Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lord AnonymouS
Adok pár linket az osztrák Musik-Produktiv oldaláról, ez egy olyan hely, ahol elég olcsón lehet venni mindenféle hangszert, hatalmas választékkal. A Shopping City Süd mellett van, teház nincs messze (Bécs elõtt még).

Online Shop - Gitárok

Epiphone SG G400
Epiphone Gothic LP Studio PBK
Ibanez RG Serie RG370DXBK
Ibanez SA Serie SA260FMTG
Peavey V-Type EXP FR PG SP
Kramer Electric Special BK
Yamaha AES 520D6, SBL Drop6
Yamaha RGX 420DZ FLB

Na szóval ezeket találtam 100ezer körül, legalábbis ott ennyi (400 Euro kb 100ezer Ft) Szerintem ezek mindegyike megéri a pénzét, nekem legjobban az Ibanezek (az SA-s gyönyörû!) meg a Yamahák jönnek be. Nézelõdjél még, mert ez csak egy töredéke az egésznek.
Ja és még gondold meg, hogy kell e tremolo kar, most nem írom le, hogy mi az, mert már hulla fáradt vagyok!

FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

Count Adyn
Ahha, vágom a különbséget😊))hát igen a tapsztalaz hiányzik,anélkül nehéz dönteni vásárlás ügyében. ÉS mit ajálnlotok ha max 100k HUF a keret és a szgépes megoldás, erõsitõ nélkül. Biztos van vmi ár/minõség kompromisszum.
tudom hogy tudatlan vagyok, de konkrétan miben jelentkezik egy noname gitár hátránya? és ha nem noname miaz, ami megfizethetõ még(max 100k)?

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Lord AnonymouS
Najó, haggyuk, akkor vegyen egy gagyi noname-t!

FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

más nézni, és más hallgatni 😊
amúgy pl az Ibanez kezdõknek kitalált modelljei olyanok, h ott spórolnak vele, ahol nem szégyellik, csak a név miatt kerül másfélszer annyiba, mint a többi hasonló hangszer

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Lord AnonymouS
Persze, ez igaz, de kérlek nézd meg azt a gitárt és utána beszélj! <#awink>
Természetesen léteznek olyan másolatok is, amik jó minõségûek, pl Fender-utánzatok vannak ezrivel és van egy-két jó is...

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

azért valljukbe, néhány esetben igencsak a nevet kell megfizetni 😊

Lord AnonymouS
Hát mit mondjak... sztem ha van egy kicsivel több pénzed, akkor vegyél jobb gitárt, és inkább egy alsókategóriás márkásat, mint egy ilyen utánzatot. Ha otthon akarsz zenélni akkor sztem elég a PC, ha megfelelõ hangfalszetted van persze, de ha haverokkal is, akkor meg kell gondolni, hogy veszel e erõsítõt. Mondjuk a legtöbb próbateremben van erõsítõ, szóval megvagy nélküle, de azért jó ha van egy...<#vigyor4> szóval most jól megmondtam, mind1, dönts.
"mi a rák a küéönbség egy 60 és 600 ezer HUF ba kerülõ gitár közt?" "Pont annyi, mint egy 2 milliós Suzuki Swift és egy spéci 20 milliós Volvo között." Inkább egy 1 milliós Swift és egy 20 milliós Merci közt! ha kicsivel tapasztaltabb leszel és kezedbe fogsz majd egy komolyabb gitárt, megérzed, de vigyázz, mert akkor nagyon-nagyon elkezdesz majd vágyakozni egy olyanért <#hehe> és a régi gityód nem is lesz olyan fényes többé... Egyszóval eszméletlen különbségek vannak gitár és gitár között, ezért nem ajánlok hamísítványt neked. Ahogy az Oroszlánbarlang gitár-szerelõje mondta nekem a múltkor, hosszú távon kell gondolkodni gitárvásárlásnál = minél többet költesz, annál jobb lesz!
Sok sikert!

