Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
Hallgasd meg kintrõl!

Szerintem az a különbség, hogy mikrofonhoz van illeszve a bemenet, vagy piezohoz

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Mennék... de se pénz se idõ :-( tanulni kell a szigorlatra

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

hello!
több interentes oldalon is látam már h erõsítõt írnak külön akkusztikus gitárhoz és külön elektro-akkusztikus gitárhoz..
namost engem az érdekelne, hogy az akkusztikus gitár erõsítését hogy oldják meg, mert nem tudom elképzelni... persze mikrofonnal mindenhülye eltudja..
Légyszi segítsetek csak Ti tudjátok a választ!
hinar
Ma este kiderül, hogy milyen lesz a koncert.Jön még valaki Dremi-re?

Christiansen
Hát egy délután alatt 30 hozzászólás nem olyan rossz...

DT-sek írjátok meg milyen volt a koncert!

Amúgy a használt Fender mennyi lett volna?

Nd
na ettöl tényleg felpörgött a topic... 😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

H. Peti
<#nevetes1>

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match
hehe 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
talán igy menni fog:

H. Peti
na mégegyX

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

H. Peti
Feltöltök két képet a hangszerekrõl, amiket én használok. Az les paul most esett át egy teljes generálon.

A fender meg lehet hogy már csak ma lesz az enyém ,mert holnap hoznak egy japán ibanez rg560-ast, ami nagyon tetszene...gondolkodom még, amugy egy az egyben csere lenne. <#fejvakaras>

A Marcus Miller, vagy a Victor Wooten név azt hiszem referenciaként magáért beszél.

mi a véleményetek a Fodera gitárokról?

Christiansen
Ez jó<#hehe>

Igen, a szájharmónika tipikusan az a hangszer ami otthoni, egyedüli zenélésre nagyon jó! Egy golyó,egy erõsítõ és egy teljes készlet nem olcsó mulatság,
és szerintem óriási türelem kell hozzá, meg a blues önfeledt szeretete.
Gitározni kezdésnek tényleg könnyebb!

Láttátok már SRV-Little Wing c. videóklipjét?
Nagyon jól kifejezi a hangszer és a zenész közötti személyes viszonyt<#worship>
És milyen más mint a Hendrix...

Christiansen
Check "Veszett jó hangszerek" !

utsó kérdésre: jelen! :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
egyedül az örömódát tudom eljátszani, viszont azt 1 lyukon és csak nyújtásokkal 😄
amúgy érdemes vele szórakozgatni 😄

Roger6
Én nem vagyok normális tanár, sôt, még csak normális sem, úgyhogy csak megköszönnni tudom. Remélem ezzel el tudok indulni otthon. Bocsánat az offért, mehet a gitár tovább!!! 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Match
na hajlitás:
a szájüreg méretét kell változtatni, illetve azt hogy gyomorból vagy tüdõbõl fújod a levegõt.
tehát ha C-bõl C#-t akarsz csinálni, akkor csökkented a szájüreg méretét, és tüdõbõl fújod, ha pedig C-bõl D#-t akarsz akkor pedig szájüreg nõ, és gyomorból fújsz.

egyébként nem nagyon vágom a szájharmónikát, kb idáig jutottam vele. Lehet hogy egy normális tanár lefikázná a kis monológomat, de én igy csinálom 😄

Át kell transzponálni a számokat, hogy stimmeljen a hangnem, és akkor nem kell bele cisz.

Christiansen
Na akkor nem kromatikusod van, tehát 10 lukas, és elvileg rá is van írva a szélére a hangnem(betûje).
6000 Ft korrekt ár, nagyon kellemes Hering-eket lehet már kapni ennyiért.
Arra vigyázz hogy ne kajálj, ne nyálazz, mert roncsolja a lamellákat...

Kezdésnek jó pár Beatles-dal<#eljen>

Roger6
Na, majd holnapra megnézem, milyen a harmonikám. 6.000 Ft-körül volt, azt tudom. Ennyiért lehet már normálisat kapni? Lecserélni nem fogom semmiképpen, mert nagyon megtetszett, szép darab. Félhang külön tuti nincs rajta, azt csak észrevettem volna. Szívni is szoktam, mert elôttem van a táblázat, és az alapján szoktam "játszani". Csak hát a félhangok ugye. Remélem tud majd nekem MATCH többet is segíteni...

Azért köszönöm az eddigieket is!!! 😄D

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Christiansen
Így van, a chromatikus szájharmónikák drágábbak, és teljesen más technikát igényelnek.
A diatonikus hangszered hangnemének megfelelõen meg kell tanulnod, melyik luk
milyen hang, szívva és fújva. Utána jön a fújás közbeni hangmódosítás,
a hajlítás, és rengeteg technikai finomság. Úgy tudom van pár dolog ami csak akkor fog kijönni, ha egy izomrész megerõsödik a hangszálaidban!
Tehát aki eddig azt hitte volna, hogy szájharmonikázni egy hét alatt meg lehet tanulni ("...úgyse fújok hamisat'...") na az nagyon téved.

