Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az jó?
hogyha jó, akkor honnan lehet kábelt szerezni és milyen kell?
Kuss!-magyarázta.
elõször is fater hazahozott 1 jó Johnson gitárt, a másik pedig h erõsítõ is van hozzá😛
nah azt szeretném kérdezni, h hogy tudom megcsinálni azt h beledugok vmi kábelt az erõsítõbe és felveszi nekem a gépre amit játszok.
meg lehet oldani vhogy?
köszi szépen, remélem tok képet adni a gityóról😊
Kuss!-magyarázta.
vmi ojan kellene amin nincsenek recék(ha értitek mire gondolok).
9-es vagy 10-es húr szerintettek a jobb választás?
Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!
De mint látszik elvoltam magamban megint.
Most én is koccoltam, mert kicsöngettek a mai napról.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Õ most nem akar semmi komolyat, egyenlõre a váláson akar túlleni, v.hogyan boldogulni a 2 gyermekkel, viszont kell neki egy társ, egy barát, egy szeretõ. Szal ez lennék én 😊
Nekem meg egy kicsit szoknom kell az alkalmazkodást, az együttélést v.kivel így nagyobb energiát nem fogok belefeccelni és nem is kell, megbeszéltük. Néha felnézek hozzá, ilyenkor mindig dumcsizunk is egyet aztán dugás. Tegnap is volt egy maratoni menet, amit én nagyon szeretek de mondta, hogy ez neki már sok volt 😞
Mondtam neki majd ráér pihenni a földben meg amíg újra nem jövök 😊 Aztán majd lesznek közös programok a gyerekekkel. Ui. mondtam neki, hoy félek egy két gyermekes anyától és amivel 2 gyermek jár (ezért is nem akar Tõlem semmi komolyat) én meg megprószálok szembenézni a félelmeimmel ezáltal.
Ha valami akar belõle lenni, majd kialakul. Most pl. nem annyira izgat. Köztes idõben szépen elleszek a gityóval aztán jólvan. Nem is akarom magam nagyon beleélni, ui. úgy érzem már így is eléggé beleéltem magam, de tegnap rájöttem ebbe még nem szabad.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
ITT
Aztán majd tervezek készíteni újabb GP állományokat mert tegnap a tanárnál megint vettünk pár hasznos oktató jellegû skála variációt. Természetesen pentaton 😊 és 2 oktávos dúr skála is fekvés váltással. Szerintem mindegyik hasznos.
Majd megírom mi volt, miket néztünk át, de elõször legyártom a cuccost, ill. kinyomtattam az általam ismert skálákat egy-egy fekvésben és most ki akarom õket egészíteni a skálák felépítésével, hogy majd idõvel bármely hangról tudjak indítani egy dúr, pentaton, moll, stb... skálát.
Mi ez a pangás?!
Videóztam egy jót de-t. Eddig is a legjobb oktató videónak a John Petrucci Rock Discipline cuccost tartottam, kerestem-kutattam a NET-en a TAB után, de nem találtam. Erre tegnap megkapom ezt a DVD-t, amin állítólag rajta van a TAB-ja 😊
Végignéztem a videót a PDF TAB-al együtt. Király! Megvan hozzá a TAB! Szal így már komplett a cuccos. A PDF-jét akiket érdekel, gondolom mindenkit 😊 kiteszem a site-omra.
Szerintem így már teljes ez az anyag! Kibbbaszottul örülök neki 😊))
<#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2><#vigyor2>#vigyor2>
Asszem tegnap nagy kincset kaptam a gityó tanáromtól. Van rajta egy rakás mp3 és PDF-ben Guitar Book-ok.
Ha jól nézem rajta van John Petrucci Rock Discipline TAB-ja is 😊
Már csorog a nyálam, de elõször erre vetõdtem rá. A többibe még bele sem néztem...
Elöszõr elég ha csak nyolcadokkal próbálkozol , hogy pontosabb és stabilab legyen a játékod.
És utána az érzés és a ritmus automatikus lesz.Persze a stílust befolyásolja, hogy milyen zenét hallgatsz.Ezért jó ha minél több stílust ismersz és elsajátítasz...
Nem kell ezt túl figurázni.
Ez a módszer azért jó, mert komolyabb akkordoknál is jól müködik.
Milyen hangnemben van? A tekerés az épül-e vmilyen skálára ha igen melyikre, az arpeggiok közül mely akkordokat bontod ki és ezek összefüggnek-e a tekeréssel, ... ?!
Mert gondolom van benne v.mi elmélet nem csak úgy tekersz és nyomod az arpeggio-kat egymástól teljesen függetlenül.
Természetesen a kész mûre majd én is vevõ lennék!