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

Ui bocs a szóismétlésért,ezért nem ér fikázni 😊
Csákó, mindenkinek!
Lenne egy kérdésem, remélem van fönn vki aki tud segíteni. Tervezem, hogy a közeljövõben beruházok egy elektromos gityóra ( van már egy akkusztikus 3 éve), de nem igen értek az elektromoshoz. Nekem a Les Paul széria iszonyatosan bejön, és így egy Epiphone LP100-at nézetm ki. 75000Ft+vmi otthoni erõsítõ kb. 100eFt-ból kijönnék, úgy számoltam. Kérdés: jó szerintetek ez a gitár, lehet vele koncertezni is, vagy szar kezdõ gityó.Hosszú távban gondolkozom, és könnyed rock-funky-blues zenében gondolkozom, nem szeretnék Children of Bodom stílust vagy egyebeket játszani ( bár kurva jók).
"mi a rák a küéönbség egy 60 és 600 ezer HUF ba kerülõ gitár közt?"

Pont annyi, mint egy 2 milliós Suzuki Swift és egy spéci 20 milliós Volvo között.

Count Adyn
Jah és hogy vannak ezek az effektek? Az erõsitõ tud vmenyit? Vagy számitógép/hangkártya megoldással is jó?

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Count Adyn
Szevasztok! Lenne egy hülye kérdésem😊 Én még csak fél éve gitározom, most gondolkodok egy elektromos gitár beszerzésén, ami nekem teccik: HBS580WR
http://www.arukereso.hu/xProduct~180900_Gitár_szett_G34
és az lenne a kérdésem hogy mi a rák a küéönbség egy 60 és 600 ezer HUF ba kerülõ gitár közt? És mit ajánlotok, mire figyeljek vásárláskor, mi kell nekem, ha hobbiszinten, max haverokkal akarok zenélni? Köszi elõre

Szerintem valami bõröndöshöz vidd, ne hangszerészhez.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
hi
Lenne egy nagy problémám!
a tokom (rendes fender keménytok) egy kis balesetet szenvedett (nyitva volt és ráborult egy bárszék).
annyi baja lett hogy belül amibe a gitárt beleteszem, az széttört egy kicsit és elég nehéz igy bezárni, mert el van válva a tok szélétõl a belsõ fele...

nem tudjátok hol lehetne megcsináltatni?
medgyesinél és a vintage-be bár érdeklõdtem de semmi...és baromi fontos lenne!

htx 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Nd
hello

hát igen én is azon csodalkozom hogy mér pont a középsöt akarod humbuckerre cserélni? Milyen hangzást szeretnél kapni? Vagy hogy jött az ötlet?

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Kérdésedre nem tom a választ, majd v.ki más biztosan...
DE!
Miért a középsõt akarod kicserélni?! Ezt nem értem :o
Általában a hátsó és az elsõ pickup-oknál jó, ha duplák nem?!

Szal mi értelme annak, hogy a középsõ is dupla legyen?

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

hali!

ha egy 3 single coilos stratoban kicserélem a középsõ pickupot humbuckerre akkor milyen irányban változik a hang?

KranaZoli
Én sem voltam jópár napig. Táppénzen voltam megfázással, vagy vmi hasonlóval. Most már talán kezdek helyrejönni. Közben barátnõmnél is voltak problémák, kezd realizálódni a válása és néhány napig ? volt a kapcsolatunk... Aztán most úgy néz ki mégiscsak megy tovább.

Ujjgyakorlatra "rengeteg" GuitarPro-s példva van az oldalamon is:

http://user.clubtihany.hu/gitar

KranaZoli gitáros oldala

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Re!

Én ugy kezdtem hogy 1. bund 1. ujj, 2. bund 2. ujj, 3. ujj 3. bund. És itt a skáláztam. Amikor fentebb mentem 8. bundhoz, hogy 2 oktávon skálázzak, muszáj volt használnom a kiujjamat és ott hozzászoktam, hogy mindig használjam. Hát, 4 ujjal jelentösen könnyebb játszani szvsz. Ha kell, adok egy nagyon egyszerû skála gyakorlatot 2 oktávon.
Nightrun
Na hali emberek!

