Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tudom, tudom de az meg pénz. Meg még ráér, ha az ember még akkordokat se ismer, hova effektezzen. (bár tuti eljátszogatnék vele, wah pedállal is nagyon flash volt amikor kipróbáltam)
Ezen a kis Laney erõsítõn vmi igencsak céltalan Crunch torzítás van, olyan 4es körül még egész jó visszhangot csinál, bár nem az igazi (max körüli állapotban meg rémálom)
Ezen a kis Laney erõsítõn vmi igencsak céltalan Crunch torzítás van, olyan 4es körül még egész jó visszhangot csinál, bár nem az igazi (max körüli állapotban meg rémálom)
Szeretem a cicákat
jah, meg egy kompresszor sem árt ha ilyen bluesos gilmour, gary moore féle soundot akarsz. meg egy jó reverb sem árt akkor már
kell egy mid boost dolog a gitár és az erõsítõ közé.
az erõsítõn lévõ tone potikkal csak a torzítás után lévõ jelet tudod állítani.
az erõsítõn lévõ tone potikkal csak a torzítás után lévõ jelet tudod állítani.
mondjatok nekem egy jó amp settinget ? jó kis alap blues, vagy gilmour soundhoz alap beállítás kellene (de csak a bass, mid, tremble) Illetve még annyi hogy ezeket az erõsítõn vagy a gitáron érdemes állítgatni ? (vagy mindettõn)
Köszi.
Köszi.
Szeretem a cicákat
fehércsoki
megreszeltem a nyaki hangszedõ vájatot a '93 as epi les paulomnak, és két féle fát találtam a festék alatt.
A jávor top 2.5 mm vastag körülbelül.
Az most jó vagy nem?
Egy eredeti gibson lp nek milyen vastag? 1/4" (6.5mm) vagy 1/8" (3.2mm) ?
megreszeltem a nyaki hangszedõ vájatot a '93 as epi les paulomnak, és két féle fát találtam a festék alatt.
A jávor top 2.5 mm vastag körülbelül.
Az most jó vagy nem?
Egy eredeti gibson lp nek milyen vastag? 1/4" (6.5mm) vagy 1/8" (3.2mm) ?
jah megvan.. feketében
érdemes azt megvenni, szép egyedi hangja van, van egy középcsúcs a hangjában, és ez kicsit organikussá teszi..
érdemes azt megvenni, szép egyedi hangja van, van egy középcsúcs a hangjában, és ez kicsit organikussá teszi..
Dimarzio Paf Pro-t hol láttad?
ilyet keresek krém színben?
ilyet keresek krém színben?
Amiket láttam használtan:
D Activator bridge és neck vagy Gibson Dirty Fingers/500T híd és Dimarzio Paf Pro neck.
D Activator bridge és neck vagy Gibson Dirty Fingers/500T híd és Dimarzio Paf Pro neck.
ToneZone+Paf vagy Liqufire, AirNorton, másik kombó kb ugyanezek a nyakik és hídhoz CrunchLab, D Activator, D Activator X, illetve ezeket kb bárhogy lehet variálni, SD-bõl SH3, SH4, JB szedõk pl, rengeteg variáció van és a lényeg hogy nem csak a szedõn múlik a hangzás, hanem fõként azon hogy a meglévõ cuccokból milyen hangzást tudsz kikeverni.
Írtam, hogy sokoldalú szedõ kéne, ami kb. bármire jó, de egyébként metált.(fõleg power metal, pantera)
"Passzív pickupból szerintetek vintage vagy high output hangszedõt éri meg beszerezni?"
Milyen zenet jatszol, milyen hangzast szeretnel?
Milyen zenet jatszol, milyen hangzast szeretnel?
