Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
végig 2. fekvés, kivéve az E1 huron az uccso 1-3-4 az már a VII.-fekvés...
bocsi...
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
csak hogy legyen mit csinalnod:
(A) két oktáv)
I.fekvés II.fekv.
\/
E1------------------------0-1-3-4---
B-------------------0-2-3-----------
G---------------1-2-----------------
D---------0-2-4---------------------
A---0-2-4---------------------------
E6----------------------------------
(figylej itt a fekvésváltásra!)
(G) két oktáv
I.fekvés
E1---------------------------0-2-3-ü4--
B------------------------1-3-----------
G------------------0-2-4---------------
D------------0-2-4---------------------
A------0-2-3---------------------------
E6---3---------------------------------
(Ab) két okt.
I.fekv.
E1--------------------------1-3-4------
B---------------------1-2-4------------
G---------------0-1-3------------------
D-----------1-3------------------------
A-----1-3-4----------------------------
E6--4----------------------------------
(D) két okt.
II.fekv.
VII.-fekv.
\/
E1--------------------1-2-4--1-3-4------
B---------------1-2-4-------------------
G-----------1-3-------------------------
D-----1-3-4-----------------------------
A---4-----------------------------------
E6--------------------------------------
(szintén fekvésváltás van benne)
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Használtok v.milyen tesztelõ prgit, cagy csak manuális teszteket nyomtok?
Arra gondolok, hogy nálunk rengeten ûrlap volt, azon egy rakás Input adat és már fingom sincs mi volt a progi neve, de nagy részét azzal teszteltük. Az ráeresztett mindeféle adatot az input mezõkre, aztán lehetett elemezni, ill. ha elszállt v.hol a progi, akkor hol, milyen input-al, stb... Egyébként a fejlesztõ csapat MS Visual InterDEV eszközöket használt, köztünk én is. Amikor eljöttem akkor tértek át a .NET-re.
Engem most hívott fel a csajszi, hogy nagyon örült neki, hogy ottmaradtam Vele és jó volt, nem csak a szex. Kérdezte mikor lát újra, mondom majd jövõ héten (már a gityóval is kell foglalkozni 😊 meg amúgy is mennek hozzá a kölkök 7vgére. Írt a férjének 1 SMS-t, hogy sajnálja a tegnapi szitut, de az meg rá se hederít.
Az gond, hogy még mindig szereti (bár már engem is egyre jobban 😊 Akkora egy fasz az a srác, hogy hihhetetlen. Jó anya, jó társ, jó az ágyban, jól néz ki, surlódások meg mindig vannak egy kapcsolatban - szerintem - Amiket Õk nem tudtak megbeszélni, stb... Velem meg még azt is megbeszéljük, hogy hol van a G pontja, mert érdekel ha az neki jó 😊 Meg tudod figyelek rá, törõdök Vele és csak kicsi dolgokra kell gondolni. Vak az pasi mint állat! A csajnak meg az nagy gondja, hogy sajnos egy a pöcs volt élete elsõ szerelme. Ez meg nagy gáz tud lenni amúgy is, merz az nagyon meghatározó az egész életre... Na, hagyjuk az Off-okat, mert leszólnak minket. Mondjuk igaz, senki nem ír szakmait, szal nem lehet teljesen jogos.
Irogatom befele a skálákat, ahogy szoktam amiket majd ki akarok rakni a lapomra, most azzal pöcsölök. Moll skálák.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
IBANEZ UV777 Rulez
Nö téren szerencsére nem vagyok ilyen zürös, lassan két éve van egy állando kapcsolatom, semmi gáz szerencsére. kopp-kopp
Bár mondjuk perverz gondolatomban felmerült, hogy nem lenne rossz egy Sepultura, Slayer, stb... anyag akik megmutatnák hogyan kell 1000-el riffelni 😊 De komolyan, ez keggyetlen érdekelne!
