Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Nektek sem?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ezt remélem ma este meg tudom csinálni és akkor kész a komplett cuccos. MP3-ban is és abból meg már gyerekjáték az AudioCD. Most már nem lehet kifogásom, hogy miért nem nagyon nézegettem eddig Petrucci anyagát 😊
Most már minden adott hozzá, kivéve Petrucci szerkóját és a 10 ujját, stb... 😊))
Ha megvan kiteszem az anyagot a site-omra és szólok Nektek is, hátha érdekel v.kit.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Rágyüttem hogyan lehet felvenni a Jam Track-eket a riffinteractive-ról, közvetlen a hangkártyán keresztül (ahogyan a Petrucci anyagból is kiszedem az aduio-t), erre nem lehet elérni a riffinteractive oldalát, a cache-ben meg csak az uccsó 4. lecke Jam Track-je van meg 😞
Ez már fõképp csak arpeggio "hegyek", de nekem nagyon tetszik! Igaz, hogy most a tanárral egy Blues témát nézegetünk, de mellette meg arpeggio-kat is (többek között a Blues-ban is, az akkordok bontásai), így ez most egy nagyon hasznos kiegészítõ, mégha magas is a labda 😊
Megkérem, hogy v.hogyan csempésszük bele ezeket a lesson-okat is az órákba, mert érdekel a gyors pengetés technikája, szerintem jók a benne lévõ anyagok (szóló részletek) és az arpeggio is pont kapóra jön. Asszem neki is tetszeni fog.
Szerencsére holnap megyek hozzá, így nemsokára okosabb leszek megint 😊
Addigra meg kell csinálnom a 4. részt is Word-ben, meg az Audio részét CD-re a 4 anyagnak, hogy Õ is hallja. Neki is elkészítem mindkettõt, otthagyom nála, mert szerintem másnál is fel tudja majd használni. Sajnos a videókat nem tudom neki megmutatni, mert ticcsen gépe 😞 Nem mintha annyira kellene neki, csak jó lenne...
Mert Õ biztos más technikával fogja pl. a gyors pengetéseket csinálni és ilenkor tök hüleség azt magyarázni, hogy a user hogyan pengeti, stb...
Tegnap este nekiálltam Petrucci Rock Discipline oktató videójából kiszedegetni az egyes leckék audió anyagát. Az elsõ 2 rész, már megvan WAV-ban. Ezeket is ki akarom majd írni Audio CD-re, hogyha már megvan a TAB PDF-ben, akkor így sokkal kényelmesebb lesz majd tanulgatni. Ill. ezt is majd tanárral akarom, amit jónak lát belõle, ... A PDF-jét úgyis Tõle kaptam meg 😊
Ha megvagyok vele, akkor közhírré teszem 😊))
Egyébként miközben szedegettem ki az audio részeket megnéztem petrucci hogyan pengeti a gyors részeket. Teljesen másképp mint a riffinteractive-os arc, de mindegyik állat :-I
Szerintem Petrucci keggyetlen brutál, fõleg amikor belesül a tempóba mert már annyira gyorsan akar pengetni. Nem is annyira a gyors pengetésen dobok hátast a jobb kéznél, hanem azon, hogy a bal kezével is tökkéletes szinkronban nyomja a skálát, legyen az kromatikus, vagy dúr, ... vagy pentaton, tök mind1.
Állatok!
Nekem keggyetlen módon bejön a riffinteractive-on lévõ Speed-es leckesorozat. Ha jól látom ezen a héten felkerül a 4. rész is
Annyira tetszik, hogy szeretném ha a tanárommal is végigmennénk a leckéken. A pengetési technikán, a skála, szóló részleteken.
Így készítettem is a 3 leckébõl a site-omra egy cuccost, amit ki lehet nyomtatni. Mindegyik riff-hez odalinkeltem a videót és az audió fájlt is. A videókból készítettem mp3 fájlokat, mert én is akarom majd otthon nézegetni. Ne kelljen mindig a videót hallgatni, nézni, stb...
Ill. feltettem a Word anyagot is, amikben csak a TAB-ok vannak és az mp3 fájlokból kreáltam egy Audio CD-t. Ennek az Audio CD-nek az Image állományát is kiraktam. Ezt a tanár miatt készítettem.
Bár az is lehet, hogy mir megyek hozzá (szerda) addigra kint lesz a 4. rész is.
Örülnék neki!
Ha v.kit érdekel a cuccos rendszerezve, a szokott helyen megtalálja.