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Passzív pickupból szerintetek vintage vagy high output hangszedõt éri meg beszerezni? Neten azt írják, hogy high output hangszedõk nem annyira sokoldalúak mint a vintage outputúak. Mennyire gáz keverni õket? Pl. nyakhoz egy PAF hangzású cucc menne, hídhoz meg valami high output.
nagyon ûber.. és még nincsenek is rossz árban..
itt vannak a favorizált,nehezen beszerezhetõ dunlop heavy core húrok
http://www.fatline-music.hu/shop/index.php?lap=101_109_158¶m=2&darabszam=10
http://www.fatline-music.hu/shop/index.php?lap=101_109_158¶m=2&darabszam=10
Na, el is készült, szebb, mint új korában. Ez a Dunlop cucc is egy olajos szmötyi. Ezekrõl a nanoweb húrokról meg nemtok mit elmondani, mert nincs mihez viszonyítanom, gyári húrok voltak a gityómon 1 éve... de jó cuccnak tûnik.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Eloszor gshop/hangmesteren nezz korul, pl. ma lattam 9-es ghs boomerst 1.2k-ert!
kiváncsi vagyok mi lesz a véleményed errõl a nanowebrõl
hogy mûködik e..
túl sok mindent nem tudsz
meg a rozsdát nézheted
izé.. hol érdemes a neten húrokat rendelni?
ahol olcsóbb.
túl sok mindent nem tudsz
meg a rozsdát nézheted
izé.. hol érdemes a neten húrokat rendelni?
ahol olcsóbb.
és ez tényleg újjá varázsolja a felületet?
a natúr rózsafa, elég kényes dolog, olajos fa
a natúr rózsafa, elég kényes dolog, olajos fa
a fingerboardról egy borotva pengével könnyen le tudod húzni a mocskot.. ha annyira redvás, az ilyenkor jót tesz neki, próbáld ki.
Na, vettem 10-es Elixir nanowebet, nagyon kíváncsi vagyok rá, csak elõtte le kell redvátlanítanom szegény gitárt. xd Móka legjobb része.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
már 7. e óta a posta vámkicserélõn van a jackson gitárom.
és most 25. e van.
rég elküldtem nekik a számlát is ahogy kérték..
nem tudom elképzelni hogy mi a faszomat csinálnak ott a csomagokkal
lehet ott gitározgatnak a vámon a gitárommal, miközben én itthon ülök a szobámban =(
és most 25. e van.
rég elküldtem nekik a számlát is ahogy kérték..
nem tudom elképzelni hogy mi a faszomat csinálnak ott a csomagokkal
lehet ott gitározgatnak a vámon a gitárommal, miközben én itthon ülök a szobámban =(
Én D'addario exp foszfor-bronz húrokat használok akusztikuson és nagyon szeretem õket.
D'addario exp szerintem nagyon vacak, én többet vártam tõle, semmivel nem volt jobb mint az EB, vagy a DR.
nem a vastagabb húrokkal van a bajom, hanem a g b e vékonyabb húrokkal.
Nekem az a lényeg hogy ezek ne tompuljanak be..
ne veszítsék el a fényüket
Nekem az a lényeg hogy ezek ne tompuljanak be..
ne veszítsék el a fényüket
Ha nem akarod, hogy tompuljanak a vastagabb hurok, akkor muszaj valami "coated" tipust valasztanod, D'addario exp, EB RPS slinky, Elixir Nanoweb. BP-n most egy csoka arul 2,8k-ert Elixirt: link
elixir húrok nekem drágák.. van hogy kétszer többe kerülnek =(
valami más?
valami más?
tudtok olyan húrról aminek nem tompul olyan gyorsan a hangja,
minél fényesebb hangja van annál jobb..
keresek valami jó húrt stratóra
minél fényesebb hangja van annál jobb..
keresek valami jó húrt stratóra
Az Epiphonomra (amig eladtam) .10-es ernie ball Slinkyt huztam. Egyetlen gondom vele, hogy par nap alatt sokat tompult a hangjuk. A Gibsonomon .10-es Ernie Ball Titanium RPS Slinky-t hasznaltam kb 4 honapon at, eleg sokat tompult a hangjuk, fura erzes volt egy erosebb vibratonal vagy hajlitasnal, ahogy hozzadorzsolodik a bundhoz. Ilyent tobbet nem veszek.
Most .10-es Elixirt fogok kiprobalni, a jovoben lehet, hogy vekonyabbra valtok (a la Page, Gibbons)...
Most .10-es Elixirt fogok kiprobalni, a jovoben lehet, hogy vekonyabbra valtok (a la Page, Gibbons)...
szerintem azzal van a bajod, hogy az el34 es csövekkel szerelt 800 asok nem valami jók metálra..
az a gyanum, hogy neked nem az a slash féle smooth, lágy de vastag tónusú hangzás kell, hanem téged ez a kerry king slayer és fear factory dino Cazares féle dolog érdekel.
Hallgasd végig ezeket.. és döntsd el, hogy melyik hangzást keresed.
mert a kettõ együtt nem megy.
El34 féle végfok hangzás (neked ilyen van) :
itt egy Angus young féle live sound.. azt tudni kell, hogy a plexi marshallokban is ugyan az a power szekció van el34 ekkel, és ugyan az a kimenõ trafó. angus nagyon erõsen a végfok torzításra támaszkodik, õ cleanen használja a marshallt, csak nagyon erõsen megküldi a végfokot, amitõl az ilyen vastagon betorzít. utánozhatatlan
egyébként is..a végcsövek közt az el34 torzít a legtöbbet, és már nagyon korán megtöri a jelet
Most jöjjön a marshall USA diviziója.
Ennek más táp szekciója van, másmilyen a power trafója.
6550 csövek vannak benne, ami agresszívabb, hidegebb, nagyobb headroom, és sokkal jobban hasonlít a hangja egy 6l6gc re.
Nagyon jó basszus átvitellel rendelkezik, ezért bass erõsítõkben is gyakori. Ez az erõsítõ más féle kimenõ trafót használ, mert ez a csõ nem kompatibilis az el34 hez való kimenõvel, azt csak leégetné idõvel.
ha egy ilyen 6550 es csövekkel szerelt amrshallt szeretnél..
sokkal jobban megéri elcserélni valakivel erre, mint hogy átalakítsd.
Az átalakítás minimum 150-200 ezerbõl jönne ki.. és kurva nehéz pontosan ilyen kimenõt, meg power trafót szerezni, amiket a marshallt használt a 80 as években.. inkább azt mondom, lehetetlen.
Viszont van egy jó hírom.
Az usában az el34 es marshallokat keresik nagyon..
itt európában meg a metálosok vergõdnek nagyon egy 6550 es marshallért.
az a gyanum, hogy neked nem az a slash féle smooth, lágy de vastag tónusú hangzás kell, hanem téged ez a kerry king slayer és fear factory dino Cazares féle dolog érdekel.
Hallgasd végig ezeket.. és döntsd el, hogy melyik hangzást keresed.
mert a kettõ együtt nem megy.
El34 féle végfok hangzás (neked ilyen van) :
itt egy Angus young féle live sound.. azt tudni kell, hogy a plexi marshallokban is ugyan az a power szekció van el34 ekkel, és ugyan az a kimenõ trafó. angus nagyon erõsen a végfok torzításra támaszkodik, õ cleanen használja a marshallt, csak nagyon erõsen megküldi a végfokot, amitõl az ilyen vastagon betorzít. utánozhatatlan
egyébként is..a végcsövek közt az el34 torzít a legtöbbet, és már nagyon korán megtöri a jelet
Most jöjjön a marshall USA diviziója.
Ennek más táp szekciója van, másmilyen a power trafója.
6550 csövek vannak benne, ami agresszívabb, hidegebb, nagyobb headroom, és sokkal jobban hasonlít a hangja egy 6l6gc re.
Nagyon jó basszus átvitellel rendelkezik, ezért bass erõsítõkben is gyakori. Ez az erõsítõ más féle kimenõ trafót használ, mert ez a csõ nem kompatibilis az el34 hez való kimenõvel, azt csak leégetné idõvel.
ha egy ilyen 6550 es csövekkel szerelt amrshallt szeretnél..
sokkal jobban megéri elcserélni valakivel erre, mint hogy átalakítsd.
Az átalakítás minimum 150-200 ezerbõl jönne ki.. és kurva nehéz pontosan ilyen kimenõt, meg power trafót szerezni, amiket a marshallt használt a 80 as években.. inkább azt mondom, lehetetlen.
