Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Borgi
ez tuti NEM, nem is biztos hogy el akarom adni 😮

porki fagyok fállalon

ez a gityó van hirdetve a hwsw-n is?

Borgi
Hi!

Valakinek kellene egy B.C. Rich, 2003 BodyArt, December, gotár használtan? Egyik sarkán kicsi repedéssel?

porki fagyok fállalon

Christiansen
Hehe, ez jó!!!
A Velvet Revolverbõl max. egy jól megvágott Slash-szólók felvételt néznék meg...

A Robben viszont megvan mp3-ban,haverom felvette, otthon, mivel
az A38 koncertjeit elõben adja webcamera.

Haverom felvett egy órát videóra a koncertbõl, tegnap kaptam meg tõle. Komoly bootleg feeling, de a hangminõség korrekt. 😊 Azért Velvet Revolverre nem kockáztatnék meg becsempészni egy videókamerát.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Sziasztok kedves gitárosok!

(Ha az oldalon nincs feltûntetve a húrtépõ, akit kerestek, akkor írjatok!!)

Amerikai gitárosok oktató órái eladók! John Petrucci (Dream Theater), Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde (Ozzy) Paul Gilbert (Mr. Big, Racer-X), Marty Friedman (Megadeth), Jason Becker, Vinnie Moore ==> csak a legnagyobb nevek! Eredeti áruk kb 6-8E Ft, én csak 2200Ftot kérek darabonként értük. Itt minden infót megtaláltok : RockLickS http://rocklicks.fw.hu

Ha rendeltek a zenébe fektettek, ugyanis új effektpedált szeretnék venni! 😊)

Köszi,

Dave
Hi!

Én rock zenén nöttem fel.:-) Így külön öröm számomra a gyerek gitározása.
Evinek jelenleg Avril a kedvence.
Ha lesz képem a gyerekrõl akkor teszek majd fel
Lehet, hogy évek múltán õ lesz a magyar Jennifer Batten 😊

Aki bírja a rockzenét az hallgassa meg! Kegyetlen jól nyomja a csaj !

Ennek örülök, csak így tovább !

Christiansen
Helló mindenki!!

Írjatok a zene fórumban a jazz/funk/blues topicba!!<#alien>

Amúgy én is voltam Robben Fordon, jól szórakoztam, bár sokkal többet vártam tõle.

Chris

Nd
Igen már én is kérdeztem hogy mi van vele, de azóta sem jelentkezett. Reméljuk semmi gáz nincs...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nightrun
Krana Zocával mi van? Kirúgták a munkahelyérôl, vagy mi? Hiányzik az, hogy reggel bejövök dolgozni, és elolvasgatom a esszéit... 😄D

Na mindegy, remélem azért semmi baja nincs!

Nd
<#taps>

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nightrun
De aranyos...

Sziasztok: Lateralus, Match,(P)ech, Szgery1!

Másfél évvel ezelõtt gitártanárt kerestem akkor még alig 9 éves kislányomnak.
Akkor sok jó tanáccsal elléáttatok. Igyekeztem megfogadni ezeket.
Azóta is járunk gitározni. Ez a kiscsaj kedvenc különórája. Van egy kis együttesük. (bár még nevük nincs).:-)
Nagyon tetszik neki a gitározás. Ha szomorú mindig elõveszi és gyakorolgat. Vasárnap megalkotta elsõ önálló szerzeményét, ami Lordról az Ir szetter kutyájáról szól.
Egyszóval élvezzük nagyon a gitározást.
a teljesítmény mellett fontos a hangszóró érzékenysége, bár ha Eminence van benne, akkor nem lehet rossz darab.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy egy Harley Benton 80R típusú erõsítõ elég-e dobmellé egy kissebb terembe. Az erõsítõ adatai:
- 65 Watt teljesítmény
- 12" Eminence hangszóró
- parametrikus eq
- lábkapcsoló csatlakoztatási lehetõség
- tiszta és torzított csatorna
Fafuvosra gondoltam😊
Hát arra való a Zinternet, hogy megnézi, hogy ki a jó, és letölti az összes lemezét...

Különben blues koncert volt, és hát nagyon profik voltak. A hajón volt, kb. 300 embernek játszottak, mert ennyien tudták, hogy érdemes meghallgatni. Pedig egyszer már voltak itt, de akkor az old man's-ben volt a koncert.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Nd
hogy õszinte legyek, azt sem tudom ki ez a Robben Ford. Bár a nevét mintha már hallottam volna...

hinar
Hol volt?

Volt tegnap valaki Robben Ford koncerten?

Nd
talán itt:

http://www.freeguitarvideos.com/LJ_R1/LJ15b.html

Nd
hi

a tapping lényege, hogy a hangot nem kipengeted, hanem ráütöd jobbkézzel

Hell boy
Azt már ismerem<#vigyor0>

Viszont a tapping az továbbra is rejtély számomra.

melyik? a Yamaha pengetõs lesz, a triangulum meg fafúvós. 😛

Hmm, nem is hallottam ilyenröl, ez pengetös?<#conf>
triangulum.......

