Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem vedd meg azt, amelyik kényelmes, tetszik a hangja és a kinézete, és nem sajnálod kifizetni érte azt az X ezer forintot. Csak azért, mert XY azt mondja, h fúú ez milyen jó, úgy nem érdemes, mert hát ízlések és pofonok...

2-3 év gitározás után saját magad is el tudod majd dönteni, hogy mit szeretnél.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

miért ne?

mindhalálig blues

de ott az olcsó ibanezre is azt mondták, hogy szar, tehát nem ibanez fanok

mindhalálig blues

Sztem Yamahát ne vegyél...
Azér annyira nem, én is sokat olvastam róluk és az igazán hozzáértõk mind dícsérik ebben a kategoriában, csak az Ibanez fanok húzzák le folyton<#gonosz2><#gonosz2>
ez a sok különbözõ vélemény..hm.asszem hangszerben magamra kell hagyatkoznom..csak lehet h lesz valami ami mondjuk 1 év után derül ki, hogy mondjuk túl távol vannak a húrok a nyaktól.amit persze én kezdõ létemre nem ismertem fel.ej.

mindhalálig blues

McGrady
sztem olyan gitárt nem fogsz találni, amit sehol se hordanak le...kivéve a legnagyobb márkák, de ha kezdõ gitár kell, akkor számíts arra, hogy vkinek nem teccik, ha neked bejön, akkor vedd meg aztán kész 😊)

Kuss!-magyarázta.

Nekem meg Vorson és annyira jó hangja van te...
McGrady
akkor nézd meg a Johnsont nekem olyan van sztem jó gitár én meg vok vele elégedve

Kuss!-magyarázta.

a vorsonokat is lehúzták másik fórumon...😊

mindhalálig blues

na, kösz.pl erre gondoltam.vajon a yamaha hangszedõi jobbak?nem tudud gondolom..

mindhalálig blues

A Vorsonoknak nagyon jó hangja van és sztem jó kezdõhangszerek.
egy használtat kipróbáltunk,és nem volt az igazi..yamahát még nem.igazából magamnak kéne eldönteni,de yamahát még nem próbáltam..és ibanez grx40-t nem tudok külön venni,így meg kéne venni egy kevésbé jó ibanez erõsítõt.(mert ezt a gitárt csak szettben lehet kapni)

mindhalálig blues

Maga a gitár nagyon jól össze van rakva, de a ahngszedõi annyira ragyik, hogy csak na, de ha veszel egy olyat és veszel bele vmi jó pickupokat akkor egy jó gitárod lehet!
A Yamaha nem gyárt olyan jó gitárokat szerintem, de majd megmondják a többiek...
McGrady
jah, sztem is zsíros cucc, én inkább ibanezt vennék, mint yamahát

Kuss!-magyarázta.

Külföldi oldalakat néztem, de mivel "személyesen" nem ismerem a gitárt, nem tudok róla véleményt alkotni, csak annyit tudok mondani, hogy az Ibanez nagyon jó márka.
hát,akkor nem láttad azt a fórumot sem, ahol nekem mondták, hogy szar...

mindhalálig blues

Én utananéztem neten és csak pozitív kritikát talátam róla, nem tudom mért lenne szar. Ibanez forever! :-D
McGrady
jaa...ígymár érthetõ lenne...hát nemtom...anonymus, bens, vagy christiansen biztos tudnak pár értelmes szót is mondani a cuccról, õk értenek is hozzá 😊)

Kuss!-magyarázta.

na de te is beleestél sztem abba acsapdába, ami én is. könnyen meglehet,hogy az egy igénytelen darab, és csak a márka áráért fizetsz.igazából egy szép dean vendetta xmet néztem ki az osztrák musikproduktivban, csak a dean-rõl semmit nem tudni..alig ismert.remélem a yamahában jobban lehet bízni

mindhalálig blues

McGrady
érdekes...én nemvok nagy arc a szakmában, de olyat még nem hallottam, hogy egy Ibanez gitárt vki ne találjon jónak sõt leszarozza
szerény véleményem szerint egyik legjobb gityó márka

Kuss!-magyarázta.

sziasztok!
most venném az elsõ gitárom, már eléggé utána jártam a neten, és pár választási lehetség merült fel.az ibanez grx40-rõl nagyon erõsen lebeszéltek egy helyen mert szar.szerintetek? itthon vennék most már inkább gitárt.30-40 ezer környékén nézelõdtem,kb enniyért kéne gitár. na, az ami igazán érdekelne az az, hogy mi a véleményetek a yamaha erg 121u-gitárról, megéri a 44 ezret?fogta már valaki a kezében?

köszi

mindhalálig blues

Héj!EZ nekem is kéne gyszer hallottam 2 gityós elõadásában és nagyon tetszett.!
Pigo
Nme tundá v.ki megadni a Taxi c. film betétdalának a kottáját(mert sehogy sem találom)?!

