Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sapkafej
ez itten Te vagy?

György

KranaZoli

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Lassacskán majd megszületnek a képek, addig is gyönyörködjetek bennem 😊))

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
ööö de megkaptam, csak mostanában nem voltam annyit üresjáratban a gép elött, nem válaszoltam

bocsi

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nd!
Küldtem egy válasz levelet. Lehet, hogy nem kaptad meg?

KranaZoli
Jah, bocsesz, ezt kihagytam.
DEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
Csak az ujjazások voltak olyanok, hogy beszarás, amiket írtam, ... 😊
Elsõ hozzászólásom a topichoz 😊

Tegnap csináltunk a bátyámmal képeket a cuccosaimról, majd kiteszem õket az oldalamra 😊))

Nd
Pálinkás joreggelt mindenkinek. Remélem sikerult kialudnotok a nagy husvéti locsolás és a sok-sok piát, megint egy szaros hétfö reggel (illetve kedd). Egyetlen öröm hogy a héten csak 4 napot kell dolgozni, bár pillanatnyilag ez a tény nem nyugtat meg, de hátha jobb lesz késöbb.

Gitarozási szempontbol a hétvégém annyi volt, hogy megtanultam a November Rain szólóját. Teccik. Egyfolytaban azt jatszom, olyan jol szol...😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

sapkafej
Ha van Guitar Pro-d, akkor www.mysongbook.com, ha nincs, akkor gitar.lap.hu-n van egy pár link.

György

Vanek
vki tud Magyar tabokat?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Satchfan
Ha felütsz egy angolszótárat, kb megtudod,vagy keress rá a neten úgy, hogy modulációs effekt!

www.satriani.com

Ron Ragm
Valaki el tudná mondani vagy tudna adni linket ahol leírják hogy ezek az effektek (echo, reverb stb) pontosan mit takarnak és mit csinálnak?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Kérésre
"Metallica - Nothing else matters !kotta! kellene"
Sikerült letöltenem egyet
Adsz egy mail címet elküldöm. (Pdf formátumban van 128 000 Kb)

Én most szedtem le ezt Dcrõl : Joe Satriani - The Satch tapes 55 pereces; aszittem valami okító cucc, mer fájlnévként az volt h J.S. guitar lesson, de nagyon nem, vakerol összevissza a pályafutásáról, meg klippek. De amúgy jó cucc(még hosszú hajjal 😄), csak én nemerre számítottam; meg ezt is most szedtem le :Guitar legends 92 (Brian May, Joe Satriani, Steve Vai, Cozy Powell, Nuno Bette; ebbe még nem néztem bele.

Okításnak:
Hangköztan

Hangközök sora hangtáv szerint:
0-Prím (egyezõ hang)
1-Secund
2-Terc
3-Kvart
4-Kvint
5-Sext
6-Septim
7-Oktáv

Félhang távolság szerint:
0fh-Prím
1fh-Kis Secund
2fh-Nagy Secund
3fh-Kis Terc
4fh-Nagy Terc
5fh-Kvart
6fh-Bõvített Kvart; szûkített kvint (Tritonus)
7fh-Kvint
8fh-Kis Sext, bõvített kvint
9fh-Nagy Sext
10fh-Kis Septim
11fh-Nagy Septim
12fh-oktáv

Ha ezt már mindenki tudta akkor bocsi a helyfoglalásért
OFF : Zoli te a csajt nem is szoktad nyalni, csak ujjazni??? <#beka2><#finom>

KranaZoli
Jah, meg Petrucci oldalán találtam egy ilyet:

* Guitar World Presents John Petrucci's Wild Stringdom
(Guitar World Presents)

Errõl az anyagról esetleg v.mi infó?!

KranaZoli
No, elült a videó láz 😞
Ezek megvannak v.kinek?!

