Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KranaZoli
Hát most nem azá mondom, de engem a koncert videókon kívül az összes érdekelne 😊

Meg tudnád írni melik hány MB?!

(akkor talán könnyebb lenne választani. Szal gondolom a nagyobb méret az tartalmasabb belsõt takarhat.)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ez mit jelent?!

"tapping technikzoli mutatotáról van leírva bõvebben, az alapoktól"

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
kicsit ömlesztve, elnézést:

"Zakk Wylde - Pentatonic Hardcore - Guitar lessons.mpg"
"Yngwie Malmsteen - Guitar Lesson.Hot Licks.mpg"
"Yngwie J. Malmsteen - Guitar Lessons - Chord Progressions1.mpg"
"Steve Vai - Lesson 2 .mpg"
"Slash-Guitar Lessons-Lick 6.mpg"
"Slash-Guitar Lessons-Lick 1.mpg"
"Slash - Guitar Lessons-Lick 5.mpg"
"Scorpions Acoustica Concert Live.avi"
"Paul Gilbert - Guitar Lesson - Guitars From Mars 2 (Rock).mpg"
"Paul Gilbert - Guitar Lesson - Eleven Thousand Notes.mpeg"
"Mr Big - Paul Gilbert's Guitar Solo (live).mpg"
"Monsters Of Rock ´91 (Metallica, AC DC, Pantera) DVD-Rip VCD.mpg"
"Marty Friedman - Guitar Lesson - Melodic Control.mpg"
"Marty Friedman - GT-6 Special Seminarkhjclkjs.mpg"
"John McLaughlin, George Benson, Dennis Chambers - Guitar Expo - Tribute to Miles Davis.mpg"
IBANEZ.90th.Anniversary.-.Andy.Timmons.-.Steve.Vai.-.Paul.Gilbert.-.live.mpg
guitar_lessons_-_joe_satriani_(the_greatest_guitar_player_in_the_world)_-_the_satch_tapes.mp

g
"Guitar Lessons CHRIS IMPELLITTERI Speed Soloing.mpg"
"Guitar Lessons - Steve Morse - The Complete Style, 6 lessons.mpg"
"Guitar Lessons - Paul Gilbert Instructional Video.mpg"
"Guitar Lessons - Paul Gilbert - Technical Difficulties 2.mpg"
"Guitar Lessons - Paul Gilbert - sweep guitar.mpeg"
"Guitar Lessons - Paul Gilbert - Pentatonic Licks.mpg"
"Guitar Lessons - Beatles - Yesterday - Step By Step How To Play Breakdown Of Riffs And

Solos.mpg"
"Guitar Lesson - Marty Friedman - Extreme Metal Guitar.mpg"
"Guitar Lesson - How to Play Layla (by Eric Clapton).mpg"
"Brian May, Joe satriani, Steve Vai, Cozy Powell, Nuno Bettencourt, Joe Walsh, Paul

Rogers...)GUITAR LEGENDS - from EXPO '92 Sevilla.avi"
"Bass Guitar Lessons & Techniques - Larry Graham - Super Slapping Bass - 1'03'01.mpg"
"Bass Guitar Lessons - Flea on Funk Slap.wmv"
"2_Guitar Lesson - Vinnie Moore - Speed, Accuracy, and Articulation.mpg"
" George Lynch - Guitar Lessons & Techniques ❤️52x240>.mpg"
" Paul Gilbert - Guitars From Mars I (Classic

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Ron Ragm
Valaki tud mondani egy oldalt ahol a tapping technikzoli mutatotáról van leírva bõvebben, az alapoktól?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Nd
Ja H.Peti eltünt a süllyesztöben. Egyébként ha elökerülne, akkor tudok felnyomni pár videot még, persze csak ha van igény rá. Fejböl nemtom pontosan mik vannak meg, de ma ha hazamegyek, összeirom, aztan bekopizom ide.

a tanár témához pedig:

nagyon fontos a tanár szerintem, de föleg az elején, hogy jol indulj el. Utána már magatol is megy. Én pl. mostanában csak néha-néha megyek el a volt tanáromhoz, akkor is leginkább elméleti jellegü órákra. Viszont tényleg jo ha az elején segit valaki, mert ha rosszul tanulod meg az alapokat, akkor kurva nehéz lesz késöbb a jo techikát begyakorolni..

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Mostanában nem látom körünkben H.Peti-t. Amikor mentek ezek a videó töltögetések, akkor Õ adott FTP nevet/jelszót Nd-nek is, aki szintén töltött fel cuccost.

