 Rulez

Al Bundy23
😊akkor mit mondjak én ?! én 7huroson kenem 😊bár ez nem nehezbités...ergo nekem 1. alkalommal a kezemre állt (mármint a 7huros nyak)

IBANEZ UV777 Rulez

Nd
egyébként miota jatszol? Milyen cuccon? Játszol egyuttesben? Mit hallgatsz? Kedvencek? Csak igy hirtelen ennyi 😄

egyébként rémlik a neved, de akkor tényleg elég rég járhattál erre...

Nd
hát nekem még kicsit kényelmetlen, nem érem el olyan nagyon kényelmesen a hangokat, kicsit nyujtozkodnom kell hozzá. De már megyeget. Bár még Satriani sebességétöl messze vagyok

Al Bundy23
hát most is küzdök vele 😊sajnos olya lazasággal nem megy mint joe bácsinak..de azé má eljátszom. hát anehézsége meg relativ 😊abban a pillanaban ahoyg a kezedbe érzed a figurát nem tünik nehéznek

IBANEZ UV777 Rulez

Nd
na akkor Te halado csoport vagy már 😄
mennyit küzdöttél ezzel a mokával? Vagy csak nekem nehéz ez?

Al Bundy23
miota nem voltam erre igen szépen termeltek a zenész kollegák😊

IBANEZ UV777 Rulez

Al Bundy23
tudom játszom ezt a dalt 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Nd
bingo 😄

Nd
ez egy szép kis arpeggio. Szépen külön külön kell megszolaltatni a hangokat ugyhogy hogy lepengeted az összes hurt. Arpeggio na. A vicc benne hogy Satriani bratyesz nem pengeti ki ezeket, hanem mind hammer... ráadásul igen gyorsan teszi mindezt

KranaZoli
Hoppá! Most nézem, hogy eltelt a mai nap munka része. Végre! Mondjuk otthon folytathatom, mert egyik kollégám gépét installálom, de közben mehet a gityó 😊

Mára ennyi voltam, sok is volt belõlem úgy látom 😊

Bye!

Al Bundy23
ezkérem a the mystical potato head groove thong egyik trükkös fikcsije 😊

IBANEZ UV777 Rulez

KranaZoli
Mi van a videókkal amiket írtad, hogy vannak?!
Nem tudod vmelyiket (vmelyikeket) kitenni vhova?! Esetleg H.Peti-vel egyeztetni ez ügyben tárhely miatt?!