* Joe Satriani - Guitar Secrets by Joe Satriani
* Speed Mechanics For Lead Guitar by Troy Stetina (Composer)
* Steve Vai - Guitar Styles and Techniques by Steve Vai
* Metal Lead Guitar/Book and Cd (Vol. 1) by Troy Stetina (Composer)
* Metal Rhythm Guitar Vol. 1 by Troy Stetina (Composer)

sapkafej
ebbe sajna nem tudok segíteni, mer tök hülye vagyok hozzá.

György

KranaZoli
Mondj jobb oldalt. Szerintem ez a site egészen érthetõen magyarázza az alap zeneelméletet. Ezen kívül van egy könyvem. Ha tudsz ennél jobb site-ot, akkor írd be!

Nd
hát ha az alapokkal akarsz tisztában lenni, akkor ne ilyeneket nézegess...

KranaZoli
Jah, jólvan, akkor végülis jól eldumcsizunk <#dumcsi><#dumcsi>

sapkafej
ja, nem erre értettem, hanem a zoktató videjóra<#wow3>

György

jópár torrent oldalt végignéztem, de nem találtam ezt a koncit sehol <#merges2>

KranaZoli
Hát más nem jövõ 7en megkérdem a tanártól, de jobb szeretem magam kilogikázni. Nem egy könnyû dolog ez a zeneelmélet. Nem is akarok nagyon elmélyedni benne, mert egyik zenész ismerõsöm szerint nincs vége 😊 De az alapokkal szeretnék tisztában lenni, mert az meg hasznos.

Ue. a fejezetnek a legvégén még az ún. szekundakkordok-nál a moll-t nem értettem. Pedig mindent írok közben a doksi mellé, számolgatom, stb, stb...

De itt is alap problémám van. Ui. azt írja, hogy a szekundakkordokat a szeptimakkordokból nyeri. Azokat nagyjából meg is értettem. De ezt írja:

C moll szekundakkord: B - C - E - G

Aszongya úgy nyeri a szekundakkordokat, hogy a legfelsõ hangot egy oktávval lentebb viszi. Dúr-nál okáy is a dolog.

Csakhogy a fent említett logika szerint a C-moll szekundakkord az ez:

C - Esz - G - B (B alatt ez a doksi asszem az Aisz-t érti) Szal hova lett az Esz?! (huss eltûnt 😊

Vannak érdekességek 😊 Mind1, azé olvasgatom, meg okoskodok, amit lehet prószálok megfejteni 😊

sapkafej
Az lenne jó, ha lenne egy ilye n ismerõs, de nincs.

György

KranaZoli
Nem értem ezt:

Dúr és moll fordítások

Szintén gyakori akkord, mely az alapvetõ dúr-moll szekvenciákra épít, a hangok sorrendjét megváltoztatva hozhatunk létre akkordfordításokat, melyek egészen más hangzást hozhatnak létre az "eredetihez" képest. Az elsõ ilyen fordítást szext-fordításnak hívják. Dúr skála esetén a mi-so-do elvet követve jön létre. Úgy is felfogható, hogy a fenti példában látott C-E-G hangokból álló C-dúr akkord alapjangját, tehát a C hangot egy oktávval felemeljük, s így megkapjuk az E-G-C hangokat. Hangközökkel meghatározva: az alapakkord második hangjára egy nagytercet, majd arra pedig egy tiszta kvartot teszünk.
Moll akkordból képzett szext-fordításnál a do-mi-la elvet követjük. A példa szerinti C-Esz-G esetén szintén az alaphangot emeljük meg egy oktávval, így kapjuk az Esz-G-C hangokat. Hangközök segítségével az alapakkord második hangjára elõször egy kistercet, majd egy tiszta kvartot számolunk. A szext-fordítású akkordok jelölése: C6, illetve Cm6.