További jó gyakorolgatást, ill. majd sok sikert Vele!
A többi versenyzõ munkájába is nyertek bepillantást?!
az en szamom pl ugy indul hogy egy kis legatos bevezeto, majd egy eszeveszett tekerés egy kis tappinggel a vegen, majd egy arpeggios rész szintétn halálra rappingalva, arpeggiok megint, majd egy chromatic lezaro porges, utana egy rock and rollos szolo, es a vegen egy 3 ujjas tappinggal zarom...
es ez meg nincs 1 perc...
tehat eleg az 😄
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
ilyen virga faszság lesz..ugyanis felhivtam oket es azt mondtak hogy nem szamit mit jatszok, csak a technika szamit.
esetleg a felvételt majd megosztanád velünk? <#kacsint>#kacsint>
már meg is van irva a szám amit beküldök, cska fel kell venni 😄
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Viszont történt egy érdekes és nagyon hasznos eset. Végre megérkeztek a Club Tihany zenészei. Már alig vártam. Õk is a munkásszállón laknak, de eddig csak köszönõ viszonyban voltunk, viszont csak jókat hallottam róla, hogy keggyetlen jó zenész. A tanárom is ismeri személyesen. Igaz báli zenét játszanak, mert minden este fellépnek a Club Tihany-ban, de hát ebben van pénz 😞
Gyakorolok, erre kopognak az ajtómon. Bakker, a gityós srác volt. Egész du-n dumcsiztunk, átmentem hozzá, megnézte hol tartok, hogyan haladok, stb... Amikor bementem hozzá állam leesett :-I 2 gityó volt nála és még ezen kívül is van neki 😊 Egy eredeti Amerikai Fender Starto és Jazz gityó, ami vadonat új. Multieffekt, de a többi cuccosa az majd a próba teremben lesz, meg itt a Club-ban. Basszus, ott fognak prószálni a szállón az egyik épületben!!! Állat. A srác a szó szoros értelmében zenész. Mindent játszik hallás után. Játszott nekem Jazz-t, Blues-t, Country-t, Rock-ot, Heavy-t, Klasszikust, Latin-t, Funky-t, mindent. Basszus annyira sok oldalú zenész, hogy nem akartam elhinni, ha nem látom. Keggyetlenül tolja az arc. Satriani-kat hallásból szed le és minden egyebet is. (Santana, Clapton, Malmsteen, Hendrix, Satriani! ...)
Én mondtam neki, hogy engem elsõsorban a rock/kemény zene érdekel. Megbeszéltük, hogy baráti, kolléga alapon majd foglalkozik Velem. Azt mondta járjak a Gáborhoz, nála tanuljam amit Õ mutat és ad Õ meg a sját szavaival fogalmazva majd az õsi módszer szerint akar tanítani. Ezen Õ azt érti, hogy semmi kotta, még TAB-os se! Egyébként még a TAB-os kottát sem ismeri 😊 Aszongya az elején nézegette, de sokat pöcsölt vele inkább maradt a hallás. Mondom, de sajnállak 😊
Szal azt mondta, hogy megprószál majd harmóniákra tanítani, zenére. Ezzel nem leszólni akarta a zúzós zenét, mert olyat reszelt nekem, mint állat, hanem azt mondta, hogy azt szeretné ha ráéreznék a zene ízére, hogy megtaláljam benne magam, hogy ki tudjam fejezni amiket érzek, ... Természetesen alap dolgoktól indulva. Pár akkord, pár ütem, új stílusok, ... Azt mondta ettõl lesz v.ki jó zenész, ha több vonalon is otthon érzi magát. Egyébként igaza van, mert ha jól tom pl. Kirk Hammett is elvégezte, vagy csak járt?! Jazz suliba...
Mondjuk a Jazz-t egyenlõre hagyjuk, mert azt mondta abban keggyetlen üetemek vannak, szal az a zene csúcsa szerinte. Tanít majd zene elméletre is, de azt mondta v.mi olyan urányba megyünk majd el, hogy megnézünk pár akkordot és arra majd improvizálni v.mit, ami illik a dallamra, harmóniában van a kírésettel. Aztán, hogy az akkord, vagy rock-os kvint lesz-e, majd kialakul. Nem akar elvinni a kemény zene ösvényérõl, ha azt szeretem, mert az nem jó, de azt mondta majd meglátod Zoli, hogy más is tetszeni fog.
Aztán mondott egy fontos dolgot. Szal korábban szóba jött itt a klasszikus/elektromos gityó esete. Na, Õ mondott egy érdekeset. Aszongya majd vegyek, vagy szerez majd Nekem egy klasszikus gityót. Mondom minek az? Aszonyga azért, hogy erõsödjön a kezem. Az elektromos gityón könnyû lefogni a hangokat, az akkordokat, a nyújtás, ... de amikor majd mindezt klasszikuson prószáljuk az egyfajta tréning lesz 😊 Utána az elektromos gityót pille könnyûnek fogom majd érezni és sokkal biztosabban fogok majd tudni rajta játszani is. Szal ebben a pár napban többször is találkoztunk, tök jó arc.
Kaptam Tõle egy Ibanez Cube Scramer pedált a BOSS Mega Disturtion mellé, mert aszongya ott csak összemosódott hangokat hall, ráadásul a szólóknál nem szól a gityó. Valóban! Rátettük a pedált és máris másképp szólt a gityó.
Csak még a sorrendet nem sikerült eldöntenem.
A.) Gityó -> Ibanez -> BOSS -> Combo
Ekkor egy dögösebb hangzás van, a kvintek és a riff-ek állat jól szólnak, szólóknál pedig egy pöttyet megemeli a BOSS mély hangzását.
B.) Gityó -> BOSS -> Ibanez -> Combo
Ilyenkor a szóló részek szólnak mint állat, de a riffek inkább Overdrive-os lapos hangzás, mintsem dübörgés, zúzás.
Szal ezt majd még leegyeztetem vele, ill. asszem ma elviszem mindkettõ pedált a tanáromnak is, hogy Õ melyik sorrendet ajánlja, majd meghallgattatom vele is. Sajnos a sráccal tegnap nem tudtam beszélni errõl 😞
Aztán szépen lassan megérkeztek a többiek is, bõgös srác, másik gityós és egyben billentyûs. Van bennük egy kis vonó, de leszarom.
A bõgös arc bekopogott hozzám. Aszongya, Te vagy az?! Így nyomod, mióta?... Dumcsiztam Vele is egy kicsit aztán megkérdem miért is jött?! Aszonyga azért mert azt hitte a Dezsõék (gityós srác) elköltöztek és innen hallotta a gitárt. Na, mondom ekkora bókot még nem kaptam 😊))
Szal úgy látszik mostantól majd több helyrõl is kapom az input-ot, meg a segítséget aminek feledtébb örülök. Azt meg már nagyon várom, hogy végre próbáljanak ahol én is ott tudok lenni. Egy biztos. Meg fogom küldeni a Master-t ha tetszik nekik, ha nem 😊))
Egy apró érdekesség a mese végére a gityós srác az 1mm-es pengetõmre azt mondta vékony, meg kicsi. Emberek, ez basszus, vagy pöcsöm tudja mekkora lóbaszott pengetõveé játszik :o Megkérdeztem miért? Hát ezt nekem kötelezõ megkérdezni 😊 Aszongya mert ezzel minden hang úgy szól ahogyan szeretné! Szal van ereje, d lehet lágyan is, ...
Azonban most elõször találkozta asszem egy igazi zenésszel. A tanárom is penge, de szerintem Õk a született zenészek.
Ja, megnézte a Francesco videjót. Kiborult az arcon! Ilyen gyors embert még nem látott. A jobb kezére azt mondta, hogy olyan pontos, hogy nem akarja elhinni. Õt nem az érdekelte, hogy csal teker az arc, szerinte azért van-e mögött jócskán zenei tudás is elméletben is, nemcsak rengeteg gyakorlat, inkább arra lenne kíváncsi, hogy egyéb mûfajokban mennyire van otthon a srác!
Huhh. Egy újabb eposz. Ma du-n tanár.
Hát hétvégére rendesen leállt a forum. Sajna rohadt gyorsan eltelt ez a 4 nap, most meg olyan szar érzés itt bent lenni melóban, föleg hogy végre jo idö van kint...
So, welcome back everybody...
A stáblista, ... csak az öltözõs rész után van, de az nekem már nem kellett.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
és mire föl? 😊
megharagudott 😄
bár én a dc-rõl húztam le
télleg, mi bûnt követtél el?
\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június
Lassan lejár a munkaidöm, végre, jöhet a hosszu 7vége..
Mindenkinek Jo pihenést, és gitarozás kivanok!!
By
(ábár én otthon is net mellett vagyok 😄 )
Mert ez egy belsõ szerver és nem arra helyeztük üzembe, hogy kifele szolgáltassunk. Szal ezen NET-ezik az egész CT minden dolgozója és a sávszélesség 256K. Na, ezen már osztoznak a most is Internet-ezõ user-ek, ezen megy a levelezés, stb...