Olvass vissza, keresd meg egy üzijét aztán a banner-ébõl már megtudhatod az e-mail címét (ha publikus neki). Dobsz neki egy mail-t és szerintem elintéz Neked mindent. Õ tudott v.mi olyan site-ot is, ahova állítólag egész jó sebességgel lehetett feltölteni.

Kb. 5 évig gityóztam. Ebbõl az elsõ, vagy talán másfél év az klasszikus gitár volt és akkor jártam klasszikus gitár tanárhoz.

Aztán jött az elektromos, de ekkor már én hüle nem mentem el tanárhoz. Keggyetlen nagy hiba volt!!! Ha elmegyek, szerintem nem hagyom abba.

Mint most kiderülnek a dolgok, sok mindent keggyetlen szarul csináltam és aszittem azé nem mennek gyorsabban a dolgok, mert én vagyok balfasz. De most már tudom, hogy mivel azt hittem jártam tanárhoz az a tudás jó lesz elektromos gityóra is 😞

De most már látom, hogy kell és jó a tanár, még akkor is, ha már valóban csak hobby szinten ûzi az ember, mert sok hüleségtõl megóvhatja magát vele az ember, ...

Kell a tanár. Szal szerintem váltsd le azt a user-t olyanra, aki több idõt tud foglalkozni Veled. 15-30 percek nem elegek. Ha teheted járj hetente 1x 60 percet.

Én is ezt teszem, pedig szerintem bennem már sokkal kevésbé ég a tûz mint benned, azonban mégis szeretem és tanárral sokkal jobb.

Nemsokára kicsöngetnek a mai napról és lehet menni gyakorolni 😊

ja és Zoli, te amikor elkezdted fiatalabb korodban akkor meddig ûzted és tanárral vagy nélkül?

Ja ebben igazad van, de ha tud valaki mondani valami ftp helyet vagy valamit ahová fel tölthetem akkor éjszaka max úgyhagyom a gépem!

KranaZoli
Francba! Tököm tele van már ezzel!
Nem rád haragszom félre ne érts, hanem piciny országunk olyan szarságaira, hogy egy nyamvadt videó állomány feltöltése ilyen nehézségekbe ütközik.

Tökön szúrom magamat ilyenkor! Mennyivel könnyebb pár száz, vagy ezer km-el NY-re. Bemegyek, aztán megveszem ami kell... Itt meg bénázhat az ember össze-vissza <#mf3>.

10k feltöltési sebességgel??? <#falbav>

KranaZoli
Xniper!

Tudsz v.mit lépni az ügyben, hogy a letöltött videókat közkincsé tudd tenni?!

KranaZoli
Hát az uccsó, ha az utazástól eltekintünk (aminek ugyebár semmi köze a gityó órához) mindenképpen jobb választás!

Az elsõ az már nekem nagyon pénzszagúnak tûnik 😞 Mintsem inkább okító jellegû, pedagógiai órának. Szal a második csak jobb lehet. A két gityó tanár tudása között szerintem nem sok különbség lesz, max. az ahogyan tanít.

Én most azért váltok mert, igaz a tanár szerintem és mindenki szerint kurvajó csak az a baj hogy mivel kurvajó egyre több diák jön hozzá és már minden órán 4 diák van az azt jelenti h kb 15 perc jut egy emberre, az úgy meg szar. És ezér fizetek 1250-et, most találtam egy másikat bár egy kicsivel még messzebb lakik, de 1500-ér tanít úgy hogy vizsgáztató tanár, zenekar.. stb úgyhogy szerdán megyek megnézni hogy végülis mi a pálya arrafelé. De tutkó jobban meg fogja érni ez a 250ft+, de lehet h ide majd kb 1+1/4 órát kell utaznom, de hát talán még belefér.

KranaZoli
Én Tihanyban lakom. Itt zéró a gityó tanárok száma 😊
Legközelebb BFüred van ahol, hihhetetlen, de csak klasszikus gityó tanár volt 😞
Veszprémben bizti van minden fajta, de közben ajánlottak egyet BAlmádi-ban, ami relatív közel van és közben kiderült, hogy a srácot ismerem annó a Pokolgép/Ossián-os koncert idõszakból, amikor én voltam olan 16 körül. Csak Õ zenész lett 😊

Így hát nála lyukadtam ki. Az meg merõ véletlen?! , hogy ez a csajszi, aki "barátnõm" volt szintén Almádi-ban lakik és újra felvettük a kapcsolatot, stb, stb, stb...

Én 1 óráért = 60 perc fizetek a srácnak 1500 pénzt.

DE! Szerintem!
Ne azt nézd, hogy mennyibe kerül egy óra. Én onnan közelítem meg, hogy heti ennyit költök arra, hogy jobb gityós legyek. Pár üveg sör ára, ... Természetesen persze ha úrva drága az nem, de az sem jó ha olcsó aztán semmit nem érnek az órák, ...

Hát.. Zoli..Ez a családi élet mien hura 😄; remélem nekem még sokáig nem lesz benne részem.
Amúgy biztos jó csak még fiatal vagyok hozá hogy én ezt megértsem <#crazya>
Amúgy te mennyiér nyomod a gitár órát, mer én pont most fogok tanárt váltanió?

KranaZoli
Hát basszus gyerek hétvégén nagyot szívtam. Egy röpke történet:

A gyerekek nem az enyémek, hanem barátnõm gyerekei, aki éppen válófélben van. Nem tom, hogy Te így gondoltad-e?!

Nah, pénteken szépen felmentem érte Veszprémbe. "Hazamentünk" Almádiba és nekem csak egy célom, hogy este dugás legyen. Hát bakker, akkorát szívtam 7vgén mint az állat 😊

Péntek este volt egy kis közös elbeszélgetés, aminek egy kicsit összeveszés lett a vége. Nah, ok, faszán indul a közös 7vége. De estére újra átbeszéltük, majd ágyba kerültünk. De egyfolytában amiken dumáltunk azok jártak a fejemben, ... nem tudtam kikapcsolni. Csaj azt mondja, hogy Õ nem fog elmenni, szal csináljam ahogyan nekem jó. Majdnem elmegyek, erre közli, hogy forduljunk meg, mert úgy jobb lesz neki. Ok, hátulról. Megint elkezdek agyalni, csaj elment én nem.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁH!

Aztán, közben megjött neki a vérzése. Estére és 7vgére ennyit a szexrõl 😞 Fasza, mondtam magamban.

Aztán szombaton reggel kaptam v.mi reggelit (reggeli félét), majd megkért szépen, hogy mosogassak el, megtettem. A tûzhelyet is lepucoltam, õ meg szépítkezett. Utána befestette az én szempillám és szemöldököm is. Szal kezdtem teljesen nem ráismerni magamra 😊

Majd kerti munka. Fa cipelés a kert egyik felébõl a másikba, majd kamrába, jah elõtte kamrából kipakolás. Ami télen ledõlt kerítés, annak a tartó vasait feljebb fúrtam az oszlopban, hogy be tudja zárni, aztán .... mis is volt még, jah, fa aprítás. Gityónak még a közelébe sem tudtam menni. Aztán közben a tenyeremrõl feljött a bõr, nah mondom neki, ennyi a szakmai karrieremnek 😊

Du-n megérkeztek a kölkök. Öröm 😊 Rászakadtak a gityóra, meg rám, meg mindenre. Repülõt kellett építenem, megnéztük az Oroszlánkirályt, a Herkulest, ... Közben egyfolytában kérdezgettem magamtól?! Normális?!, vagy Zoli? Kell ez neked?

Ja, KV! Akartam inni egy KV-t, de neki ticcsen 😞 Kaptam capuccino-t. Majd talált CBA neszkafét, elkezdtem örülni, de amikor kinyitottam és össze akartam rázni, látom ám, hogy egyben van az egész 😞((
Egyre jobb. Sebaj, vhogyan kanállal kivakartam belõle valamennyit belõle 😊

Vacsorára kaptam vmit vacsora félét úgy emléxem. Jól emléxem?Hm....

Aztán alig vártam, hogy bedõljek az ágyba, de elõzõ este sikerült összevérezni a lepedõt és nem jött ki teljesen, este még kimosta kézzel. Vártunk mígy szárad. Mondom, itt vagyok, dolgozok napszámba, se normális reggeli, se normális ebéd, vacsora, szakmai karrierrem derékba tört, hulla vagyok, el sem mentem, lefeküdni se tudok, mert nincs hova ... Egyre jobb. Végül felhuzatol, lefekszek és?!.... Nincs a párnámon huzat 😞 Mondom, csak egy pici kis lukat kérnék, ahol meghúzhatom magam 😊

Vasárnap este egy szexuális élményem volt, amikor pucoltam a gitárom. A domborulatok, a nyaka volt egy nõi láb, a hangolók lábujjak a pánt tartó, melltartó, a tremoló lyuk a punci, stb... 😊

De persze minde közben ott volt Õ is és keggyetlen nagyokat röhögtünk együtt az egészen, nagyon jól éreztük magunkat, kölkökkel is tök jól elvoltam, keggyetlen aranyosnak talált és egyfolytában bújt hozzám, régen mondtam már ki: BOLDOG VOLTAM!

