Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nd
lehet csak az én figyelmemet kerulte el, de milyen doksirol van szo?

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Milyen jó, hogy belefogtunk ebbe az akkordozásba, mert azt hiszem ven némi pontatlanság az írásban az akkordfordításoknál. A fordítások jók (az eredmény), csak a hangközös képzésnél cseréltem föl ezt-azt! MEA CULPA!!!

A B hang a H hang b módosítójellel ellátott hangjának felel meg, tehát távolról sem rokona a G-nek sem, Gisz-nek sem. A bebé a H hang kétszere b módosítójelû hangja, ami fizikailag egy A hang lesz.

A szekundakkordnál magam sem értem, miért nem lesz E-bõl Esz, ezt az akkordot egy régi könyvbõl puskáztam, ott fénykép is volt, mely hangokat fogják le egy zongorán. Azóta is meditálok a dolgon.

A tévedésemet pedig máris javítom az oldalon!! Jó, hogy elgondolkoztattál rajta! 😊))
KranaZoli
Dúr skála felépítése:

C, D, E, F, G, A, H, C

E,E,F,E,E,F(!)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
A második hang az A, erre számoljuk egy nagytercet, ami két egész hangnyi távolság: megkaptuk a C-t.

No, no, no... álljunk meg egy picit?

* Mi a távolság az E és F hangok között?!
Szerintem fél hang.

* Mi a távolság az A és C hangok között?!
A - H - C
Szerintem egy egész és egy fél.
A H és C között nem csak fél hang a távolság?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Kérdések:

2.) Szeptimakkord-és szeptimakkord-változatok

Moll akkordnál a H hangot fél hanggal lentebb visszük, így a C-Esz-G-B hangokat kapjuk eredményül. Hangközökkel történõ képzés szerint tehát az akkord domináns hangjára egy kistercet számolunk ki. A moll szeptimakkord jelölése: Cm7.

Szóval a B hangot úgy kell ebben az esetben értelmezni, hogy az a H hang fél hangal történõ leszállítása?
(csakhogy, a B a helyére kerüljön 😊
De valójában egy megegyezik a Gisz hangal, szerintem. Csak értem, hogy itt B-rõk kell beszéni.
A felépítését értem, ezt csak kifejezetten a B hang miatt írtam.

3.)
A szûkített szeptimakkord akkor keletkezik, ha a moll szeptimakkordból kiindulva a domináns hangot (G), valamint a legfelsõ, negyedik hangot (😎 fél hanggal lentebb visszük, így a C-Esz-Gesz-Bb hangokat kapjuk. (A Bb hang neve "bebé", ez a H hang két félhangnyi leszállításából jön létre.) Az akkord jelölése: Cdim7.

No, ezt már nem értem.
Azt mondtuk, hogyha a B fél hangal történõ leszállítása a H-nak, akkor mi a Bb. Azt írod, hogy a H hang két félhangnyi lestállítása.

Szal én azt mondtam, hogy a Te írásodban a B = Gisz.
Akkor a Bb = G

A = jel "" jelek között!!! Itt csak arra gondolok, hogy azonos azzal a hangal!

4.)

Ha a szeptimakkord negyedik, legfelsõ hangját egy oktávval lentebb visszük, akkor ún. szekundakkordot kapunk.
Moll akkordnál pedig B-C-E-G hangokat takar.

DE!!! Azt írod, hogy ez a moll szeptimakkord:

Moll akkordnál a H hangot fél hanggal lentebb visszük,
így a C-Esz-G-B hangokat kapjuk eredményül.

Akkor a szekund akkordja a mollnak nem B-C-Esz(!)-G kellene, hogy legyen?!
[/szin=red]

Hát így hirtelen ennyi volt amit nem tudtam magamban helyre rakni, mint látható fõképp az Akkord-ok fejezetbõl.

Még átnézem a doksit, de asszem egyenlõre ennyi is elég 😊

😊 Nos, akkor...

Fordításnál mindig az alapakkordban gondolkozz. Fontos, hogy szext-fordításnál elõbb terc, majd kvart, kvartszext-fordításnál elõbb kvart, aztán terc a felépítés sorrendje. Ez szabály, el kell fogadni. 😊) Az, hogy a terc kicsi v. nagy meghatározza azt, hogy dúr/moll.

