Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Itt van pl. a Knopfler bácsi, aki szintén balkezes, és hát prímán játszik normál gitáron...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

csá , látom elég sokanvagytok szal kérdeznék egyet
BALKEZES létemre nem találok megfelelõt ésaki tud boltot, személytakinek van eladó balkezes gitárja 100-200 e forint között az a [email protected] címre küldjönképet meg mindent és válaszolok mindenkinek ! ha ti fórumozók tudtok ilywen gitárraol és tudtok nekem boltot mondani annak is örülnék, köszi mindenkinek
Középen álltam, de kicsit hátrébb (5-6. sor fele), mert dugó volt és késõn értem oda. Kb. onnantól kezdett értékelhetõvé lenni, amikor letudták a kötelezõket és elõre jöttek az akusztikus számokat játszani.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hát ha így le-fel járnak az alkatrészei, akkor szerintem ragaszd meg magad, mert nem ér annyit, hogy sokezerért a szervízben ragasszák meg ugyanúgy. Palma ragasztót vegyél hozzá.

Ron Ragm
Lejött az akusztikusom egyik belsõ hátsó merevítése 😞
Mondjuk csak simán engedett a ragasztás, úgyhogy akár én is meg tudnám csinálni, csak aggódok egy kicsit... Hangzása nem torzult el ettõl, és még a lyukhoz is közel van... Vagy vigyem szervízbe?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Nd
Hello

Merre álltál? Lehet hogy talalkoztunk 😄 Én az elsö sorba voltam, inkább a jobb oldalon már, kicsit a szinpad széle felé.
Szerintem egyébként király volt a koncert. Igen az eleje kicsit furcsa volt, meg is ilyedtem hogy ha ilyen lesz, akkor az gáááz. Kicsit olyan unottnak tünt, nehezen indult be, talán még a hang sem volt az igazi, de egy pár szám után feléletdek azért az öregek, és elkezdtek rendesen jatszani. Én nagyon nagyon bánnám, ha kihagytam volna az tuti. Föleg hogy most láttam elöször élöben Knopfler bácsit...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nd: Mi a véleményed a Knopfler koncertrõl? Ugye nem csak nekem tûnt erõsen döcögõsnek az eleje?... elég haknira sikeredett a dolog :-/

nem rossz darab, egy haveromnak olyan van.
tanuláshoz pont megfelelõ

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Ha ez az elsõ, akkor biztos jó lesz tanulgatni rajta.

Kínai termék, ugyanaz, mint az AXL, Johnson. Ugyanott gyártják, csak a felirat más, hogy ne legyen unalmas 😊

A Jazz Bass jelölésû hangszerek eredetileg a Fender cég egy modelljét jelölték, sokan a világ valaha készült legjobb basszusgitárjának tartják. Mivel ilyen népszerû, ezért számos gyártó csinál belõlük kópiát. Lényegében egyfajta testformát és pickup elrendezést jelöl csak, az eredetihez amúgy semmi köze.

Nd
😄 hát ha már megvetted akkor már ugyis mind1 nem? 😄

vagy ha valaki rosszat ir rola akkor kidobod?

😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

csoxy6
Hi! Most vettem egy East Jazz Bass basszgitárt 50 ezer pénzért. Írnátok róla valamit? Vélemény a gitárról stb. Köszike!!!

Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!

Nd
ezt csak megrendelni lehet, vagy van esély arra, hogy valami ujságosnál van itt nálunk? Gondolom nem sok...

Nah tegnap volt a Mark Knopfler koncert a BSA-ban. Kicsit kóma vagyok még, föleg hogy már be kellett jönnöm dolgozni, de mindenképpen megérte elmenni. Hivatalosan 8tol volt, olyan fél 8 fele már épp aggódtunk, hogy kurva kevesen vagyunk, tiszta ciki hogy egy tetves megasztárra többen kimennek, mint egy Knopflerra, de olyan 8 körülre igen szépen megtelt a terem. Talán teltház nem volt, de mivel az elsö sorban álltam, igy a végét nem nagyon láttam, nemtom full volt e vagy sem. De mindenesetre nagyon király volt. Ugyan látszik rajtuk hogy nem fiatalok már, de kurva jo zenét csinaltak. Nagyon nagyon bántam volna, ha ezt kihagyom...