Egy kicsit elmaradoztam az utóbbi pár hétben, rengeteg munka, jönnek a zh-k, meg a munkahelyen a gép nem enged fel erre az oldalra. Hát ez van...

Mi az, hogy a kisujjat nem használod semmire?! Hát mivel szoktad az orrodat túrni? 😊) Én egyébként semmilyen külön kisujj gyakorlatot nem tanultam a tanáromtól az évek alatt, hanem egyszerûen úgy vannak felépítve a tananyagok, hogy fokozatosan hozzászoksz, és nem is kell stresszelned rajta, hogy külön vele foglalkozz. Nem is vettem észre, hogy lett volna gondom vele valaha is, pedig nem vagyok egy született zenész... Fokozatosság, ez a lényeg. Mindig tudod kell,hogy mire vagy képes, ne akarj többet. Nekem ilyen szempontból könnyebb volt, mert mondták, hogy mit tanuljak, nem én választottam. És szerintem felesleges is külön a kisujjal foglalkozni, mert egyszerre fogsz fejlõdni, nem ujjanként. De ez csak az én véleményem, biztos lesznek sokan, akik nem így gondolják. Ez van, én nem panaszkodom....

További szép hétvégét!

megvan bescannelve, e-mail-edre elküldjem?

p)ec
Csõ. Újfent kéréssel fordulnék hozzátok.
Zorántól az Ünnep kottája kellene, de nem a gitár, hanem az ének része.
Nagyon hálás lennék, ha vki lehetõleg hétfõig vhogy segítene ebben.

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

hinar
Nagyon sok skála ill.ujjfüggetlenitési gyakorlattal lehet javítani a kisujj technikán.És késõbb automatikus lesz. Ezzel a technikával a gitár játékot csak egy bizony tempoig tudod gyorsítani és kész.
A kiujj bevonása már számomra megszokott. Régebben én is utáltam az e féle gyakolatokat, néha szabályosan izomlázam volt a kisujjban.
Ha belegondolsz a mindennapokban a kisujjadat hányszor használod?
Segitek... egyszer se, ezért nehéz gitároznál a kisujj feladata, mert csak akkor van mozgásra kényszeritve.

Nd
érettségi 😄
hát ja most szopatnak rendesen az uj rendszerrel mi?

gyick:
teljesen nem értettem hogy mi is a bajod a kisujjal, de az tuti, hogy az összes ujj közül a kisujj a legbénább, legügyetlenebb, mert ugye azt elég kevés dologra használod ugy egyébként. Kell egy csomo olyan gyakorlatot nézni, amiben a kisujjat kell használni, aztan szép lassan megerösödik, és frankón fog menni...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

érettségi... 😞(((((

sapkafej
Én szinte nem is használom a kisujjamat... 😞

György

hi!
ti tapasztaltok ojat hogy skálázásnál a kisujj eltér a többitöl??
ugy értem hogy messzebb kerül a fogólaptol mint azt hogy én szeretném..
hogy lehet ezen segiteni?
másnak is volt ijen vagy csak én vagyok ijen b@lf@sz?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Nd
Mi ez a nagy csend erre? Csak az idöjárás miatt vagytok ilyen csendben? Vagy mindenki dolgozik ezerrel?

Hell boy
Hello! Tudtok nekem Tankcsapda meg Depresszió tabokat guitar pro-hoz?

A mysongbook-on kívül...

Elõre is kössz!

Vanek
ja,és a mysongbook állandóan "tele van"

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Vanek
tudom hogy tele van a net,meg a mysongbook csak macerás végignyomogatni,hogy letöltsek egy tabot,ezért gondoltam,1szerûbb lenne vmi közös helyre felrakni... viszont Ákos tabokat nem találok.... ?

KranaZoli
Ha már egyszer elõjött újra a riffinteractive site!

Hogyan lehet azt megoldani, hogy letöltsem magamnak a cuccosokat úgy, hogy off-line tudjam használni?!