Viszont van egy jó hírom.
Az usában az el34 es marshallokat keresik nagyon..
itt európában meg a metálosok vergõdnek nagyon egy 6550 es marshallért.
Ebben D Activatorok vannak, és ha jól emlékszem egy GT10-es mutlival vette fel:
Ez meg a Gitar World tesztje:
De nézz szét youtube-on, meg esetleg külföldi, illetve hangmester fórumon is, hogy miket írnak rólla.
Ez meg a Gitar World tesztje:
De nézz szét youtube-on, meg esetleg külföldi, illetve hangmester fórumon is, hogy miket írnak rólla.
Panterára szerinted jó lehetne? Találtam egy felvételt, és a hídi nagyon közel volt hangzásban a dimebucker-hez.
D Activator szerintem egy rohadt jó szedõ, én az ibanezbe azt akartam eredetileg, csak az nem volt akkor kapható sehol 😞
én a D-ket venném bele, késõbb esetleg tovább vihetõ másik gitárba is és szerintem a hangja is sokrétûbb, szinte bármire jó, és a tisztája csodálatos, legalábbis szerintem.
én a D-ket venném bele, késõbb esetleg tovább vihetõ másik gitárba is és szerintem a hangja is sokrétûbb, szinte bármire jó, és a tisztája csodálatos, legalábbis szerintem.
Epiphone G-400ba szerintetek egy 496r/500t párosból vagy Dimarzio D Activator szettbõl lehetne kihozni jobb hangzást? Melyik a sokszínûbb? Mindegyik kerámia mágneses. (496r/500t-t akartam csak D Activatort meg találtam használtan)
Sima 83-as 2203 34-esekkel
'60 fullstack zöldekkel meg v30al
nem azt mondom h nem szól, mert pont úgy szól mint bámely ilyenkorú 800as dögös hangos ütõs meg minden
mások sokat megtennének egy ilyenért, de nekem nem elég egyedi.
van elõtte alapból is egy TS-9
eq-t meg majd kipróbálom
mjad tényleg kiszeretnék próbálni pár csövet, ECC85, végébe meg ami a JTM45ben van (KT66 vagy KT88?) nem tudom és akkor rakok mégtöbb gaint a screamerbõl
valami jóság kéne csak nem tudom mi
'60 fullstack zöldekkel meg v30al
nem azt mondom h nem szól, mert pont úgy szól mint bámely ilyenkorú 800as dögös hangos ütõs meg minden
mások sokat megtennének egy ilyenért, de nekem nem elég egyedi.
van elõtte alapból is egy TS-9
eq-t meg majd kipróbálom
mjad tényleg kiszeretnék próbálni pár csövet, ECC85, végébe meg ami a JTM45ben van (KT66 vagy KT88?) nem tudom és akkor rakok mégtöbb gaint a screamerbõl
valami jóság kéne csak nem tudom mi
Már nem, elköltöttem az árát:S😄 De amúgy is rájöttem, hogy ennél sajnos többet kell költenem egy jó gitárra=/
Nem ilyent keresel? (Vintage AFD LP)
82 ezer ft ért mintha láttam volna egy marshall 1960 as 412 es ládát a hangmesteren, csak mondom, mert most olcsón láttam
Mint ahogy Slinky írta, Asio4All nevû programot szedd le, googlebe beírod, elsõ találat, letöltöd felrakod. Aztán bármilyen programban(Guitar Rig, Amplitude, Pod Farm stb.), driverként az Asio4All-t kiválasztod, ha ez megvan, akkor a tálcán jobb oldalon alul az óra mellett ki fog jönni az Asio4All ikonja, ott rámész, megnyitod a beállításokat, minden bemenetet letiltasz kivéve az adott hangkártyát/kábelt, kimenetbõl is mindent letiltasz kivéve amit használsz. És utána mûködni fog. És így minden mûködni fog a latencyd is jó lesz. Ezzel a módszerrel bármilyen hangkártya használható, Rocksmith kábele is.
ajánld neki az asio for all-t, és az amplitube, meg guitar rig programokat
meg mesélj neki a latency dologról is
meg mesélj neki a latency dologról is