Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én 6 húroson játszom, és el akarok kezdeni basszuson. Érdemes-e basszusgitárt szerezni, mert végülis megvannak ezek a hangok az én gitáromon is? Vélemény? Vagy hülyeség elkezdeni basszusozni is?😊
Zoltanoo
jah, én 2 éve gitározom, többé kevésbé tanár nélkül, de nekem is kéne egy...most szereztem meg egy hangszerboltos haveromtól a Lukács Peti számát,csak az a gáz h kissé messze lakik tõlem 😊

Erõsítõre visszatérve..,megvettem a 40Wosat, de megdumáltam a csávóval, hogyha nemválik be próbákon, akkor visszaveszi, és nézünk másikat...ámen
Majd megosztom tapasztalataimat..
Nd
hááát olyan 4-5 éve. Sajna ennek csak a felét töltöttem tanárnál, a többit meg csak ugy nyomtam. De amennyi idöm van, azt probálom gyakorlással tölteni...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

há' még sehogy, a srácok pestiek, ötleteim már vannak, de még nem osztottam meg velük.
meg jelenleg az a legnagyobb gondom, h kapok-e koleszt.....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Tényleg Praksi hogy áll a zenekar? Dölnek már a számok?😊
ezt azért nem hiszem, lehet h erõteljesebb, karakteresebb hangja van a fullcsöves cuccnak, lehet h nagyon jó érzékenységû a hangszórója, de ez akkor is fizika, a 40 Watt az 40 Watt, olyan, hogy csöves vagy tranyós teljesítmény nincs...

szerintem Versynek van igaza, inkább egy 60 W körülit kellene megnézni, vagy még nagyobbat.

Zoltanoo
akkor halihó polgártárs 😊 mióta gitározol?
Nd
háhá egy érdi! Én kb 5 kilométerre lakom akkor töled😄

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nemtudom, hát próbáljátok ki, ennyi😊
Zoltanoo
nemtom, én valami olyasmit hallottam, h egy teljesen csöves erõsítõbõl egy 40 wattos, felér egy nemcsöves 80-90 wattossal...

Ebben lehet vmi?
Hát, elvileg 60W-s solo, és 100W-s basszust ajánlanak probaterembe, dobbal.
Zoltanoo
Verseghy, nincs mivel eddig a hangosítást keverõpultal és profi hangfalakkal oldottuk meg egy gimnáziumban, most új a próbaterem, itt szükséges lenne egy profibb erõsítõ, ezért kérek tanácsot...

Te takarodjá innen!😄
trendibój
lamase
Nem keres vki véletlen énekest a zenekarához? .oo

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

És egy éve nincs ekkora tapasztalatod?😊
Zoltanoo
Ja, amugy mi együttesünk is énekest keres. érdi zenekar vagyunk, prog. rock metál stílusban (Dream Theater, Pain of Salvation 😊 ) ha komolyan érdekel egy körülbelül 1 éve létezõ együttesben való éneklés, jelentkezz:
[email protected] mail és msn messenger címen.

u.i.: állandó próbahellyel
Zoltanoo
Sziasztok!!

Az lenne a kérdésem, h most készülök venni egy Marshall DSL401-es 40Wos full csöves erõsítõt. A problémám az, hogy nemtudom, h ez elég e önnálóan zenekari próbákra, azaz nem nyomja e el a dob hangja?

Elõre is köszi a választ!
Szerintem már tudsz venni egy jó gitárt 70e böl, és aztán jöhet a többi😊
Match
szerintem elõbb vegyél egy fasza használt gitárt 70-bõl, és majd késõbb jöhet a többi...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

milyen effektet kellene vennem hozzá?
jolenne ha gitár+effekt 70 böl kijönne...

Egy profinak is sztem..
Akkor nem kötöm rá😊
az elõfok nem bírja el a basszusgitár jelét, elõbb-utóbb tönkremegy.

