Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
Sziaszok, lenne egy egyszerû kérdésem:
kölcsön kaptam egy régi Ibanez Lm7 L.A.Metal effektet,
de nincs benne elem. 9V-os adapterrel mûködne, így mivel azt nem kaptam hozzá,
az enyémmel hajtottam meg(új 9V-os Harman Pro adapter).
Igen ám, de csak alapzaj szûrödött ki, és a kis led se világított.
Na most ez azt jelentené, hogy az elemnek és az adapternek EGYSZERRE kell
menni? Mert akkor veszek, mivel az nincs benne(ilyen régi tömzsi elem...).
Segítsetek, nem életbevágó de egy próbát megér.
Itt van egy kép róla, a neten találtam:
(Sajnálom ha nagyon láma lennék<#lama><#lama><#lama>)

Elõre is köszönet.

Üdv 😊
Egy picit belekontárkodom 😊
Attól is függ az élettartama, ha az erõsítõ összevan építve a hangfallal,
vagy nem, plussz a csövek függõlegesen állnak-e a szerelõpanelen, vagy oldalt, gyakorlatilag szétrázza öket a zenebona. Szóval nem árt ha van tartalék is.

Itt vannak az árak a Vintage oldaláról: (a legtöbb erõsítõben EL84 van, 2 vagy 4 db)

Csövek
JJ electronic EL 34 13,000 Ft
Magnoval EL84 7,000 Ft
Mesa/Boogie ECC83/12AX7 3,500 Ft
Pronal ECC83/12AX7 3,000 Ft
Sovtek 6L6 VXT 9,000 Ft
Sovtek EL84 6,500 Ft
Sovtek ECC83/12AX7 3,000 Ft

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Nem tudom a pontos árakat. De Amerikában is orosz csöveket lehet általában kapni, mert nekik tonnaszámra van még régrõl. A kínaiak gyártanak újakat, de azok nem olyan jók.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

AtomHeart
Es altalaaban mennyibe szoktak kerulni a jobbfajta csovek? Lattam electro harmonix csoveket az ebay-en, 5 db 45 USD-ert, valami 12ax7eh, ami egy fender Roc Pro 1000-ben allitolag sxzuperul szol. A profibb csovek ennel dragabbak sokkal? Es kabe hany ora hasznalat utan mennek szarra..?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Engem nem gyõztek meg a mexikói stratok, kicsit össze vannak csapva. De valószínû direkt csinálják, vagy egyszerûen a gyengébben sikerült darabokra írják rá, hogy mexikói.

A csövek tényleg öregednek, meg nagy hõmérsékleten mennek stb. A használat idõtartamától függ fõleg, de hosszú idõ alatt (10+ év) álltukban is tönkre tudnak menni. A terheléstõl nem függ az élettartam, mert állandó áramról járnak. Amúgy a végfok a kritikus, mert azon megy át a nagy teljesítmény. Cserélni meg csak párossával (négyessével) illik.

AtomHeart
Jo, 300 vs 800...Meg azt hallottam review-okban, hogy a mexikoi strat jobb, mint a highway...errol tud mondani valaki valamit?

Meg volna egy kerdesem csoves erositokkel kapcsolatban. Hallottam, hogy a csovek szarra szoktak menni bennuk idonkent. Milyen gyakran, es mitol fugg ez? (hasznalat idotartamatol, vagy a megterhelestol...) Es ha tobb cso is van benne, akkor az egesz szarra szokott menni, vagy csak a preamp cso(vek)?

Yoghurt

Sziasztok!

Eladó -- Boss GT-6 -- garanciás, eredeti dobozban, minden tartozékkal, !magyar nyelvû! kézikönyvel, alig használt, szinte érintetlen állapotban 105 000 Ft-ért. Hívj fel, írj mailt, megegyezünk!
[email protected] 06703631151

hû de rég jártam itt.
Majd olvasgatok
Üdv:
Bálint

készül majd felvétel? 😊

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
áhh, tudod...minden táolságot át lehet hidalni 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

sok sikert <#eljen>
én a távolság miatt nem leszek ott <#gonosz3>

Match
Pénteken lesz Why? koncert a rocktogonba...és hát én lennék a szólós 😄
valakinek nincs kedve eljönni?

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Ja, és irtó nehéz a Fendert eladni itthon, mert vagy mindenki drágálja, vagy vesz helyette új highway 1-t. Nekem végül majdnem egy évig tartott megszabadulni tõle tokkal 140-ért.

Hát a gitár az megéri, de használt mexikóit megint csak fölösleges elcipelni, szvsz. 800-ért van új american.

AtomHeart
Na és a gitárok? Ott egy használt mexikói stratocastert emg lehet kapni 300 USD alatt, itt minimum 300 EUR...

Nem éri meg, a pótsúly minimum egy százas.

AtomHeart
Közszi a választ! Ahogy eddig megfigyeltem, odaát sokkal olcsóbbak a gitár cuccok, mint az öreg kontinensen. Ott ezt megkaphatnám 150-250 USD-ért, nem tudja valaki, hogyitthon (EU-ban..😊) mennyi lehet? Meg a repülõgépes szállítás vámmal mennyibe kerülhet?

Kapsz. De marha drága a túlsúly a repülõn, és nem lehet megúszni a vámot a nagy csomag miatt. Meg külön kell cipelni a transzformátort, ha valahova vinni akarod. Vagy kibelezteted, és a gyári helyett rakatsz bele 220-ast, ami szvsz elfogadható opció, ha minõségi trafót veszel hozzá.

