Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nd
😄 kár hogy nincs rola egy felvétel.
Ha már hétfö, nekem annyi volt eddig hogy barátnömet megbüntette egy bkv-s ellenör, mert nem volt még matricája.

Nagyon bekeményitettek...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Csak úgy:

Mai napot sikerült rendesen elindítanom. 7vgén barátnõmnél voltam, így ma reggel BAlmádiból jöttem Tihany-ba dolgozni. Tegnap este ledumáltuk, hogy én viszem a nagyobbik gyereket az ovi-ba. (nagyobbik gyerekét) Õ meg a kisebbiket. Mert én mindig beelõzöm õket, stb... Nah, végre itt lenne pár szabad nap, hogy egyedül legyek én meg a gityóm, mert legközelebb csak szerdán mentem vna, amikor gityó tanárhoz is mentem vna Almádiba. Beülünk a kocsiba, nyitom a kaput, vagyis húzom oldalra, pontosabban megrántottam, de mivel faszásan esett ez a szar esõ így az 5-6m hosszú kocsibejáró kerítés olyan szépen suhat tovább mint a szél.

Csak bámultam :o

Aztán mivel be voltam lassulva, így szépen látom, hogy hopp, placcs az utca közepére 😊 Fasza. Nagynehezen felemeltem a kaput és egyedül nekiállítottam a falnak. Így ma du-n mehet újra, megint kerítést csinálni 😞

No comment (hétfõ)

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

koli.sytes.net
VersYke a nevem
Van fent egy Vanek999 az nem Te vagy?😊
Vanek
mi a remdes víme a kolinak? és kösz a guitarpro-t!

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Én is csak a kottákra vagyok rákattanva.
Engem érdekel.
Én használok, vannak Guitar Pro tabjaim. Felmeek KOLI-ra ott megtalálsz ha érdekel😊
Vanek
használ vki dc++-t? mert cserélhetnénk kottákat....

Vanek
van vkinek full guitar pro 4-e? vagy vmi crack hozzá?

Láttam. Humoros és Aranyos képek topicba volt belinkelve. Érdekes és 5letes szerintem😊
sapkafej
A Guns számmal már szenvedek egy ideje, a másikat megnézem. Kösz!

Vanek: guitar pro 4 elindítja!

György

Ron Ragm
GnR: Knockin' on heavens doors
Iron Maiden: Children of the damned

mysongbook.com

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Vanek
gp4 lejátszásához mlyen program kell? powertabshoz nincs magyar kották?

sapkafej
Nem tudom miért, de nem szeretem azt a zenekart, pedig szeretem az ilyen zenéket. Láttad a Nem akarok elszakadni klipjét?

Nekem mondhatnátok olyan számokat, amikben inkább az akusztikus gitár játssza a fõszerepet, és nem is nehéz eljátszani, beszerezném gp-hoz, és tudnám gyakorolni.

György

KranaZoli
Viszont ráleltem egyik kedvenc magyar rock együttesem TAB-jára a MySongBook-on. A Depresszió c. együttestõl fent van a Lásd Amit Neked Szántak c. szám GP TAB-ja 😊

Király!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
nekem a kedvencem, a letolt gatyás srác, ahogy rákészul, hogy egy hatalmasat ráb@sszom a sütöre.....

😄DDD

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

sapkafej
My Chemical Romance - Im Not Okay
Ez a szám nagyon bejön most.

Ez a Hurra Torpedo nagyon kééész... 😊

György

Nd
hát passz. Gondolom a Vuk-nak a dallamát meg hallásból is ki tudod logikázni, bár most tök nem ugrik be hogy hogy is volt az...

KranaZoli
Nagy segítség kellene srácok!

Milyen akkordok ezek?

D2?
D4?

Ill. a vuk-nak kellene v.mi kottája 😊 Akkord, vagy bármi...

A 4, ill. 6 éves skacokat nem szeretném csak skálákkal, tapping-ekkel és rock zenével etetni 😊

Nd
milyen zenét hallgattok mostanában? Én pl nem olyan rég találtam rá Paul Gilbert - Burning Organ c. lemezére, most is azt hallgatom...

KranaZoli
Hát ez v.mi keggyetlen brutál volt <#nevetes1><#nyes>!
Prrrofi!

KranaZoli
Hát én a látottak alapján el tudok lenni magamban 😊
Csak kicsit uncsi 😞

Ma nem hiszem, hogy túl sok idõm lesz írni, mert hetek óta ma úgy látszik munka lesz 😞 1xerûen felháborító 😊 Nem tudom honnan szedik a mukáltatók, hogy a munkavállaló elsõdlegesen dolgozni jön be :o

7végét csajszinál töltöm, de mondtam neki, hogy viszem a gityót és az egyéb cuccookat, mert sokat kell gyakorolnom. Õ meg majd pakolászik, takarít, stb...

Ti, hogy a francba kezelitek le egy kapcsolatban a gitár/nõ arányt. Mert én ha pl. nélküle tellik 1 7vége pl. egy egész napot képes vagyok végiggyakorolni. Ilyenkor elpöcsölök a lassú skálázással, amikor éppen erre fektetem a hangsúlyt, hogy lassú legyen. Egyéb gyakorlat hegyek, stb... Most meg csak ingázom Tihany és BAlmádi között már napok óta... De jó Vele! Ua. azt sem szeretném ha a gityó rovására menne, meg azt sem, ha a gityó a kapcsolat rovására. Meg tudjátok nálunk ott a 2 kölök. Akik ugyan nem az én gyerekeim, pl. ma jön értük az apjuk és csak vasárnap hozza majd vissza õket, de megszerettem õket és hiányoznak. Meg õk is megszerettek engem és már én is kezdek nekik hiányozni, ha pl. 2 napig nem látnak 😞 Most pl. tökre sajnálom, hogy elviszi az apjuk õket. Jajj, deh nehéz kérdések ezek 😊

Nd
Zoli egyébként nyugodtan irkalj, én itt vagyok általában egész nap, csak nem mindig irok be. De olvasni olvasom, szal ne tartsd vissza magad😄

Nd
ezt lattatok már?

http://www.putfile.com/media.php?n=hurratorpedo

(asszem egy konkurens gitarforumon is be volt már linkelve😄)

KranaZoli
Már megint sehol senki 😞
Elkészítettem a tegnapi lecke .gp4 állományát. Ez egy Paul Gilbert-es Arpeggio-s gyakorlat.
Jelöltem az ujjrendet, a pengetési irányokat és az akkordok neveit. Aki Arpeggio-kat nézeget annak szerintem nagyon hasznos kis gyakorlat, mert van benne váltott pengetés is.

Én biztos vért fogok hugyozni, mire lesz ebbõl valami 😊

Itt keressétek...

KranaZoli
Tegnap.

Tanárnál:

1.) Átnéztük a szólót és a kíséretet. A szóló részben bár rövid mégis jópár helyen ki kellett javítania, mert benéztem a TAB-ot, de sikerült összeállítani a végére a képet. Rövid, de mégis technikás. Egyébként egészen jól ment, szal azt mondta, hogy OK ez így 1 hét alatt pár napos gyakorlás után ne várjak többet. Azt bírom, hogy pici apróságokra felhívja a figyelmem. Pl.: vibrátó esetén arra, hogy nem csak vibrátó, hanem legyen egyenletes, az uccsó hang mindig az a hang legyen amirõl a vibrátót kezdtem, ... Nyújtásoknál, hogy megvan-e az egész hang, vagy nem, vagy túl nyújtottam, stb...

2.) A kíséretében voltak olyan akkordok, amiknek a lefogása számomra nehézkes volt és közösen prószáltuk megtalálni az akkordokat. Nah, úgy soha nem ment volna. Két dolgon változtatott itt, hogy menjen a ritmus:

Csus2 akkord:

E6: X
A5: 3. bund (C hang)
D4: 5. bund (G hang) - C kvint
G3: 5. bund (C hang)
H2: 3. bund (D hang)
E1: X

E6: X
A5: 3 (mutató ujj)
D4: 5 (gyûrûs ujj)
G3: 5 (kis ujj)
H2: 3 (mutató ujj)
E1: X

A 3. fekvésben mutató ujjal lefogom az A, D, G, H húrokat. Így egy jóval kényelmesebb akkordok kapok, mégis benne vannak az akkord hangjai.

