Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
részecske gyros ító <#idiota>#idiota><#hehe>#hehe>
gyorsítót akartam írni
gyorsítót akartam írni
van egy szabályom.. nem érdemes semmi olyan vst-t használni ami torzítja a jelet.. ilyen ovedrive dolgok..
töltöttem le vagy 100 féle tube simulator, tube saturator cuccot.. és mindnek olyan gagyi hangja van egy igazi csõhöz képest, hogy nem éri meg egyiket sem használni.
gitár rig sem az igazi..
revalver, meg amplitube elmegy.. a csúcs a pod hd, meg az axe fx..
de az igazat megvalva.. hiányzik még ezekbõl is valami ami az igazi analóg csöves áramkörökben megvan..
végülis ha belegondolsz maga az elektroncsõ is egy kicsi részecskegyrosító.. és itt azért többrõl van szó minthogy vágja a jel tetejét, és felharmonikusokat add hozzá.. egy csomó minden történik még a jellel, amit nem lehet mind szimulálni.. legalábbis ma még nem tökéletesen
töltöttem le vagy 100 féle tube simulator, tube saturator cuccot.. és mindnek olyan gagyi hangja van egy igazi csõhöz képest, hogy nem éri meg egyiket sem használni.
gitár rig sem az igazi..
revalver, meg amplitube elmegy.. a csúcs a pod hd, meg az axe fx..
de az igazat megvalva.. hiányzik még ezekbõl is valami ami az igazi analóg csöves áramkörökben megvan..
végülis ha belegondolsz maga az elektroncsõ is egy kicsi részecskegyrosító.. és itt azért többrõl van szó minthogy vágja a jel tetejét, és felharmonikusokat add hozzá.. egy csomó minden történik még a jellel, amit nem lehet mind szimulálni.. legalábbis ma még nem tökéletesen
Meg hát ahhoz hogy mondjuk egy wah(vagy bármilyen más pedált aminek valamiféle analóg érzékelõje van) pedált tudj irányítani kell valami célhardver, mert egy autowah gagyi.
Úgy értem, hogy mindennapos használatra szerintem sokkal jobb, kényelmesebb és könnyû jó hangzást elérni vele. Az erõsítõ szimulátorokból pedig GR Amplitube stb. elég kevés dolgot ad alapból(és abból sem mind használható), szóval neten kell keresgélni effekteket erõsítõket stb.(sok ingyenes és jó cucc van) és azokat végigpróbálgatni meg hogy együtt milyen a hangzásuk, hát nem biztos hogy megéri, LePou-kat próbálgattam, azok jók voltak RedWirez IR-ekkel, viszont (szimulált) effektpedálokkal együtt furcsa lett a hangzás, persze lehet hogy az én hibám, többet kellett volna próbálgatni, de nekem jobb megoldásnak tûnt egy modellezõ erõsítõ, ezen minden van és minden jó alapból.
"Nekem a modellezõ erõsítõ sokkal jobban bejött mint az erõsítõ szimulátorok."
ezt hogy érted?
Elég ha letöltöd a reapert..ez egy tök egyszerû több sávos felvevõ
azon keresztül lehet beállítani a gitár rig vst-t
aztán közvetlen utána meg egy kefirt, amibe be lehet tölteni ezeket a kis IR wav fájlokat.. és mehet a móka
ezt hogy érted?
Elég ha letöltöd a reapert..ez egy tök egyszerû több sávos felvevõ
azon keresztül lehet beállítani a gitár rig vst-t
aztán közvetlen utána meg egy kefirt, amibe be lehet tölteni ezeket a kis IR wav fájlokat.. és mehet a móka
Én RedWirez-t meg GuitarHacks IR-eket használtam, tényleg sokkal jobb, viszont macerásabb a beállítása.(kell hozzá DAW meg KeFir) Nekem a modellezõ erõsítõ sokkal jobban bejött mint az erõsítõ szimulátorok.
ha valki guitar riget, vagy amplitube vagy bármi egyéb számítógépes szimulációt használ,. és szeretné mégvalósághûbbé tenni, vagy még dögösebbé tenni a dolgot, tudok valamit..
ha érdekel tudok róla nyilatkozni.. impulse responses a szimulált erõsítõ után..
ha érdekel tudok róla nyilatkozni.. impulse responses a szimulált erõsítõ után..