Vittrio Music Page

Az alap hármasnagzatok képezését, a kvartszext-fordítást kilogikáztam, de a szext fordítást nem tudom sehogy sem kilogikázni 😞

<#help>

V.ki le tudná nekem írni hangokkal, hogy neki hogyan jön ki az amiket ír?
Mert én ha tökön szúrom magamat sem jövök rá 😞

KranaZoli
Nem, ezt szépen kereken meg lehetne csinálni, ha v.kinek megvan hozzá a lóvéja.
De hangsúlyuzom, hogy itt a lényeg nem azon van, hogy amatõrök csináljanak egy ilyet, hanem a magyar gityósoknak kellene elmozdulni ebbe az irányba segítvén a magyar amatõr gityósok életét. Szal nekem ez bántja a csõröm, hogy nem tudnak a magyarok összehozni egy, vagy több ilyen CD-t, DVD-t. Nem is egy, hanem több gityósnak kellene ezt összehoznia és érezni magában, hogy igen nekem v.melyest segítenem kellene a magyar hobby gityósokat, akik megveszik a CD-im, amibõl nekem profitom származik, ...

Na, de ez hosszú esszé, ... Hagyjuk.

Nd
hát én nem sok esélyt adok arra hogy ezt meg lehet csinalni. Max ugy, hogy valami 'amatör', ismeretlen gitartanárra felvenni egy DVD-nyi anyagot, aztan akinek kell, az letölthet. talán...

KranaZoli
1.) Ezért írtam, hogy ennek nem fórumokon kellene felmerülnie, hanem nem nevén nevezve pár magyar gityóst, nekik kellene ezt a feladatot ellátni

2.) Azért vennék meg, mert amit látsz és hallasz az magyarul szólna hozzád. Mind a videó, mind az elmélet, ...

3.) Ha lenne rá lóvém az anyagi bukta ellenére is kiadnék egy ilyet, hogy had egye a fene azokat a gityósokat, akik ezt nem teszik meg.

KranaZoli
Hát most nem egészen értem mi kellene neked :o
?!
Ha letöltöd a GP állományt és bekapcsolod, hogy mutassa az 5 vonalas kottát, akkor ott az a kotta ami Neked kell, vagy nem?!
Vagy kúrvára nem értem mire lenne szükséged...

McGrady
torrentet ismered?
ha igen, akkor biztos fennt van vmilyen oldalon.
ha nem akkor írj privátban

Kuss!-magyarázta.

Köszönöm mindkettõtõknek a reményt! <#worship><#worship>
N.D. levelet küldtem a címedre.

Al Bundy23
ekem is megvan alapmü napi 1x végignézem 😊

IBANEZ UV777 Rulez

Nd
hát speciel megvan nekem. De begrabbelni nem sok kedvem van...

Hell boy
Hello mindenki! nekem egy Metallica - Nothing else matters !kotta! kellene. Tab az van tengernyi a neten de egy büdös kottát nem találtam. Tud valaki segíteni? elõre is köszi

Üdv gitárosok!
Valakinek nincs meg Joe Satriani - Live in San Francisco 2 DVD-je?
Jönnek a meleg idõk és gondoltam, hallgatása közben ha ráz a hideg
könnyebb elviselni <#buck>

sapkafej
semmiféle DVD, csak egy álom. 😛

György

Nightrun
Hát tiszteletem uraim!

Már elég régen jártam erre, minden idômet lefoglalja a munka. Van valami újdonság? Aha... Látom volt itt gitárhúrcsere, meg minden, ami kell.

Milyen DVD-rôl van szó? Nem olvastam vissza, mert annyi idôm most sincs. Valaki felvilágosítana? Köszöntem...

Csak pár kérdés a DVD kiadáshoz gondolatébresztõnek:

- Csupa ismeretlen zenésszel, akármilyen jók is, milyen ösztönzõ ereje lenne, hogy megvegyék az emberek ?
- Egyáltalán miért vennék meg, ha itt is mindenki a netrõl tölt ?

