Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom tölteni, mert egyik általam ismert URL-n sincs belinkelve a 4. Petrucci. Ahol a 3. volt, ott a link még mindig a 3. Petrucci videóra mutat.
Honnan tudnom letölteni a 4. Petrucci-t?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Vagy ott más néven keressem?!
De az is lehet, ha van ilyen, hogy ami nekem kell az a Cm szûkített akkordja.
No, ez azért kellene, mert az arpeggiok-ban ezek vannak most:
Am -> ezt megtaláltam
C -> ezt megtaláltam
Cm -> ezt megtaláltam
és lenne ez a szûkített sz*rság.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Mert amik eddig szóbajöttek site-ok (H.Peti) egyiken sem találom.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
1.) Nem kaptam se üzit, se mail-t miket kellene letöltenem.
2.) Szívesen kirakom a nagyobb G3 .avi-t is.
3.) Elõbb azonban a kisebbet és ha azt mondod, hogy ez nem elég akkor lép érvénybe a 2.) pont.
Majd vmikor a nap folyamán, má megint munka van 😞
😮
Miért ne lenne jó Slash oktató videója? Mit értesz azon, hogy óriási?, ill. honnan jön ez az egész?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
* Zakk Wylde - Pentatonic Hardcore - Guitar lessons.mpg
* Yngwie Malmsteen - Guitar Lesson.Hot Licks.mpg
* Marty Friedman - Guitar Lesson - Melodic Control.mpg
* guitar_lessons_-_joe_satriani_(the_greatest_guitar_player_in_the_world)_-_the_satch_tapes.mpg
* Guitar Lessons - Steve Morse - The Complete Style, 6 lessons.mpg
* Guitar Lesson - How to Play Layla (by Eric Clapton).mpg
* 2_Guitar Lesson - Vinnie Moore - Speed, Accuracy, and Articulation.mpg
Természetesen gitártanár (mostantól csak Gábor) után, már megint hol kötött ki a KranaZoli. Újra a volt barátnõmnél, szintén volt egy 5 csillagos dugás és hajnalban kerültem haza, hulla vagyok, de megérte 😊 Ennyit az off-ról, mert beszéltük ne legyen sok, de ezt meg kellett Veletek osztanom. Tudjátok, ziccer helyzet volt, amit bûn lett volna kihagyni 😊 Ja, és van neki egy klasszikus gitárja, azt is behangoltam géppel 😊
A Gábor-nál ahogyan írtam és gondoltam átvettük azt a szólót amit feladott házifeladtnak. Ahogyan az lenni szokott a TAB-on a szóló több részre volt osztva és az egészet egymás után fûzve jött ki a szóló, ritmus részekkel is. Mondtam neki, hogy elõször mivel pár napja már összeállt bennem az egész fejben, ezért eljátszom elejétõl a végéig úgy ahogyan tudom aztán majd kivesézzük a dolgokat. Nah, annak örült, hogy sikerült az egészet átnéznem és megtanulnom és egy közepes tempóban lenyomnom. Kb. ennyi volt a dícséret 😊 Aztán jött a feketeleves. Keggyetlen sok helyen benéztem dolgokat és nem úgy játszottam, ahogyan a hanganyagon van. Ezek fõképp a triolás ritmusokra, kötésekre volt jellemzõ. Ill. pár helyen a nyújtást is elbasztam, mert többet nyújtottam, mint kellene, ... A vibrátókat is benéztem, mert én ott ahol vibrátó volt csak szépen lazán csináltam egy vibrátót aztán pont. De kiderült nem így kell, hanem egyenletes tempóban és az uccsó hang mindig a kiinduló hang kell, hogy legyen. Ill. pár helyen természetesen kijavította a technikám, stb... Így most következik az, hogy kaptam egy újabb hanganyagot, amin a szóló van egyben (sajnos csak gyors tempóban) és újra át kell vegyem az egészet figyelve a ritmusra. Talán ez már v.mivel könnyebb lesz, mert már nem kell néznem a TAB-ot. A ritmust meg majd csak megtanulom.