Nézzük meg, pl. az F-dúrt, hogy ne csak a C-re hagyatkozzunk. Az alapakkord: F-A-C. A második hang az A, erre számoljuk egy nagytercet, ami két egész hangnyi távolság: megkaptuk a C-t. Ezután a C-re számolsz egy kvartot, ami 2 egész és egy fél hangnyi távolság, így máris megvan az F, tehát az A-C-F. Mollnál ugyanez, csak ott kistercet számolsz, így A helyett Asz lesz (és nem Gisz!) a második hang (F-Ab-C). Azért kell Asz-nak hívni, mert a dúr alapban A volt, s ezt a hangot kell módosítani, a Gisz pedig nem az A hang módosítottja. 😊 Húha, asszem kezdek bonyolulttá válni!! Szólj, ha így van! 😊)

Még egy fontos dolog! Ha módosított hanggal van dolgod, mint pl. az F-moll akkord fordításánál, mindig abból indulj ki, hogy melyikbõl lett módosítva. Tehát ne az Asz-ból számold a kistercet, mert az valóban csalni fog (H-t kapnál), hanem az A-ból!
KranaZoli
Kérdések:

1.) Dúr és Moll szextfordítás:

Úgy is felfogható, hogy a fenti példában látott C-E-G hangokból álló C-dúr akkord alapjangját, tehát a C hangot egy oktávval felemeljük, s így megkapjuk az E-G-C hangokat.

Hangközökkel meghatározva:
az alapakkord második hangjára egy nagytercet, majd arra pedig egy tiszta kvartot teszünk.

A végét nem értem. A hangközökkel történõ megállapítást.
(a nagytercet és a kis tercet)
Mely hangokra teszem a nagy és kis tercet, hogy E - G - C hármast kapjak?
Ezt nem tudtam kilogikázni 😞 Pedig többször is nekifutottam 😞

Moll akkordból képzett szext-fordításnál a do-mi-la elvet követjük. A példa szerinti C-Esz-G esetén szintén az alaphangot emeljük meg egy oktávval, így kapjuk az Esz-G-C hangokat.
Hangközök segítségével az alapakkord második hangjára elõször egy kistercet, majd egy tiszta kvartot számolunk.

Ugyancsak arra lennék kíváncsi, hogy mely hangokra kell a kistercet és a tiszta kvartot számolni, hogy Esz-G-C hármashangzatot kapjak?

😊))
KranaZoli
Ha programozó vagy, vagy informatikus mint (én) szerintem annyiban állsz másképp a dolgokhoz (általánosságban), hogy megpróbálsz logikusan gondolkozni.

Pl. most hívott a barátnõm, hogy du-n viszi a kocsiját Veszprémbe és hol találkozzunk (Veszprém, vagy B.Almádi), mert még talán sétálni is szeretne Veszprémben. Erre én felrajzoltam a foly. ábrát. A foly. ábra végén egy v.mi volt, hogy este dugni akarok 😉

A.) Nekem tökmind1 hova megyek. B.Almáditól ahol csak este tudnánk találkozni pár km csak Veszprém

B.) Ha Veszprémbe megyek, akkor hozzám van kötõdve. Szal ha én 1 órával késõbb megyek, akkor nézegelõdhet, ... Azonban haza tudom vinni, stb...

C.) Ha este megyek Almádiba akkor ahogyan végzett mehet haza és csinálhat minden 1ebet, amíg oda nem érek. Amit Veszprémben csak úgy eltöltene.

D.) Sétálgatni meg majd ráérünk szombaton is, nem hinném, hogy péntek este kellene (ui. mint írtam itt már elértem a foly. ábra végéhez, hogy én mit akarok este 😊

Szal igen, másképp gondolkoznak az emberek 😊))

Még általános suliban kezdõdött a zenetanulás, akkor nem nagyon kötött le, szerintem túl korán akartam én ezt... Egy éve kezdtem újra komolyabban tanulni, de hobbiszerûen otthon folyamatosan ûztem ezt ezelõtt is.

Arra, hogy milyen zenét játszom, nem tudok igazán válaszolni, mivel nem tartom magam zenésznek (még).
Hogy milyen zenét hallgatok/írok/szerkesztek az teljesen hangulatfüggõ, de az elektronikus zene áll talán a legközelebb hozzám, ha szûkíteni akarom a stílust.

