Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
bocsi
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Küldtem egy válasz levelet. Lehet, hogy nem kaptad meg?
DEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!
Csak az ujjazások voltak olyanok, hogy beszarás, amiket írtam, ... 😊
Elsõ hozzászólásom a topichoz 😊
Tegnap csináltunk a bátyámmal képeket a cuccosaimról, majd kiteszem õket az oldalamra 😊))
Gitarozási szempontbol a hétvégém annyi volt, hogy megtanultam a November Rain szólóját. Teccik. Egyfolytaban azt jatszom, olyan jol szol...😄
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
György
www.satriani.com
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
"Metallica - Nothing else matters !kotta! kellene"
Sikerült letöltenem egyet
Adsz egy mail címet elküldöm. (Pdf formátumban van 128 000 Kb)
Okításnak:
Hangköztan
Hangközök sora hangtáv szerint:
0-Prím (egyezõ hang)
1-Secund
2-Terc
3-Kvart
4-Kvint
5-Sext
6-Septim
7-Oktáv
Félhang távolság szerint:
0fh-Prím
1fh-Kis Secund
2fh-Nagy Secund
3fh-Kis Terc
4fh-Nagy Terc
5fh-Kvart
6fh-Bõvített Kvart; szûkített kvint (Tritonus)
7fh-Kvint
8fh-Kis Sext, bõvített kvint
9fh-Nagy Sext
10fh-Kis Septim
11fh-Nagy Septim
12fh-oktáv
Ha ezt már mindenki tudta akkor bocsi a helyfoglalásért
OFF : Zoli te a csajt nem is szoktad nyalni, csak ujjazni??? <#beka2>#beka2><#finom>#finom>
* Guitar World Presents John Petrucci's Wild Stringdom
(Guitar World Presents)
Errõl az anyagról esetleg v.mi infó?!
Ezek megvannak v.kinek?!
* Joe Satriani - Guitar Secrets by Joe Satriani
* Speed Mechanics For Lead Guitar by Troy Stetina (Composer)
* Steve Vai - Guitar Styles and Techniques by Steve Vai
* Metal Lead Guitar/Book and Cd (Vol. 1) by Troy Stetina (Composer)
* Metal Rhythm Guitar Vol. 1 by Troy Stetina (Composer)
Ue. a fejezetnek a legvégén még az ún. szekundakkordok-nál a moll-t nem értettem. Pedig mindent írok közben a doksi mellé, számolgatom, stb, stb...
De itt is alap problémám van. Ui. azt írja, hogy a szekundakkordokat a szeptimakkordokból nyeri. Azokat nagyjából meg is értettem. De ezt írja:
C moll szekundakkord: B - C - E - G
Aszongya úgy nyeri a szekundakkordokat, hogy a legfelsõ hangot egy oktávval lentebb viszi. Dúr-nál okáy is a dolog.
Csakhogy a fent említett logika szerint a C-moll szekundakkord az ez:
C - Esz - G - B (B alatt ez a doksi asszem az Aisz-t érti) Szal hova lett az Esz?! (huss eltûnt 😊
Vannak érdekességek 😊 Mind1, azé olvasgatom, meg okoskodok, amit lehet prószálok megfejteni 😊
Dúr és moll fordítások
Szintén gyakori akkord, mely az alapvetõ dúr-moll szekvenciákra épít, a hangok sorrendjét megváltoztatva hozhatunk létre akkordfordításokat, melyek egészen más hangzást hozhatnak létre az "eredetihez" képest. Az elsõ ilyen fordítást szext-fordításnak hívják. Dúr skála esetén a mi-so-do elvet követve jön létre. Úgy is felfogható, hogy a fenti példában látott C-E-G hangokból álló C-dúr akkord alapjangját, tehát a C hangot egy oktávval felemeljük, s így megkapjuk az E-G-C hangokat. Hangközökkel meghatározva: az alapakkord második hangjára egy nagytercet, majd arra pedig egy tiszta kvartot teszünk.
Moll akkordból képzett szext-fordításnál a do-mi-la elvet követjük. A példa szerinti C-Esz-G esetén szintén az alaphangot emeljük meg egy oktávval, így kapjuk az Esz-G-C hangokat. Hangközök segítségével az alapakkord második hangjára elõször egy kistercet, majd egy tiszta kvartot számolunk. A szext-fordítású akkordok jelölése: C6, illetve Cm6.