Rendeld meg a GuitarPlayert... már ha megy az angol...

ujságot azt nem,de szokott menni ATV-n vasárnaponként egy Hangár nevü müsor ami nem ojan rossz...

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Nd
Hali

Nem tudtok valami olyan ujságot, ami föleg ilyen gitáros témákkal foglalkozik? Mittomén ilyen fasza zenészek, albumok, hangszerek, effektek stb tesztek. Régen vettem pár Zenészmagazint, az létezik még egyébként?

Hát én most vettem végre lapos monitort, úgyhogy valahol meg kell húzni a határt... 😊 Majd nyáron odaát biztosan lesz valami "idesohanemjönnekel" koncert...

sapkafej
Idõvel úgyis nyúlnak az ujjközeid, és akkor könnyebb lesz. Nem?

György

Vanek
meddig nõ az ember ujja? mert nekem rövidek,és sztem hosszabb ujjakkal könnyebb gitározni. mondjuk ez lehet hogy tök nagy faszság,csak sokszor zavar hogy nem tudom lefogni a hangokat rendesen....

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Nd
ááá 😄

csak szeretnék ott lenni mindegyiken. Remélem lesz is rá keret. De mivel dolgozom, és otthon lakom, ezért a pénzem teljesen csak magamra tudom költeni, ezért is van 3 gitár stb...

ugyhogy asszem csakcsak össze fog jönni ez a pár koncert...

😄DDDDDDDDDDDD
Hû, akkor te biztosan inkalos vagy, ha ennyi helyen ott leszel 😊

Nd
junius 9. csütörtök - Papp László Budapest Sportaréna

Nightrun
Mikor lesz Greend Day? Nem is hallottam róla!

Nd
okés akkor nem lesz probléma, de ha eljössz a Greendayre meg a Malmsteenra ott megtalalsz még... 😄

ok, hát majd az alapján kiszelektálhatsz, hogy ott leszek a velvet revolveren is meg a dream theater-en is 😊

Nd
nah akkor lehet látjuk egymást a koncerten.. 😄

Merre leszel? Figyu én az aréna részen leszek kék sapiba és... 😄

ühümm
96-ban nagyon jó volt, nem tudom a 10 év mennyit számít

KranaZoli
Jah, nektek még nem is mondtam. Van ám egy másik lapom is 😊

Itt 😊))

A kettõbõl össze kellene gyúrni egyet <#fejvakaras>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Hi!

Bíztam bennem, hogy ez a hét sem fog eltelni úgy, hogy ne csináljak v.mi pozitívat 😊 Azt hiszem sikerült.

A site-omról ezen a héten, a régebbi anyagokon kívül a következõ cuccosok lettek letölthetõk:

* John Petrucci Rock Discipline TAB-jához MP3 formátumban a hanganyag,
* John Petrucci Rock Discipline TAB-jához Audio CD formátumban a hanganyag,
* A riffinteractive-ról a Speed Lesson 1-4 mindenféle változatban. (on-line, audio cd, Word állomány, és az általam szerkesztett HTML+Audio+Video egyben

Azoknak akik Arpeggio-kat gyakorolnak:

* A Paul Gilbert-es Arpeggio harmóniához készítettem egy kíséretet (gép4),

ill. amit a héten a tanárnál néztünk újabb Arpeggio-s leckéket is beírtam gp4-be és a kíséretet is hozzá. Amelyiknél nem volt, oda készítettem egyet. Mind1ik Arpeggio-nál ott szerepel mely akkordbontás és a pengetési irányok is, ...

* Arpeggio gyakorlat 6 húron
* Arpeggio gyakorlat 3 húron

Ennyi. Erre a 7re befejeztem a termést 😊

Remélem lesz aki majd tudja használni õket.

Bye!

Ackro
KranaZoli: a Medgyesi hangszerboltban (Luther utca 1/c). a gart meg persze b...6od. 😊

Nd: émmá csak akkor megyek, ha pet metheney jön, vagy összeállnak újra a csernyánszkiék 😊

1ébként valakit nem érdekel egy roland vg8 gitárszinti? ócsón mexámítom (350e-ért vettem, odaadom 200-ért)!
kell hozzá egy gk2a hexapickup meg egy gk2a kábel, ami caklipakli újonnan kb 40eFT.

sorry a hírdetésért, igazából nem ezért jöttem ide, csak eszembe jutott.