A második anyag feltöltése ráér, mert majd csak jövõ hét szerdán leszek legközelebb NET közelben, ha csak ügyelet alatt be nem kell jönnöm vmiért. Aminek elég nagy az esélye, hogy be kell majd jönnöm, mert full ház lesz. Már szarul indult a nap. Most jöttem kintrõl, szét vagyok fagyva már megint ezekkel a pöcs chip kártyás zárakkal volt a gond. Atom hideg van. Faszom!
Egy kis magánélet, meg újabb kaland. Tegnap megvettem a csajszi fiának a spanyol 3/4-es klasszikus gityót. Tök pöpec, aranyos, neylon húr, minden fasza rajta, bundok, dob, húrok, hangoló kulcs és semmi pattogás, stb... Látszik, hogy a srác zeneiskolás volt 😊
Elujságoltam az anyukának és megkért, hogy vigyem át neki almádiba. Tökre örült neki, oly annyira, hogy újra megkért aludjak ott 😊 Már 3 napja nem alszok otthon, kezd a gityó rovására menni, azonban most lesz P-K-ig csak gityónap. Játszottam rajta pár számot, mert keggyetlen könnyû, nagyon közel vannak a húrok, stb...
A lényeg persze az, hogy azt mondja le akar velem feküdni, tegnap kimaradt a válási lelki problémák miatt. Részemrõl OK. Elmentem borotválkozni, tusolni, hogy hergeljem egy picit, erre hallom cseng a mobilja. Kimegyek.
Ki volt az?
A gábor (válófélben lévõ férje) volt itt kocsival és be akart jönni, de meglátta a kocsit az udvarban.
Hoppá! Beszarás! Ez van Manó.
Sírás, rívás, micsoda kurva vagyok mondja Õ, legszívesebben utáa rohanna, stb...
Én meg mondom akkor elmegyek, mert nem akarom, hogy v.mi nagyon szar legyen ebbõl, de nem akarta, hogy elmenjek, mert engem is szeret, ...
Teljesen lemondtam a dugásról már.
De szerencsére kis idõ múlva akkorát kúrtunk mint állat 😊 Aztán persze, hogy mi lesz ebbõl az egészbõl még nem tudom, de nem különösebben érdekel.
Soha nem akartam váló ok lenni, de most egy picit az lettem :-\
Velem mindig ilyen szarságok történnek. De ettõl lesznek szebbek a napok 😊
42%-nál tartok a letöltéssel.
Nálatok egyébként mizújs a magán életben? Nálatok minden rendben? Csak én vagyok ilyen zûrös?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Én már neki is álltam letölteni.
Paul Gilbert Guitar from Mars 1. Ez mit takar? Azt, hogy ez is egy több részes videó, vagy ez egy különálló anyag?
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Tököm kivan. Tele a NET Guitar TAB-okkal. Erre itt van ez az új szám, amit kaptam házifeladat gyanánt, ezt fogjuk most majd nézni a tanárral, de csak a kíséretrõl sikerült Guitar Pro-s TAB-ot leszednem. Van benne egy lassú szóló, azt már persze nem tartalmazza 😞 Ha v.ki tud akkor segítsen.
Ez kellene:
Procol Harum:'A Whiter Shade Of Pale' Full Track
Én nem lelem sehol 😞
Meg tudná Nekem valaki mondani, hogy az alábbi skála, az milyen Pentaton skála?!
Mi a pontos elnevezése?!
Ezért már nem akarom felhívni a tanárom. Most vettem észre, hogy ezt még nem írtam be, így az oldalamra sem pakoltam még ki.
Szal ez lenne a skála. Nem tom elolvasni a tanár írását <#idiota>#idiota>.
Annyit tok, hogy a kezdõ hang A#, vagy Bb.
A tanár v.mi ilyet írta a papírra: Bb ?? Pentaton
A ?? helyén nem tom mi van. Vmi dó, de nem tom.
A moll skála az V. fekvésben.
Úgy döntöttem 8-adoknak lesznek és pont 😊
A moll a IV. fekvésben:
A moll az V. fekvésben, fekvés váltásokkal:
Mindkettõ szépsége, hogy bármelyik fekvésben lehet játszani. Jól lesznek így? Ha lesz idõm majd beírom ahogyan szoktam 1-12-1 fekvésekben (duplázva egy menetet). De egyenlõre még csak ezek vannak meg, és ezeket is tudom csak kipakolni majd egyenlõre, de még nem most...