3.) D/F# akkord. Na, ez a D dúr + E6 húron egy Fisz ettõl mentem a falnak. Nem csoda. Õ ezt baromira leegyszerûsítette 😊 De meg is magyarázta miért. Ha az akkord hangjai a kíséretben nincsenek kipengetve, ráadásul torzított gitáron játsza az ember, akkor baromira nem vesz észre különbséget az ember a full akkord, vagy egy leegyszerûsített változata mellett. Így ebbõl az igencsak bonyolult akkordból ebben az esetben ennyi lett:

E6: 2. bund (Fisz)
A5: 5. bund (D)

Aztán jólvan. Ennyi elég is 😊
Nah, mondom ez már így nekem is jobban tetszik 😊 Érdekes dolgok ezek 😊

4.) Aztán megekérdeztem Tõle és megkértem, hogy játszon el egy 2 oktávos fekvés váltásos pl. G-dúr akkordot (4 hangos variációval). Nem árultam el neki miért 😊 Amikor visszafelé jött a gyûrûs és mutaó ujját olyan szépen elfektette mint annak a rendje és módja. Aki olvasta Pénzes László errõl leírt véleményét az tudja miért kértem meg erre. Elmondtam neki, hogy miért is kértem. Azt mondta, hogy nyugodtan játszam csak így, nem lesz ebbõl semmilyen ütem kiesés, stb... ha gyakorolja az ember. Aztán mutatott pl.-ak, hogy vannak helyzetek, amikor az embernek óhatatlanul így kell játszani, mert ha külön-külön fogja le a hangokat, akkor a büdös életben nem fog gyorsan menni.

5.) Vettünk egy új dolgot is. Paul Gilbert Arpeggio-kra alapuló, de váltott pengetést is tartalmazó gyakorlatot. Keggyetlen tetszik, csak szerintem ultra-brutál nehéz, szal el lehet majd vele szarakodni, de meg fogja érni.

6.) Több új dolgot nem vettünk, mert össze kell majd raknom a szólót, a kíséretet is. Csak annyit tett még hozzá, hogy a skálákat nem csak hangokkal lehet variálni, hanem tehetek bele legatót (fölfelé), kötéseket (lefelé) és úgy is lehet, hogy pl. a 2 oktávos dúr skálánál kihagy az ember egy húrt és utána lép vissza, majd megint kihagy egy húrt, ...

Nah, itt már azt mondtam, hogy én ebbe már belefáradtam, már nem fog az agyam. STOP! Elég lesz 😊 Meg amúgy is vár a puncim.

Szal utána irány a punci és ahogy írtam és vártam, vége lett a böjtnek éééééés dugás volt 😊

Eseménydús, hasznos és kellemes du-n és este volt a tegnapi 😄

Jah, ezt a Paul Gilbert gyakorlatot majd beírom a Guitar Pro-ba és készítek belõle egy .gp4 állományt.

KranaZoli
Nah, alig aludtam az este v.mit, így baromira nem vagyok topp-on.

Sapkafej:

Miért nem vagyok normális?
Ott a link, nézd meg milen leckéi vannak.

Ron Ragm:

Hát persze, hogy jók a gp file-ok 😊
A kötéseket lehet variálni!

Mint mondtam én sem annyira értek a tapping-hez. Túl halk?!... Egy biztos, de nem biztos 😊 Gondolom, hogy nem tud annyira hangos lenni, mintha az ember megpengeti a hangot.

De a tapping nem csak ráütés. Vagyis néha elég csak az, de az elején csináld lassan és a lényeg, hogy ha középsõ ujjal tapping-elsz (én azzal, gyûrûst váltogatva prószálgatom néha ha van rá idõm), hogy ne csak megüsd a húrt, hanem mintha csinálnál egy kötést, azt pengesd is el!!! Így kb. olyan, mintha a tapping hangod pengetnéd. Szal ráütsz, nem hiszem, hogy az erõn lenne a lényeg 😊 és lefelé lehúzod a húrt, elpengeted, szinonímák ... 😊 bízom benne érted mire gondolok.

Utána pedig a kötéseknél is ue. csinálod. Ha kalapács van akkor pedig ráütsz erõsen. De nem is annyia az erõ hanem inkább az, hogy jó legyen a kalapács. Pontos, ...

Amikor nekiálltam az uccsó F-dúr tapping-et alig tudtam megcsinálni a nagy távolság miatt (F-A), de most már megyeget. Néha egészen jól. A váltások nehezek még. Amikor bal és jobbkézzel is váltani kell fekvést. Gyakorold lassan és biztosan!