Aztán mentünk tovább. Kaptam pár újabb jobbkéz, balkéz gyakorlatot (amiket én feledtébb szeretek 😊. Ezeket majd beírom a Guitar Pro-ba és kiteszem Õket a weblapomra. Elõször csak az alapot, de ezek is olyanok, hogy lehet minden húron, minden fekvésben így majd lehet belõlük tök jó kis gyakorlatokat készíteni. Majd beleírom itt is a pengetési módot, melyik van le, fel, mert fontos. (csak az elejére)
Nah, és elérkeztünk oda, aminek baromira örülök. Arpeggio, akkordbontások. Természetesen csak alapok. Asszem kettõ darab akkordbontás van a TAB-okon. 1 Am és egy C, ja és egy szûkített C. Így most evidens, hogy meg kell néznem az érintett akkordok hangjait, ill. majd az arpeggio TAB-okat is kiegészítem azzal, hogy melik milyen hang, hogy nagyjából értsem. Kaptam Tõle egy zeneelmélet c. könyvet, amit nem ártana ha lapozgatnék.
Az arpeggio miatt majd újra megnézem a Petrucci videó arpeggios részét, mert ott egészen jól bemutatja a sweep-elés technikáját, amikor csak üres húrok (pontosabban tompított húrokon) csak azt mutatja hogyan kell sweep-elni, hogy folyamatos, gördülékeny legyen, meg az egész arpeggio részt.
No, röviden ennyi történt és ennyi az elmélet. Közben nekiálltam be RIP-elni a G3 Live In Denver videjót, de már olyan formában, hogy 650MB legyen az egész anyag. Ha megvan darabolom és kiteszem majd ezt is.
Zoli! Szerintem nyugodtan kirakhatod jobb minõségben is a G3 video-t, mert én reggel bállítom a letöltés a munkahelyen, aztán mire végzek, már kész is van. Vagy az már túl sok helyet foglalna? Mindegy, csak szerettem volna nagyon tuti minõségben hazavinni.
Hell Boy!
Én is kezdõ vagyok. Szerintem mindegyikbõl lehet tanulni. Egyik sem kimondottan olyan, hogy kezdõ gitárosoknak szól. De a legjobban talán a Petrucci videó és az Eric Johnson amik ebbõl a szempontból elõbbrébb vannak, mint a többi.
Huhh, ha lehet kezd majd mondjuk a Guitar Legends from EXPO val, nagyon nagyon jónal tûnik! <#finom>#finom>
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Zakk Wylde - Pentatonic Hardcore - Guitar lessons.mpg
Yngwie Malmsteen - Guitar Lesson.Hot Licks.mpg
Mr Big - Paul Gilbert's Guitar Solo (live).mpg
Monsters Of Rock ´91 (Metallica, AC DC, Pantera) DVD-Rip VCD.mpg
Marty Friedman - Guitar Lesson - Melodic Control.mpg
Marty Friedman - GT-6 Special Seminar
IBANEZ.90th.Anniversary.-.Andy.Timmons.-.Steve.Vai.-.Paul.Gilbert.-.live.mpg
guitar_lessons_-_joe_satriani_(the_greatest_guitar_player_in_the_world)_-_the_satch_tapes.mpg
Guitar Lessons - Steve Morse - The Complete Style, 6 lessons.mpg
Guitar Lesson - How to Play Layla (by Eric Clapton).mpg
Brian May, Joe satriani, Steve Vai, Cozy Powell, Nuno Bettencourt, Joe Walsh, Paul Rogers...)GUITAR LEGENDS - from EXPO '92 Sevilla.avi
Bass Guitar Lessons & Techniques - Larry Graham - Super Slapping Bass - 1'03'01.mpg
2_Guitar Lesson - Vinnie Moore - Speed, Accuracy, and Articulation.mpg
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Ne kilóba mérjük már a zenét
György
Én Malmsteen-t nem tudom ezért hova elhelyezni, melyik halmazba is tartozik valójában?! Talán így már érthetõbb voltam.
De ez a kép jobban tükrözi a személyiségét:
:o)
Malmsteent meg annyira veszik zenész számba a klasszikus gitárosok körében, mint Satriani-t vagy Vai-t...