Nekem is mind1, Neked melik a szimpibb?! Tényleg csak a metronóm miatt kérdem...
<#help>#help>

Hihhetetlen! Csak most nézem, közben észre sem vettem <#merges2>#merges2><#guluszem1>#guluszem1><#email>#email><#ijedt>#ijedt>
No, mint írtam tegnap voltam tanárnál ismételten. Megint megírom mi volt, mert ennyi az elmélet 😊 ide a listára 😊
Átvettük újra a szólót. Már jobban ment. Itt-ott még voltak ritmus problémák, azokat közösen átnéztük újra, ill. az volt a gondom, hogy ahol nyújtások voltak egymás után több, ott nem minden nyújtás volt azonos hangon. Szal az elsõben még megvolt az egész hang, aztán a következõben már kevesebb 😊 Én vettem észre. Erre hívta fel nagyon a figyelmemet. Aztán újra mondta, hogy ha egy ütem már úgy érzem megy, akkor prószáljam meg egy hangal feljebb, lentebb játszani, hogy szokjam, ne legyen monoton és a nyújtást is tanulom vele, ahol van. Mert akkor nem csak azon az egy hangon tanulom meg az egész, fél, negyed hangos nyújtást, hanem több fekvésben is. Igaza van, okos észrevétel.
Ill. volt egy olyan, hogy asszem ledõlök a székrõl. A szólóban van egy rész, ami pentatonnak tûnik, de valójában egy Blues skála. Csak van benne fekvésváltás. Szal a rész ment. Megmutatta, hogy ennek melyik Blues skála az alapja, vagyis melyik hangról indul a skála, amiben benne lesznek ezek a hangok. Múltkor beszéltük, hogy nézzünk mindig némi elméletet ahhoz amit éppen veszünk, de ne essünk át a ló túloldalára sem, mert úgysem fogom vágni a témát, de érdekel!
Szal ez így tök jó volt. Aztán azt mondta, hogy akkor most játszak egy Blues skálát, de ne errõl a hangról indulva, hanem másikról. Természetesen nem E6 húrról van szó. Elkerekedtek a szemeim :o
Mondom ez nem fog menni. Aszongya dehogynem Zoli 😊 Elkezdtem az elsõ pár hang a helyén volt, aztán fogtam volna amit kell, de itt nem azt kellett. Aszongya Zoli, erre milyen hangot fogsz le, mi lesz a következõ hang? Fingom sincs 😊 Aszongya kisterc :o Egészségére. Na, mondom ezek én fejbõl még nem vágom. Majd mondta átnézzük, nincs nagy gáz, de tudni kell ezt is.
Aztán megmutatta, hogy ugyebár van mondjuk egy dúr skála. Amit pl. eljátszok 3. fekvéstõl indulva és akkor kapok egy G dúr skálát. Ne de, ez így rém unalmas lenne. A gitár lényege, hogy ezt a skálát én szépen játszhatom fekvés váltásokkal is és akkor máris változatosabb a játék és ezt értendõ az összes skálára. Csak azt kell tudnom mi a következõ hang és az hol van a gityón. Szal ezért is kell majd tudnom, hogy a gityó nyakán melyik bund milyen hang. Mutatott egy tök egyszerû példát. Lejátszott egy alap G dúr skálát, majd fekvés váltással, más fekvésben, megint fekvés váltásban, csinált egy G dúr arpeggio-t. Ezzel azt akarta megmutatni, hogy tulajdonképpen mindegyik G dúr volt mégis milyen fasza volt. Aztán csinált egy ilyet Am-al is, majd összefûzte a kettõt. Na, aszongya, valaki nyomat Neked egy G dúrt, egy Am és máris tudsz rá egy rakás variációt. Megértettem mit akar elérni Vele. Látja, hogy tanulgatok, megfogadom a tanácsait, de vannak dolgok amiket kell tanulni, ha nem vagyok született zenész, de szeretnék jól gityózni. Ilyenkor nincs más, csak ez, hogy megtanulni. De ettõl sem kell megijedni, mert ha már tudom az összes C hangot, akkor tul. képpen az összes D-t is 😊 Erre elõvettem neki a Guitar Pro-s cuccost, ahol külön lapokra kinyomtattam az összes E,A,D,G,H,E hangokat és a TAB-ot is, hogy hol van pl. D hang a gityón. Örült neki nagyon. Na, aszongya errõl van szó. Nem akart megbántani, mert Õ sem született zenész. Így nekünk nem marad más, mint megtanulni ezeket, szépen lassan, folyamatosan.