Nd
valaki kint lesz innen a Mark Knopfler koncerten?

KranaZoli
Kutyát nem érdekli 😊

Ti azt tudtátok, hogy lesz Black Sabbath + Ozzy Osbourne koncert bécsben?

Valószínûleg Bécsben 😊

KranaZoli
Ha v.mi garos gánya történik ezekkel a gityókkal, akkor azt hol lehet (kell) orvosolni?!

KranaZoli
Tegnap tanárnál megint vettünk 2 új darabot. Mind1ik Arpeggios cuccos 😊

Az elsõ az 6 húros arpeggio harmónia, a második darab meg csak három húros + elsõ hang kötés. Ha lesz idõm, meg kedvem beírom GP-be. Mind1ik hasznos és kellemes is.

Megmutattam neki a Speed leckéket, majd foglakozunk vele, egyenlõre azt mondta nézegessem, prószálgassam aztán ha v.hol elakadok azt megnézzük. Ami érdekes volt, hogy rögtön CD hanganyag után nyomta a dolgokat 😊 Persze egyik sem extrém nehéz, de ahol csak tekerés volt azt is, csak más fekvésben, ...

Viszont én elsõsorban a jobb kéz technikájára voltam kíváncsi 😊 Neki is más, az arcnak is más aki a NET-en csinálja és Petrucci is másképp teker. Mi ebbõl a tanulság?! Én vagyok a béna...
😄

MÉG!!!

Jah, meg átvettük vele a Blues szólót. Ehhez egy elég gagyi hanganyagom volt, de amit szoktam szállítani 1 hét után azt úgy érzem sikerült teljesítenem. Jövõ hétig még gyúrom egy kicsit és már jó is lesz. Csak most még hozzá kell vegyem az három alap akkord (Bb7, Eb7, F7) akkordbontását is. Nem baj, azokat úgy is szeretem, csak nem nagyon mennek 😊

MÉG!!!

EU-ból behozott cuccokra egy éve nincs vám, ÁFA, semmi.
Kimész, kiválasztod, megveszed, ottani áfát fizeted rá, hazahozod, keziccsókolom...

KranaZoli
Hi!

Akiket érdekel. John Petrucci Rock Discipline oktató videójához + a PDF TAB-hoz kiraktam a TAB hanganyagát MP3-akban és egy Audio CD Nero Image fájlban a site-omra.

http://user.clubtihany.hu/gitar

ámen <#bee1>

Lord AnonymouS
Bocsi, de télleg sztem nincs benne semmi extra, kimész, megveszed, berakod csomagtartóba, hazajöszz, ROOOOOOCK! :-D

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

nem sokat segítettél 😛

Lord AnonymouS
Nekem nem volt semmi nehézségem, semmi különös.

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

tudom ismerem a honlapot.Az érdekelne hogy kell hozzá vmi papir vagy vám vagy vmi hogy behozzam?

Lord AnonymouS

hali!
Hozott be már valaki osztrákbol gitárt?

sapkafej
Nemes lélek vagy.<#rinya>

György

KranaZoli
Végre, sikerült begyûjtenem a maradék Jam Track-eket is és jók a Petrucci mp3-ak is. Ha lesz idõm pakolom majd ki õket...

KranaZoli
Hát a pöcsöm ki van. Felvettem pár hiányzó Jam Track-et, aztán munka volt most meg újra nem mûködik a site 😞

Tegnap este megcsináltam Petrucci Rock Discipline videójából az egyes Example-ök 😊 MP3-ai. Ma átnézem õket, mert behoztam a TAB-ot is magammal. Ha OK, akkor egyben felpakolom a site-omra és csinálok belõle egy audió cd image fájlt is.

KranaZoli
Végre mûködik a site.
Ez mit jelent?!
Ez van kiírva a user következõ leckéje címének :o

Tuesday -9pm: "TBA" w/Lyle Ronglien