A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!

McGrady
figy, gyakorolni kell, senkinek se megy elsõre
az üveghangos módszert tudod? a lényege h ráteszed az ujjad finoman az 5. bundra, aztán kapsz 1 hangot, a köv. húron ráteszed az ujjad a 7. bundra, finoman, és a kapott hangot hozzáhúzod az elsõhöz
remélem érthetõ voltam

http://www.chordbook.com/guitarchords.php itt van hangoló, hallásra hozzá tudod húzni a a gitárod ha egyébként nem menne

Kuss!-magyarázta.

ukki
de ha tudok valami jó módszert a kézi hangolásra mondjátok légyszi hallásos részén kívül<#vigyor3>ahoz kicsit béna vagyok<#vigyor3>

ukki
Harley Benton MT-50 Kromatikus hangoló
szerintetek ez jó lenne? vagy azt mondjátok el hogy az MT-50 mit mutat?
link: http://www.zenepower.hu/site/termekek.cgi?sub=43
elõre is köszönöm

AtomHeart
Az hogy mennyire konnyu lefogni egy hurt, sokmindentol fugg, peldaul a hur es a fogolap kozotti tavolsagtol, minel kisebb, annal konnyebb. Az elektromos gitarok altalaban sokkal kenyelmesebbek, mert nagyon kicsi ez a tavolsag.
Meg fugg a hur feszultsegetol is, attol, hogy mennyire van "megfeszitve". Marpedig a nylon hurokat nem kell annyira megfesziteni, mint a fem hurokat ahhoz, hogy normalisan legyen felhangolva a gitarod. Ha egy normalis akusztikus gitart veszel, aminek nincs elgorbulve a nyaka, vagy nem gorbited el te azzal, hogy fem hurokat raksz nylonok helyett, kenyelmesen tudsz majd jatszani rajta.
Akkusztikuson egyszeruen KELL <#vigyor2> tudni jatszani, profiul pengetni ujjakkal, stb... Ha pedig elektromoson kezded, lehet, hogy nem lesz sok motivaciod hogy megtanulj akkusztikuson is jatszani. Szal szerintem eloszor akkusztikus.
Meg azt a Horat asszem Romaniaban gyartjak, nem messze tolunk. Ha igy van, jo vasar lenne. Nem egy csucshangszer, de megeri a penzet, kezdonek tokeletes...

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Hell boy
Én elektromoson kezdtem, egyébként van a tesómnak egy nylon húros akkusztikusa és én nagyon nem szeretem mert baromi vastag a nyaka meg a nylon húrok se fexenek nekem.. sokkal nehezebb lefogni mint a fémhúrokat. az ujjadat meg ígyis úgyis igénybe veszi az elején de aztán meg fogod hamar szokni ha sokat játszasz vele.

sz4bolcs
Melyik az, aki félrészegen hangszerhez nyúl? <#vigyor3>

Na jó <#vigyor5>

Rajtam kívül <#pias>

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Aggódtunk érted, Zoli! :-)

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ron Ragm
Az egy dolog, hogy akusztikus után jobban megy az elektromos (bár nem igazán értem az összefüggést), de képzeld el azokat a jó kis hangulatos kirándulásokat amikor félrészegen kornyikáltok... mire mennél akkor az elektromosoddal?😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Tudom, de sokan mondták, ha megtanulom az akusztikust, akkor könyebb lesz az elektromos...
Meg ahhoz kellene egy erõsítõ is... Meg azt sem tudom hogy bírja az újam a nylon húrokat, a fémhúrra még nem is gondoltam bele...

Sza.sa

sza.sa

Hell boy
Hangolás titka: veszel egy hangolót 😊 (ha holnapig nem írja le senki akkor elmagyarázom de most asszem mennem kéne...)

Hell boy
30 rugóért már kezdõ elektromos gitárt is kapsz 😊 persze nem a legjobbat de olyat ami jó kezdésnek.

