Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
hm...én ha X-et látok akkor úgy pengetek, hogy az ujjam nincs rendesen rátéve a húrokra....
bár nem biztos hogy így helyes😊

Kuss!-magyarázta.

sapkafej
(akusztikus gitáron játszom - a tab is arra van írva)
És ezt hogy tudom kihozni a hangszerembõl?

György

Satchfan
Az x egy amolyan "elmosott" pengetést jelöl: olyan, mint amikor wah pedálnál játszod a ritmust.

www.satriani.com

sapkafej
Kérdés!

Guitar Pro-ban van olyan, hogy szám helyett egy "x" van, ezt hogy játsszam? Csak simán tompítsam le a húrt? Nekem sehogyse megy úgy, ahogy ott van.

György

Satchfan
Igen. Az, amikor az egyik szólam játszik egy dallamot, a másik pedig ugyanazt, csak egy terccel feljebb.

www.satriani.com

Hell boy
hali!

Tudja valaki hogy milyen az a terc szóló?

Nd
Nehogymá Hammett legyen a legjobb :S Mituán vett pár leckét a mestertöl, valamivel kreativabban jatszott, de alapvetöen nagyon egysíku amit csinal. Amit szeretk töle, az a pár lassabb témáju szoloja (pl. Fade to Black, Sanitarium stb).

Meg amugy is helyeség ez a ki a legjobb dolog. Abszolute nem lehet edönteni. Tök szubjektiv. Én valahogy ugy gondolom, hogy nekem az a legjobb, akinek a játékábol valami feeling jön át, ami megfog. Meg nagyon sokat számit, ha nem ugyanazt tudja csak jatszani. Pl Steve Vai, akinek szinte minden lemeze teljesen más. Avagy a mester (Satriani) aki viszont inkabb ugyanabban a stilusban jatszik mindig, de hihetetlen jol csinalja, érzéssel.. áhh ezt nem lehet megfogalmazni

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Christiansen
Scott Henderson, Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Jimmy Page,
Al Di Meola, Wes Montgomery, Mike Stern, John Scofield, Carlos Santana, Robben Ford stb-stb...

Másik szavazás, ami stílusfüggetlen. Ide a klasszikus gitárosok is bekerülhettek. Itt Steve Vai csak a 61-ik, Satriani a 96-ik. Hammet be sem került az elsõ 150-be.

http://www.digitaldreamdoor.com/pages/best_guitar-all.html

Erre csak nagyon szubjektíven lehet válaszolni. Nyilván mindenki az aktuális kedvencét írja. Ráadásul korfüggõ is. Nyilván a jelenleg futó zenekarok gitárosaira, vagy egyedi elõadókra többen szavaznak, mint több évtizedes nevekre. Azért van pár hallhatatlan nagy. Hendrix, Page neve itt is elhangzott.

Van egy ilyen oldal. Itt folyamatosan lehet szavazni:

www.worldsgreatestguitarist.com

lee86
Kirk Hammett-re teszem a voksom.

¡Hala Madrid!

Nekem Adrian Smith a kedvencem, meg Angus Young.
Világ legjobb gitárosát nemlehet megállapitani, csomo olyan gitáros van aki jobb hendrixnél is és senki sem ismeri, egyszerûen nem futott be..
NEMISMERI ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ANYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM
McGrady
õt nemismerem😞 😊
nekem J.Page, Slash, meg Ritchie Blackmore a kedvenceim

Kuss!-magyarázta.

lee86
Kirk Hammett!

¡Hala Madrid!

McGrady
szerintetek kik a világ legjobb gitárosai?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
faterom Kínában volt ilyen Hard Rock café-ban

Kuss!-magyarázta.

Vanek
hi! nyaralásomkor sikerült bemennem a barcelonai hard rock café-ba,ami sztem egy nagyon hangulatos hely,én mindenkinek ajánlom,még aki nem is szereti a rockzenét...Vki volt már hasonló helyen? néztem a neten,de sajnos a környezõ országokban nincs ilyen,max némethonban... Kéne egy ilyen hely MO-ra is!!!!
qrvajó gitárok vannak kirakva,zene stb....???

R U Ready?!?!? ...broken soul...

norbre
üdv!

sikerült esetleg valakit +kérdezni? köszi

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Nekem is 707II-m van és megvagyok vele elégedve mondjuk csak 10W-s erösitön használom😄 Biztos jó arra is, mert szinpadra tervezték az meg köztudott egy koncerten nem 1-2 W-s erösitöket használnak..😊
600W otthonra?<#guluszem1>
amúgy biztos jó,de a Zoom az csak középkategória(nekem egy 606 van)
ha igazán frankó hangzást akarsz akkor Boss😛

<#felkialtas>Sziasztok!<#felkialtas>

Segítségre lenne szükségem!
Most akarok venni egy Zoom707ii multieffektet. Ezt egy 600 Watt-os erõsítõre szeretném rákötni!!! Szerintetek ok lenne így a cucc???Egyenlõre csak itthon használnám.