Aztán mondtam neki, hogy amit adott könyvet abban van olyan, hogy dúr skálák és azok párhuzamos moll-jai. De mondom még moll skálát nem is néztünk. Hamar gyorsan felfirkantott egyet, majd ezt is beírom GP-be. De annyit mondott, hogy ezt úgy kell érteni, hogy párhuzamos moll, hogy amilyen dûr skáláról beszélünk, az lesz a moll skála alap hangja és egyben befejezõ hangja is. Egyébként ua. a hangok. De majd nézünk olyan moll skálát is, amit minden fekvésben lehet játszani. Asszem ezt mondta, remélem jól írtam a fenti sorokat?!
Na, aztán jöttek a kérdéseim. Az egyik az ominózus pentaton sweep-es pengetés és az, hogy 1x ment, majd másnap nem. Azt mondta, hogy jó a sweep-es technika, bár elõször félreértett. Mondom nem sweep-elni akarom, hanem ha az uccsó hangot csak egyszer játszom, akkor sweep szerûnek jön ki a pentaton variáció, de attól még váltottan pengetem. Ha azonban kettõzöm a az uccsó hangot, akkor már nem sweep jellegû. Megértette. Azt mondta, hogy elõször prószáljam azt amelyikkel a metronóm jobban vezet, az pedig az, ha az uccsó hangot duplázom. Neki mind1, mert bármelyiket lenyomja és azt mondta nekem is mind1 lesz majd egy idõ után. De nem gond ha prószálom mindegyiket. Azonban ha a sweep-es bekavar, akkor maradjon a duplázás a végén.
Másik kérdés az Arpeggio-s pengetés 😊 Mutattam neki, hogy én úgy pengetem, hogy minden hangot külön megpengetek lefele és visszafele is. Erre nem volt idõ az elõzõ alkalommal. De mondtam neki, hogy megnéztem Petrucci bácsi videóját közben és Õ mutat egy olyat, hogy letompítja a húrokat bal kézzel és jobb kézzel csak az arpeggio-s pengetést mutatja. Ezt megcsináltam neki is. Mondom ez így megy is, de ha már egy C dúr arpeggio-t prószálok akkor ez a fajta pengetés nem megy 😞 Nagyokat bólogatott Petrucci bácsi iskolájára, azt mondta teljes mértékben egyetért Vele és úgy kell, ahogyan mutatja 😊 Megnéztünk egyet közösen. Újra megállapítottuk, hogy szépen lassan, türelmesen kell kezdeni, de legyen a mozgás folyamatos. De legalább annyi elõnyöm van már megint, hogy az érintett akkord bontásokat már tudom fejbõl, így könnyebb lesz a jobb kéz munkáját finomítanom.
Most újabb gyakorlatot nem vettünk, csak egy újabb számot kezdtünk el nézni. Lite-os szám, van benne akkord kíséret meg egy is szóló és elég sok fajta elemet tartalmaz (nyújtás, slide, termoló) csak lassú a tempója. Egyébként egy lassú számocska. Állítólag v.mi Bach mû 😊 A címe: Procol Harum('A Whiter Shade Of Pale' Full Track).