Ron Ragm
jók a gp filek, de nekem a tapping nagyon halk... van vmi speciális trükkje vagy csak nem csapok rá elég erõsen? 😊

sapkafej
Te nem vagy normális<#wow1><#bee1>

#12409:

akusztikusra is vannak leckéi?

György

KranaZoli
Egy levél attól az arctól, akinek a site-ját belinkeltem nektek is. Emléxem v.ki régebben említette, hogy nem is annyira kellene magyar cuccos, csak felirat ezekhez. Nah, hát itt a lehetõség, hogy pl. John Petrucci anyagát (videó, TAB, magyar felirat megszerezzük 😊
Asszem én is meg fogom rendelni újra 😊

Következzék a levél, mert elég korrekt az arc és szerintem benneteket is érdekelhet, még akkor is ha megvan a videó, mert így meglesz hozzá a TAB + a magyar felirat. Szerintem ez így naggyon király!

Ja, és még1x a site címe:

Világklasszis gitárosok videó órái eladók !

Sziaszia!

Miért volt nehéz megtalálni az oldalt? Elég sok hirdetést pakoltam mindenfelé. Köszi, hogy beraktad az SGre is! Ha tudsz még ilyen fórumot, légyszi írj!

Satrianitól megvan a G3 - Live In Denver és egy ínyencség : Joe Satriani & Steve Ray Vaughan - Blues Unplugged on VH1. Ha érdekel a Satch Tapes-et is meg tudom szerezni, de ez utobbi nem igazán oktató jellegû videó, inkább az interjúkon és a koncertrészleteken van a hangsúly.

Paul Gilbert Intese Rock I. is megvan, csak a végébõl sajna hiányzik 5 perc.

A feliratokat megcsinálni kicsit idõigényes dolog, ezért arra gondoltam, hogy 700Ftot kérek értük darabonként, de ha 3 videót rendelsz, akkor 500ft/db, ha 5öt rendelsz, akkor peidg 300Ft lesz egy felirat.

A feliratok kiváló minõségérõl biztosítalak! Egy 5 éves gimibe jártam, ahol végig angolul tanultam szinte az összes tantárgyat, illetve sokat olvasok angol/amcsi magazinokat, beszélek kinti emberkékkel, és mivel a zene megszállotja vagyok, ezért vágom a zenész szakszavakat, slangeket.

postaköltséget nézd meg a www.posta.hu weblapon, plusz adj hozzá kb 50 ft-ot, ami egy jófajta boríték ára, amiben nem torik össze semmi

ui.: újabb videók : Malmsteen - Play Loud - 3 részes sorozat
Marty Friedman - Exotic Metal Guitar

Köszi az érdeklõdést,

Kellemes húrtépést! 😊

Dave

KranaZoli
Ez egy két oktávos dúr skála.
Annó én sem ezzel kezdtem 😊
Szerintem simán megteszi elsõnek egy szimpla Major skála.
Aztán ha az már ok, akkor jöhet ennek az a változata, hogy nem minden húron három hang, szal ticcsen benne a H húron a fekvésváltás.
Ha már az is ok, szerintem akkor jöhet ez.

De Te nem moll skáláról beszéltél?
Mert én ezt a dúr skálát nem furcsállottam, mert mint írtam ezzel gyakorolok most is. Ami még nehezen megy, ha variálom a skálát, akkor valóban úgy van ahogyan írja, hogy az embernek jobban kézreállna visszafelé a H, G húrokon pl. elfektetni a mutató, gyûrüs ujját. Ez valóban így van. Én is így csináltam 😊 Szarul. Amit Õ mond tényleg jobb, csak nehezebb 😉

Ma este 19-re úgyis megyek tanárhoz, szal majd megkérdem Tõle, hogy Õ milyen ujjrendet javasol ehhez a skálához, ha variálja az ember. Ill. kíváncsi leszek, hogy elfekteti-e az ujját, vagy sem?! (elõször nem árulom el neki 😊

Mai óra nagy része asszem fog eltelni, hogy a feladott rövidke szóló részletet fogjuk átnézni közösen úgy, hogy már nagyjából megnéztem, mert sok helyen van bennem kérdés annak ellenére, hogy akkor megmutatta, de már franc se emléxik rá 😞
1 hét alatt nagyjából annyit tudok kezdeni a házifeladatokkal, hogy amennyire lehet fejbõl megtanulom a cuccost (kb. jó ütemben, stb...) és a kíséretet. Így a köv. héten már nem annyira kell a TAB-ot figyelni, hanem megnézzük a heles ütemet, mit milyen ujjal jó, nyújtások, vibrátó rendben van-e mindenhol, ilyenek...