Nagyon jó a meglátásod arról, hogy a zene, olyan mint a matematika (meg egy kicsit fizikai is - szerintem). Abszolút tisztán logikára épít, érhetõ, és ha egyvalamit megtanulunk, a többi már viszonylag könnyen elsajátítható, ha ismerjük az alapszabályait. Sokan mondták már, hogy azért van könnyû dolgom, mert programozó lévén tudok elvontan gondolkodni, s így megérteni ezt az elméletet. Nos, szerintem ehhez nem kell elvont gondolkodás... 😊

Várom a kérdéseket!
KranaZoli
Örülök neki, hogy csináltad azt a doksit!
Behoztam magammal a kinyomtatott doksit, amikre irogattam, stb... Átnézem aztán megprószálom értelmesen feltenni a kérdéseim 😊

Mióta zongorázol?
Milyen zenét játszol?
Milyen zenei beállítottságú vagy?

(, hogy csak az alap kérdesekkel bombázzalak 😊

Én egyenlõre csak logika alapján tudok hozzáállni a zeneelmélethez. Nagyon sok idõt hagytam ki (15-17 voltam mikor gityóztam, most meg 30 vagyok amikor újrakezdtem 😊. Szal soha nem volt hallásom, nem igazán tudom még megállapítani, hogy ha megpengetnek egy hangot, akkordot, vagy a zongorán leütnének egy hangot, az milyen hang volt...

De nem is készülök zenésznek, azonban szeretem és egy bizonyos szintig akkor is azt mondom, hogy a zene tudomány, technika, amit egy bizonyos szintig meg lehet tanulni a nélkül, hogy tudnám fejbõl a kettõ leütött hang pl. kisterc távolságra volta. Sõt akinek ez megy, annak sem szabad megfeledkezni szerintem a logikáról és technikáról. Én tulajdonképpen a zene elméletet egyfajta zenei mateknak (logikának tartom). Szal egyértelmûen fel lehet vázolni a skálák felépítését, a hangközöket, ... ezek v.milyen szinten mind-mind logika és matek. Én egyenlõre csak így tudom v.melyest magamévá tenni.

Nagyon belemászni sem szeretnék a dolgokba, mert tegnap este is gityóztam (skála + tapping) úgy 2 órát, hogy fingom sem volt, hogy az a tapping ami az E1 húron A-moll az a többi húron, mi?!

Azonban fontosnak tartom v.melyest tisztában lenni a dolgokkal, mert hasznos és jó dolog. Ehhez szerintem a doksid teljesen korrekt!

Szal átnézem aztán kérdezek...

Maradok, azon ne múljon! 😊) Egyébként engem is rohadtul idegesített, hogy sehol egy magyar nyelvû használható cucc a neten, ezért csináltam. Ezek egy része zeneelméleti órák termése, egy-két dolog pedig angolról lett lefordítva, ill. némelyik magyarosítva, lásd a B-H hangok kérdését.
Jól tudod, néhol a B jelenti a H-t, de így szerintem sokkal bonyolultabb, hiszen ha azt hallod: B-minor, el kell gondolkozz, hogy ez most melyik is? Mivel a "minor" is az angolból ered, valszeg a H-mollra gondoltak, mikor kiírták... 😊 Én ugyan nem gitározok (faterom tudott valaha), nekem a zongora a hangszerem. Tehát kérdezz bátran, amiben tudok, segítek, bár én sem vagyok régóta ebben a "zeneelméletesdiben".
KranaZoli
néha, amíg sûrûbben nem járok a csajhoz, csak amikor gityó órára is megyek... addig tényleg néha 😊

KranaZoli
ÓÓÓÓÓÓÓÓh!

Ez igen! A szerzõ! YESS!
Nemhogy átverekeredtem magam az íráson, de sokat agyaltam is rajta, kiegészítettem a magam logikájával amit kinyomtattam.

Amit visszaidéztél és holnap is leszek, akkor jó lenne visszatérni, mert lassacskán kicsengetnek a mai munkaidõrõl és huss, mintha itt sem lettem volna 😊

De jó lenne beszélni róla. Átolvasom, hogy hol okozott fejtörést számomra ez a B hang, ...

Szerintem nekünk kell köszönetet mondani az írásért és a doksiért. Lentebb is írtam, hogy szerintem nagyon korrekt cuccos és talán az egyetlen doksi amit találtam a NET-en zeneelmélettel kapcsolatban.

Röviden annyit errõl a B hangról, hogy ugyebár mi H hangot használunk. Ha jól tom a B hangot az angolok használják. Szal egy picit belekeveredtem (akkor legalábbis), de azóta olvasgattam még irományokat zeneelméletbõl (Esze Jenõ: Zeneelmélet c. könyvét) és azóta már pár dolog amit akkor nehezen logikáztam ki, most már vmelyest jobban érthetõ.

