Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2-3 év gitározás után saját magad is el tudod majd dönteni, hogy mit szeretnél.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
mindhalálig blues
mindhalálig blues
mindhalálig blues
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
mindhalálig blues
mindhalálig blues
mindhalálig blues
mindhalálig blues
Kuss!-magyarázta.
mindhalálig blues
szerény véleményem szerint egyik legjobb gityó márka
Kuss!-magyarázta.
most venném az elsõ gitárom, már eléggé utána jártam a neten, és pár választási lehetség merült fel.az ibanez grx40-rõl nagyon erõsen lebeszéltek egy helyen mert szar.szerintetek? itthon vennék most már inkább gitárt.30-40 ezer környékén nézelõdtem,kb enniyért kéne gitár. na, az ami igazán érdekelne az az, hogy mi a véleményetek a yamaha erg 121u-gitárról, megéri a 44 ezret?fogta már valaki a kezében?
köszi
mindhalálig blues
A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!
az üveghangos módszert tudod? a lényege h ráteszed az ujjad finoman az 5. bundra, aztán kapsz 1 hangot, a köv. húron ráteszed az ujjad a 7. bundra, finoman, és a kapott hangot hozzáhúzod az elsõhöz
remélem érthetõ voltam
http://www.chordbook.com/guitarchords.php itt van hangoló, hallásra hozzá tudod húzni a a gitárod ha egyébként nem menne
Kuss!-magyarázta.
szerintetek ez jó lenne? vagy azt mondjátok el hogy az MT-50 mit mutat?
link: http://www.zenepower.hu/site/termekek.cgi?sub=43
elõre is köszönöm
Meg fugg a hur feszultsegetol is, attol, hogy mennyire van "megfeszitve". Marpedig a nylon hurokat nem kell annyira megfesziteni, mint a fem hurokat ahhoz, hogy normalisan legyen felhangolva a gitarod. Ha egy normalis akusztikus gitart veszel, aminek nincs elgorbulve a nyaka, vagy nem gorbited el te azzal, hogy fem hurokat raksz nylonok helyett, kenyelmesen tudsz majd jatszani rajta.
Akkusztikuson egyszeruen KELL <#vigyor2>#vigyor2> tudni jatszani, profiul pengetni ujjakkal, stb... Ha pedig elektromoson kezded, lehet, hogy nem lesz sok motivaciod hogy megtanulj akkusztikuson is jatszani. Szal szerintem eloszor akkusztikus.
Meg azt a Horat asszem Romaniaban gyartjak, nem messze tolunk. Ha igy van, jo vasar lenne. Nem egy csucshangszer, de megeri a penzet, kezdonek tokeletes...
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Na jó <#vigyor5>#vigyor5>
Rajtam kívül <#pias>#pias>
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Meg ahhoz kellene egy erõsítõ is... Meg azt sem tudom hogy bírja az újam a nylon húrokat, a fémhúrra még nem is gondoltam bele...
Sza.sa
sza.sa
Most állok gitárvásárlás elõtt, mint tök kezdõ.. tanárt már kerestem, hozzá mennék, hogy elindítson...
Viszont gitárt kellene vennem elõször... 😊 Kezdésnek egy nylon húros akusztikus gitárt gondoltam. (késõbb elektromos...) Amiket eddig találtam:
Crafter JC-24 (Cruiser by)
Hora Laura
Vagy tudtok ajánlani valami jó kezdõ gitárt? (árban max. 30k)
Sza.sa
sza.sa
elõre is köszönöm
Húrozni nem árt megtanulni rendesen....ismerek olyat aki 20-30 éve gitározik, és amikor meglátom a húrozását, majd elhányom magam (feltekeri össze vissza az egész húrt....)...többek között az egyik az európa kiadó volt gitárosa 😄
Tehát nem ártana ha lenne valami ismerõsöd aki szépen meg tudja mutatni. Nemrég tanítgattam egy volt osztálytársamat, azóta már tud önállóan húrozni, és tök szépen 😄 óh, milyen hamar felnõnek 😄
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Egyébként hogy kell kicserélni a húrokat az elekromoson? Mert az ok hogy felül hogy fûzöm bele, de alul? nem látok semmit ahova belenne szorítva...
Ja, amúgy király a gitárod!😄
Nemtudom igazából az értelmét annak amit most fogok írni (ez egy X akta 😄), de azért leírom.
Mikor kezdtem a gitározást rengeteg húrszakadásom volt...ez azt jelentette hogy hetente cseréltem az egész készletet, mert ha cask az elszakadt húrt cseréltem ki akkor 2 nap múlva egy másik pattant el...a hangolásokkal is így volt azt hiszem, bár erre már nem nagyon emléxem. Tehát gitároztam egy kicsit (ehh...6-8 órát 😄) utána letettem, lehetett hangolni. Most, 6 év távlatából, egy húrkészlet kibírja addig, amíg le nem szedem...nem akar szakadni...a hangolás szintén...behangolom koncert elején, és annyi...meg próba elején, és van amikor hónapokat áll (próbatermi+koncert gitár). Mondjuk ez egy komoly gitár (galéria), de van egy squierem, az is így van...ha nem ér hozzá semmihez a fej, nem hangolódik, és van egy még olcsóbb, egy legend (a kedvencem), ami szintén így van...Nem azt akarom mondani, amit ebbõl le lehet szûrni (idõvel az ember megtanul játszani), mert hülyeség...mondom ez egy x akta 😄
Tehát igazából én sem értem hogy van ez...ha valakinek volt ilyen, akkor már gyanus 😄
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH