Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
hát ha új húrok vannak rajta akkor fõleg hangolódik, ha hajlítod!ha még pár hét után is ugyanígy fog hangolódni akkor lehet hogy a kulcsokkal van a baj, de addig lehet, hogy csak az új húrok miatt

Kuss!-magyarázta.

hát nekem egy voson edg46 gitárom van, most vettük karácsonyra. (31000 ft) Eddig nejlon húroson játszottam, szval tudom hogy hangolódik, de nem két hét utánis, és mondom, ha hajlítgatom szinte egybõl... Van rá vagy 1-2 év garancia, majd szólok hogy csináljanak vele valamit mert így nem lehet rajta játszani...
Mindegyik gitár elhangolódik ha sokat játszunk rajta. Más kérdés hogy egy Gibson nem fog annyira, mint egy noname gitár.

Christiansen
Nekem botrányosan gagyi gitárom van,
és minden használatnál elhangolódik.
Sõt, behangolom,félreteszem, egy óra múlva hamis, megfáradnak a kulcsok,
plusz a hõmérséklettõl tágul/szûkül a húr.
Nem para,már megszoktam😛

hmm judas official oldalan is fentvan a tab.. de erdekes mert az elso szolo eleje nagyon nem ugy szol ahogy le van irva :> esetleg vki probalkozoott mar pain killer szolojaval?
McGrady
ha új húrokat teszel rá akkor egy ideig folyamatosan elhangolódnak(fõleg, ha hajlítasz😊 ) aztán beáll...legalábbis nálam így szokott lenni...ha sokat játszol rajta akkor 2 hét után elhangolódhat rendesen

Kuss!-magyarázta.

Húrcsere után már nincs más mint a kulcs csere 😊 Egy komolyabb kulcskészlet viszont 20.000Ft körül van, te tudod mennyire éri meg neked.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

hat az olcsobb kategoriaju gitaroknal elofordul sajnos.. egy hurcseret meg azert megprobalhatnal ki tudja miota vannak rajta a hurok..
nincs vkinek egesz veletlenul egy pain killer tabja? oan ami hasznalhato is mert a szoloresz hat... en meg egy hasznalhatot se talaltam.. megjegyzem hogy kicsit szet van effektezve sajnos az elso szolo eleje es hat tabbol es fullbol amit szedtem az nem 100% hogy ugyvan...
Sziasztok!
Az normális dolog hogy egy rendes fémhúros elektronyos gitár 2 hét aktív használat után is folyamatosan elhangolódik? Néha már egy szám alatt amikor így "hajlítgatom" a hangokat. Gyári húrok vannak még rajta, majd kicserélem de egyelõre azt se tom hogy hogy kell...
vannak olyan erõsítõk, amelyeken van egy Send kimenet, és egy Return bemenet. A Send kimenettel a jelet át lehet vhova még küldeni, pl keverõbe felvételhez, hangosításhoz, stb, vagy éppenséggel egy effektbe. A Return bemenet pedig a kiküldött jel visszatéréséhez szolgál, ilyenkor a módosult hangszínt fogja erõsíteni, ha csak kiküldöd, akkor az erõsítõ saját hangszínét.

Ez azért jó, mert a gitárok/basszgitárok hangszedõje nem teljesen zajmentes, elképzelhetõ, h lesz egy minimális alapzaja, az effekt meg már egy PreAmp-ként mûködik, tehát hallható lesz egy kis berregés. Effekthuroknál ilyen nem fordul elõ.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Igen, tervezek egy olyan menüt, ahol kisebb zenekarok fel tudják tölteni majd a demójukat, hamarosan kész is lesz ez a menüpont.

FireBoy!
Az oldaladra fel lehet majd saját muzsikát is rakni?
Lesz ilyen opció?😛
Szerintem lenne is reá igény<#vigyor3>

Mi az az effekthurok?
blackmetal
buék!

\"For those about to rock-we salute you!\"

Hátha úgy minden játszolm akkor én Squier gyitók közt vacilálnék. Nemtom melyik oldalon láttam azt a szlogent, hogy "Fender hangzás és minõség, kedvezõ áron". Nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak a Squier-el, mint márkával, igaz eddig még csak a Super Deluxe-on játszottam.

Meg még a Vorson ami szóba jöhet...
Minden stílust játszok kivétel az ûberbrutálzúzósdeathtrashmetál😄D

Ibanez GSA60
Squier Showmaster Special
Squier Standard Stratocaster

Ezek közül melyiket ismeritek,ill.melyiket ajánlanátok megvételre?
Nagyjából a 60e kategória.

Elszakadt húrban gazdag új évet kívánok minden gityósnak,hallgassatok sok zenét és gyakorlatozzatok ezerrel<#eljen><#wave>

Búék😊

Hell boy
Bujjjék minden gitáros emberkének!! (meg basszerosnak meg dobosnak meg szintisnek meg énekesnek meg stb... 😊)

Boldog Új Évet!