Amikor gyorsabb lehet, az talán az esti idõszak. A GP állományok azé talán lejönnek így is pár perc alatt 😊 De egy nagyobb falat letöltéséhez sok kitartás és türelem kell, mint a gityózáshoz 😊
De így legalább megvan minden 1 helyen. Talán majd 1x eljutunk oda is, hogy növeljük a sávszélességet a cégnél, stb...
Amolyan magam fajta eposz módjára ennyi a rövidke válaszom, remélem kielégítõ volt 😉
Hazaviszem, megnézem otthon, hátha csak v.mi codec probléma.
Vetvet Revolver eléggé rendben van, azt hiszem koncerten játszanak Guns számokat is. Amúgy nem csak Slash van a Guns-ból, hanem a basszusos is.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
a Velvet Revolver-t nem ismerem még, csak annyit tudok hogy Slash ott jatszik. Slash-t meg naggyon szeressem....😄
http://user.clubtihany.hu/gitar
Remélem ma már nem lesz semmi itt a melóban, mert már csak vegetálni akarok, éppen Gunst hallgatok és várom, hogy hazaérjek aztán jöhet a gityó. Péntek, szombat, vasárnap, hétfõ, kedd ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH! El is élveztem 😊 Aztán szerdán újra tanár, ill. amit lentebb írtam 😊
Eltelnek a napok 😊
A lapomra kiraktam az újabb skálákat, ezek lennének azok:
1.) Moll skála 1. (1-12-1 bund) /1 skála, 1 fekvés/ - KranaZoli
Egy skála menet 2x ismételve, egy skála menet egy fekvés.
2.) Moll skála 2. (1-12-1 bund) /fekvésváltásos/ - KranaZoli
Egy skála menet 2x ismételve, egy skála menet több fekvés.
3.) A# (B(b)) Pentaton (1-12-1 bund) - KranaZoli
Egy skála menet 2x ismételve, egy skála menet egy fekvés.
Ill. közben lejött a Paul Gilbert videó is most nézem, még azt is keteszem ma a site-ra. Tõlem lehet feltölteni újat, de biztosan csak jövõ hét szerdától tudok majd csak újra NET közelben lenni, így bármit letölteni 😞
Al Bundy!
Okáy! Én is szoktam rajta mosolyogni, mert már filmbe illõ volt a kettõ uccsó 😊 De már hulla fáradt vagyok. Tegnap akkora maratona sex volt, hogy a csaj majdnem beájult a G pontos izgatástól, de "csak" elment 😊 Bakker, szerintem kb. 30 percig ujjaztam a végén már 3 ujjal. Perverz vagyok, olyankor elborul az agyam Õ meg bírja, ráadásul még közben izgatta is magát az ujjával, olyan videó élményben volt részem, hogy azt hittem én is elélvezek 😊
Jövõ hét szerdáig itt akkora kiéhezések lesznek kölcsönösen asszem, hogy gitár óra után akkora dugás lesz, hogy megint fájni fog a derekam napokig. Imádom hátulról, meg Õ is, de attól mindig bekrepál a hátam, de lezsarom 😊 Egyre jobban kezdünk egymásra találni, a szexben is egyre többet nyújtunk egymásnak, ami azért jó, mert egyre közelebb kerül az ember a másikhoz. Ill. szerintem ez az alapja egy kapcsolatnak. Ha az nem jó, akkor bukott az egész. Minden mást meg lehet beszélni és minden máson lehet változtatni, de ha egy csaj nem akar leszopni, vagy nem szereti ha nyalod, de jó lenne akkor jönnek a megcsalások hiába jó minden egyéb. - szerintem - De én szex centrikus vagyok 😊))
tölem oszthatod az igét😊
IBANEZ UV777 Rulez
Van mit csinálom 😊 Végeztem a kettõ fajta moll skálával.
1.) 1-12-ig fekvésig játszható 1 skála egy fekvés
2.) 1-12-ig fekvésig, fekvés váltásokkal tartkított skálaû
3.) Most kezdtem el bepötyögni a B(b) pentaton skálát GP-be.
Haljak meg, nem mindent értek amiket írtál, fussunk neki még1x 😊
Nem javítanád ki, amiket hibásan írtál?
Meg írd már oda légyszi, hogy melyik az elsõ, melyik az uccsó, ok?
(1, 2, 3, stb... skála)
PÉNTEK vagy SZOMBAT miért nem jó ezeknek ????
ápr 23. szombat Queen with Paul Rodgers Papp László Budapest Sportaréna
máj 04. szerda Mark Knopfler Papp László Budapest Sportaréna
máj 24. kedd Pat Metheny Group Margitszigeti Szabadtéri Színpad
máj 26. csütörtök 20.00 Herbie Hancock Budapest Kongresszusi Központ
jún 22. szerda Velvet Revolver Petõfi Csarnok
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E