Azonban azért lenne jó ha maradnál köztünk, mert valóban lennének kérdéseim, csak most már tényleg nincs idõm összeszedni Õket és értelmes formában megfogalmazni, ...

Ahogyan Morpheous mondta Neo-nak. "Nem, nem! Te tisztelsz meg engem." 😊

Hello!

"C - Esz - G - B (B alatt ez a doksi asszem az Aisz-t érti)"

Nem,nem! A B és Aisz, távolról sem ugyanaz a hang, kiváltképp, ha kottai megjelenést vesszünk alapul, nem szólva a hangnemekrõl! 😊 Egyébként köszönöm, hogy átverekedted magad az íráson, igyekeztem egyszerûen fogalmazni, de ez sokszor szubjektív... 😊
Nd
hát erre a témára általában vevök az emberek. Egyébként siman belefér szerintem ennyi Off néha, csak nem szabad tulzásba esni.

Borotvált punci rulez
😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Ja, a lényeg. Foglalták már imába a gitárotokat. No, azon kívül, hogy a punci ilen jellemzõkkel bír, nagyon vallásos és amikor nála vagyok este mindig imádkozik egyet a maga módján. Szerintem aranyos 😊

Már másodszor volt benne a gityóm, hogy a Zoli pedig a gitárjában lelje örömét, találja meg benne amit keres, stb...

Asszem!

KranaZoli
Én is prószáltam a lenti üzenetemmel egyensúlyba hozni a mérleg nyelvét. De már megint beindult a fantáziám, pedig csak annyi volt az egész, hogy a nyelv szóval zártam le a mondatom <#szomoru1>.

KranaZoli
<#idiota><#duma>Mert soha nem tudom befogni a pofám, hogy mi volt a csajnál <#kuss>. De Ti is vevõk vagytok rá 😊<#vigyor1>.

Na mind1. Közben megalkottam a pentaton skálák F -> E-ig kibõvítését. Szal pl. van egy alap F pentaton és a skála hangjain haladva a gityó nyakán minden fekvésben újra felvázoltam az adott pentaton skálát, csak ugyebár más az induló hang. De tulajdonképpen ua. a skálát játsza az ember az összes fekvésben. Aztán ezeket a többi fekvésben lévõ azonos skála hangokat szépen lehet tapping-elni. Ha érti valaki amit mondani akarok <#zavart1>.

Meg ez egyfajta elméleti feladat is.

Én ezennel kimásztam! Pedig finom kis téma, csak nem ide való 😊)

KranaZoli
Ja :o
Ja, nekem is 😊 Komolan, megkért rá, én meg megtettem 😊 De a mellkason hagytam némit, mert az olan férfias 😊

A farkamat meg nullásgéppel szabadítottam meg, sikerült is párszor belevágnom 😞

A maradékot rábíztam, hogy majd Õ lerágja 😊

Nd
hüha asszem a témábol nem lesz eccerü kimászni...😄

Nyithatnánk egy eszmecserét, Hölgyek bevonásával, de a Házigazda nem örülne ezen témának 😊
Csak pontosításként: Nem azt írtam, hogy csupasz, hanem borotvált.

Match
na ebbõl flém lesz 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

szerencsére nem minden nõnek

Zoli Zoli <#nevetes2> hol élsz TE?
Ma már minden nõnek borotvált! Sõt nem csak a nõknek

KranaZoli
Jah, nem tûnik kényelmesnek, de még nem is prószáltam 😊

KranaZoli
Tegnap voltam többek között gitár tanárnál is. A többit meg már úgyis tudjátok 😊 Csak annyiban változott a magánélet, hogy a gyerekei már nála vannak így reggel korábban jöttem el, de nem is akartam ottaludni, csakhát megint sikerült egy embereset dugni és nyalni(!) mert már 1x a szememre vetettétek 😊 , hogy utána beájultam. De egy frissen borotvált puncit nem szabad kihagyni. Ziccer helyzet 😊 Ti punciaitok is borotváltak?