A kíséretnél az a szaros F/D# akkord hát hagyományos ujjrendel, szal ha mutató ujjal fogom le a Fisz-t az E1 húron, akkor keggyetlen brutál, ezért én a bal hüvelyk ujjamat használtam :I Nem tom erre mit fog szólni 😊

Aztán asszem nézünk v.mi pentaton-os tapping-et, mert a múltkor az elmaradt ui. naggyon nem értettem, de asszem rájöttem így elkészítettem a sablonokat hozzá, csak gyakorolni nem volt idõm 😞
Ha eltaláltam amit mutatott biztos tetszeni fog neki, hogy milen szorgalmas vagyok 😊

Kíváncsi leszek nézünk-e v.mi újabb számot, gyakorlatot, skálát, vagy sem. Mióta ez a régi barátnõ úgymond realizálódott és újbol együtt vagyunk, kevesebb idõm jut a gityóra 😞
Viszont nem kell Veszprémbe járnom és ezreket kiadni egy menetért 😊 Ez van. Valamit, valamiért.

Ebbõl logikusan következik, hogy óra után megint nála kötök ki, most beszéltünk és ott is alszom. Mivel a 7vgén együtt voltunk és a vérzése miatt nem volt szex, ezért asszem ma este keggyetlen szexuális élményeket fogok begyûjteni 😊 Min. 3x el kell mennem, ticcsen mese 😉 Ill. a körítés sem maradhat el 😄
Mondtam neki, hogy veszek síkosító gél-t 😊 , hogy bírja a kiképzést <#eplus2>. Belement 😊 Azt nem is sejti, hogy hátsó gondolatom, hogy 1x már az öklöm szeretném eltüntetni a pinájában és tul. képpen azért veszem <#eplus2><#eplus2>.

Nem tudom meliket várom jobban: A gitár órát, vagy a puncimat?! <#hamm>

Nd
I--------------------------------3-5-6----------
I--------------------------3-5-6----------------
I--------------------2-3-5----------------------
I--------------2-3-5----------------------------
I--------1-3-5----------------------------------
I--1-3-5----------------------------------------

én speciel erre gondoltam. Ha nekem ezzel kellett volna kezdenem egy dobgitáron, háááát

KranaZoli
Nem emléxem pontosan, de arra gondolsz amikor arról regél, hogy elõször egy fekvésben játszotta az F-DÚR skálát, majd áttért arra, hogy minden húron 3 hang?!

Ha igen ezt azért furcsállom, mert igaz, hogy ez nehezebb, meg a másikban valóban van egy húr, hogy 1 húron 2 db hang, de már én is régóta csak ezt a 2 oktávos dúr skálát gyakorolom (variációkkal).

De nem is ezért írtam amit írtam, hanem azért, mert mintha Te a moll skálákról beszéltél volna, hogy azokat fogod megnézni?! <#fejvakaras>
Nem a dúr skálát. <#conf>

Nd
na tegnap megnézegettem ezeket a skálákat. Pontosabb inkabb csak az elsöt, a dur skálát. Hááát. Ha egy total kezdönek szerintem egy akusztikus gitaron ezzel kell kezdenie, kb 2 ora után dobja ki a gitárt az ablakon...

KranaZoli
Nah, megvagyok.
Akiket érdekel a következõ cuccost letölthetik a honlapomról:

Steve Lukather And Los Lobotomys
In Concert

2 db RAR állományt találtok. (cca. 200MB-osak) Ezeket kell letölteni, majd kicsomagolni és keletkezik egy cca. 400MB-os AVI fájl.

KranaZoli
Most kezdtem el berippelni Steve Lukather and Los Lobotomys DVD-jét. Ha megvan utána gyártok belõle egy DivX-es AVI-t és kiteszem majd a site-omra.

KranaZoli
Sajnos én nem tudok ilyen doksiról 😞
De mit mutattam én?!
:o

Én annyit tudok tanácsolni a tapping-hez, mint abszolúte kezdõ gityós és tapping-es 😊 , hogy nálam ez a következõ képpen ment:

1.)

Gitár tanár azt mondta nézünk egy kis tapping-et.
hurrá 😊

2.)