14 ért seymour sh4 jb szedõ
78 ezerért láttam peavey valvekinget a shopon..
kb 100 at ér a piacon használtan minimum
kb 100 at ér a piacon használtan minimum
azért van ez a topik, hogy kérdezz, hogy megtudd mit érdemes venni ha kezdõ vagy, meg akkor is ha haladó
meg hogy mit hogy.. stb
meg hogy mit hogy.. stb
hát jó lenne tudni hogy erõsítõkön belül mi az ami jó és mi az ami ratyi. azért kell ahhoz egy bizonyos tudás már gitár témában hogy ezt megtudja állapítani az ember, amíg csak kezdõ addig szinte bármi jó lehet
Szeretem a cicákat
amúgy piacon egész szép dolgokat talál az ember. a sok kacat hulladék között volt egy squier affinity egész szép állapotban 25ért de gondolom lehetett volna alkudni. ami még jobban felkapta a figyelmem az egy baszott nagy erõsítõ volt asszem "regent" márkájú lehetett, de kb. egy félház volt 2 input bemenettel, reverbbel, 2 hangszóróval meg minden földi jóval. Ha az tényleg mûködött (faszi azt mondta elvihetjük arréb ahol van áram, hogy hogyan szól) akkor az igazán jó vétel lett volna. azt is 25-ért vesztegették.
Szeretem a cicákat
erre kíváncsi lennék én is !
Szeretem a cicákat
áá nézegette mmost 1000 körül lehet kapni egy 800ast a DIY is ennyibe jön ki, és akkro az eredetivel nem kell pöcsölni
nem kell, + 1 elõfok csövet könnyen meg tud hajtani a power trafó.
Ezek ilyen 2-3 wattokat fogyasztanak csak.
Ezek ilyen 2-3 wattokat fogyasztanak csak.
a két legfontosabb dolog, ha diy 800 ast akarsz..
a power trafó, és az eredeti, vagy nagyon pontos kimenõ trafó másolat beszerzése
a power trafó, és az eredeti, vagy nagyon pontos kimenõ trafó másolat beszerzése
inkább ne..
a tube screamer helyett akkor már egy +1 gain stage, igazi csõbõl.
a tube screamer helyett akkor már egy +1 gain stage, igazi csõbõl.
vagy úgy is tervben van egy DIY 2203 azt akarom szarrámodolni annak ugyan mindegy az hogy 2vel több poti meg kapcsoló van elöl
igazán nem kell venned másik 800 ast..
én nagyon becsülöm ezeket a 800 as marshallokat, és mondom, hogy készítek neked egy olyan kapcsolási rajzot, amin lesz egy kapcsoló ami visszaállítja a tökéletes eredeti áramkört..
gyakorlatilag kikapcsolja a + extra áramkört a jelútból..
és minden visszaáll az eredeti állapotra..
ez a plusz extra áramkör sem egy bonyolult dolog..
+ 2 konenzátorból áll, 2 potméterbõl, és egy kapcsolóból.
én nagyon becsülöm ezeket a 800 as marshallokat, és mondom, hogy készítek neked egy olyan kapcsolási rajzot, amin lesz egy kapcsoló ami visszaállítja a tökéletes eredeti áramkört..
gyakorlatilag kikapcsolja a + extra áramkört a jelútból..
és minden visszaáll az eredeti állapotra..
ez a plusz extra áramkör sem egy bonyolult dolog..
+ 2 konenzátorból áll, 2 potméterbõl, és egy kapcsolóból.
aha 😄
majd ha lesz sok pénzem akkor veszek egy másik 800ast és elviszem hozzád te meg megcsinálod 😄
ha jó lesz akkor odaadom a másikat, és azt is átalakíthatod magadnak 😄D
majd ha lesz sok pénzem akkor veszek egy másik 800ast és elviszem hozzád te meg megcsinálod 😄
ha jó lesz akkor odaadom a másikat, és azt is átalakíthatod magadnak 😄D
ha komolyabban érdekel egy ilyen átalakítás, készíthetek az elképzelésem szerinti sematikus kapcsolási rajzot.