Most nézem, hogy egy A moll-t firkanott fel 4. fekvésben és ha jól nézem szintén egy Am-t 5. fekvésben. Amiben fekvés váltások vannak. Szal 5-ben kezd, aztán vált D7-en H10-en, így érinti a skála a 12. fekvést is.
No, hamar gyorsan felhívtam a tanárt telcsin 😊 Ja, aszongya így van. Mindkettõ Am skála. Rákérdeztem, hogy akkor az azt jelenti, ha más fekvésekben játszom, akkor más moll skálát kapok?! Cja, ige, jól gondolom. Mondtam neki, hogy ez azért kellett, mert be akarom írni gépbe, hogy könnyebb legyen gyakorolni, meg hát a listának is legyen meglegyen 😊
Megbeszéltük, hogy mivelt megvolt a fizu, így v.melyik nap majd korábban megyek hozzá és megkértem, hogy állítsa majd be pipecre a gityó nyakát és cseréljük le közösen a húrokat, mert azt is meg akarom nézni, hogyan kell egy fordított befûzésû Floyd Rose-os gityón húrt cserélni.
Ja, természetesen az újabb számhoz kaptam hanganyagot is. Kb. ennyi volt. Úgy érzem okosodtam és lesz mit tanulgatni elmételbõl is 😊
Remélem nyugis nap lesz és lesz idõm bepötyögni a moll skálákat.
No, aztán jött a két kérdésem.
Ez kb. a következõt jelenti: 3-an dolgozunk a számítástechnikán. 3 hetente váltjuk az ügyeletet. Az ügyelet annyit jelent, ha v.mi olyan gáz van amiért számtechest kell behívni akkor 30 perc alatt be kell érni, vagyis nem igazán lehet császkálni több km-re. Ilyenkor a mobilnak állandóan bekapcsolt állapotban kell lennie (reggel, este, éjjel, stb...) Hétfõ reggelig lennék ügyeletes, de a kollégám a gyermekeivel el akar menni egyet kirándulni, így átvettem Tõle a H, K-ed. Mától telt ház lesz, mert rendezvények, konferenciák, egyéni vendék, ... A Club Tihany 13 hekárja még kevés is lesz, BFüreden is lesznek páran elszállásolva. Ha csak számtech vonal tartozna hozzánk túl nagy gáz nem lenne, de itt minden ajtó chipkártyás, az is hozzánk tartozik, ill. most vol szoftver csere is, amivel szintén gondok vannak, szal asszem nem lesz túlzottan nyugodt 7vgém. De legalább arra jó lesz, hogy itt leszek a szállón is gityózhatok amennyit akarok 😊 Az utóbbi idõben úgyis hanyagoltam egy picit sajnos a csajszi miatt. De erre jó a gityó, mert ha ott gáz van, akkor Nekem itt van ez és eltereli a figyelmemet minden külsõ szarságtól.
Várom majd az újabb cuccosokat.
Rossz kedved meg ne legyen, minnya 4 napos hétvége....
Megkaptam a privit, köszi! Be fogom írni és érthetõ is minden.
Tegnap voltam tanárnál majd késõbb megírom mi volt, mert újra lesz olyan, ami mehet GP-be, csak még át kell néznem mi, meg fel kell ébrednem. Megint nem otthon aludtam, de ez most szar volt, szal szar kedvem van, de majd elmúlik...
Igen, kiteszem az oldalamra amiket feltöltetek. Én tudnék is adni korlátlan tárhelyet a feltöltéshez, de sajnos hozzánk nem lehet feltölteni 😞 Nem is lehet.
Amit én tenni tudok az annyi, hogy amik cserélõdnek anyagok ezeken a helyeken én megõrzöm is kiteszem ide:
http://user.clubtihany.hu/gitar
Az összes videó fent van, amiket eddig feltöltöttetek.
500 mega a tárhely, ha letörlöm a petruccit. Szóval azért fér el cucc!
Hajrá! És Köszi elõre is 😊
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Azzal fel tudsz jelentkezni a szerverre, akár le is tudod törölni a régi anyagot utána pedig a Peti-nek kell kitenni az oldalára a link-et.
Bár ennél lenne egy egyszerûbb mód is. Regisztrálni tárhelyet, gondolom az van a Peti-nek és e-mail-ben elküldeni egymás között a bejelentkezéshez szükséges név/jelszó párost.
Aztán mindenki nekiállhat letölteni ami fent van és ha már senkinek sem kell, akkor lehet törölni és újra mehet fel helyette vmi más anyag. Így mindenki hozzáférhetne és mindenki nemcsak le, hanem fel is tölthetne anyagokat.
Talán ez még így egyszerûbb is lenne?!
Ahova multkor feltettem a Petrucci 4. videot, oda mehet fel másik cucc? Mekkora hely van ott? Mert ha fér fel cucc, akkor hazamegyek este, és elkezdek felrakni párat..
Bocsi,hogy nem voltam, vagyok, de a munkahelyemen egyik héten délelõtt másik héten délután vagyok, szóval nem tudok mindig gép közelbe lenni. Amugy a videók nem akarnak a wincommanderrel felmenni a szerverre, de majd megpróbálom mással. Megyek holnap próbára, remélem nem leszek béna(már jó régen nem voltam), kiváncsi vagyok milyen lesz. Megszereztem Steve Vai:Live at Astoria DVD-jét, nagyon durva, bár eddig nem sokat láttam belõle, iszonyat ez az ember, meg a bandája is. Megyek mindjárt a CODA-ba, veszek iziben gyorsan Steve Vai pengetõket. <#vigyor5>#vigyor5> Én mostanában pentaton skálákat gyakorlok, próbálok kiséretre szólót játszani kisebb nagyobb sikerrel. Amúgy van a Malmsteen -nek egy videója: Yngwie Malmsteen - Concerto Suite For Electric Guitar And Orchestra In E Flat Minor Live With The New Japan Philharmonic, na ez nagyon komoly, de ilyesmi van Steve Vai-nak is,sajna azt nem hallottam még, de pl. Paul Gilbert is játszott ilyet. Az is király! Na egyenlõre ennyyi😊.
UI: Ja! És nem tûntem el, nincs semmi bajom se, csak dolgoznom kell, hogy legyen pénz a mûvészetre <#awink>#awink> 😊
Így unalmamban, amíg se újabb cuccos nincs (videó, stb..) átalakítottam egy kicsit az oldalam, hogy könnyebben áttekinthetõbb legyen.
http://user.clubtihany.hu/gitar
Jut eszembe, már régebben akartam mondani! Ha bárkinek van v.mi hasznos cuccosa akkora nyugodtan küldje el Nekem e-mail-ben, ami a gitározást segíti. Szal ne számokat. Hanem olyan cuccost, amit tanuláshoz lehet felhasználni. Számokból (TAB-okból) Dunát lehet rekeszteni a NET-en.
Megpróbáljuk fevenni, de nem vágom,hogy hogyan fog ez menni. Lehet, hogy otthon veszem fel a géppel. De otthon meg csak a gyakorló cuccaim vannak, amik soha nem fognak olyan hangzásvilágot adni, mint a próbateremben lévõ ládák. Na mindegy, majd lesz valahogy.
Tényleg elég kevesen vagytok mostanában errefele. Régebben, amikor benéztem ide, mindig voltatok vagy 5-en, akik állandóan dumáltatok. Hát, ez egy kicsit megváltozott. Biztos beindultak a ZH-k, meg a vizsgák! Nekem is lesz két hét múlva matek szigorlatom... Hát ne várom. De a holnapi próbát igen!
😞
Remélem semmi gond!!!
Sajnálom. Remélem mihamarabb elõkerül.
Csakhát nem Malmsteen alkotása 😞 Ezért az ilyen gityósok egy picit kevesebbet érnek a szememben. Ha sikerül felvenned, ezt a számot, akkor én is kíváncsi lennék rá. (nem gond, ha nem megy abban a tempóban)
Most akkor betanuljátok ezt a számot?! Egyébként milyen? (gyors, vagy lassabb szám?!)