Nd
Búék az összes gitárosnak!!!!

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

HeHe 😊 Panelmaratás után vettem észre, de majd kijavítom.

Boldog Újévet, mindenkinek !!!

blackmetal
akkor próbáld meg újra kinyomtattatni 😊
a 3-as diódából 2 kell ha a kép azt írja

Az jó móka 😊

A nyák készítéshez a vasalós technikát alkalmaztam, de kifogtam egy lengeruházatú nagybögyös csajt, aki így kezdte mikor megkértem, hogy egy lapra háromszor nyomtassa ugyan azt a rajzot, legerõsebben.
Idézem "Nõ vagyok, szõke és bebasztam már egy üveg pezsgõt" De nagy nehezen megértette és megcsinálta úgy, hogy nem volt jó semmire <#nevetes1>

Lemaradt: A TL074 lábkiosztását itt találod második lap, jobb felsõ sarok 😊

Rajzokat itt találod 😊
Jobb felsõ sarokban lévõ TL074-es IC 3-as lábáról lejön a vezeték és összeköti az sw22b és C5 kondipontokat. Alatta R8-as ellenállásról elmegy a szál az sw20b
pontra. No ezt a nyákon mind összekötötték 😞
Kézi rajzok, elõzõ témához, és afeltehetõ elírások a Tl 074-es IC lábátkötéseirõl

blackmetal
be tudnád megint szúrni a kapcsolási rajzot?

bens
Ma elõvettem a gitáriskolát és rá kellett döbbennem h újra meg kell tanulnom kottátolvasni : )

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Üdv BlackMetál 😊
Ezzel a Lo-Fi Looper-rel kapcsolatban kérdeznék, mert nem akar összeállni fejünkben a kép 😞
A nyákon lévõ hibát Te is észrevetted? (Ahol a 2-es lábkapcsolót kell kötni)
A 4.dióda azonos az elõzõekkel? (A listában 3 db van, a rajzon 4)
A TL 074-es IC-nél is eltérés van a kapcsolásirajznál és a nyáknál ( a rajzon az OA1 és OA4 van átkötve, addig a nyákon az OA1 és az OA3 lábai.
Te milyen típusú kondikat tettél bele? a 10-100-150 nF-os érdekelne. (Film, tantál, ....
Bocsi egy kicsit hosszúra sikeredet

hozzászólás

KranaZoli
Mi az a hsz?

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Lejöttek a Petrucci videók, sikerült leszednem a Metallica cuccosokat is a MySongBook-ról.

Lehet zenélni 😊

Mindenkinek Boldogabb Új Évet Kívánok!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Már fogalmam sincs kinek címeztem, teljesen összezavarodtam a sok hsz miatt<#nyes><#idiota>

KranaZoli
Ezt most nem teljesen értem miért írod Nekem?!
:o
Sebaj.

Biztos vhol elvesztettem a fonalat 😄

De ehhez tudni kell, hogy a következõ hang amit lefog az ember a gityó nyakán az milen hang is 😊))

KranaZoli
Geldof!

Írok majd mail-t, köszi az üzenetet!!!
De ma vagyok utoljára, korábban lépünk le és még le akarom menteni a RiffInteractive-ról a Metallica-s Lesson-öket 😊

KranaZoli
Hát ha látsz, láttok közben olyan hírdetést, aki a XI.-kerben van, Eteléhez, Õrmezõhöz közel, akkor gondoljatok Rám is.

Jövõre Én is szeretnék tanárhoz járni.

De azért magán úton is lehet ám tanulgatni, csak nem szabad elhülyülni a dolgokat.

Én most elkezdtem a Petrucci oktató anyagot, szerintem jó, a stílusa is tetszik és amiket a kromatikus skálákkal és skála variációkkal mûvel és skála futamokkal azok vmi keggyetlenek.

Én meg baromi jól el tudok lenni ezekkel a dolgokkal, vmiért közelebb érzem magamhoz, mint a harmóniákat.

Természetesen. 😊

még nem tudtam megnézni, h megvan-é, a gépem Pesten van, most az öcsém gépérõl pötyögök; de ha megvan, januártól lesz netem a koliban, akkor feltöltöm vhova, de nem mint tárhelyre, hanem csak simán egy fájlküldõ honlapra

Fireboy: most h januártól lesz netem a koliban, küldhetek saját írású cikket?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

A dúr skála a c dúr hangrendszerben az elsõfokú skála(Ion). Röviden: egész-egész-fél, egész-egész-egész-fél. Onnan indítod ahonnan szeretnéd.