Semmi különöset nem fûzött hozzá. Mivel mutató és hüvelyk ujjal fogom a pengetõt így tappingelhetek a bemutató 😊 ujjammal, vagy akár gyûrûs ujjal is.

3.)

Szépen lassan megnéztünk az E1 húron ez A-moll tapping-et. A legató kötéseket majd idõvel variálhatom azt mondta. Aztán felépítette egy tapping gyakorlatot amit kiraktam a weblapom-ra is.
Elõször csak E1 húron

4.)

Aztán mondta, hogy transzponáljam majd õket az összes húrra.

(errõl tettem be egy képet lentebb, hogy más húrokon mik lesznek az akkordok)

5.)

Ill. tapinngeljek majd úgy, hogy húrokat váltok, de fekvést nem.

Hát kb. ennyi volt az egész. Nem tudom mivel lehetne még ezt kiegészíteni, díszíteni, ... Szép lassan kell elõször, ennyi az egész.

KranaZoli
tökön szúrom magam, miért csak most leltem rá erre az oldalra?!

http://rocklicks.fw.hu

SASOLJÁTOK MEG!!!

Ron Ragm
Ehh, szal hogy ahol a tapping technikáról van leírva az alapoktól, mert amit kranazoli mutatott az egybõl a közepébe megy bele csak valahogy összekeveredett😊

sapkafej
Kösz!
Asszem, nem nekem találták ki azokat, amik benne vannak...

György

KranaZoli
Eltévedtél?!<#phone>

KranaZoli
Az e-mail címedre elküldtem azt a .doc állományt amit nekem küldött az arc, abban ott van, hogy mitõl teljes a teljes 😊

Remélem ettõl a Horváth user-tõl is érkezik válasz. Vhogyan az cuccosát jobbnak érzem.

KranaZoli
A dúr-t már én is 3 hang/húr változatban gyakorlom, szal az általa 2,5 oktávos dúr skálát. (de ez a weblapomon is kint van)

Azonban legjobb emlékeim szerint mi a tanárommal még csak természetes moll skálát néztünk, ha jól emléxem 😊
Abban egy olan van, hogy 2 hang/húr.

E1 578
H2 568
G3 457
D4 57
A5 578
E6 578
(pl. A-moll esetében)

Ha jól írtam?! Ez természetes moll skála?! Néztünk egy másikat is, de az meg fekvés váltásos és abban meg a D húron van 4 hang (csúszás a mutató ujjal). A weblapomon kint vannak ezek.

Nekem az egyebek menüpont tetszett. Imádom a különféle nem skála gyakorlatokat 😊 Vmelyest ezek közé sorolom a kromatikus skála gyakorlat is. (1234, ....)

sapkafej
ja, én írtam, de mégjobb lenne, ha vki le is fordítaná, akinek megy 😛

ez a gitariskola.hu érdekes, már régebben is nézegettem. de mi a full változat?

György

Nd
nekem kicsit a modális skálák furcsák ilyen elrendezésben. De egyébként lehet hogy tényleg jol használhato igy. Ami tuti jo igy, hogy egy huron MINDIG 3 hangod van, igy sokkal stabilabban lehet jatszani, viszont nekem igy rámézésre nem tüntek olyan kényelmesnek az ujjrendek, de ha hazamegyek , elsö dolgom lesz nekiállni, és gyakorolni egy sort ezeket, lehet jo lesz...

<#vomit>

KranaZoli
Jah, ez engem is zavar.
Még sehol nem láttam ilyet :o

Írtam egy mail-t a szerzõnek (de nem errõl 😊

Megírtam neki, hogy elég fapadosnak tartom azt a Finale NotePad c. progit amivel le lehet játszani a kottákat, hiányolom a TAB-ot és azt, hogy se klasszikus, se elektromos gityóhoz nem tudom kötni a dolgot.

Beszél errõl, beszél arról... Szimplán gitár.

Jobb lett vna, ha kihegyezi pl. klasszikus és elektromos gityóra külön-külön a gyakorlatokat. Az elméletnél meg maradhatna az általános. Bár én egy picit az elméleti részét is elnagyoltnak tartom attól függetlenül, hogy Õ arra hivatkozik, hogy nehezen érthetõ....

Szal egy dúr, moll skála felépítése, hangköztan, hármashangzatok, harmóniák hiánya, stb.