Az attól függ, hogy kromatikus vagy diatonikus harmonikád van. Ha kromatikus, akkor azon vannak félhangok is, ha diatonikus, akkor azon csak egy skála van, és akkor ezt kell nézni, hogy milyen skála, rá van írva. Hangnemtõl függõen másik harmonika kell. Ja, és szívni is kell, nem csak fújni 😊

Christiansen
Én vágom, le kell hajlítani, külön technika van rá.
Az egész szájharmónika dolog nagyon fülelõs-leszedõs dolog, ezért nehéz róla beszélni és tanítani is.
Match tuti vágja azt a hajlítást.

Roger6
MATCH:

Úgy láttam, hogy régebben indítottál egy szájharmonikás topicot is, ami sanjos nem igazán mûködött. Na. Nekem lenne egy kérdésem, mert ezek szerint te azért konyítasz a dologhoz egy kicsit. Frankón van egy szájharmonikám, csak nem vágom, hogy hogyan lehet belôle félhangokat kicsalni! Alap hangok mennek, de hogy egy C-bôl hogy csinálok C#-t, arról fingom sincs. Remélem te tudsz nekem segíteni ebben, mert nagyon rég óta szeretnék már szájharmonikázni...

énisénis 😊

- Fender strat, Ré LP
- Gibson SG meg Gibson 135, de egyelõre asszem egy Ibanez Artcore lesz jazzgitárnak
- SRV, Clapton, BBKing, Knopfler meg ilyesmi
- hmm... szobagitározás rulez 😊 öreg vagyok én már ehhez...
- a haverom pl bõgõs, de slappelni õ sem tud

Roger6
Vagy elküldhetitek nekem mail-ban is, ha van valakinek...

Roger6
Hé, srácok!

Már egy csomó ideje keresek ilyen mulatós zenéket. Illetve kottákat. Jó a tab is, de kotta jobb lenne. Nem tudjátok, hogy honnan tudok szerezni? Letölteni, vagy valami? Megrendelni tudok, de nekem nincs kedvem 6 rotyit kiadni érte, ha ingyen is megszerezhetem. Szóval ha lesz valakinek egy linkje, az dobja már be nekem privátba! Köszönöm.

Match
-Fender stratocaster (galériámba van kép)
-MusicMan Stilhuette Special
-Malmsteen, SRV, Zakk Wylde
-Why? (juni 25: ecser, teke sörözõ; Juli 15 rocktogon)
-basszerost is nehéz találni nem hogy slappelõst 😄

Christiansen
Majd én fellendítem:
====================
-Milyen gitárotok van
-Milyet szeretnétek
-Ki van a játékotokra leginkább hatással(nemcsak mit szerettek legjobban játszani)
-Milyen zenekarban játszol
-Hol lehet fiatal,slappelõs bassert találni?<#vigyor3>

Nd
az biztos hogy pörgött rendesen a topic ami itt volt. Azota visszaesett a forgalom. Valszeg pont azért, mert ö olyanokat is irt, ami nem kapcsolodott szorosan a gitárhoz... ugy tunik pont ez lenne a lényeg hogy néha kicsi Offtpocik is legyen

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Roger6
Jaja, sajnálom, mert ahogy visszaolvastam, ô azért rendesen tartotta a lelket az emberekeben. Meg egy csomót tudott írni. 😄 Ami nem vetett rossz fényt a topicra. Majd lesz valaki más helyette, remélem!

Nd
valami nagy gáz lehet ott nála akkor

Roger6
Megszûnt a Krana Zoli honlapja!<#fejvakaras>

Most akkor ezek szerint kirúgták? Biztos sokat foglalkozott a gitárral, meg a csajokkal... Szegény...

ctrl+f5

Az mér' van hogy csak akkor hozza ki a friss hozzászólásokat ha én írok a fórumba?!
Ezt is azért írtam hogy kihozza!<#falbav>
Match
jelen...

sapkafej
Biztos király lehetett, de ennyi pénzért inkább kihagytam. 😞

György

fdsgfd
hinar
Én megyek.
Csak a dedikálásra nem tudok odaérni.

SZiasztok!

Eladó egy BOSS ME-50 multieffekt és egy ESP LTD KH-202 Gitár! Sürgõss!!
Érdeklõdni csak mailon: [email protected]

Üdv: Péter
7900 Ft, ha a Dream Theater-t kérdezed :-)

próbálj meg foglaltatni, ha már nem lehet, akkor nincs

én leszek

Egy ismertetõ Winkler 'totalcar' Robitól:

Green Day koncert

Vanek
hi! guitarprobaN mi a négyzet? mert akkor vmi magas hangot ad ki? azt hogy kell lefogni/pengetni?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Nd
én nagyon gondolkodtam rajta, de a Mark Knopfler meg a Greenday kicsit kivett a pénztárcámbol. Voszont azon gondolkodon, hogy csóró módon csak kimegyek a Pecsa mögé és meghallgatom. Tudom hogy ez nem az igazi, de a semminél jobb😄

Hát az kellemes!
És olyan ámber van aki ott lesz a Theater-en?