Nd
Bad Horsie?

p)ec
Csõ mindneki!
Hejj, de régen írtam ide...
Az szeretném megkérdezni, hogya Steve Vai - Live at Astoria DVD-n mi a második dvd elsõ számának címe?
Amikor a bakancsával játszik a gitáron. 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

KranaZoli
Mire gondolsz?

Magát a site-ot mintha 1x láttam volna, de a link-ek a riffinteractiv-ra mutatnak, ami már ismerõs.

Szal mi ebben annyira jó?!

Hi!
Ezt az oldalt ismeritek? Miután rá találtam kezdtem el
ismét gitározni 20-22év után, szerintem ez mindent tud amit kell!

http://www.theguitar.net/archived.htm
KranaZoli
Tele van a NET Guitar Pro-s cuccokkal.
Mit kell itt cserélgetni ?!
:o

Vanek
vkinek nincs kedve kottákat cserélni? vagy mondjuk felrakni a netre jó kis guitarpro-s cuccokat?

Nd
semmi gáz....
😄

KranaZoli
Vááááh! De állat vagyok. Hát persze, hogy 3as hangzat. D, A, Fisz
😊))
Bocsesz!

KranaZoli
Mert tudtommal a hármashangzat az 3 hangból áll.
Vagy nem?!

Nd
mér nem hármashangzat?

KranaZoli
Pontosítok, nem hármashangzat, hanem akkord. D-A-D-Fisz (D dúr, így az uccsó hang)

KranaZoli
Én ezt inkább úgy fogalmaznám, hogy az alap D-dúr hármashangzat uccsó hangját ami Fisz leszállítom egy egész hangal (nagy szekund - n2) ha D2 akkordot akarok, ha pedig D4-et, akkor megemelem egy fél hangal Fisz - G (kis szekund - k2).

KranaZoli
Közben már rájöttem, mert meghallgattam a számot 😊
Köszi!

Satchfan
D2 és D4 azt jelenti, hogy a D dúrba belefogsz egy E-t (szekundot) és egy g-t (kvártot)

www.satriani.com

KranaZoli
Lenne egy perverz és pedofil kérdésem 😊

Nem tudtok v.mi olyan site-on, ahonnan magyar gyerek dalokat lehet letölteni MP3-ban?! (Halász Judit, Koncz Zsuzsa, stb)

KranaZoli
Ezt a Guitar Pro 4-et + crack-et kiraktam a weblapomra, ha még kellene vkinek akkor írjátok meg a site címét.

KranaZoli - Gitár oldala

7végén nézegettem a Paul Gilbert féle Arpeggios cuccost, hát lesz még vele munkám rendesen, mert a jobb kézzel hol arpeggio (sweep) pengetés van, jol meg váltott. Ill az Arpeggio-k között is pl. az A-moll elég nehezen megy még. Alakulgat, alakulgat, de közben gyerek dalokat is kell nézegetnem 😊 Halász Judit, stb... Legalább gyakorlom az akkordokat 😄

KranaZoli
Amikor Pesten laktam én is pórul jártam párszor 😊
De mindig saját hibámból, hanem feledékenységbõl, rohanásból, stb... Ha pl. nem volt még lóvém a bérletre és jegyet kellett vennem fizuig 😄

KranaZoli
Jah, az ovi-ban összejártam cipõvel a mûpadlót (még nem vittem gyereket ovi-ba 😊 , franc sem tudta, hogy le kell venni a cipõt. így ovonéni megkérdi, hogy ki volt az az apuka, aki összejárta a mûpadlót?

Mondom: Nem vagyok apuka, de én 😊

Aztán itt Balaton parton nem fekete macskák járkálnak az úton, hanem mókusok, stb... Így Bfüred és Tihany között 1xcsak belassul a forgalom. Király! Így is késésben vagyok, még ez is. Mi a szart pöcsölnek, MÁÁÁÁR?!

Látom ám, hogy vadkacsák tipegnek 1ik oldalról a másikra. Végülis beértem.