Ilyen anyag kiadása Magyarországon totális anyagi bukta.

sz4bolcs
fényesebb(?) ha van ilyen...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Nd
hát másodszorra majd jobban fog menni. Egybként mi az hogy érdekes hangja van?

sz4bolcs
Ma cseréltem húrokat az akusztikus gitáromon, mert szét voltak kopva, meg piszkos is volt, kitisztítottam. Elsõ ilyen akcióm volt, nem figyeltem rá, hogy fûzöm be a lyukakba a húrokat, ezért kicsit rendszertelen lett, hangolásnál nem egy fele kell csavarni a kulcsokat, de én már szét nem szedem újra. A húrok méretrevágása megint szépen sikerült, nem lett valami esztétikus, van amelyiket egész hosszúra hagytam és lóg ki fönt... 😞) Na mind1 legközelebb tudni fogom, mire kell figyelni... de ezt a gitárt ember kezébe nem adom, mert elsírja magát, vagy elsirat engem. Új húrok, de legalább szarul szól... vagyis érdekes a hangja leõzõhöz képest. Kíváncsi vagyok, hogy én hangoltam-e szarul, vagy ilyen a hangja, de ehhez még ki kell fejleszteni az abszolut hallást. Érdekes hangokat kiadó fadarab, de én szeretem. 😛PP

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sapkafej
nem tudom, néha akadályokba ütközök, meg nem minden része magyar. de végülis mindegy.

György

KranaZoli
Minek neked ahhoz magyar leírás, hiszen magyar a menüje?!
Egyébként még nem találkoztam ilyen anyaggal 😞

sapkafej
Hol is?<#ravasz1>

(gitárpróhoz nem tud vki magyar leírást?)

György

KranaZoli
Így van, ma du-n ott vagyunk és hozzuk a kazit 😉

KranaZoli
Csessze meg egy fejezettel odébb a Hangnemeknél összeállt a kép. Ez nem foglalkozik a fél hangokkal. (ahol az A moll-t ismerteti)

Szal Õ csak így számol:

C -> D -> E -> F -> G
E E F E

Ez valóban öt hang.

E = egész
F = fél

Így OK a kvint fogalma. Én belekavartam a fél hangokat is, ... Na, akkor olvashatom újra az akkordos részét, mert ott meg belekeveredtem pont a rossz logikám miatt 😞
Kell ez nekem ?!
Kell 😞
😄

sapkafej
(Egyértelmûen é!!!)

Vagy szinkronizáljanak külföldi anyagokat, nekem az is jó lenne.

bundy, az kell nekünk! 😛

György

KranaZoli
Bakker!
Miért rejtegetsz ilyen cuccosokat? Van rá v.mi lehetõség, hogy az én polcomon is ott legyen?

KranaZoli
Tökön szúrom magam, de akkor sem értem!

Van egy ilen oldal: http://www.vittorio.hu/zeneelmelet

Amatõr zeneelmélet. most ezt olvasgatom, tanulmányozom. Itt szó van a hangközökrõl is. Meg érdekes is.

Idézem amit nem értek. Kvint-elni ugyebár szoktunk. Nézzünk erre egy elméletet:

Tiszta kvint (t5): Három egész és egy fél hangnyi távolság, pl.: C-G.

Okáy! Most leírom a hogyan jutok el C-bõl G-be, Én(!)

C ->

Cisz -> D -> Disz -> E -> F -> Fisz ->

G

Ez nekem jóval több, mint amit zöld-el írtam, ill. az oldalon olvasható. De ugyanígy nem értem a tiszta kvart fogalmát sem, ha levezetem a fenti módon.

Hangközök

Vágja ezt valaki? Mert már tökön szúrom magamat, akkor sem értem. <#falbav>

A.) vagy a leírásban szerepel szarul
B.) vagy ennyire hüle vagyok és ennyire balfaszul értelmezek alap zeneelméleti dolgokat

<#nemtudom><#help>

hol lehet rálelni? a polcomon <#bee1>
Zalaegerszegen vettem még '96-ban

KranaZoli
Hol lehet rálelni erre az anyagra?
Mert ha a Google-t hívom segítségül az mindent csinál, csak éppen segíteni nem tud 😞