Ez van! De azért némi gityó is belefért, csak nem volt annyira nyugodt. Sebaj, majd ma és holnap aztán szerdán újra megyek (mert tanárhoz is megyek), de addigra már elmúlik a vérzés, vége lesz a böjtnek és egyet ígérhetek, akkorát fogok dugni és annyiszor fogok ahányszor csak tõlem telik 😊 Ma pedig gitározni egészen míg el nem alszom 😊

Jah, és vasárnap még templomban is voltunk.

Egyéb kérdés?!

KranaZoli
Ne vigyorogjál! <#action>
Tessék szépen intézkedni, hogy más is hozzáférjen (pl. én 😊

Zoli gyerekeiddel mi van? <#confused>

Hi! Jó reggelt mindnekinek!
Tegnap este Dcn elindítottam pár dolgot és ma reggel belenézek.. hát ez superjó
Leszedtem a John Petrucci - Rock disciples-t ami 558 mega és ez egyben mind a 4, és normális film minõségben. Mert szerintem a másik elég ratyi volt és 3 * ekkora.Meg egy másik Petruccis videt ami 100 mega (18 perc); itt már rövid hajjaé tolja neki és asszem 12 gyakorlat van úgy hogy nem beszél semmit, csak mindegyik példát megmutatja 2 kameranézetbõl (közel, távol) és mindegyik nézetbõl eljátsza 2szer gyorsan és 1 szer nagyonlassan. Ez elvileg valami dvd bõl valami részlet, de sajna a teljeset nem találom, meg persze van hozzá pdf is <#nyes>

KranaZoli
Hi!

Már régebben betettem a site címét a Kedvencek közé, csak még nem nagyon néztem át. Ma reggel belenéztem és naggyon kellemessen csalódtam!!!!

Írok egy mail-t a szerzõnek, megrprószálom Vele felvenni a kontaktot több ügyben is.

A cím:
www.gitariskola.hu

NÉZZÉTEK MEG, AKI MÉG NEM ISMERI!!!

Elsõre olyan, mintha klasszikus zenei site lenne, de az elõszóban ott látom, hogy a gityó tanár Kukovecz Gabi volt, vannak benne Metal riff-ek, Tankcsapda riff-ek, szal érdekes lesz jobban áttanulmányozni.

Van benne tök jó kis elméleti rész is, stb... és király képek.
Pl.:

Ilyenek 😊

Hi!

Megérkezett a zongoratanárnõm válasza a bebés témával kapcsolatban, íme:

"A bebé értelemszerûen két fél hanggal viszi le a hát.Ez pedig az á. Uez a helyzet a fisis, cisis hangoknál, csak ellenkezõ irányban."

Üdv.
Nd
#12365-ön van gittyo?

😄

McGrady
LÁL!!!
Az #12365-ön az a te gityód?

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
<#wave>
CULT8R NEXT WEEK!
Koccoltam, este dugni kell 😊

Bye!

KranaZoli
Jah, semmi munka, várom a 16 órát.
De még ötvöznöm kellett a kettõt 😊))

Az uccsó, sima A kvint. DEH!Nem ezen van a lényeg 😊))

Nd
huu ennyire nincs munka? Mondjuk nekem sem 😄

És mily akkordot fox? Avagy csak egy siman A kvint lenne?

KranaZoli
Csináltam egy rakást unalmamban, de ez már tényleg az uccsó 😊

KranaZoli
Tipikus esete annak, hogy mivel üssem el az idõt péntek du-n <#email>

"... 15 perc alatt kész egy új "szupersztár" ..."

<#vigyor2>

KranaZoli
Hát segítségül híva a Guitar-Pro-t akkor nekem a következõ képpen sikerült beazonosítanom az egyes tapping-eket, hogy melyik-melyik akkordból építkezik.

A vízszintes sorban lévõ nevek, természetesen függõleges értendõk. Szal elsõ az E1, uccsó az E6 húr.

