Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

http://www.stick.com/

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

az érdekes hangszer, elvileg úgy kéne rajta játszani, mint a zongorán, az egyik kéz "szólózik", másik meg kísér (nem tom, hogy mondják ezt szaknyelven, az a lényeg, hogy az egyik kéz a basszus tartományban játszik).

ismerek valakit, aki eladna egy igazi chapman-sticket, kb 200 ropit kéne leszurkolni érte.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Hát ilyenkor lehet, hogy a bundból kell egy kicsit csiszolni, ha azt akarod, hogy lágy maradjon a gitár, mert a húrlábnál sokat kell emelni, ha a második bundál zörög. Valószínû a csont is túlságosan be van vágva, de azon sokat nem tudsz változtatni. Végülis ha nem hamis, és csak akusztikusan zörög, elektromosan nem (vagyis nem hallatszik bele), akkor az tényleg nem gáz.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Christiansen
Közel vannak az érintõkhöz! Tekerd feljebb a húrlábat.
Az új húrok mindig zörögnek elõször, de lefogva olyan jól szólnak a vastagabbak...még szép fényes hangjuk van, na azt szeretem<#vigyor3>
Szerintem nem nagy gáz az egész, ezen semmi nem múlik!

Vanek
na,megvan. az a,d húron kívûl a többi rendesen szól,viszont ha üresen megpengetem ezt a kettõt,akkor 3-4 mp múlva a második bund körül jön a zörgés,mintha hozzáérne a bundhoz,és az rezegtetné meg....mi lehet a hiba?

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Csinálj egyet. Bár bundozás kicsit zûrös, minden más barkácsszerszámmal megoldható. Vagy megveszem tõled a házat 2000 dolcsiért.

Match
nem tudtok valami chapman stick-hez hasonló hangszert (ami lehetõleg 10 húros úgy hogy 5 bass, 5 melody) csak olcsóbb legyen?
mert azért hogy kipróbáljam magam hogy meg tudok e rajta tanulni nem igazán szeretném eladni a házat hogy legyen 2000 dolcsim.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

gergou
Hat ne pengesd olyan erosen a vastagabb hurokat, akkor nem fognak zorogni 😊 meg emeld ki picit a tremolot esetleg...

`Take a look to the sky just before you die`

McGrady
nekem a D húr 1-2-3 bundnál zörög 1 kicsit, de erõsítõn nem hallatszik.
nemtom mért csinálja, de nekem jó így 😄DD

Kuss!-magyarázta.

nekem a legvastagabb húr zörög marhára, aztán ahogy megyünk lefelé egyre kevésbé, tehát a legvékonyabb húr teljesen tisztán szól de még a 3. is oké.Ötlet?

vastagabb hurt kell venni
hali..

azt nemlehet semmiképpen megoldani h a húrok mélyebbre hangolva ne legyenek oan lazák? vagy vmi rövidebb húr vagymi?😄

Match
10-es készletbõl is van olyan ami 38-asig megy meg van olyan ami 48-ig, és mind sima 10-.es készletnek hívják. Tehát ha nem ugyan olyan márka akkor az is lehet gyanus...
én speciell a nyakra gyanakodnék ha a hídmagasság fasza.

és egyébként új húr zörög...
ha nem hal el a hangja, akkor ne parázz akkor csak azért van mert új.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Vanek
hát elvileg rendben kéne hogy legyen,mert a rugokhoz nem nyúltam,és még anno a gitártanárom állította be a rugokat meg a satukat,azóta is ugyanolyan húrokat használok.Hát nem tudok mást csinálni,ha kb 2-3 hét alatt nem változik,akkor lecserélem újra,csak nem tudom hogy mit szurhattam volna el...

mien gitar? ha konkretan a 2-6 bundok kozott zorog az lehet akar a nyak(be kene allitani) vagy a bund(kopottak) hibaja is..vagy ami meg 1szerubb tul alacsonyan vannak a hurok. mugy friss hur mindig "zorog" de te szntem nem erre gondolsz..
gergou
A floydroseos tremok ilyenek sajna, az enyem is sokat zorgott, rangasd meg jol a hurokat, az talan segit, nameg sztem a zorges az a satu kornyekerol jon, nem arra gondolsz?

`Take a look to the sky just before you die`

Vanek
hi! akkor utoljára írok ez ügyben,csak most rohadtul idegesít ez a zörgés. nekem is floydroseos a tremolom😞 . szval be van hangolva rendesen e,a,d,g,h,e -re.elvileg ha így behangolom,akkor nem lehetne feszebbre tekerni a húrokat ugye?-szakadás- csak nekem a e,a,d nagyon zavaró a 2-6 bundoknál van zörgés. Remélem hogy idõvel beáll,csak most így nagyon felhúz...

McGrady
köszi ezek mennek

Kuss!-magyarázta.

na van meg par ien oldal . ezek szntem mar menni fognak neked is..

tuner 1
tuner 2
McGrady
csak 1 midi device van...
picsába má...szar gép...akkor pont nemmegy amikor vmi fontos

Kuss!-magyarázta.

