Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sapkafej
mikrofonon keresztül nyomon, lehet, h azzal van a baj

György

Christiansen
"el"

Christiansen
Fenébe...pedig jó lett volna pokrócon lesörözgetni<#idiota>

H. Peti
sztem bent, legalábbis nincs a jegyen hogy szabadtér vagy ilyesmi, csak hogy Pecsa, küzdõtér. Gondolom bent lesz 😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Mr_no_NaMe
Hát asszem megfogadom😊
Mind1 erõsítõ nélkül is szól valahogy...csak nem unok bele😊
2-3 esetleg 4 hét múlva meg is lesz a pénz az erõlködõre!
Christiansen
Azt nem tudnád megmondani, hogy bennt vagy kinnt lesz a dolog?
Mert kívülrõl meghallgatnám<#alien>

H. Peti
Megvettem ma a Steve Vai koncira a jegyet 😊 yeah! még van 1.800 db, szóval siessetek! Már nagyon várom, sajnos tavaly nem jutottam el g3-ra, remélem kicsit pótolni foga a hiányérzetem ez a buli.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

van egy olyan mondás, hogy hülye kérdés az, amit nem tesznek fel :-)

mivel én is basszusgitározom, adnék pár tippet, tanácsot, aztán vagy megfogadod, vagy nem :-)

számítógépre nem ajánlatos rákötni. Ahogy lejjebb mondták, a basszgitárnak nagyobb a jelszintje, mint egy sima szólógitárnak, és nem csak a hangszóró az érdekes, hanem maga a hangkártya, ugyanis nem ekkora jelszintre van tervezve. jó, valaki itt majd mindjárt mondani fogja, hogy bezzeg az õ haverjának az unokatestvérének az akárkije rákötötte, és neki mûködik... Én erre annyit mondok, h volt a kezemben szenesre sült hangkártya, és kíváncsi vagyok, hogy a delikvens kártyája vajon mennyi idõ után mondta be az unalmast...

a másik: pocsék hangja lesz. macerás hangszínezni, ha közel ülsz a géphez, a monitor mágneses tere gerjeszteni fogja. (lcd monitor kivétel :-) )
Arról nem is beszélve, hogy ha másokkal is akarsz zenélni, akkor problémás egy számítógépet cipelni. jó, az én gyakorlókombóm is 8 kg, de legalább nem kell vele fordulni, és erõsebb is lesz az ember karja :-)

summa summarum, nem éri meg ezen spórolni, a gitározás, méginkább a basszgitározás sajnos költséges hobbi (húrkészlettõl kezdve minden...), de inkább adj ki 15-17 ezer forintot, mintsem valamit otthon tönkretegyél.

említették az Árkádiát, de a József körúton van a Coda hangszer, ott is 16 900 Ft egy 15 W-os Johnson kombó.

na, asszem amit akartam elmondtam
UFF, beszéltem

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
elvileg rálehet.
kell vmi special kábel, de rálehet aszem

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Persze lehet hogy most oltári nagy baromságot kérdeztem.
Mr_no_NaMe
Mint már mondtam megvettem a gitárom de hifit nem akarom vele szétbarmolni!
Gépre nem lehet valahogy rákötni,úgy hogy egy 15w os erõsítõhöz méltóan szóljon?
McGrady
nekem nem 😄D
lécci magyarázd már el...ehhez hülye vok sose volt még ilyen a "kezemben"

Kuss!-magyarázta.

nem tom mit csinaltal de szntem benned van a hiba...
mi nem vilagos? szntem eleg eggyertelmu a progi <#nemtudom><#vigyor0>
sapkafej
ez jó. múltkor is segített fullosan elhangolni a gitáromat.

György

McGrady
plz mondd el hogy kell használni 😄

Kuss!-magyarázta.

Aptuner

en ezt hasznalom
Mr_no_NaMe
Na megvettem 😊
Kurva jól szól odabasz😊
Ez az elsõ gitárom,de akkoris kurva jól szól😄
Márcsak meg kell tanulni😄D
McGrady
tud vki mondani 1 hangolóprogit?
olyan jól sikerült behangolni h nemtom visszaállítani 😄DDD

Kuss!-magyarázta.

McGrady
okés...
olyat is hallottam, hogy keresel 1 dalt, ahol szól az adott húr, azt beállítod hogy ugyanúgy szóljon, aztán aszerint hangolod.
lécci írjátok le hogyan kell üveghangot megszólaltatni.
sejtem hogy de nem igazán sikerül ha megpróbálom 😄D

Kuss!-magyarázta.

Hát ha fülre eltalálod az A-t, akkor utána úgy kell hangolni a többi húrt, hogy nagyjából behúzod, hogy a mélyebbet ötödik bundnál fogva egy hangon szóljon a kettõ. Utána úgy kell pontosan behangolni, hogy üveghangot fogsz a mélyebb húron hetedik, a magasabb húron ötödik bundnál. Nagyon jól lehet hallani a lebegést, és észre fogod venni, hogy hova kell behúzni. Basszus gitáron ez a módszer még jobban mûködik.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Christiansen
Fejlõdik hát!
A zenehallgatás és a zenélés egyaránt fejleszti,
az ember elõbb-utóbb felismeri a hangközöket-harmóniákat.
Szerintem nem korfüggõ ez a dolog, a stain által említett rejtett abszolút hallás kialakul az agyadban<#wink>

Én is hangolóval hangolok sajnos, pedig a relatív hangolás jó gyakorlat lenne,
csak elkényelmesedtem😊)
Ha nagyon lassan megy a két húr közti relatív hangolás, ellenõrizd összhangzatokkal. Nekem sajna pontatlan a bundozás, így elég nehéz behangolnom.
Régen mobiltelóval hangoltam, csengõhangszerkesztõben legmélyebb A hangról<#vigyor3>

McGrady
lécci aki nem hangolót használ az mondjon pár módszert a hangolásra
köszike

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hát nemtom....faterom 17 éves korában kezdett el gitározni most 41 éves, hangoló nélkül simán behangolja a cuccot.
vagy csak sokat kell gyakorolni és akkor magától kifejlõdik ez az érzék?