Hoppá! Pöttyet átestem a ló túloldalára 😉 Nah, gityó ganárnál szépen átvettük a házifeladatokat, mindennel meg volt elégedve. Látja a fejlõdést Õ is 😊 A tapping-en teljesen meglepõdött. Aszongya, elõször szépen lassan. OK! Aztán, mondom: Gábor ezeket én elég frankón nézegettem, megprószálnám gyorsabban. Hát lenyomtam amilen gyorsan tudtam. Megtetszett neki és hamar gyorsan összedobott alá egy riff-et én meg tapping-eltem amíg az alkarom végleg be nem durrant és az ujjaim is szétmentek. De király volt 😊

Erre hamar gyorsan felbuzdulva feladta házifeladatnak, hogy a pentaton skálához (lá pentaton) találjam ki magam a tapping-eket. Szal van pl. egy A pentaton és a gityó nyakán az A pentaton hangjait keressem meg minden húron, aztán lehet variálni. Aki ismeri, tulajdonképpen egy ún. box-ot kap az ember, mert a hangközök F, G, A, H, C, stb... pentaton esetén ua., de így szépen el lehet játszadozni, ... Most jön a C pentaton, ui. a hangokat is kiírom, hogy gyakoroljam õket.

Ill. kaptam egy újabb számot, ez is light-os rock szám, de nagyon hasznos kis elemekkel van bõvítve a szóló. Az akkord, egyébként ennek a kíséretéhez kellett! <#worship> Természetesen a TAB-on kívül járt hozzá hanganyag is.

Átnéztük közösen, hogy jól építettem-e fel az egyes skálák hangközeit, de a blues és pentaton skálákat sikerült elbasznom, szal azokat nézhetem át újra 😞

Ismétlés a tudás anyja 😊 Aztán mentem a csajhoz, lsd. fent...

Nd
ja ilyen. Bár igy ránézésre nem tünik nagyon kényelmesnek ez a fogás. Az 1-es helyett lehet jobb a hüvelykujj, de hát az már aztan tök mind1.

KranaZoli

Akkor Ti a fenti akkord beszéltetek, ha jól értem?

KranaZoli
Hát a design-tól pöttyet messze esett, de ja. Bekékültem 😊

Nd
ujradisignoltad a logodat?
eccer nekem is meg kéne csinalnom, mert elég trés. Na majd eccer

KranaZoli
Ja, mármint úgy alulra, hogy az E6 hóron fogom le a fiszt?!
Bocsesz, félreértettem, de látom tbundy is ezt írta, én értettem félre (bocsesz)

köszi!

KranaZoli
Hát ezt most nem értem amit mondasz, mert a sima D dúrban alul alapból egy fisz van 😊

Nd
egy sima D dur akkord, csak éppen alulra egy Fiszt jatszol

D/F#
E 2
H 3
G 2
D 0
A 0
E 2

KranaZoli
Hi!

Milyen akkord a D/F# ?!
Meg tudja valaki mondani?

Én a GuitarPro-ban egy ilyet találtam, de nem tom errõl van-e szó?!

A GuitarPro-ban ez mind F# M szerepel.

KranaZoli
Hát egyedül ezen a site-on: antikvarium.hu találtam könyveket. De pöttyet húzos a postaköltség. Talán jobb lenne lefénymásolnom ezt.

Természetesen hozzá kell tennem, hogy fel vagyok háborodva, hogy a már sokat emlegetett mondatom szerint, vagyis Kodály, Bartók, Liszt országa vagyunk pöcsölni kell egy ilyen könyv keresése miatt. <#mf3> Teljesen természetesnek kellene lennie, hogy bemegyek egy könyvesboltba és leemelek a polcról egy korrekt zeneelméleti könyvet, vagy könyveket, ... Vagy így van, csak el kéne néznem egy könyvesboltba?! <#kuss>.

KranaZoli
Namost nekem spec. az a gondom, hogy ezt én sem leltem.
Azonban mást sá nagyon ebben a témában ?!
Már megint én vagyok a balfasz <#fejvakaras>.

Nd
hát megnéztem a bookline.hu, a libri.hu, az antikvarium.hu, és az antikva.hu oldalakon, de speciel ezt a könyvet sehol sem láttam. De gondolom van pár ebben a kategoriában, ami jo is és használhato is stb

KranaZoli
Csak úgy halkan megkérdezném.
Idõvel azé nem ártana majd visszaadnom a könyvet a gityó tanáromnak. Tud v.ki a NET-en olyan on-line könyvesboltot amelynek a kínálatában szerepel(nek) ilyen jellegû /zeneelmélet/ könyv(ek)?!

KranaZoli
No, én elismerem, hogy nincs hallásom és nem is tartom még távolról sem zenésznek, ...