Nd
hát ugye E6on pont ugyanaz mint E1en. De egyébként csak siman nézd meg hogy milyen hangokat jatszol. Pl az elsö ábrádon az A huron van neked egy A, egy D,és egy F hangod. Ez pedig egy Dm. Stb

Elküldtem neki az emailt, amint válaszol, szólok! 😊
KranaZoli
Neked ennyire kéznél van :o
De jó Neked!
Lécci, lécci, kérdezd meg!!!

Tudod, mit én is megkérdem a zongoratanárt, szerintem egy óra múlva itt is lesz a válasz! 😄
KranaZoli
Egyébként meg kössz(!) a segítséget, valóban nagy elõrelépés volt, hogy végre legalább ez a káosz megszûnt bennem 😊 Nem mintha fejbõl is vágnám a dolgokat, de annál már többet tudok, mint amikor még el sem olvastam 😊

KranaZoli
Hát a Bebé nem is, mert az G.
A (b)H pedig Gisz.

Én így pengetek, Te pedig úgyí ütöd a zongorát 😊
Tudod mit, jövõ héten megkérdem a tanárom 😊))

KranaZoli
Most fõképp ezeket a tapping-eket gyakorlom.
De csak az E1 húron ismerem a tapping-ek nevét. A képeken fel is tüntettem.
V.ki meg tudná mondani, hogy a többi húron minek felelnek meg, ill. hogyan lehet rájönni, hogyan lehet ezt "kiszámolni"?

Bocs, már megint! Esz-re NAGYTERC!!! Ezt mindig össze fogom keverni, úgy látom! <#nyes>
"Azonban az Esz és C között nem tiszta kvart a különbség."

Ezt hol olvastad, mert én ilyen nem találok sehol?! 😊 A kvartot nem az Esz-bõl kell számítanod, hanem a G-bõl, hiszen elõbb Esz-re egy kisterc az G, majd G-re a kvart, az C. 😊 Stimm?

Valószínûleg azért találsz ennyi különbséget, mert ahány könyv, annyiféle formában írja le a "trükköket". Némelyik fölfelé számol, némelyik lefelé, a harmadik meg harmadik módszert használ. 😊)) Tudomásom szerint a lentrõl-fölfelé építkezés a szabályos, de sokszor ezt nem veszik figyelembe.

Tetszik vagy sem, nekem a bebé sosem lesz azonos a Gisz-szel, akárhogy verem a zongorát! 😄 Lehet, hogy "nem jó húrokat pengetsz"??? 😄
KranaZoli
Na, átfutottam a doksit teljesen.
Más kérdés nem merült fel bennem, csak ezek.

Örülök, hogy a nehezebb falatra már sikerült is csomót kötni <#taps>.

KranaZoli
Ok, de ezt már tegnap megvitattuk és helyretettük. Még fotó is került be errõl az akkordról...
Miért írod most ezt?! <#fejvakaras>

KranaZoli
No, ha elfogadjuk azt, hogy a szekundakkordoknál a moll az szerintem el van cseszve (mert az Esz) akkor ezekre a fordításokra nagyjából sikerült pontot tenni.

A B hangok, meg talán alakul szépen lassan 😊

hinar
D/F#
Akkord az jelenti, hogy az akkordot Fisz-rõl inditod, azaz a legmélyebb hangja a fisz.De a D-dúrban benne van a F#.
Az ilyen jelõlés nem fordítás, hanem vezetõ hangot jelõl, jelen esetben bassust.

KranaZoli
Ja, ezt visszaszívom, Te a kvartot nem az alaphangra számolod persze! (bocsesz 😊

G - C

G-A-H-C
e,e,f

OK! Bocs, az alaphangból indultam ki! Az jó! <#kuss><#kuss><#kuss>

KranaZoli
Már módosítottam az uccsó üzenetemben, hogy szerintem a H kettõ darab (b) elõjegyzéssel persze, hogy nem G! azt elbasztam. Hanem A.

No, szerintem fizikánál és hangnál maradva rezgés szám szerint. (kotta elfelejtve. Marad a hang, ami fizikailag meghatározható 😊

Gisz megpengetem = bH
A megpengetem = bbH

Ha nem akkor mint mondtam tökön szúrom magam 😊

KranaZoli
Ill. szerintem még ez hibás:

A Moll szextfordításnál:

Esz-G-C (C moll szextfordítás)

Azt írod javítva akkor, hogy elõbb egy nagyterc(!), majd tiszta kvart.
A kisterc OK!