Kuss!-magyarázta.

Az abszolút hallás pici korban alakul ki azoknál, akiket már akkor zenére nevelnek. Nem adottság kérdése, de késõbb nem lehet megtanulni, ugyanúgy, ahogy egy idegen nyelv helyes kiejtését sem (az is a halláson múlik). Különben botfülû ember nem sok van, úgyhogy vszínû te is hallod, ha valami hamis. Vegyél hangolót, nem szégyen használni, sõt, mindenki használja.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

McGrady
isten faszát...hülye net szarozik bocsi a spamért

Kuss!-magyarázta.

McGrady
vki tud mondani gitárhangolási módszereket ill. hallásjavító gyakorlatokat?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
vki tud mondani gitárhangolási módszereket ill. hallásjavító gyakorlatokat?

Kuss!-magyarázta.

McGrady
akkor csak a füled😄DDDDD

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Hát nemtom...
Elég durva erõsítõ és mélynomónk van...anno fater vette még 200k ért régen.
És fülessel is szétcseszi?
H. Peti
17 ezer, bocsi...

H. Peti
Megpróbálhatod,de csak óvatosan, halkan, mert a basszusgitár mély hangtartományai ugy hazavághatja a hangszórókat, mint a disznó. A sima szólógitár még elmegy rajta, de a basszus az veszélyes, ha nincs pénzed erölködõre, akkor tényleg, óvatosan, halkan csináld a mvészetet. De javaslom egy basszuskombó beszerzését.Van Johnson erölködõ árkádiában, 14 ropiért.

Mr_no_NaMe
Egyébként,ezeket a gitárokat (basszus Divamery sb-320) rá lehet kötni házimozi erõsítõre?Mert van abból 1 kurva jó de gitárerõsítõm az nincs😞
H. Peti
OFF
Nagyon szeretem én is a sorozatot, van is egy csomó részem gépen, megjelenik az valamikor itthon dvd-n? A Paprika TV-n 😊, van a Bandi a hegyen cim mûsor, az alatt csomószor ment Satriani, de amug is legtöbbször valami jó kis instrumentális gitár szóló emeli a mûsor "szinvonalát".
ON

Lehet karácsonyra megelepem magam egy ilyennel. (300 ojró)

Nd
nem tul bonyi, ugy nagyjábol fülre le is tudtam szedni, de azért nem tökéletes. Viszont a szám továbbra is érdekelne, szal aki tudja...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Mr_no_NaMe
Na lol azt énis néztem!!
Megütötte nekemis a fülemet nagyon fasza😊
Egyébként a sorozat is nagyon üt.
Nd
hy

Szoktatok Discoveryt nézni? Van az Orange Country Choppers-nek egy uj spotja, ahol az apa és fia ulnek 2 széken egymás mellett. Fater aszongya NO, fia meg YES. Mind1. Ez alatt megy egy ilyen fasza kis gitáros téma. Nem tudja valaki, hogy az milyen szám?

Thnx

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Mr_no_NaMe
Tényleg!
Igazad van!Erre én is gondoltam,mer aszondta pár haverom ott jóarcok vannak!
De azé tod jobb félni mint megijedni...
H. Peti
Jaja,csak félrenyomtam 😊 Bocs! Amugy árkádiában elég jóarcok dolgoznak, szal szerintem nyugodtan mond el, hogy elsõ gitár, nem nagyon értesz hozzá és hogy segitsenek. Átcseszni tuti nem fognak, meghát garis, szóval ha valami durva baja lenne, azt ingyen kijavítják. Sok sikert!

jah, aztán mondják, hogy próbálja ki és elkezd skálázni?😊

vigyél gipszet is a kezedre😊

McGrady
😊)

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Jó taktika😄
McGrady
mondd nekik hogy te tapasztalt vagy de 1 olcsó, de jó gitárra van szükséged...és akkor valszeg nemfognak átbaszni, mivel tap. vagy, rájönnél 😄D
elég csavaros de talán mûködhet

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Hát sajna nincs ismerõsöm senki aki tudna segíteni...
Mit kell rajta nézni?Nem lenne jó ha átbasznának az árkádiás srácok:S
McGrady
kérd meg 1 ismerõsöd, aki ért hozzá, hogy menjen el veled és nézzétek meg.

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Mer ha igen,fingom sincs hogy kéne szólnia!
Ez lenen az elsõ gitárom.
Mr_no_NaMe
Ezt most nekem írtad?:o)
H. Peti
Szerintem ennyiért nem kapsz újonnan jobb gitárt, de ki kell próbálni meg kell hallgatni, át kell nézni, ha jó meg kell venni és örülni! 😊 (Ez a natur szép)

Mr_no_NaMe
Errõl a gityóról mi a véleményetek?

DiMavery SB-320 Új
39900 Ft

Modern formájú basszusgitár, 2 humbucker pickup. Catalpa test, jávor nyak, rózsafa fogólap, kétoktáv. Új, egy év garancia, tokkal, pánttal, póthúrkészlettel. Színválaszték: fekete, natúr.

Abba nem emgy bele a Smartmediás kártya.