Gondolom, hogy sokat kell gyakorolni ill. ebben a stádiumban még a sweep-es pengetés is bõven megteszi. Aztán én úgy logikázom, hogy ebbõl majd szépen lassan fog kialakulni az igazi Arpeggio-s sweep-es pengetési technika, de lehetséges, hogy rosszul gondolom.
Majd ezt is megkérdem a tanártól. Persze Õ sem fogja azt mondani, hogy 1 hét után mennie kellene az arpeggio-s technikának, gondolom én 😊))
Más:
Mizujs van a videókkal?! Sikerült v.mit intézni?! (tárhely, stb..)
Milyen kis zaftos téma! Gratula Zoli! (a csajhoz)
Tegnap Bach-ot tanultam. Malmsteen féle Bach feldolgozást! Atom-durva-brutál. Egy kicsit gyors nekem, még nem álltak rá az ujjaim, de ha már minden megfelelõ tempóban megy, akkor megpróbálom felvenni, hogy lássam, mit is hibázok. A zenekarnak már mondtam, hogy erre nagyon rá kell feszülni, mert ezt velük is el kell majd játszanom! Holnap viszem a kottát próbára, kíváncsi leszek a ritmusgitárosom arcára, amikor elétolom. Nagyon szeret szólókra akkordozni...
Aztán lehet, hogy majd õ más fekvésben játssza, vagy mittudomén, engem nem érdekel, csak az, hogy rakjuk már össze... 😄D
Viszont igen, kipihent voltam mind fizikailag, mind szellemileg. most pl. attól is lelkiismeret furdalásom van 😊 , hogy tegnap dugás volt és semmi gityó 😊 Persze 1 napon semmi sem múlik.
Ettõl függetlenül ma a gitártanártól megkérdem, hogy szerinte mitõl lehetnek ezek és melyik verziót javasolja, hogy gyakoroljam. Talán sikerül majd neki megmutatnom a hibát.
Kicsit visszatérve az arpeggiok-ra.
Írtad, hogy most is azzal a Satriani akkord bontással küzdesz. Én meg írtam, hogy Petrucci videójában az arpeggio-s résznél van olyan, asszem az elején, hogy bal kézzel lefogja a húrokat, hogy ne szóljanak és csak az arpeggio pengetés technikáját mutatja, a bal kéz munkáját. Asszem írtam, hogy mivel most mi is elkezdük nézni az arpeggio-kat, persze tök alapok és egy hete prószálgatom, de ha üres húron játszom, akkor ki tudom pengetni a bal kéz technikáját azonban ha akkord bontást csinálok akkor csak külön sweep-elve az egyes hangokat, de egyre gyorsabban.
Arra lennék kíváncsi mivel írtad, hogy lassan tudod csak ezt az arpegggio-t, hogy hogyan pengeted? Arpeggio-s pengetés lsd. Petrucci, vagy inkább külön-külön sweep-elve a hangokat?