úgy gondoltam, hogy kapcsolható lenne az áramkör..
tehát vissza lehetne kapcsolni az eredeti üzemmódra, és akkor pontosan úgy mûködne ahogy most, originált áramkörrel.
Ha így elviszed egy hozzáértõ szakihoz aki ért a csöves cuccokhoz, a marshallod és a kapcsolási rajzokat.. szerintem egy pár ezresért átalakítja neked.
Jah még azt ajánlom, hogy ne cseszd szét a marcit azzal, hogy az elejére fúrsz lyukakat a plusz két potméternek és a kapcsolónak.
azzal szétcsesznéd az esztétikáját
hanem hátulra szereltess rá egy kis fekete dobozt..vagy fúrass HÁTRA két lyukat a potiknak.. és hátul lehet tekergetni.
ezeket úgy sem kell állandóan tekergetni.. egyszer belövöd rajtuk azt a pontot ahol a legkiegyensúlyozottabb a hangkarakter, és aztán hozzá sem kell nyúlni.
A két csõ gain ( drive) erõsségét meg a tube screamer drive szabályozójával, és a marshall elõlapján lévõ gain (pre volume) szabályozójával tudod irányítani.
úgy gondoltam, hogy kapcsolható lenne az áramkör..
tehát vissza lehetne kapcsolni az eredeti üzemmódra, és akkor pontosan úgy mûködne ahogy most, originált áramkörrel.
Ha így elviszed egy hozzáértõ szakihoz aki ért a csöves cuccokhoz, a marshallod és a kapcsolási rajzokat.. szerintem egy pár ezresért átalakítja neked.
Jah még azt ajánlom, hogy ne cseszd szét a marcit azzal, hogy az elejére fúrsz lyukakat a plusz két potméternek és a kapcsolónak.
azzal szétcsesznéd az esztétikáját
hanem hátulra szereltess rá egy kis fekete dobozt..vagy fúrass HÁTRA két lyukat a potiknak.. és hátul lehet tekergetni.
ezeket úgy sem kell állandóan tekergetni.. egyszer belövöd rajtuk azt a pontot ahol a legkiegyensúlyozottabb a hangkarakter, és aztán hozzá sem kell nyúlni.
A két csõ gain ( drive) erõsségét meg a tube screamer drive szabályozójával, és a marshall elõlapján lévõ gain (pre volume) szabályozójával tudod irányítani.
marketing szarság..gondolom a pénzért csinálta
Slash Gitarszintivel..? <#ticking>#ticking>
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
én is valami hasonló hang után kutatok.
van egy elképzelésem, hogy hogyan lehetne ilyenfélét kihozni egy 800 asból. A hangszedõ sokat számít.. A végfok csõ is.
az el34 es csöveket talán ki kéne cserélni 6CA7 osokra, ezeknek alapból olyan hangjuk van amit keresel szerintem. viszont kell még + gain az elõfokból.. méghozzá úgy hogy megmaradjon a krémes hangzás.
Elvileg egy + gain stage megoldaná a dolgot.. de az bonyolúlt.
inkább azt csinálnám, hogy a v1 csövek után sorban lévõ 470K s ellenállásokat kiszedném, mind a két csatornáról. és beraknék egy egy low pass filtert, ami kiszûri a túl magas frekvenciájú harmonikusokat, ami elcseszi azt a krémes mellow hangzást.
Így van két gain stage V1 és V2 .. a v2 egyben katód követõ is, de ugyan úgy szépen torzítja a jelet ha megküldöd. Sõt..nagyon marshall szerû hangzást ad a jelnek, katód követõ = sok even harmonic
Tehát így nézne ki a dolog.
Tube screamer, vagy hasonló ami jól meg tudja küldeni, erõsíteni a jelet.
ez az erõsített jel torzítást hoz létre a V1 csõben
majd megy tovább a pre volume potihoz, ahol tudod szabályozni, hogy a 2. csõ mennyi jelet kapjon ( v2 drive ).. mivel a v1 csõ túlvezérlés következtében teli lesz sok felharmonikussal, a magas hang tartományban is, ezt valamiképp csökkenteni kell, így szépen átmegy a jel egy low pass filteren, ami potméterrel szabályozható, hogy mennyi magas hangot vágjon ki a jelbõl a v1 után. majd megy a jel a v2 be.. ott tovább szaturál és vastagodik a jel.. és már már ilyen metál féle szinten tartunk.. de ez a jel is teli lesz magas frekvenciájú harmonikusokkal..
