Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szevasztok. Valaki megtudná mondani mikor vásárolta fel a Jacksont a Fender?
Köszi
De akkor a felsõ E húr nem lesz.. Én csináltam már..
hinar
Jól van hagyuk...
Egyébként próbálkozot már valaki, olyan lehangolással, amely a 6 húrosból csinál 7 húros hangzást?
Mert nekem az a gondom, hogy nem tartja meg a kulcs a húrokat, mindig elhangolodik..

úgy gondoltam, na

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Gitárba viszont tényleg minegy, hogy D# vagy Eb.
Nem ugyanaz, enharmonikus!
hinar
Mond ezt egy énekesnek és agyoncsap.
Nem mindegy, mert teljesen más a hang érzet, és hangnem, akkord fukció.
Ha lefele hangolsz akkor úgye "b" a felfele akkor "#". Ha kottákat megnézed rájössz hogy igazam van. Szolfés tanárom mondta, hogy sokan azt hiszik, hogy nincs különbség, de zongorán bebizonyította, nagyon kijön.

ugyanaz... 😊

hinar
Nem Eb-re gondoltál?

szntem ez attol fugg mien zenet jatszik az ember, ennyi..
B-re is voltam mar nagyon sokszor hangolva
Szerintem max D#-re érdemes lehangolni C#-re már baromság.. Szerintem..
47-48-as húr nem létezik :-P
mondtam nem vagom :>

c#re volt mar hangolva a gitarja normalis 45os hurokkal es nem volt az oan gaz leszamitva ,hogy zorgott a hur ..<#rolleyes>
lehangolni meg azert nem artana mert en jopar eve C#re vagyok hangolva ,es amien zenet jatszok ahhoz kell is.. jonne hozzank basszusozni csakhat ha e re van hangolva az ugye nem az igazi..
47-48-as húr nem létezik :-P
daddario-nak van .50 és .55-ös húrja

c#-re hangolva olyan lesz, mint egy ruhaszárító-kötél, továbbá nagyobb teljesítményû erõsítõ kell, mert nem fogja hallani.
meg különben is, minek lehangolni? vegyen akkor egy 5 húrost, a Johnson 5 húros JazzBass-e nem csillagászati összeg.

hy... Basszusgitaros haverom le szeretne hangolni c# re (e hurt) de nem tudja hogy mien vastag hurt vegyen ..vmi otlet? Basszusgitarhurhoz nemertek<#wilting>
talan a 45 os az alap? akkor ien 47-48as jo lenne?
Szia Gabyee<#alien>

<#vigyor2>Nem 600Watt-al zúzok otthon,a szomszédok beájulnának!
Ha így lenne,valószínû,hogy így járnék<#gun><#ijedt>

Csákány;Sanyi<#wave>

hinar
Köszi.Én nem tudtam.Egyik zenész cimbi mondta, hogy próbáljam ki és higyem el neki, hogy megfogom szeretni. Elõtte fentartásaim voltam, de be kell ismernem, hogy igaza volt.

Majd ha kinyit a hangszerbolt megnézem, köszi a jó tanácsot!
Nd
jaja ilyen hybrid hurnak hivják öket általában

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

hinar
A SHURE-nak van.
link
Ha megvan a típus bármelyik hangszer forgalmazó meg tudja rendelni...

hinar
Szerintem a legjobb ha kombinált húr raksz fel.
A mély húrok (E, A, D) vastagabb 10-est, ez nagyon jó ha csak kisérni akarsz, nagyon jó szól, nem olyan kásás és nem az erõsítõt állítgatnod..szóval sokkal zúzosabb. A magass (G, H, E) húrokra raksz 9 -est.
Egyébként vannak készletben is, nem neked kell külön vásárolni. Csak arra kell figyelni, hogy megegyezõ típusú legyen a mély ill. a magas húrokon....

Amse
Hi!
Bocs, hogy ide írok, de ti itt zenészek vagytok vagy mifene😊 és hátha tudtok segíteni.
Nem tudja valaki honnan lehet szerezni/venni ilyet álvánnyal vagy anélkül vagy akárhogyan.Mûködnie sem kell.
Köszi elõre is.

ui:ez a topic miért nem a zene fórumban van?

Nd
Mostanában mindig 9es Blue Steelt használok. Az bejön nekem

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Ron Ragm
Nálam az már nem jó ami már szakad😊 A gitáromon még az alap húrkészlet van amit vele együtt kaptam, pedig már olyan egy-másfél éve megvan és napi (de ha nem is, egy héten minimum ötszöri) rendszerességgel nyüstölöm

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Egy húrkészletett. Melyik húrkészletet és méretet ajánlod?
Nd
Hát én már nagyon sok mindent rendeltem onnan, ugyhogy már névröl ismerjuk egymást a tulajjal 😄

eddig semmi gond nem volt, postai utánvéttel tudok átvennia csomagot, de asszem van egy minimum limit, ami felett rendelned kell. Asszem 5k pénz. De amugy meg nem éri meg 1 hurt rendelni, mert ugye fizeted a postaköltséget

Tényleg, onnan lehet rendelni egy készletet is? Azt a postásnak kell kifizetni? Nem basznak át a kis mocskok?😄
Nd
hát nyilván. Egyébként én csinaltam egy idöben, hogy egyszerre megrendeltem egy adaggal a hangszeraruházbol, aztan nem volt gond. De ez igy költségesebb. Csak akkor nem nagyon jártam be Pestre, csak azért beutazni meg én sem akartam. Na meg ha hozzászámoltam volna az utazási költséget, akkor ott voltam, mintha megrendeltem volna.

Kecskemét, Violin. Na msot pestre egy húrkészletér nem ugrom fel😛
Nd
hát vegyél Pesten. Ott mindig van😄

Hol van ez, ahol ilyen nyári szünet van?

Hát akkor le kéne cserélnem.😛 Csak a 'helyi hangszerbolt' amolyan nyári szünetet tart Aug. 8ig.
Nd
hát nálam monnyuk elég változó. Én viszonylag sokat használom a gitárt (bár csak hobbi szinten jatszom, de napi szinten gyakorolgatok), ugyhogy elég jol tud 'fogyni' a hur. Viszont sürün tisztogatom, meg probálom vigyázni, már amennyire persze lehet. Havonta tuti csere van.

De meglehet.
Miért, Ti milyen gyakran szoktátok a húrokat cserélni?
nem lehet, h véletlenül megütötted a kulcsot?

Nd
decemberi? jol birod... én nagyon utálom ha már nincs meg az a finom csengése a hurnak. Ugyhogy egy kicsit sürübben cserélem😄

Nem, semmi baja. Decemberi mindegyik húr, de egyikse csinált még ilyet..
Nd
az jóó😄 lehet már szar régi az a hur? Vagy csak tul keveset tekerél fel a kulcsnál, és ott lazult meg.

A d húrom fogta magát és egy éjszaka alatt átment c-be, ez normális?
Tegnap este király blueskocsmában jártam Pittsburgh-ben. Bolt elõtt sorban Harley-k, bent meg ilyen 50-es kitetovált kamionsofõrök, de békések voltak. Kicsit fura volt, hogy tele van vén arcokkal, viszont a zene rendben volt. Az egész hely picike, csurig emberrek, semmi más, csak középen egy nagy ovális bárpult. Zenekar a galérián nyomta, a gitáros/énekes meg a bárpulton sétált körbe. Nyomott srv-t, meg Hendrixet, mindent, amit kell. Mondjuk szólózni nem igazán tudott, de amit bevágott tabból, azt jól eljátszotta.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Nd
megvan a Steve Vai jegyem!!!! Yesssss

Akkor talizunk ott?

norbre
amíg nem találok gitártanárt, tud vki mondani olyan helyet a neten ahonnan frankó leckéket lehet leszedni?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

sapkafej
Köszi. 😛

György

McGrady
tudom 😊

Kuss!-magyarázta.

Satchfan
"én ha X-et látok akkor úgy pengetek, hogy az ujjam nincs rendesen rátéve a húrokra..."

Ezt próbáltam elmagyarázni én is 😊

Sapkafej: akusztiksu gitáron kicsit hülyén fog hangzani, de ugyanígy csináld.

www.satriani.com

az a régi vicc, h "Világhírû vonósnégyes keres elsõhegedûst, másodhegedûst és brácsást" <#nyes>

jointeer
már csak egy dobos és egy basszusgitáros kell<#idiota>

köcsög

Pest megyei hardcore irányvonalú zenekar keress énekest!
Saját proba termi lehetõség!Jelentkezz bátran!A többit privátban...

email:[email protected]
tel.: 06209452290
Hardcore irany vonalú zenekar keress énekest!
Elérhetõség email: [email protected]
msn: [email protected]
telefonszám: /20 9452290
Hell boy
én is ezt szoktam csinálni.

McGrady
engem is érdekelne hogy lehet jól X-elni 😊)

Kuss!-magyarázta.

sapkafej
Én is így próbálom, csak így gagyi, és nehéz is, gondoltam, megkérdezem. 😛

György