Köszi skacok, mostmá kezd normálisan beállni, csak tök gáz,hogy egy szám miatt kell áthangolnom, de mindegy megéri mert nagyon teccik a szám

ha e-rol hangolsz C re akkor nemart pl a rugokon is lazitani .. kulonben nem fog vizszintesen allni a floyd...
Nd
hát akkor a floyd miatt. Azt szar hangolni. De ha kitartó vagy, akkor elöbb-utobb szépen beáll majd. Én gy szoktam, hogy ha mittomén fél hanggal lejjebb kell hangolnom, akkor elöször inkabb kbra lehuzom egy hanggal, és onnan vissza fél hangot. De pöcsölös amugy a floyd

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Hello hello

Egy kis segítségre lenne szükségem, az a apra, hogy a gitáromat át kellett hangolnom C-re, tehát (C G C F A D), egye elkezdem a C-nél behangolgatom meg minden erre mire eljutok a D-ig , minden okés, és lellenõrzöm hogy minden okés e erre azt veszem észre hogy a C hang kb 2- Hzel feljebb hangolódott, erre elkezdem újra behangolom, .. ugyanaz a szitu magától feljebb hangolódnak a húrok. Pliz help me, amúgy egy floyd rose-os Washburn wg-580-asom van, ilyen Ibanez Rg- hasonmás 😊

Nd
egy pár napig szokott ilyen zörgös lenni, aztan ez eltünik. Egyébként ha erösitönm játszol, akkor ott már nem lehet hallani azt a kis zörgö hangot

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Lord AnonymouS
Lehet hogy rossz midi device van beállítva neked... próbáld azt állítani a hangbeállításokon!

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

ha rendessen behangoltad e,a,d,g akkor mar hova akarod huzni ? 😊
Vanek
de az,hogy most van behangolva rendesen,ha meghúzom,akkor nem lehet behangolni...

McGrady
én úgy tudom, hogy ha kicsit zörög a húr az nem probléma
lehet, hogy jobban meg kell húzni

Kuss!-magyarázta.

Vanek
hi! most cseréltem le a húrjaim,és nagyon zörögnek,pedig ugyanolyan fajta volt mint elõtte...lehetséges az,hogy nem húztam meg eléggé? bár mindegyik húrt behangoltam,csak sokat vágtam le a húrból feltekerés után,kb csak 2x tekertem körbe a kulcsokon. 5let? cseréljem le újra a hútr? vagy idõvel elmúlik a zörgés?

McGrady
megnéztem, nincs lehalkítva, és ígyse szól :'((
most mi legyen?

Kuss!-magyarázta.

sapkafej
áh, kösz, megoldom így fül alapján is vhogy, csak ugye az elsõ hangot nehéz megtalálni. amúgy is full amatõr vagyok, szóval nem szégyellem 😛

György

McGrady
köszi, amint hazaérek megnézem

Kuss!-magyarázta.

midibe szol..
szntem a hangeroszabalyzodon nezd meg ,hogy a midi nincs e lehalkitva-nemitva..
ha nem midi neven van nalad akkor meg Sw synth lehet ..
McGrady
azta de király..kár hogy nem megy :'(
hogykell megcsinálni, hogy halljam?

Kuss!-magyarázta.

mer nem veszel egy hangolot? par ezer forint csak..
hasznaltam meg meg olcsobb is...
vagy vannak oan (internetes is) programok amik megszolaltatjak a hangokat kulon kulon(e,a,d..) es rahangolod ..
(pl ez : Online tuner)
McGrady
nekem mostanába viszonylag könnyen megy

Kuss!-magyarázta.

Ron Ragm
Akkor ne csodálkozz hogy nem fogja pontosan beazonosítani a hangot.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

sapkafej
én is így csináltam fél évig (igaz, én hülye vagyok ehhez, sose tudom rendes behangolni)

György

McGrady
hm..én inkább nem vacakolok ilyenekkel, megtanulom a rendes hangolást

Kuss!-magyarázta.

sapkafej
bedugom és a gitárhoz tartom

György

McGrady
Törölt felhasználó
Ha valakinek megvan véletlenül az Edda - Lelkünkbõl számnak a tab-ja, akkor a legyen olyan kedves, lépjen kapcsolatba velem. Nagyon fontos lenne! Egy nagyon jó barátomnak akarok örömet szerezni azzal, hogy mgtanulom.
E-mail: [email protected]
MSN-em is van
Mr_no_NaMe
Azt hogyan csinálod?
sapkafej
Hát, ha elektronyosom lenne, akkor bedugnám a gépbe vagy mi...csak mondani akartam, h nem a legjobb a mikrofonom.

György

Sziasztok. Vki tud mondani vmit a Stagg gitárokról?
capo

Ron Ragm
Hogy is hívják pontosan azt a félkör alakú cuccot amit a gitár nyakára raknak (akusztikusra, nem tudom bár kétlem hogy másra is van), és ott végig lefogja a húrokat ahova le lett rakva, és kb mennyibe kerül egy?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Sziasztok.
A segítségeteket kérném. A neten nem találom a Bikini - Temesvári vasárnap tabját.
Ha valakinek megvan, vagy esetleg van olyan jó gitáros és hallás után le tudná szedni, akkor kérem küldje el nekem ([email protected]). Kösz
McGrady
hm...mikrofon nélkül is meg lehet oldani? hogyan?

Kuss!-magyarázta.