Gyengébbek kedvéért 😊
György
Figyu, pont ezért járok tanárhoz. Tessék elmenni és nem irigykedni. 1 héten 1x megyek, ami 1500 pénz. Ennyit ki tudok adni rá és nekem megéri, mert sok hüleségtõl, hibától óvom meg magam, ill. van egy alapelv ami szerint haladunk. 1500 pénzt fordítok 1 héten arra, hogy jobban tudjak gityózni. Én így közelítem meg. Ez a lé elmenne másra, ha nem lenne a gityó. Ez viszont értelmes, érdekes, kreatív, ... 30 múltam, így már nincs bennem akkora lendület, mint volt 16 évesen, mert tudom, hogy nem leszek Metallica tag 😊 De érdekel a dolog és szeretem. Örömet szerez, ennyi az egész.
Te is menj el tanárhoz. Ha ticcsen ennyi lóvéd, akkor járj 2 hetente, csak járj!!! Hidd el megéri.
😊 Komolan az ér hozzá :o
De mint kiderült úgy néz ki mégse, hanem mint írtam balkézben a hiba. De hozzá tud érni a pengetõt tartó kéz hüvelyujja is a húrhoz.
Nem írtam el!
Azér neked jobb dolgod van, mert Te jársz tanárhoz, és bármikor megtudod kérdezni, megmutatja, minden.
György
Nem azért írtam, hogy elképzeljétek, vagy tanácsot adjatok, csak úgy megírtam, hogy más a barreval szenved én meg többek között ezzel.
Mostanában a riffintarctive.com-on nagyon bejönnek a Speed-es anyagok <#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
errõl tudnál képet küldeni? <#vigyor>#vigyor>
Mondom, ha lassan csinálom akkor is van. Nah, megnézte 😊 Elõször is azzal kezdte, hogy általában a visszafelé sweep-eléssel szoktak gondok lenni 😊 , de ez nálam úgy látszik megy. Megnézte és azt mondta a jobb kezem az jól mozog azt csinálja, amit kell. A hiba a bal kezemben van. Nem megfelelõ ütemben fogom le a húrt és pengetem meg. Szal a hiba nem a jobb kezemben van, hanem a bal kezemben :o
😊
De igaz, hogy ez egy egy picit komplikáltabb pengetésnél van. Ha csak három húrt kell lefelé sweep-elnem akkor ticcsen probléma, ha 4-et, akkor már v.melyest ige, fõleg ha úgy indul, hogy oda--vissza-oda és sweep. Szal most néztünk a sweep-elésre technikai gyakorlatokat. Amolyan kromtakius skála féle menet, lehet 3, 4 ujjal is. Ha lesz idõm majd beírom a GP-be és kirakom a többi a gp fájlom közé.
Szal én meg ezzel szívok nem a barréval. Türelem, türelem, türelem, ...
😊
Egyébként tegnap Blues kíséretet néztünk és hozzá egy szólót, amiben szintén van akkord bontás, az érintett 3 db akkord akkordbontása. Van egy kész szóló, de az alapra azt prószálok amit jólesik. Harmóniába illõ blues, pentaton skálák, akkord bontások, pantaton-os tapping-ek, ... 7-es akkordokra épül a kíséret, amik egyenlõre problémát jelentenek 😊
Bb7, Eb7, F7
Ezek az alap akkordok.
Viszont király volt, mert a tanár most jár zeneakadémiára, így kell neki zongorát is tanulni, szal ott figyelt az ágyán egy szinti, arról szólt az alap és játszotta rá a szólót, kíséretet, majd imprózott egyet amiket fentebb írtam, na meg elszállt az agya és leestem a székrõl is volt 😊
Most pár alkalom erelyéig majd ezt fogjuk gyúrni, mert több féle szólót, is fogunk majd tanulni rá. Ehhez nem volt hangagyag, így felvettük amit Õ játszott 😊 A felvétel gagyi, mert egy ócska magnója van, amin fel tud venni, de az egész dolog úgy összességében tetszett.
Csak már megint Blues. Mondtam neki ismét, hogy ne térjünk le keményebb vágányról 😊 Nem fogunk, csak ezt is kell.
Aztán mondtam neki, hogy gondjaim vannak azzal, ha pl. egy pentaton skálát akarok gyorsan pengetni minden hangot 4x, mert csak amolyan sikamika szól, nem szólnak rendesen a húrok, hogy legyen egy kis metal is 😊 A probléma, hogy nem pengetem meg rendesen a húrokat. Õ letekerte és azt mondta, na ezt így kellene, nem csak sikamika, hanem erõsen megpengetni azokat a baszott húrokat.