Malmsteen-t nem tudom mennyire veszik zenész számba a klasszikus gitárosok körében?!
Párat már tudok azóta, meg könnyebben számolom ki, de ettõl még távol vagyok. Pedig azt mondta ez majd akkorbontásoknál fontos lesz, meg olankor amikor lesz pár akkord, de mondjuk a G dúr lesz a domináns és ha tudom, hogy hol vannak a gitár nyakán a G hangok akkor ott kezdek el pl. egy G dúr skálát ahol csak akarok, stb... Biztos igaza van, csak ettõl még messze vagyok 😞
Küld a listát nyugodtan!
Szerintem is mint írtam mehet némi off, de ne csak a nõkrõl beszéljünk 😊 Bár ma este megint fentáll a "veszélye" annak, hogy a volt barátnõmhöz megyek a gitártanár után. <#conf>#conf>
<#worship>#worship> Múlik az aggódásom <#law>#law> Engem minden videó érdekelne, amik ticcsenek kint a website-omon 😊 Várom a listát.
Ja, az a gitár v.mi keggyetlen profi cucc!!! Csak nekem fekete kellene 😊 De ezt is elpostázhatná 😊
Tegnap végre megtudtam nézni a G3 Live in Denver DVD-t, errõl a gityóról jutott eszembe. Hát szerintem a legnagyobb arc az Joe a három tag közül. Keggyetlen profi, nagyon jó elõadó és eszméletlen visszafogott mégis. De Vai-ék mûsora is v.mi fenomenális volt. A három nyakú gitártól annyira nem dobtam magam hátra, szerintem már túlzás. Az a rész viszont keggyetlen tetszik, amikor az együttes többi tagjával nyomják felváltva! A fekete srác sem kis figura, aki hol gitár, hol meg visszaugrik a billentyûk mögé, aztán megint elõbukkanik a gityóval és teker egyet :o Vannak még emberek. Na, ezen már inkább leesett az állam.
Eddig se nagyon csíptem Malmsteen-t, ezek után se fogom jobban. Természetesen azt hüleség lenne vitatni, hogy nem tud annyira, mint a másik kettõ arc, ezen a szinten már nagyon van különbség, csak szerintem amit csinál zenét és ahogyan csinálja a fölött már régen eljárt az idõ. Szal klasszikusok gitárra, a gitár pörgetés, meg az egész show inkább cirkuszi giccs mutatvány. A végén meg a gitártörés az már keggyetlen hüleség. Látszik, hogy tiszta show az egész, semmi érzelmi töltöttség ticcsen benne. Hendrix azé egy pöttyet élethûbben és szívbõl csinálta ezeket a dolgokat és a pirózást a megfelelõ anyaggal a vérében 😊 Szal ez már amolyan régi idõk mozija 😞 Viszont a Hendrix-es témák nagyon jók voltak.
Nah, ami az elméleti gitár iskolát 😊 illeti. Ha arra gondolsz, hogy kimondottan elméletet tanít-e a tanár, vagy tanulok-e, azt kell mondjam, hogy NEM! Kb. 1 hónapja vettem a gityót, azóta nyomom. Elõtte meg gimnazista éveimben. Az elmélet annyiban merül ki mindig, hogy technikák, kéz tartás, pengetõ fogás, minimális elmélet, csak amennyi éppen kell. Ezt nagyon nehéz lenne leírnom, mivel az egész úgy lenne teljes, ha az amit nézünk meglenne sz.gépes formátumban. Én csak azokat írtam be, amiket hasznosnak tartok hosszú távon (gyakorlatok, skálák, variációk) Az elmélet szorosan kapcsolódik ahhoz amit éppen nézünk. De ne olyan elméletre gondoljatok, hogy hangok, hangnemek, stb... Ez még odébb van. Folyamatosan. Ha visszaolvasol láthatod, hogy mindig megírtam amikor tanárnál v.tam és mit csináltunk, miket néztünk át, stb... Ezt ezek után is meg fogom tenni. Ezekbõl kiolvashatók pár fontos infók! <#nezze>#nezze>
Ma du-n, pontosabban 19h-ra újra megyek. (ha nem jön közbe semmi se neki, se nekem). Majd holnap elregélem mi is volt. Egyébként, most egy szóló részen dolgozunk (kicsit blues-os, de én inkább rock-osnak mondom). Persze mellette skálák, stb... A szólóban van minden, ami egyenlõre kell. Egész, fél, negyed hang nyújtások, vibrátó, riff részek, tompítás és egy pentaton "lefutás". Ezt nézegettem át. Ezek vannak szétszedve részekre. Ma gondolom majd ezeken megyünk át, hol hibázok, mit kellene másképp, ill. majd gondolom átbeszéljük amit elméletben tudni jó errõl a gyakorlatról. Illetve annyita tudok, hogy ma még veszünk hozzá valamit, aztán majd ebbõl foh összeállni egy szám. Ezekhez van hanganyag is.