A Finale NotePad-re az volt a választ, hogy ez Free progi, mondom elég szar, szerintem kevesen fognak a mûkedvelõ zenészek közül az Õ kedvéért megtanulni 5 vonalas kottát olvasni, mert nem csinált TAB-ot 😞

Nagyon hiányolom a mûbõl a rock/heavy/blues gityót! Csak érintõlegesen van némi kemény zene, de az naggyon karcsú 😞

Egyébként nem lenne rossz anyag, sõt így is lehet belõle tanulni (az "elméleti részét" elolvasva, az nem árt azért), de jobb is lehetne.

Sajnos amiket írtam azokon úgy látszik nem nagyon akar változtatni, módosítani, nagy részét a FAQ-ban megválaszoltnak tartja. (az Õ szemszögébõl nézve) Na mind1. Egyel több infó.

A Horváth Tibor-os cuccosok sem tûnnek rossznak, de nekem a demók elég szarul mûködnek és kicsit káosz van bennem, hogy most akkor melik GitárSuli, GitárKodex is rendelhetõ meg (milyen formában VHS, CD-ROM), ill. azt nagynehezen kisilabizáltam, hogy a könyvet is meg kellene hozzá venni, mert az tartalmazza nyomtatott formában a TAB-okat. Ha jól értelmeztem, akkor a CD-n egy mpeg videó lenne.

Neki is írtam egy mail-t, hogy amiket el lehet érni infókat a mûrõl az alapján nehéz eldönteni, hogy érdemes-e megrendelni... (demó verzió szarul mûködése) Várom a javaslatát.
Meg az is zavaró, hogy az árlistában szerepel az 1-8 rész azonban megrendelõ csak az 1-2-höz van.
Nem egészen értem ezeket.

Pedig ez is jónak tûnik. Szerintem ez is egy jó anyag lenne, de állítom nagyrészt home készítmény és talán még a kiadás(kiadatás) is magán munka. Piciny országunk betegségei. Szal nem biztos, hogy Õk a hibásak. Gondolom Petrucci bácsinak nem kellett törõdnie a kiadatással, az elkészítéssel, a PDF melléklettel, stb... Azé az elég furcsa lenne 😊

Jah, írta itt vki a listán, hogy tul. képpen ezek is elegendõk lennének pl. magyar felirattal, vagy szinkronnal. (igaza van)

Nd
megnéztem ezt a gitariskola.hu-t. Jonak tünik, de megõrülök, mert (nekem) forditva van a gitar nyaka. Eccerüen nem értem hogy ezt tényleg igy szokták használni? Én sosem láttam még. A legfelsö hur neki az E6. Mintha egy foditott tab lenne. Hihetetlenül zavar engem...

KranaZoli
Pár hozzászólással ezelõtt felmerült Horváth Tibor neve. Találtam egy site-ot (a weblapját) ahol jelenleg 2 db cuccost lehet rendelni:

* Gitáriskola CD-ROM
* Gitár Kódex CD-ROM

Egészen jónak tûnik mind1ik, most a Demo-kat prószálom nézegetni, sajna az oldal kezelése számomra pöttyet macerás 😞

Ez a weblap címe:

http://www.horvathtibor.hu/

KranaZoli
Tegnap du-n amikor gyakorolgattam teljesen véletlenül egy érdekes dolgot kezdtem mûvelni.

Többek között nézegetek egy blues alapot amiben üveghangok vannak (kicsit olan, mintha Satriani-s féle lenne 😊 A hanganyagban viszont vannak kipengetett übeghangok is. Megkérdeztem a tanártól, hogy ezt hogyan érik el?
Azt mondta, hogy úgy, hogy a mutató ujj körmét érintik hozzák a húrhoz és elfordítva pengetik meg a húrt, ... Azt mondta így jönnek elõ azok a tipikus rock zenei fütyülõs hangok a riff-ek alatt. Nah, nekiálltam ezt prószálgatni. Egészen jól sikerült is elsajátítanom azonban közben elkezdtem hülyéskedni azzal, hogy reszeltem egy húron és skálázgattam. (szal egy hangot többször megpengetve, de variációkat, szal nem csak simán fel és le hangonként).

Tök jó volt 😊 Ezzel élvezkedtem tegnap szerintem minimum egy órát 😊 Kitaláltam amolyan skála variácókra épülõ riff féleségeket, kvint-ekkel de úgy, hogy amikor bejött a skála akkor jött ez a reszeléses pengetés 😊

(ezt csak úgy megírtam 😊