Sziasztok!
Most állok gitárvásárlás elõtt, mint tök kezdõ.. tanárt már kerestem, hozzá mennék, hogy elindítson...
Viszont gitárt kellene vennem elõször... 😊 Kezdésnek egy nylon húros akusztikus gitárt gondoltam. (késõbb elektromos...) Amiket eddig találtam:
Crafter JC-24 (Cruiser by)
Hora Laura

Vagy tudtok ajánlani valami jó kezdõ gitárt? (árban max. 30k)

Sza.sa

sza.sa

ukki
hello most kezdtem gitározni elmagyaráznátok a hangolás titkát részleteit esetleg egy oldal link?
elõre is köszönöm

Vannak itt szegediek is? 😊
gyula159
Köszi, hát én nem már nyomom pár éve, de szeretem az ilyen cuccokat, szerintem mindegyikbõl lehet tanulni valamit. dc-rõl elkezdtem leszedni, de hát elég lassú, majd meglátjuk lejön-e, vagy feladom 😄

Hell boy
Ez olyan gitárosoknak szól ez a videó akik még szinte most kezdték ismerkednek a gitárral az erõsítõkkel az effektekkel és szeretnének 1-2 fogást meg ilyen alapdolgokat megtanulni. Én egy fájlmegosztó programmal szedtem le még anno de azt nem ajánlom mert elég lassú viszont netre meg nehézkes lenne felraknom mert 2x 400 mega az egész videó... de leírom a címét hátha valahol megtalálod: Marty Friedman - Electric Guitar Day One cd 1 és cd2.

gyula159
hali! jó ez a videó! érdekelne hogy mik vannak még benne. nem tudod honnan lehetne megszerezni az egészet? köszi

Köszi szépen a sok segítséget😊 Még nem szedtem le a videód de majd holnap sort kerítek rá! Köszi még1x
Hell boy
Nekem van egy Marty Friedman videóm amibe megmutatja ezt a húrcserét megmondom õszintén én is így cseréltem a húrjaimat nem tom mennyire jó meg szakszerû de biztos jobb mintha össze vissza feltekernéd... Mivel a videó 400 mega ezért levágtam azt a részét ami a húrcserét mutatja be, a minõsége nem lett a legjobb de a lényeget lehet rajta látni. Remélem segítettem vmit. itt a video

Match
milyen gitár?
Húrozni nem árt megtanulni rendesen....ismerek olyat aki 20-30 éve gitározik, és amikor meglátom a húrozását, majd elhányom magam (feltekeri össze vissza az egész húrt....)...többek között az egyik az európa kiadó volt gitárosa 😄
Tehát nem ártana ha lenne valami ismerõsöd aki szépen meg tudja mutatni. Nemrég tanítgattam egy volt osztálytársamat, azóta már tud önállóan húrozni, és tök szépen 😄 óh, milyen hamar felnõnek 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Na de én tudok már csak tudok gitározni vmit, jó még messze nem profin( másféléve) de azért anniyra már értek hozzá hogy ne tépjem szét a húrokat a puszta játékommal, szal a gitárral nemstimmel itt valami.
Egyébként hogy kell kicserélni a húrokat az elekromoson? Mert az ok hogy felül hogy fûzöm bele, de alul? nem látok semmit ahova belenne szorítva...
Ja, amúgy király a gitárod!😄
Match
hát ha nem értesz hozzá akkor inkább ne piszkáld el 😄

Nemtudom igazából az értelmét annak amit most fogok írni (ez egy X akta 😄), de azért leírom.
Mikor kezdtem a gitározást rengeteg húrszakadásom volt...ez azt jelentette hogy hetente cseréltem az egész készletet, mert ha cask az elszakadt húrt cseréltem ki akkor 2 nap múlva egy másik pattant el...a hangolásokkal is így volt azt hiszem, bár erre már nem nagyon emléxem. Tehát gitároztam egy kicsit (ehh...6-8 órát 😄) utána letettem, lehetett hangolni. Most, 6 év távlatából, egy húrkészlet kibírja addig, amíg le nem szedem...nem akar szakadni...a hangolás szintén...behangolom koncert elején, és annyi...meg próba elején, és van amikor hónapokat áll (próbatermi+koncert gitár). Mondjuk ez egy komoly gitár (galéria), de van egy squierem, az is így van...ha nem ér hozzá semmihez a fej, nem hangolódik, és van egy még olcsóbb, egy legend (a kedvencem), ami szintén így van...Nem azt akarom mondani, amit ebbõl le lehet szûrni (idõvel az ember megtanul játszani), mert hülyeség...mondom ez egy x akta 😄
Tehát igazából én sem értem hogy van ez...ha valakinek volt ilyen, akkor már gyanus 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Zolcsi01
Bujék minden zenésznek!!!

,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH

Tremolo kar nincs rajta, mondjuk sztem ott a helye de nem tom hogy az aze...😄 A kulcsokat ott az elején kell meghúzni ilyen csillagcsavarral?
Christiansen
Ja és az is lehet hogy a tremolókar túl gyakori és erõteljes használata van a dologban...
De amúgy célszerû megvizsgáltatni, meghúzni a kulcsokat,
vagy állítani a húrlábon.