Nagyon várom már az estét, hogy újra okosodjak egyet 😊
Off lesz a téma, de nézzétek el Nekem újra, most még nincs kedvem szakmai fejtegetésekbe belemenni, de hát megbeszéltük, hogy csajok lehetnek 😊
Kibaszott hulla fáradt vagyok, égnek a szemeim, pirosak mint állat. Tegnap nõnap és Zoltán nap is volt egyben. Megbeszéltük a csajjal, hogy elmegyünk moziba, de mégse lett belõle semmi, mert inkább egyinkõnk sem akarta. Mondtam neki vegyünk ki egy filmet és megnézzük nála. Tetszett neki az ötlet. Már a videó tékában a kocsiban egymásra másztunk, ill. a tékában is, szerintem szegény srác verte az asztal alatt, de kutyát nem érdekelte 😊 Irány haza hozzá. Behoztam a cserépkályhába a fát, mondom neki, na ennyi egy ffi dolga, behozni a fát és dugni 😊 Mondtam neki, hogy szeretnék vele beszélni is, de arra nem került sor... Rögtön egymásra másztunk a lakásban. Basszus azt hittem leesik az állam. Vetkõztetem lefele a csajt, fekete csipke felsõ rajta és fekete combfix ÁÁÁH! Mondtam neki, hogy ez a gyengém és a szaros gyerek gitárért úgy érzem kijár 😊 Õ meg megtartotta az ígéretét. Kezdetét vette a petting. Ujjaztam 1000-el, mint állat, mert imádom 😊 Perverz állat vagyok 😊 , csörög a mobilja 😞 Felveszi a férje kereste akitõl válik, vagy tököm se tudja mi lesz belõle, de ez hosszú és mindjárt nála vannak. Bakker! Elkapott a röhögés annyira filmbe illõ ez az egész. Hamar gyorsan összekaptam magam, meg a motyóm és koccoltam, de megkért, hogy jöjjek vissza hozzá. Mondtam ha innen folytatjuk akkor jövök 😊
Kocsival el. Hívom a gitár tanárom, hogy ellehetnék-e nála kb. 1-1,5 órát. Röhögött a történeten és azt mondta szívesen segítene, de éppen Bánd felé tart próbájuk lesz 😞 Hívom a kollégám. Õ is röhögött, de azt mondta menjek nyugogtan. Na nála elvoltam egy ideig, Õ egyedül neveli a 2 kisgyerekét és nála rájöttem, hogy Nekem ez nem megy, ez nem az Én világom, így nem igazán fogok Vele beszélgetni arról, hogy mi is lesz késõbb, ...
Csörög, hogy mehetek vissza. Na, irány vissza. Némi ráhangolódás után már az ágyban is voltunk, megint bújtatom ki a szabadidõ ruhából, újabb beszarás. Harisnyatartó :o Bakker! Ekkora egy csajt! Na, de a lényeg nem ez, nem akarok hüleséget mondani, de ha 3/4 órán keresztül nem ujjaztam elölrõl, hátulról, akkor semennyit. Én imádom ezt 😊 Azt mondta ez v.mi keggyetlen jó. Mondom mi ez, G pont? Nagyjából kinyögi, hogy szerinte igen, de ne hagyjam abba... Nem hagytam. Elment. Vááh! Némi pihenõ, mert ilenkor Õ mindig kidöglik, majd következtem Én 😊 Csak felül volt és hátulról. Keggyetlen jó volt.
Reggel odabújik hozzám, hogy megint annyira jó lenne :o Hoppá?! még nem is éltem, élek. De nem biztos benne, hát biztossá tettem 😊 Mondom zavarjunk le egy gyors menetet. De azt Õ nem akar. Ok, akkor kezdjük el és ha nem, hát nem ... Megint Õ volt felül, majd kérte, hogy hátulról is (beindult). Közben mondta, hogy úgy csináljam, hogy nekem legyen jó, mert Õ nem biztos, hogy el fog menni, de baromi jó neki. Ok! Erre pár perc és közli, hogy mindjárt elmegy :o Megtörtént, újra elment, én meg nem 😞
😊))
Van ilen.
Frankón elkéstünk a melóból, de kellõ képpen megünnepeltük egymást és magunkat. Ma újra megyek BAlmádiba, mert gitár tanár. Megkért, hogy utána nézzek be hozzá egy puszira, de már rögtön mondta is, hogy úgyis dugás lesz belõle 😊 Cja, mondom ha élni fogok 😊
Elnézést a OFF-ért mégegyszer, de szerintem jó kaland volt és meg akartam Veletek osztani, hogy hogyan ünnepeltem meg a névnapom 😊))
Mostantól lehet szakmázni újra 😊 Remélem nyugis napunk lesz, mert keggyetlen be vagyok lassulva...
/OFF
Hát nem tünik hülyeségnek. Bár elég sok funkciot belezsufoltak, az meg általában nem szokott annyira jo lenni, mikor 1 cucc 10 féle dolgot tud csinalni. Bár gyakorlásra biztos megfelel. Viszont ha meg arra akarod használni hogy lelassits számokat, szolokat, azt siman megcsinalnod egy hangszerkesztö progival is...
kérem kaccsojja ki😄