Amit most olvasgatok könyvet és tanulmányozok van benne egy érdekes mondat a hangközöknél 😊

"
...
sokan csak a jó relatív hallásra felkészítést tartják fontosnak, és a zongorán két leütött hang által alkotott hangköz puszta felismerését elfogadják. Én ezzel soha nem tudtam egyetérteni, ugyanis ez csak akkor teljes, ha a két leütött hangot hangnévvel is megnevezem. Pl. ha én leütök egy E és egy C hangot és a hallgató felsimerve a hangközt kis szextet mond, ez csak akkor igaz, ha hangnévvel is meghatároztam az E és C hangot
...
"

😊))

Nekem még az is idõ és számolásigényes, szal CPU idõmet rendesen lefogja, hogy kilogikázzam, hogy az E és C valóban egy kis szext. Vagyis

Kis szext (k6):
A kiinduló hangból lefelé számolunk egy nagy tercet, majd megemeljük egy oktávval.
Másik számítási mód lehet: négy egész hangnyi távolság,
pl.: C-Asz.

E -> F -> G -> A -> H -> C
f e e e f

Na, szóval nekem még ezt is fel kellett vázolnom és valóban igaza volt a user-nek 😊

A könyv:

Esze Jenõ: Zene elmélet

Gityó tanáromtól kaptam kölcsön, ögészen hasznos cuccos.

KranaZoli
Semmi bocs, jöhetek az ilyen anyagok!!!
De ha jól tudom az egyes hangközöket nem félhangokban szokás értelmezni?!

KranaZoli
Fõképp az oktató anyagok érdekelnének engem.
Én több fotót szerettem volna, de a bátyámnak van egy már szinte megszólaló dig.fényképezõgépe mégis több perc, mire egy szar fotó elkészül vele. Nem ért hozzá 😞

Ezért is lettek pl. a pengetõim is homályosak <#rinya>. Meg aszonyga nem szóltam neki, hogy fényképezni akarok (húzsvétkor készültek, ebbõl nekem egyértelmû, hogy lesz fényképezés) és még az akksi is lemerült közben 😞
Béna 😊

Nõzés ide, nõzés oda azé lehet fejlõdni így is. A kromatikus skálák már 110-es tempóban mennek, a sima skálák olyan 100-as. Szal az utóbbi idõben csak-csak léptem elõre v.mennyit és közben action is volt 😊 Ill. egészen jól megtanultam tappingelni mind a 6 húron.

Ma este megint megyek tanárhoz, szal megint okosodhatok v.mennyit és újra rájöhetek, hogy milen hüle is vagyok. Az üveghangokat át akarom venni újra, mert az egyik számban amit nézünk nem igazán szólalnak meg. Fõképp a 3. és 4. bund környékén lévõk. Meg ott már több is belõlük egy rakáson 😊

Aztán kíváncsi leszek, hogy merre megyünk tovább, milyen újabb cuccost nézünk majd. Biztos lesz megint v.mi gyakorlat, meg gondolom v.mi szám, pontosabban v.mi olyasmi is 😊

Aztán csaj, de már nála vannak a kölkök, egyenlõre ottalvás nem lesz abban maradtunk, de egy dugás beleférne aztán irány haza. Így hasznos és teljes lenne a mai napos is. De ehhez még az is kell, hogy itt a melóban ne kelljen mást csinálnom, csak zeneelméletet olvasgatnom 😉

Nd
na este megint ránézek otthon a gépre, hogy milyen videok vannak, aztan beirom. Ami kell azt meg felteszem, és akkor tovabb tudod böviteni a gyüjteményt.

Te aztan mindent jol lefényképeztél...
😄

KranaZoli
Ez egy hasznos munkanap volt. Munka zéró 😊 így sikerült megcsinálnom amit beterveztem 😊))

Az oldalam bõvítettem a saját cuccaimmal. Akiket érdekel a szokásos helyen megtalálják az újabb anyagokat.

Szereztem egy újabb DVD-t. Sajnos koncert, de mind1. Ha má 1x megvan, akkor berippelem. Steve Lukather koncert. A kész AVI-t majd méret fgv-ében darabolom és pakolom majd ki a G3 konvert mellé.

Tulajdonképpen nem rossz, de nekem olyan langyos víz.

KranaZoli
Jajj, és igen! Szándékos a bemutatás, de light-os, me azé lehetne ez durvább is 😉

KranaZoli
Errõl jut eszembe, hogy elfeledtem aláírni 😉
Jah, az lenne a KranaZoli.

De lesznek majd még fotók a site-omon. Megírom ha készen vagyok.

Nd
naon komoly!! Mint valami hires gitaros...

Jobbkézzel az a bemutatás szándékos?