Esz -f- E -f- F -e- G

2 fél + 1 egész = 2 egész = nagyterc (OK)

Azonban az Esz és C között nem tiszta kvart a különbség.

Esz-E-F-G-A-H-C
f,f,e,e,e,f

Ez 4 db egész és egy fél.

Mit is írt Esze Jenõ bácsi?

A moll szextfordítás a következõ:

1.) fordított alaphang + nagyterc (OK)
2.) fordított alaphang + nagyszext (OK!)

Nagy szext (n6):
A kiinduló hangból lefelé számolunk egy kis tercet, majd megemeljük egy oktávval.
Másik számítási mód lehet: négy egész és egy fél hangnyi távolság, pl.: C-A.

Ill. szerintem az Esz és C közötti távolság is.

😊) Ezt a bebét még mindig nem tetszik érteni uraságodnak... A H-G hangok túl messze vannak egymáshoz - ebbõl adódóan is fizikai képtelenség, hogy egy dupla módosítással ugyanazon hangról beszélhessünk.

Azért nem mindegy, mert a kottán máshová írod a hangjegyet. Egy bebé úgy néz ki, hogy írsz egy H-hangot (harmadik vonal G-kulcsban) és elõlöksz 2 db b módosítót. A hang szól, de mégsem A-t írsz a kottán! Pont ugyanez a helyzet a rokonával, ha pl. beírsz egy F-et, elé raksz két keresztet (vagy egy kis x-et), akkor az fizikailag G hang, de Fiszisz-nek hívják, mert F-bõl lett!
KranaZoli
Mindig nálam van Esze Jenõ bácsi zeneelmélet c. könyve, hamar gyorsan fellapoztam és ott sem egészen az szerepelt...

Hmm, és még meg is gyõztél volna arról, hogy A és C között két egész hang a távolság 😊 De én nem hagytam magam 😊

Ha meg tudom oldani (meg tudom, csak rá kell szánnom magam), akkor befénymásolom Neked azt a 2 oldalt amiket a fordításokról ír és elküldöm neke. (ha löksz egy mail címet)

De kb. ezt írja:

1.)

Szextfordításnál mindig v.milyen terc után v.milyen szext következik:

1.a)

E-G-C (C dúr szextfordítás)

E-G: kis terc (ahogyan írod most már Te is)
E-C: kis szext

1.b)

Eb-G-C (C moll szextfordítás)

Eb-G: nagy terc (itt is ahogyan már módosítottad)
Eb-C: nagy szext

Aztán ugyanígy ír pl. szûkítettre és bõvítettre is, ill. ír a quartszext fordításról is.
Nem sokat, de a lényeget 😊

---------------------------------
A B hang a H hang b módosítójellel ellátott hangjának felel meg, tehát távolról sem rokona a G-nek sem, Gisz-nek sem. A bebé a H hang kétszere b módosítójelû hangja, ami fizikailag egy A hang lesz.

Hm!
Ha a H hangot fél hangal (b) leszállítjuk és B-t kapunk, akkor ennek a hangnak, hívjuk segítségül a fizikát holt-ziher, hogy ugyanannak a hangnak kell lennie rezgésszámra, mintha egy Gisz-t pengetnék, ütnék le. (vagy tökön szúrom magamat 😊

Fõleg, ha azt írod, hogy ha azt írod, hogy a Bebé az fizikailag az A hang!

A szekundakkordnál magam sem értem, miért nem lesz E-bõl Esz, ezt az akkordot egy régi könyvbõl puskáztam, ott fénykép is volt, mely hangokat fogják le egy zongorán. Azóta is meditálok a dolgon.

Szerintem ne meditálj rajta. Ha moll-ról van szó, annak Esz-nek kell lennie és el volt kúrva a doksi, amibõl fordítottál. - szerintem -

KranaZoli
De ki fogom pakolni, csak láttad közbejöttek a fotók 😊 Azokkal matyiztam el...

De megvan mind és kis is fogom tenni õket!!!

Igazad vagyon, és elnézést, de a szext-fordításnál valóban felcseréltem a két tercet. Bocsánat! 😊)) Tehát: dúr akkordnál elõbb KIS tercet, mollnál pedig elõbb NAGY tercet számolunk. Ez pont a tükre az alapnál használtnak.
Nd
ja meg Zoli, mi van azokkal a skálákkal amiket még anno kuldtem neked?Azokat nem nyomod ki az oldaladra?