és itt a v2 csõ után szintén berakunk egy potméterrel szabályozható low pass filtert, és úgy megy a jel a v3 phase inverter csöhöz és a 6CA7 végcsövekhez..ahol megkapja az utolsó simítást is a jel karaktere..
egy kemény ütõs, de vastag mély és mélyközép tartomány, vastag krémes közepek, és átható selymes magas hangok, rengeteg gain nel..úgy hogy mindeközben szabályozottak a magas frekvenciájú recsegõ, sistergõ harmonikusok..amik elbasznák az alapjelet, vékonnyá, élettelenné..zajos kakofóniává változtatná a jelet.. hiszen itt két túlvezérelt csõrõl van szó.. itt már muszáj védekeznünk a sistergés ellen.
Egy olyan szedõvel tudnám ezt elképzelni ami alnico 2 mágnest használ, és a tekercse a modern metál szedõk szintjén van, olyan 15-16 kohm körül.. ezen a szinten egy kicsit már komresszálódik a jel..ami jót tesz a dögös hangzásnak..miközben megmarad a meleg karakter a mágnes miatt. Egy slash alnico 2 pro szedõ pont megteszi..ez pont ilyen szedõ.
Seymour Duncan hangszedõk összehasonlítása
van egy elképzelésem, hogy hogyan lehetne ilyenfélét kihozni egy 800 asból. A hangszedõ sokat számít.. A végfok csõ is.
az el34 es csöveket talán ki kéne cserélni 6CA7 osokra, ezeknek alapból olyan hangjuk van amit keresel szerintem. viszont kell még + gain az elõfokból.. méghozzá úgy hogy megmaradjon a krémes hangzás.
Elvileg egy + gain stage megoldaná a dolgot.. de az bonyolúlt.
inkább azt csinálnám, hogy a v1 csövek után sorban lévõ 470K s ellenállásokat kiszedném, mind a két csatornáról. és beraknék egy egy low pass filtert, ami kiszûri a túl magas frekvenciájú harmonikusokat, ami elcseszi azt a krémes mellow hangzást.
Így van két gain stage V1 és V2 .. a v2 egyben katód követõ is, de ugyan úgy szépen torzítja a jelet ha megküldöd. Sõt..nagyon marshall szerû hangzást ad a jelnek, katód követõ = sok even harmonic
Tehát így nézne ki a dolog.
Tube screamer, vagy hasonló ami jól meg tudja küldeni, erõsíteni a jelet.
ez az erõsített jel torzítást hoz létre a V1 csõben
majd megy tovább a pre volume potihoz, ahol tudod szabályozni, hogy a 2. csõ mennyi jelet kapjon ( v2 drive ).. mivel a v1 csõ túlvezérlés következtében teli lesz sok felharmonikussal, a magas hang tartományban is, ezt valamiképp csökkenteni kell, így szépen átmegy a jel egy low pass filteren, ami potméterrel szabályozható, hogy mennyi magas hangot vágjon ki a jelbõl a v1 után. majd megy a jel a v2 be.. ott tovább szaturál és vastagodik a jel.. és már már ilyen metál féle szinten tartunk.. de ez a jel is teli lesz magas frekvenciájú harmonikusokkal..
és itt a v2 csõ után szintén berakunk egy potméterrel szabályozható low pass filtert, és úgy megy a jel a v3 phase inverter csöhöz és a 6CA7 végcsövekhez..ahol megkapja az utolsó simítást is a jel karaktere..
egy kemény ütõs, de vastag mély és mélyközép tartomány, vastag krémes közepek, és átható selymes magas hangok, rengeteg gain nel..úgy hogy mindeközben szabályozottak a magas frekvenciájú recsegõ, sistergõ harmonikusok..amik elbasznák az alapjelet, vékonnyá, élettelenné..zajos kakofóniává változtatná a jelet.. hiszen itt két túlvezérelt csõrõl van szó.. itt már muszáj védekeznünk a sistergés ellen.