Szal megint okosodtam egy picit.
viszont ha gyakorolni kell otthonra, sokkal jobb egy kis kombo, egész más hangja van. Másrész mozgatni is tudod, ha esetleg elmész valahova, haverhoz vagy mittomén, akkor nem kell az egész gépedet cipelni. Viszont azt tény hogy egy kis szobai komboval nem fox tudni jatszani egy dob mellett már, szal ahhoz már egy komolyabb cucc kell... no persze szgéppel sem
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
Az Audigy II-k ögencsak drágák. A lényeg, hogy tudjon hardveresen ekkektezni, pl. a belinkelt kártya is tökkéletes. De én 25E pénzért vettem egy szobai alap combót, amiben van torzító, visszhang és össze nem lehet hasonlítani egy hangkártyával. Ez is fapados és dobozos, szerintem a hangkártyás megoldás még inkább.
De ha veszel, megértem. Azonban az SbLive-od (nekem is olyan volt) semmiben sem tud kevesebbet mint egy Audigy 1-es. A 2-esrõl meg írtam, hogy drága erre a célra, akkor inkább combo.
Szal szerintem a Live-ot ne cseréld le!!!
Greendayen én is ott leszek ám! Majd talizunk...😄
egyébként a barré azért elég fontos fogás, tény hogy nélkule is le lehet foni akkordokat, de van ahol egyszeruen muszaj barreban fogni, meg van ahol lényegesen könnyebb az akkordok közötti váltás ha igy fogod. Szal elöbbutobb meg kell tanulni. Egyébként semmi extra nincs benne, csak gyakorolni kell. Ez közül a tábortüzes akkordok közül talán ez a legnehezebb legelöször. Emléxem amikor én találkoztam ezzel, akkor el sem hittem hogy ezt le lehet fogni..😄
gyakorlni..gyakorloni...
De nem értek egyet, hogy meg lehet lenni nélküle. Igenis meg kell tanulni! Azért nem lehet meglenni nélküle, mert próbáld meg, hogy fogj le egy szimpla G-dúrt (izzadj egyet 😊, majd fog le barreval. Csak pengesd meg az akkordot. A fõ különbség, hogy egy barres akkord teltebben szól. Az üres húroknál sokkal teltebb, zeneibb hanzást kapsz, ha a többi húrt is lefogod!!! Ill. könnyít az akkord fogásokon, ha pl. ugrálni kellene két akkord között, ami más fekvésben van, más fogással. Ezt barreval könnyebb áthidalni. Nézegess v.mi olyan számot amit lehet barréval és nélküle. Pl. a börtön ablakában asszem ilen (G-F-C-Am) ha jól emléxem. Elõször prószálgasd az alap barrékat (dúrok) A-G-F Led Zeppelin, ill. sok rock téma alapja. De ha csak ezt pengeted, szépen lefelé, amolyan spanyolosan, akár több ujjal is, hogy A-G-F-E akkor egy amolyan latin-os akkordmenetet kapsz. Gyúrd, gyúrd, gyúrd! Ne hagy magad!
Ja, de ennyi pénzbõl sokkal több magyar koncertre tudok elmenni, bár fáj a szívem a Gríndéj miatt.
György
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
A Green Day koncertedre egyet tudok mondani: kapd be a seggem 😛 Én nem tudok ennyit kiadni egy koncertért, ill. nem akarok, akármennyire jók is.
György
György
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Nekem most egy Sound Blaster Live! 5.1 hangkártyám van. Ha akarok jó sok effektet akkor érdemes befektetni egy Audigybe, ugye? Meik tipust ajálnljátok?
Mint KranaZoli -é?😄
Nekem a tanár (Pesten) olyan 5 rugot kért el 4 oráért. Szal kicsit több mint ezer/ora.
Fdur barréval? yess 😄
huvelykujjas fogás kényelmesebb elektromoson 😛
* Eressze lejjebb a húrokat,
* Állítson a nyakon (ezzel is lejjebb engedve a húrokat),
* Ha ezek után szükséges akkor állítsa be az oktávokat,
* Ajánlom még, hogy cseréltesd le vele a gyári drótokat, vmi húr féleségre 😊
(szal vegyél v.mi jó húrt és arra cseréltesd majd ki amik rajta vannak húr helyett)
Ezek után már egy noname gityó is sokkal kellemessebben használható lesz Neked! Fontos ezeket megtenni, mert különben nem tudod majd, hogy egy idõ után miért nem tudsz tovább fejlõdni a gityón!
Értem én, hogy mit írtál, azzal kezdtem a mondandóm, hogy én miket szeretnék hozzáfûzni! Az meg, hogy linkeket is írtál, ... teljesen korrekt dolog. Most már asszem minden támpont adott, hogy milyen hangszert vegyen.
Ma este 19-re megyek tanárhoz. Viszont sajnos az utóbbi idõkben a barátnõs viszonyom miatt nem tudtam annyit gyakorolni 😞 Most elég zûrös helyzet van, mert most kezdte a válást, vacilál, én meg hol beleélem magam, hol nem, ... nehéz idõk... De igyekszem megtartani.
Sajnálom, hogy most gityóra kevesebb idõ jut, de hát asszem hosszú távon egy társal szeretnék együttélni, nem a gityómmal 😊
FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000
Én annyit szeretnék ehhez hozzáfûzni, hogy azért ha márkás cuccokról beszélünk ne feledjük, hogy az legyen USA. A többi az szintén tigris országokban összerakkot márkás termék! Az USA szintet egy kezdõnek felesleges megfizetni.
Szerintem azt kell egy kezdõ gityónál szem elõtt tartani, hogy a stílusnak megfelelõ hangszer legyen. (Jazz vs. Metal) Egy noname cuccost is összetudnak már úgy rakni, hogy keggyetlen profin fog szólni, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy kényelmes legyen a hangszer.
Amiket szeretnél rá, azok legyenek rajta. Pl.: tremoló, floyd rose technika, satu, elöl-hátul dupla pick-up, stb... Aztán egy tanárral, vagy zenésszel állítasd be a hangszert, hogy kényelmesen tudjál rajta játszani. Ha szükséges cseréltesd le a gyári, gagyi húrokat. Viszont figyelj arra, hogy hibátlan legyen a gityó, bundokon ne legyenek bemélyedések, és minden mozgó alkatrész lehetõleg stabilan álljon 😊
Nah, de azért ne költs rá sok pénzt, mert ha kezdõ vagy, akkor fog járni tanárhoz, v.mi saját kis csapattal próbálgatni, .... Vagyis 1000 féle sérülés veszélynek lesz kitéve a hangszered. Nem mind1, hogy egy 300.000, vagy egy 70.000 Ft-os gityóról pattanik-e majd a festék, ha véletlen feldõl.... stb, stb...
Aztán azt se felejtsétek, hogy az Istenek nem széria termékeken játszanak. Szal ne, hogy már Satriani egy olyan Ibanez-en nyomuljon amit Te is megveszel egy boltban. Ezek egyedi termékek!
Én max. 100.000-t költenék rá, abból már egy olyan penge hangszert veszel, ami évekig ki fog szolgálni, vagy tovább. A hangzást meg úgyis az effekt fogja majd eldönteni!!! Nem a hangszer elsõsorban.
A Club Tihany zenészének több hangszere is van, köztül egy USA Fender Strato. Mondtam neki, hogy az én Vorson noname gityóm mintha földelés hibás lenne. Levette a starto-t az effektrõl, ráköttötte szimplám és az is búgott itt-ott (hangolókulcsok, ...) Azt mondta ezeket nem lehet kiküszöbölni, hozzá tartoznak a hangszerhez, ... Viszon Õ zenészként áll hozzá vagyis úgy, hogy egy jó hangszernek érnie kell, az enyémrõl tegnap szálltak le a madarak 😊
Szóval ha csak egy hangszered lesz, vegyél egy noname cuccost, abból amit meg tudsz fizetni. Szerintem kiválóak a Vorson és az Aria gityók is. Mindent tudnak ami Neked kelleni fog!
Természetesen lehet velem vitatkozni! De szerintem ne vigyünk el senkit abba az irányba ha kezdõ, hogy sok pénzt költsön a gityóra.
én nem feltétlen értek egyet azzal hogy a noname gagyi. Persze vannak szintek a 'másolatok' között is. Szerintem meg ha valaki, aki kezdö, villanygittyot akar venni, nem biztos hogy nagyon megéri megvenni a drágább márkás cuccot. Föleg ha amugy sincs sok pénze rá.
Az LP-t én támogatom, nekem is nagy kedvencem, viszont Gibson-t nyilván nem fog tudni venni, csak ha megnyeri a lottót. Viszont az is igaz, hogy az LP100at talán nem érdemes eröltetni, de talán kezdésnek az sem rossz. Nekem elöször egy Squier-em volt, söt még most is megvan, mindennap azt használom, haverokkal ha játszunk, akkor néha azt is használom, semmi bajom nincs vele.