Vittrio Music Page
Az alap hármasnagzatok képezését, a kvartszext-fordítást kilogikáztam, de a szext fordítást nem tudom sehogy sem kilogikázni 😞
<#help>#help>
V.ki le tudná nekem írni hangokkal, hogy neki hogyan jön ki az amiket ír?
Mert én ha tökön szúrom magamat sem jövök rá 😞
De hangsúlyuzom, hogy itt a lényeg nem azon van, hogy amatõrök csináljanak egy ilyet, hanem a magyar gityósoknak kellene elmozdulni ebbe az irányba segítvén a magyar amatõr gityósok életét. Szal nekem ez bántja a csõröm, hogy nem tudnak a magyarok összehozni egy, vagy több ilyen CD-t, DVD-t. Nem is egy, hanem több gityósnak kellene ezt összehoznia és érezni magában, hogy igen nekem v.melyest segítenem kellene a magyar hobby gityósokat, akik megveszik a CD-im, amibõl nekem profitom származik, ...
Na, de ez hosszú esszé, ... Hagyjuk.
2.) Azért vennék meg, mert amit látsz és hallasz az magyarul szólna hozzád. Mind a videó, mind az elmélet, ...
3.) Ha lenne rá lóvém az anyagi bukta ellenére is kiadnék egy ilyet, hogy had egye a fene azokat a gityósokat, akik ezt nem teszik meg.
?!
Ha letöltöd a GP állományt és bekapcsolod, hogy mutassa az 5 vonalas kottát, akkor ott az a kotta ami Neked kell, vagy nem?!
Vagy kúrvára nem értem mire lenne szükséged...
ha igen, akkor biztos fennt van vmilyen oldalon.
ha nem akkor írj privátban
Kuss!-magyarázta.
N.D. levelet küldtem a címedre.
Valakinek nincs meg Joe Satriani - Live in San Francisco 2 DVD-je?
Jönnek a meleg idõk és gondoltam, hallgatása közben ha ráz a hideg
könnyebb elviselni <#buck>#buck>
Már elég régen jártam erre, minden idômet lefoglalja a munka. Van valami újdonság? Aha... Látom volt itt gitárhúrcsere, meg minden, ami kell.
Milyen DVD-rôl van szó? Nem olvastam vissza, mert annyi idôm most sincs. Valaki felvilágosítana? Köszöntem...
- Csupa ismeretlen zenésszel, akármilyen jók is, milyen ösztönzõ ereje lenne, hogy megvegyék az emberek ?
- Egyáltalán miért vennék meg, ha itt is mindenki a netrõl tölt ?
Ilyen anyag kiadása Magyarországon totális anyagi bukta.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Egyébként még nem találkoztam ilyen anyaggal 😞
Szal Õ csak így számol:
C -> D -> E -> F -> G
E E F E
Ez valóban öt hang.
E = egész
F = fél
Így OK a kvint fogalma. Én belekavartam a fél hangokat is, ... Na, akkor olvashatom újra az akkordos részét, mert ott meg belekeveredtem pont a rossz logikám miatt 😞
Kell ez nekem ?!
Kell 😞
😄
Vagy szinkronizáljanak külföldi anyagokat, nekem az is jó lenne.
bundy, az kell nekünk! 😛
György
Miért rejtegetsz ilyen cuccosokat? Van rá v.mi lehetõség, hogy az én polcomon is ott legyen?
Van egy ilen oldal: http://www.vittorio.hu/zeneelmelet
Amatõr zeneelmélet. most ezt olvasgatom, tanulmányozom. Itt szó van a hangközökrõl is. Meg érdekes is.
Idézem amit nem értek. Kvint-elni ugyebár szoktunk. Nézzünk erre egy elméletet:
Tiszta kvint (t5): Három egész és egy fél hangnyi távolság, pl.: C-G.
Okáy! Most leírom a hogyan jutok el C-bõl G-be, Én(!)
C ->
Cisz -> D -> Disz -> E -> F -> Fisz ->
G
Ez nekem jóval több, mint amit zöld-el írtam, ill. az oldalon olvasható. De ugyanígy nem értem a tiszta kvart fogalmát sem, ha levezetem a fenti módon.
Hangközök
Vágja ezt valaki? Mert már tökön szúrom magamat, akkor sem értem. <#falbav>#falbav>
A.) vagy a leírásban szerepel szarul
B.) vagy ennyire hüle vagyok és ennyire balfaszul értelmezek alap zeneelméleti dolgokat
<#nemtudom>#nemtudom><#help>#help>
Zalaegerszegen vettem még '96-ban
Mert ha a Google-t hívom segítségül az mindent csinál, csak éppen segíteni nem tud 😞