Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Choty
Hmmm. van egy Korg AX300G-m... nem használom ki teljesen.
Elég lenne egy wah, od/dist., chorus, reverb/delay összeállítás is.
Az erõsítõm jó (csöves, meg minden) úgyhogy nem kell szimuláció meg ilyenek...
Szerintetek megéri lecserélni egy BOSS ME-50-re???
aki használta az lécccci írjon pár sort. thx!

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

KranaZoli
Hát ez vmi keggyetlen építõ hozzászólás volt 😊

Milen hangkártyád van?!

Egyébként nem kell a felvételben matyiznod. A mikrofon jó esetben látszik a lejátszási sorban is, ha nem és ki tudod választani, akkor tedd meg.

Aztán van még olan, hogy spec. szabályzók megjelenítése. Itt a mikrofonnál néha van olyan, hogy Boost, vagy vmi hasonló. Ezt is érdemes megnézni.

Szal ne a felvétellel próbálkozz.
Lejátszás lista és ott kiválasztni, hangerõ, stb...

Prószálgatni kell, jónak kell annak lennie.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Hi!

Röpke kérdés:

"Dob gép" program kellene.

A Zoom G2.1u (vagy G2u1, stb...) multieffekt pedálban nagyon-nagyon jó dob ritmusok voltak, ilyesmi kellene.

Vagyis nem dob szerkesztõ progi, hanem ahol ki lehet választani a stílust, ami legyen széles paletta és tempó állítás, aztán jóccakát.

A Zoom pedálban volt jó kis Trash Metal ritmus is. Dobgépnek nagyon jó volt, de másnak nem.

Mivel Digitech-bõl RP-300 modell nem volt, így RP-200-at vettem.

Ezt a kettõt volt lehetõségem pár napig prószálgatni.
A Zoom kaki volt, csak a dobgép funkció volt benne nagyon jó!

A Digitech mellett szólt a hangzás (ég és föld) és az, hogy a website-on van egy rakás beállítás, ami Nekem nagyon jól jön. Pont ilyenre gondoltam.
Kár, hogy a GNX2-es dupla annyiba kerül, mert ott már MIDI-rõl be lehetne vinni a beállításokat 😞

A Digitech-ben egy vmi rosszabb, a dobgép 😊
Rock stílusból pöttyet kevés az a 4db 😞
Lehetne benne Metal, Trash, stb... jó kis lábdobokkal, stb...

Hát ezért keresnék ilyet progiban. Egyet sikerült találnom.

BEATBOX a neve a proginak. Ilyesmi kellene.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

köszi, megnyugodtam, akkor a minuszok se ártanak neki... mármint az erõsitõnek, kicsit félteném na😊 na majd mesélek milyen volt a zenélés ha érdekel valakit😊

tattaratta
a hetvenes években még kommunizmus volt... azóta már fordult párat a világ 😊)

McGrady
jah...sztem bárki el tudja dönteni hogy ez most jó neki vagy nem
mintha befolyásolni akarnának...bár eddig is ezt csinálták

Kuss!-magyarázta.

" A Országos Szórakoztató Zenei Központ (OSZK) vezetõje szerint az emberek maguktól ugyanis nem tudják eldönteni, mi a jó nekik."

hát eszem-faszom megáll, már elnézést. Mintha még a Rákosi-korszakban lennénk..

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
hm...ha jól tudom már a 70-es években is vizsgáznia kellett annak aki zenész munkát választott magának anélkül nem is játszhatott volna max "feketén".
sry ha nem errõl szól a cikk nem olvastam végig 😄

Kuss!-magyarázta.

tattaratta
köszi! nem is kicsit olcsóbb, hanem nagyon. kevesebbe kerül az L500as, mint a triálban a L400as 😊)

tattaratta
ezen ledöbbentem 😞(
remélem eltörlik, mire színpadra jutok 😊

Ha odaért legalább várj egy fél órát míg felveszi a terem hõmérsékletét, különben agyonvághatod az egészet. Gondolom nem szeretnéd meglátni az egységnyi mérõfüstöt, ahogy elõkígyózik. Amúgy semmi baja nem lesz.
ABMIRAM KFT. 2112 Veresegyház, Szemere Pál u. 21
Tel.: 06/30-9963-173
[email protected]
[email protected]
www.stagg.hu
Szóval itt érdeklõdj. Õk a magyarországi forgalmazók. Itt egy kicsit olcsóbb is. Pl az Ovation koppintás 46000 pénz, a Johnsoné 60000. Van egy kis különbség. Nagyon jó gitár az L széria!!! Sok sikert hozzá!
tattaratta
illetve ilyet /me pironkodik

tattaratta
ha esetleg line in bemenetbe dugod? mármint ha van...

tattaratta
köszi mindenkinek. stagg akusztikusom már van, nagyon elégedett vagyok vele. igazából ilyet (L320) szeretnék mellé, de még sehol nem találtam. triálban lehet rendelni vajon...?

vegyél inkább egy rendes hangológépet, vagy tanulj meg hangvillával hangolni.

ha nem dobálod meg rugdosod, akkor semmi baja nem lesz ;-)

nekem az a kérdésem hogy elég szar idõ van de a suliba kell kéne vinni egy fellépésre a fender 15R frontman erõsítõmet és a hideg nem árt neki? ismerõsök szerint nem de nem is õk viszik 25 km-ert busszal ebben a hidegben...