Basszus gitárt ha rákötünk sologitárerösítöre akkor az erösítönek lehet valami baja?
Roger6
Tegnap jöttem meg Vadulj a Nap Alatt Fesztiválról. Volt valaki? Mondjuk nem gitár-virtuózok játszanak ott, de nagyon élveztem! Három nap ivászat, alvás nélkül. A legjobb! 😄D Na megyek gitározni!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Match
akkor vegyen egy 5 húros készletet, tegye fel normálisan, az E helyére meg tegye a B húrt, és hangoljon D#-re, az E-t meg droppolja. Persze a gitárra meg vigyázzon kurvára mert ha a nyaka nem bírja az szopás.

Tudom😊))
király vagy köszi 😄

hmm.. ok kösz! guitar pro árban mennyi és mikre tudom használni?

Én azt mondom Guitar Pro 4.1.0 és innen szedj tabokat. Én igy tanulom a rockot, rájövök a dolgokra a sok számból.
igen, rockot.gitárom
Gibson epiphone special model 😊

És most rockot akarsz játszani?
Eitt van az összes, neked milyen van?
hmm.. klasszikus alatt mitértesz?
könnyüzenét játszom..
régi Gibson gitár,tpusát megnemtudnám mondani majd megkérdem 😄

Klasszikust játszottál alapból?

Milyen Gibson gitárt kaptál kölcsön? Nekem is ad?😄
Üdv emberek !
a következõ kérdéssel fordulok hozzátok: nemrég kaptam kölcsön egy Gibson szologitárt. Namost aza helyzet hogy én 6 éve gitározok de a szologitárral még nem probálkoztam, mostviszont óriási kedvet kaptam hozzá.
A kérdésem: hol kezdjem? mibõl érdemes tanulni? szologitártanárra most nincs creditem, magam szeretnék probálkozni.
elöre is kösz a jotanácsokat!

értem
ha nincs más megoldás, akkor próbálja meg a D'addario EXL 230-as húrt, az 0.55-ös, elvileg kevésbé fog majd csattogni

ebben eggyetertunk hogy ez lenne a legegyszerubb, de csori gyerek most vett Gitart uj Erositot stb most orul ha estenkent egy sorre van penze.. 😊
nem hangolgatna ossze vissza :>
az maradna C#-en az a gitar

ujjal jatszik
<#nevetes1>

Összeébb faragták a húrokat, faragtak bele egy hangolókulcsot, kicserélték lent azt a szart hogy 5 húr belemenjen és ennyi..
megtoldottak? azt hogy érted? 4 húrosra 5 húros készletet raktak, vagy hogyan?

ja, és legyünk már európaiak, a H húrt mondjuk már H-nak....

Jolvanakkor😊 Bár hallottam már olyanról hogy 4 húrosat megtoldtak egy B húrral, meg, hogy 12 húrosból 6 húrosat csináltak stb..
tesz hozzá kb. 10E forintot, vehet egy Johnson JB-J5-öt..

dashed_ : a srác ujjal vagy pengetõvel játszik?

Jolvan, de most van egy 4 húrosa, erre sporolt kurvarég és akkor cserélje le? Tegyük fel hogy Squier J-Bass-a van 70eért eladja max 45eért nah annyiért nemkap 5 húrosat. Ha tovább használja akkor meg még megy le az ára, többet kel gyüjteni. A hangolás a legegyszerübb..
mer a normális megoldás az lenne. qrva macerás számok között oda-vissza hangolgatni (tapasztalat), ráadásul nem fog csörögni a húr

ezt meg konnyu mondani hogy vegyen egy 5 huros gitart...
Match
ha annyira brutális akar lenni akkor vegyen egy 5 húrost és az nemhogy C# lesz hanem B...

Amse
Thx.Megvan a típus szóval már tudok keresni, de találtam magyar árakat és 1 kicsit sokba kerül :/, de mindenképp szerzek egyet.Találtam apro-ban egy eladót olcsón, de még nem érkezett válasz.Jó lenne valami olyan hely ahol árulnak minden féle ilyen "antik" cuccot olcsón.Lehet bolhára ki kéne nézni, talán van 1 mûködésképtelen.