Elõzõ alkalommal tanárom végigcsinálta a kazival együtt. Lassan, gyorsan (ami nekem még távolról sem megy 😊, majd felhívta a figyelmem a fontosabb és nehezebb részekre. De akkor még nulla ment belõle. Most már annyiban lesz jó, hogy nagyjából megy a cuccos így ilyenkor már könnyebb dolga van a magyarázásban és megmutatni azt, hogy hogyan is kellene amire csak emlékeztem. Kb. ennyi fér bele egy órába. Túl sok mindent sem jó levenni egy óra alatt, mert úgyis tudja, hogy elleszek vele egy hétig 😊 Ha mégis rácáfolnék 😊, akkor meg ott vannak a gyakorlatok, a skálák, variéciók, ... 😊
Egyébként nagyjából tegnap este állt össze a lecke úgy, hogy fejbõl mennek a részek és egymás után tudom kötni õket. Ez azért jó, mert nem kell állandóan azt a sz*r TAB-ot néznem.
Látom McGrady változtattál a logódon! Ez már sokkal jobb!
Még mindig megy a videoörület? Helyes, helyes. Bár nekem ez a Petrucci annyira azért nem jön be. Igaz, még csak az elsö részét látam. Szimpatikus, meg minden, csak nem tetszik, amit tanít. Eric Johnson nekem jöbban tetszett. Közelebb állt hozzám. Zoli! Nem lenne gáz, ha ma is kérnék töled kottát? Persze csak akkor, ha ráérsz ilyenekre. Nekem mostanában nagyon sok melóm van, ezért kevesebbet tudok ide látogatni, mint szeretnék.
A gitárról, és a nõrõl:
Szerintem abszolút ideillõ téma. És nem is értem, hogy miért puffognak mások, ha van egy kis OFF. Kell bele, ezért lesz változatos, izgalmas. (A puffogást nem rátok értettem, másik topicban tapasztaltam.) És gondolj bele, ha te leülsz valakivel beszélgetni, akkor sem csak egy dologról dumáltok végig. A topic neve szerintem csak egy fõ irányvonal, és van egy csomó mellékága. De ezeket nem nevezném off-nak. Látjátok? Ez sem kapcsolódik szorosan a gitározáshoz, mégis lehet róla dumálni.
És nekem kell egy olyan nõ. Vagy kettõ. Az egyik mos-fõz-takarít-rendet rak-porszívózik-felmos-kimossa a ruhám-süt-kiszolgál-vesz nekem motort-helyettem dolgozik- és kefél velem. A másik meg csak kefél velem. Így ha akarom, akkor kettövel is lehet! Miközben gitározom. 😄D
Meg van pár jó idézetem tõlük 😊
"Elõfordul, hogy írok egy marha jó szöveget... vagy hallok itt belül egy eszméletlen jó zenét. Hû, gondolom, ez jobb mint a Led Zeppelin! Aztán hazamegyek, felteszek egy lemezt, és akkor veszem észre: a francba, ez Led Zeppelin."
Talán azért szeretem õket, mert én hajlamos vagyok mindent komolyan venni, és hiányzik belõlem ez a "mindent leszarok" érzés, vagy csak ritkán jön elõ. 😊