Egy olyan szedõvel tudnám ezt elképzelni ami alnico 2 mágnest használ, és a tekercse a modern metál szedõk szintjén van, olyan 15-16 kohm körül.. ezen a szinten egy kicsit már komresszálódik a jel..ami jót tesz a dögös hangzásnak..miközben megmarad a meleg karakter a mágnes miatt. Egy slash alnico 2 pro szedõ pont megteszi..ez pont ilyen szedõ.
Seymour Duncan hangszedõk összehasonlítása
Egziket sem ismerem, csak belinkeltem, gondoltam erdekelhet...
akkor képzelj el egy slash féle hangot (AFD) és ahhoz még adj gaint, és ne ilyen kásásat, hanem krémeset, de dögöset. ez kéne nekem egy 800as krémesen de kurvasok gainnel
Meg itt hirdetnek Gibson Burstbucker-t: http://www.hangmester.hu/forum.php?topik=58&start=0
Szép de sajnos ez nem hiszem hogy 496r 500t, mivel azok azért a 80as évek után jelentek meg, vagy talán tévedek? Meg hát bármi lehet, az is lehet hogy valami hamisítványból valók=/
uhh ez beteg cucc lenne egy stratóba 😄
ha már amúgy pickupokról van szó, tudtok valami olyan single coil szedõt ami jó Hendrix féle zenéhez, Pink Floyd féle hangzáshoz esetleg Shadows féle és pl ironmaiden, ossian, vonalra is. Gondolom valami felezhetõ cucc kéne, de sajnos inkább a humbkat ismerem, de azt nem szeretnék bele.
ha már amúgy pickupokról van szó, tudtok valami olyan single coil szedõt ami jó Hendrix féle zenéhez, Pink Floyd féle hangzáshoz esetleg Shadows féle és pl ironmaiden, ossian, vonalra is. Gondolom valami felezhetõ cucc kéne, de sajnos inkább a humbkat ismerem, de azt nem szeretnék bele.
izé, ezeken a polimer borítású elixir húrokon milyen a tompított palm muted darálás? ugyan olyan vagy más a hangja?
Mar irtam, hogy BP-n egy tag arul ilyent 2.8k-ert!
ezek az elixírek tényleg nagyon jók.. de az áruk elképesztõ =(
hol lenne érdemes ilyeneket venni, anélkül, hogy fel kellene törnöm hozzá egy bankot ?
hol lenne érdemes ilyeneket venni, anélkül, hogy fel kellene törnöm hozzá egy bankot ?
elixírre azt írják, 3-5x ös élettartam, és sokáig megmarad az újkori hangja is..
ez most igaz vagy marketing bullshit?
ez most igaz vagy marketing bullshit?
polimeres bevonatú húrokról tudtok még, az elixíren kívül?
Hát nem tudom mi a problémád, õk kiírják, hogy csak furnér lapot raknak a gitárokba.(illetve a drágább gitárokba rendes fedlapot, de az kb. 140k-tól kezdõdik)
=(
az epiphoneban nem lehet megbízni
az epiphoneban nem lehet megbízni
hát..elég jók, van egy két nagyon jó
pl:
pg blues gary moore féle szedõk, aftermath, nailbomb
ezek elég népszerûek, egyedi hangzásuk van
az aftermath nagyon durva dolog ám
pl:
pg blues gary moore féle szedõk, aftermath, nailbomb
ezek elég népszerûek, egyedi hangzásuk van
az aftermath nagyon durva dolog ám
Ja én is azt néztem, csak nem nagyon tudnék mellé mit rakni, szóval valószínûleg maradok a D Activator szettnél.
Gibson Dirty Fingers pickup 13 ért van a gshopon..
csak mondom..
csak mondom..
2.5mm az kicsit kevésnek tûnik, olyan 1.5 cm körül van egy Gibsonban, DE ez annyira nem szabvány dolog, sokszor változtatták az évek során.
Amúgy van pickup matrica, 500ft egy garnitúra, rendes minõségi, pontosan illeszkedik és nem látszik rajta egyáltalán, hogy csak matrica, ha érdekel akkor írj küldök képet meg annak az elérhetõségeit aki csinálja.
Amúgy van pickup matrica, 500ft egy garnitúra, rendes minõségi, pontosan illeszkedik és nem látszik rajta egyáltalán, hogy csak matrica, ha érdekel akkor írj küldök képet meg annak az elérhetõségeit aki csinálja.