Elõre is köszi;<#wave>

Sanyi

olyant nem lehet hogy csak a barátnõd jön?<#zavart1>

hát igen valami ilyesmire gondoltam😛

H. Peti
Én is megyek b.nõmmel. király lesz, már alig várjuk. 7900 HUF a jegy. <#gun>

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Nd
Én megyek az fix. Hogyha jöttök többen, akkor megbeszélhetnénk valamit, és lehetne ott talalkozni. Kis tapasztalatcsere stb

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

<#email><#wilting><#falbav>

na tényleg mennek Steve-re innen emberek??
szoktatok így együtt menni SG gityósok koncertekre?
kecsóról megy valaki?
nincs több kérdésem😄
amúgy itt 7900- a jegy😞

na tényleg mennek Steve-re innen emberek??
szoktatok így együtt menni SG gityósok koncertekre?
kecsóról megy valaki?
nincs több kérdésem😄
amúgy itt 7900- a jegy😞

hyyb
hali 😊 van valaki miskolcról? nem tud vki 1 jó tanárt a környéken? 😊

McGrady
adhatsz😊

Kuss!-magyarázta.

ja majd lehet hogy megyek,még nemtom<#fejvakaras>
de szeretnék😛

Nd
asszem olya 7 pénz körül van az ára. De asszem ennyi simá megér.... legalabbis nekem

mennyiért merik adni a tiketet??

Nd
Hy. Steve Vai-ra jön valaki? Én holnap veszem a jegyem 😄

GAMF rulez 😊

norbre
köszi elöre is.

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

hinar
Ismerek egy párat, majd megkérdezem a jövö héten, hogy vállalnak -e új diákot.

hinar
Szegeden tanulsz?
Melyik tanárnál?

norbre
régen a GAMF-ra jártam, de mostanában elég ritkán járok arra 😄

norbre
igen, szeretnék tanárhoz járni mert rájöttem h magamtól nem jutok tovább, de a kérdés hogyha Szegeden lakom kihez érdemes mennem?

szegeden nem tudok tanárt,de ha kecskemétre tévedsz szivesen adok egy pár címet😛

mindenféleképpen menj tanárhoz mert a különbözõ technikákat csk õ tudja megmutatni,elmagyarázni,ezeket sajna videókról meg tabokról nem lehet lelesni!
RHCP-t meg jól teszed ha hallgatod,nem a legtechnikásabb de stílustanulmány a maga,de még a gitárzenék körében is(szerintem😊

norbre
stílus? nem tudnám konkrétan megmondani, de mindenképpen könnyüzene, kb a RHCP, Pearl Jam stílusú zenék jönnek be leginkább, de mondanám hogy kicsit szélesebb spektrumban szeretnék tudásra szert tenni.
Az nem nagyon zavar hogy mi a módszer, a lényeg hogy tanulgattam gitározni, de hiányoznak biz. "építökövek", ill biztos vannak rossz beidegzödések is és a mostani szintem sem éppen egy "elfogadható" gitáros tudás szintje (szerintem).

Játszottam zenekar(ok)ban is , de mostanra kezdett nagyon zavarni hogy sok mindent nem tudok, uh egy ideig felhagyok ezzel és tanulni szeretnék.
Azt szeretném ha az alapoktól egészen egy olyan szintig el tudnék jutni amire azt tudom magamnak mondani: hogy jóvan ezzel emberek elé lehet állni, ill kreatívan tudok együttesben is müködni.
Skálák, stílusok, számfelépítés, stb stb stb...

Próbáltam online leckékböl is tanulni, de az más mintha ül az ember mellett valaki.

Attilának ez a gitáriskolája jónak néz ki.. modern meg minden, meg egy ezresé szerintem simán megéri, én 1250 éert jártam olyan helyre ahol 4 en voltunk :S, kár hogy most váltottam tanárt, itt 1500 de legalább egyedül vagyok és egy jazzistától tanulok

Amúgy, ja én is most mentem át nemrég egy másik gitártanárhoz, aki vizsgáztató is, nagyon jó tanár, és az elõzõ tanár csak tabból tanított egy évig, most meg úgy szenvedek a kottával, de nembaj megéri.

Én úgy tudtam hogy az üveghangoknak a két fajtája a Pick harmoónia és a felharmonikus üveghang, a felharmonikus az ugyebár amelyiknek meghatározott helyei vannak ahol megtalálhatóak, a 3,5,7,9,12,15,17,19,21,24. A Pick harmónia pedig amit a jobb kezünk pengetõ ujjával képzünk, úgy hogy a hüvelyk ujjunkat a pengetés pillanatában kissé ráfordítjuk a húrra, ezáltal a pengetõ és az ujj egyszerre és hozzá a húrhoz. Én így tanultam, csak segíteni akarok 😊

hinar
Milyen stílust akarsz tanulni?
Vagy csak az alapokat (pl.skálák több hangnemben, több fekvésben). Azt tudnod kell, hogy a gitár tanulás nem csak a tabos kották olvasásából áll, hanem a hagyományos ötvonalas kotta olvasát is tudnod kell.
Hamarosan elkészül a weboldalam, egy két okoságot szeretnék, majd megosztani.Erre egyenlõre várni kell.

norbre
Én szegeden keresnék gitártanárt
kb 6 éve gitározom, de sajnos nem sok idöm volt gyakorolni így nem tudok annyit amennyit kéne <#wilting> (mondhatni elég keveset), uh most szeretnék "pótolni"
irányvonal nagyon vázlatosan kb RHCP, Pearl Jam, Sundgarden...

Christiansen
Mondjuk én a naturalt (lefogatlant) bal kéz mutatóujjal szoktam képezni!!

Hallgassátok meg:
Led Zeppelin - Dazed And Confused
Az intro ilyen harmonic, súlyos wah-pedállal...te jó ég mekkorát szól az a dal!!! A hegedûvonós rész se pite<#idiota>