Szia Zoli!
Nem ismersz, mert idáig csk olvastam a Fórumot, nem szóltam hozzá. Problémádon tudok segíteni, skálák, oktató anyagok, videók etc. Amúgy két éve gitározok, Stagg Les Paul, Stagg Ibanez kopp cserélt Floyd Rose tremolóval, Hughes and Kettner erõsítõ, Zoom 606 II (egyenlõre), Johnson elektroakusztikus gitár. Per pill. Ha érdekel a dolog, privi rám a [email protected] címen.
Geldof
Én is egyet kaptam eddig, de nem tetszett annyira.

Más: jövõre én is újra tanárhoz szeretnék járni, mert csak így magamtól csak pötyögni tudok. Szerintem egy tanár azért sokat számít. És akkor a legjobb, ha olyat fogsz ki, aki nagyon jó fej és lehet vele hülyülni is. A régi tanárom ilyen volt, kár hogy nem jártam tovább és "abbahagytam". Meglátjuk mit hoz a jövõ év. 😊

KranaZoli
Én idáig 1et kaptam, ennyibõl nem igen tudom Ém még megállapítani 😊
Miért Te már mennyit kaptál?!

Levelemre is csesznek válaszolni, hogy amit rendelni lehet az milen is pontosabban...

Egyenlõre marad Petrucci mûve 😊 Az brutál, viszont jó 😊))

Tegnap elkezdtem nézegetni, mert eddig csak bele-belenéztem. Hát nem mondom, már az elején, amikor a bal kéz bemelegítése van Én úgy emléxem, hogy Petrucci úgy fogja le a hangokat, hogy nem emeli fel az ujjait.

No, hát Én hiába vettem a gityó nyakát sima klasszikus gitár tartásba, ahogy ugyebár könnyebb lefogni a nehéz akkordokat, jobb kézzel sem tudtam annyira szétfeszíteni az ujjaim, hogy minden hang tisztán szóljon.
:o

No, majd megsasolom újra a videót, addig meg jó lesz úgy ahogyan megy. Szerintem ez a cuccos elég jó, pontosabban jobbal Én még nem találkoztam.

De nagyon érdekelne, hogy van-e másik ennyire jó gitár oktató cuccos?!

Aztán jövõre meg jó lenne elmenni vmi gitár tanárhoz itt Bp-n, de azt hittem könnyebb lesz, mint vidéken, azonban úgy látom nem. Egész Pestet meg azért nem áll szándékomban átutazni.

Ha minden igaz, holnap leszek utoljára a mh-en. Lenyomtam szabi nélkül 3 hónapot, annyi ideje vagyok itt, most is tartom a frontot a többiek helyett 😊
Azonban ha minden igaz, akkor majd csak vmikor Január második felében kell jönnöm.

Lesz idõm gitározni 😄
😄 😄 😄

Szvsz ezek az online gitárleckék nem a legjobbak... Mármint amiket emailben küldenek.

KranaZoli
Jó ez, ez van többek között Petrucci bácsi videójának az elején is, majdnem az elején.

Ez egy teljesen jó, alap dúr skála.
Tökkéletes ami a hangokat illeti 😊

De szerintem gyakorlási szempontból jobb ha minden húron 3x pengetsz és egy picit technikásabb is amit Én írtam. Jajj, ezt nem tom jobban megfogalmazni...
<#fejvakaras>

Deh, vki segítsen ki ha esetleg jobban le tudja írni...
<#help>

Ha lesz egy kis idõm, készítek a GP-ban egy olyat ahol a gityó nyakát teszem majd be példának. Szerintem gyorsabb játéknál, tempó növelésnél jobb ha minden húron 3x pengetsz oda-vissza és úgy váltasz húrt, mintha hol 2õt, hol 3at...

McGrady
hm...én úgy tanultam a dúr skálát hogy az alsó E húron 2 hangot pengetek aztán három három
ha a D-n kezdem akkor pedig a D-n 1-et, a G-n 3-mat, a H-n 2-t, és az E-n 2-t
vagy amire Te gondolsz, az kiesik az ujjrendbõl?

Kuss!-magyarázta.

KranaZoli
Találtam Torrentes letöltõ oldalt, onnan majd letöltöm.
(ha sikerül)

Tegnap úgyhagytam a gépem, hogy szedje le, de vmiért munka után nem volt Internet és ma is tök lassú 😞

Sajna nem tudok semmit mondani, hogy tehetnéd ki. Jó lenne vhol egy kis tárhely...

De ha törik, ha szakad, holnapra le kell jönnie a cuccnak, mert asszem legközelebb már csak vmikor jövõ év közepén leszek és addigra kell vmi 😊

KranaZoli
Azért nem minden a tanár ám, szerintem...
Az elméleti részét ha vesszük a fáradságot azért meg lehet tanulni, gyakorolni magán úton is 😊

Venni kell egy zeneelmélet könyvet, vagy nézni a NET-en vmit. Alapokr miatt drágának tartok egy tanárt. Ezt a segítséget inkább másra tartogasd 😊