Yamaha lesz a drága

Furulyát, netán hegedût?😊
A petting nem lesz jó helyette? 😊

Hell boy
Hello mindenki! Valaki el tudná nekem magyarázni a tapping lényegét?

én érettségizem.......

amúgy tervezem az új hangszert 😊

Ron Ragm
Én kb másfél órája kezdtem el pengetni hogy "na jó csak olyan tíz percet max azt megyek tanulni"
It's almost addicti... F**k! 😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

hinar
Biztos becsajozott.

Nightrun
Két évig volt egy Yamaha R6-om, és most másfél hónapon belül megjön az új R6. Az elôzôt használtan vettem. Na de ne errôl beszéljünk, arra van másik topic. 😄D

Nd
sajna én speciel munkában vagyok. Annyit látok hogy kint süt a nap. :S

a motorozás viszont jo ötlet..
Mid van?

Nightrun
Mindenki napozik....

Vagy dolgozik.

Vagy már motoroznom kéne...

Vagy mi a fene!

Nd
És hová tünt KranaZoli? Hova tunt KranaZoli??

😄

tényleg nagy a csend errefele. Sehol senki?

Salty
A témávak kapcsolatban :
Jelenleg egy COmet klasszikus gitáron játszom, nyárra tervezem a szólót. Tapasztalatok? Vannak, 2 évig jártam tanárhoz, most + 2 év kihagyás után felfrissítettem tudásom, és folytatom a gitározást.

Nightrun
Akkor ügyes lehet a srác, ha megy neki. Gratulálok. Én inkább a sajátomon játszok, ha tehetem.

Albert King csinálta így...

Juteszembe: máj 16-án Robben Ford lesz a hajón. Nem kihagyni!

Egyik haverom balkezes, õ balkézzel gitározik, de úgy, hogy jobbosra van húrozva a hangszer. Az volt az ideologiája, hogy így bárki gitárján tudni fog játszani, csak átfordítja. Az akkordokat megtanulta fordítva lefogni, mással meg nem volt gondja, egész jól megy neki...
csoxy6
Köszönöm válaszaitokat!!! :-))))

Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!

Nightrun
Nekem eszembe sem jutott, hogy jobb kézzel játszak. Én mindenhez a bal kezemet használom. Ez egyébként a legnagyobb hülyeség, amit valaki tehet (bal kezes jobb kézzel gitározik). Meg hát gondolj bele, hogy a jobb agyféltekéd fejlettebb, mivel bal kezes vagy, egyértelmû, hogy azt fejleszted tovább. Na mindegy.
Ja, jobb hangszerboltokban rendelésre egy hónapon belül kapsz balkezes gitárt. Csak nem értem, miért drágábbak. Közel másfélszer annyiba kerülnek, mint az ugyanolyan jobb kezese. Én inkább egy drágább jobb kezes gitárt vettem, mint egy rosszabb minôségû balost. Át van húrozva, gitárpánt tartója frankón át van fúrva, meg a húrtartók felcserélve. Nekem bejött. A potmeterek sem zavarnak, jó helyen vannak. A gitárom fordított nyakú, így most, hogy bal kézzel játszom rajta, a kulcsok felül vannak. Minden fasza! 😄DD

Bal kezesek elôre!!!! 😊)

Borgi
köszi

porki fagyok fállalon

Ackro
én is balkezes vagyok, jobb kézzel játszom, azonban egy idõ után rá kellett jönnöm, hogy a pengetési sebességem és technikám balkézzel sokkal jobb lenne és nem kapnék egy futamtól alkargörcsöt, úgyhogy bár elõfordulnak jobbkézzel jól játszó balkezesek, inkább aki most kezdi annak azt javaslom, hogy eleve bal kézzel kezdjen. nekem olyan 6-7 év után jelentkeztek belõle hátrányaim ami ugye nem kevés idõ és az ember nem szívesen kezdi elõrõl, még ha az elmélettel már tisztában is van, az átállás így is bele telne 1-2 évbe minimum.

Nd
de lehet jobban jársz ha veszel egy ujat, nem egy nagy kiadás

Ackro
illik forrasztani, ha nem akarsz a gitár hangja helyett recsegést hallani, bár mûködnie akkor is kéne, ha csak összetekered a megfelelõ ereket, ha nem mûködik, akkor máshol is lehet baj. a jack csatlakozóknak meg mononak kell lenniük, ha sztereók akkor meg monósítani kell õket, mert elõfordulhat, hogy az aljzat nem jó helyen érintkezik a csatlakozóval és akkor sem fog szólni a gitár.

Borgi
Sziasztok!

Remélem tudtok segiteni! Van 2 olyan nagy jack dugaszos kábelem,
és mind kettõ kábelen az egyik vége, szétjött, és most
szeretnék a 2 kábelböl 1-et csinálni, de nem akar müködni.
Ezt forrasztani kell?

porki fagyok fállalon

Unokatesóm balkezes és jobbkezes gitárral játszik, nem is tudja balkezessel játszani, ezt szokta meg.. Amugy Oroszlánbarlangban biztos van, láttam Hammerbe gyönyürû ibanez gitárt 79e-ért és oda volt irva hogy balkezes 89e.