AtomHeart
Emberek, ha én amcsiföldön beszerzek egy 110 voltos Marshall vs-100-at, akkor itthon kapok-e olyan transzformátort, amivel majd mûködtetni tudom?

Nem lakom ott, csak most úgy alakult, hogy sûrûn megyek oda.

H. Peti
azt nem todtam, hogy ott lax 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Johnsont nem kapok, mert azt csak ide hozzák, amerikába nem viszik. 😊

H. Peti
hali!
rég voltam már. Roger6, arra figyelj azért, ha felezõst veszel, akkor ott több kábel is lesz, ami picit megbonyolithatja a dolgot, anno a dimarizoval nekem is el kellet bibelõdni, mig rájöttem. A Seymour piköp,amit legutoljára szereltem, az meg csak egy kábeles volt. Szal okosan , amugy meg le lehet tölteni egy csomó kapcsolási rajzot ezekhez, hogy miképp is kell helyesen összeforrassztani, berakni. De ha soha nem csináltál még ilyet, vagy nem vagy biztos a dolgodban, akkor inkább viddd szervizbe (2000 HUF kb.), mert ott be is állitják neked faszául, tuti jó lesz, meg ilyenkor csak ugy jófejségbõl a gitárnyakat is jól belövik. Ez csak tanács volt, de ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz. <#awink>

Stain : sztem annyiért simán jó. Ilyen árban kapsz még Johnsont kb. de hát az nem tudom milyen lehet.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

sz4bolcs
Mi történt Zolival? Eltört a farka és nincsenek új élmények??

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Haverom született balkezes, és jobbos gitáron játszik kb. most nem tudom mit lehet mondani, vagy hogy lehet méltatni, nincs tõle anyagom, de az enyhe kifejezés, hogy nagyon jól. A lényeg, hogy balkezes, és már az elejétõl jobboson tanul, és semmi problémája nem volt ezzel, sõt nagyon gyorsan tanult. Én lassabb felfogásu vagyok, és szinte behozhatatlan lemaradás, hogy 5 évvel elõbb kezdte. Tudom, hogy nem verseny, csak mindig elhülök, ha hallgatom, ahogy játszik.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ok, hát az nálam default. Még négy vizsga, abból egy szigorlat... Nem is mondom a tárgyak nevét.

nekem meg tanulnom kéne, de szinte semmit nem olvastam idáig......

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Lehet, hogy netelvonóra tették... Rám is rám férne, akkor inkább gitároznék egész nap 😊

a weboldala sem frissült az eltûnése óta 😞 se élménybeszámoló, se semmi..

sapkafej
Zolit akarom! 😊

György

Szrintetek érdemes kiadni egy Ibanez Artcore-ra 350 dolcsit? (új, jól néz ki, de nem túl nagy szám gitár, ellenben egy nagy testû Epi 750-nél kezdõdik a Gibson meg hajaj...)

Roger6
OK, köszi szépen a helpet! Akkor megpróbálom saját magam megcsinálni!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nd
az jutott eszembe, hogy KranaZoli lehet annyira megujjazta a barátnöjét, hogy mindegyik ujja eltörött, ezért nem tud ide irni. Más ötletem ecceruen nincs. Kérem kaccsojja ki...

bocs az Off miatt

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

hinar
Igen.
De a forrasztással vigyázni kell.Nehogy felmelegedjen a tekercs, mert akkor el is dobhatod.
http://www.stewmac.com/freeinfo/
Ezzen az oldalon hátha találsz hasznos infot.
Lehet ingyenes katalogust rendelni.

Roger6
Hát nem sokan jártok erre... Azt hittem, lesz itt valaki... 😞((

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Roger6
Szóval? Senki se nem tudja? Ez kár...

Roger6
És ezt én egyedül be tudom szerelni, vagy kell hozzá valami szakember is?

Roger6
Na végre...

Roger6

Roger6
Rohadjon meg, többször nem fogom!

Roger6
Lefagytam... 😄

Mégegyszer megprószálom:

Nd
hát nem sikerult....😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Roger6
Nem tudom,hogy látni lehet-e a képen, de azért megpróbálom beszúrni:

Roger6
Ok, ok, értem. Csak nem már régóta váltani akarok, mert ezek a gyári Jacksonok nekem nem annyira tetszenek. Zajosak, gerjednek, nem az igazi. És csak 20 rotyiba kerül? Egy darab kerül ennyibe? Vagy hogy van ez?

Nd
hát mondjuk ha már pickupot akarsz cserélni, azért ne a kinézete legyen a legfontosabb ok...

Satchfan
Szerintem te a HUMBUCKER-re gondolsz. A krómos valami csak egy külsõ burkolat, és bármelyik hangszerboltban vehetsz ilyet. Az új pickupok ára 20e...sok ft-ba kerül

www.satriani.com

Roger6
Sziasztok nagy- és kisgitárosok!

Hát lenne egy kérdésem, remélem vannak itt olyanok, akik tudnak nekem segíteni. Szóval le akarom cserélni a girárom pick-up -jait olyna krómos valamire. Nem tudom, hogy mi a neve, ti biztos tudjátok, mire gondolok. Szóval hol tudok ilyet beszerezni, és mennyiért?

Letõtöttem az új vaya con dios lemezt, mert láttam, hogy koncerteznek, aztán valamikor egész jó számaik voltak. Hát... tré.

Szerintem nézz körül az aproneten, sokan árulnak barkács cuccot. Egy bejáratott használt darabbal jobban jársz, mert egy egyedi erõsítõt nagy macera belõni.

-L

nem ismertek valakit aki tudna csinálni csöves erõsítõt?Talán ezen a fórumon olvastam , hogy valaki csináltatott, ha nem akkor bocs😊