üdv!
egy számomra sürgõs, bár nem teljesen témába vágó dologban kérnék segítséget itt.
gitárt próbálnék behangolni számítógéppel,jól be is dugom a mikrofon bemenetbe pár átalakítás után.de a hangerõ beállításoknál a felvételi résznél le van némítva a mikrofon.hiába kattintgatok rá, nem akarja visszanémítani...mi a rákot csináljak?már leszedtem egy új drivert, de ott is be van x-elve...

hátha valaki tud segíteni.

kösz

mindhalálig blues

Apropó. Tetszik, hogy az SG hu háttere a régi Apple laptopok egyik asztal mintája... Reklámnak sem rossz.
Most néztem a gp fájljaimat. Nézd meg a REM nótáit a mysongbook.com-on. Egy kis fantáziával megoldható. Ha átiratot meg nem akartok csinálni belõle, akkor is jó lehet.
Tudom... 😊 Kacérkodom is egy Ovation koppintással. Ha megtetszik egy gitár alig tudom otthagyni. Hónapokig keringek körülötte, a család kaja pénze, meg csak megsínyli. 😊) Feleségem már nem szívesen jön be velem a hangszer boltba. 😊 Nem bírja nézni, ahogy csorog a nyálam...
Ez a Stagg Les Paul full szériája. Nekem az egyszerûbb kivitel van,csak fényes fekete, nyitott humbucker pickupukkal, koptató nélkül.. (L300) Mikor elõször a kezembe vettem a Johnson után, majdnem leestem a székrõl a hangjától. Otthon nem igazán tudom kihozni a hangját, mert a srácok szobájában enyhén rezeg az ablak. 😊) Nem ennyire szép, azaz kicsit más. Valahol a netem azt olvastam róla, hogy az egyik legütõsebb koppintás!!
Nem rossz, de szerintem a Stagg inkább akusztikus gitárok terén kiemelkedõ.

ha már Stagg gitárról is volt szó akkor ez milyen lehet?

Stagg L500

Nincs semmi gond, csak azt hittem, elvesztél... 😊)
A Soundforgenál vannak ilyen huncutságok. Sajna most nincs elõttem a progi... Pedig meg kellene néznem, milyen a megoldás. Ilyen szempontból a Cool Edit 2000 rugalmasabb, azon megtudod csinálni a külön csatorna kezelést. Újabb verziója az Adobe Audition ami több sávot is kezel és akár saját zenét is kreálhatsz...
Álteret egy kis visszhanggal lehet legjobban a felvételbe varázsolni. Próbálkozz a multi delay állítgatásával!

Hell boy
az a baj hogy ha be akarom illeszteni a csöndet akkor mind a kettõ sávhoz berakja hiába megyek csak az 1ikre

KranaZoli
Sziasztok Gyerekek 😊

Vagyok, vagyok, vagyok.
Élek, csak behavaztam melóval, zöldkártyáztatni kellett a kocsimat, stb...

Veszek multieffektet, részleteket majd later...

Sajna csak melóban van NET-em 😞

Geldof!

Nem feledkeztem el, "csak a fentiek"...

Szia! A csúsztatni kívánt sáv elejébe beillesztesz egy pár millisec csöndet (szünetet). Ennyi az egész... Sok sikert. De sztem nem lesz teltebb a hangzás. Ahhozz a dinamikán kell változtatni, valamint a magas, mély és közép hangok arányán. Egykis kísérletezéssel összefog jönni. Próbálgasd az FX plugineket.
Hali!
Igazán rossz tapasztalatom nem volt a Staggekkel kapcsolatban. Az áráért azt kapod, amit elvárhatsz ennyi pénzért. Volt Johnsonom is, a Stagghez képest elég ványadt hangot produkáltak. No és persze nem fordult még elõ, hogy pl. egy elektroakusztikus gitárnál 2mm-el elfúrják a húrtalpon lévõ furatokat...
Minõségi anyagból dolgoznak. A Les Paul koppintásukmnak brutális hangja van. Azonban figyelni kell rá, hogy olyat válassz, aminek nem zörög a Tune-o-Matic hídja. Elég idegesítõ, ha ciceg játék közben. Max 10-es húrt használj rá és abból is a lightet. Kicsit nehéz a beállítása, de megéri. Ami szokatlan volt Johnson után, hogy magasabb bundozású a gitár. Egyik oldalról jó, viszont nem tudod a húrokat túl alacsonyra engedni, viszont könnyebben, lebegtetheted a hangot. Fontos, hogy a második oktávra is be tudod hangolni! Nekem Johnsont nem sikerült.
Az Ibanez koppintás alapból jó, de a Floyd Rose tremolója 8-as húrnál erõsebbet nem bír. Sajnos én ezt nem tudtam, így egy 20-asból kicseréltem a kinyírt tremolót. (Ha túl erõs húrt használsz, a híd a két rögzítõcsapnál bemaródik.) Bundozása, mint a Les Palié. Mint minden Floyd Roses gitárnak ennek sem könnyû a beállítása, sõt, bonyolult! A felsõ húrláb húr leszorító csavarját ne tépd meg, mert lenyalja a menetet. Amúgy nagyon ütõs hangja van ennek a gitárnak is. Akusztikusom nem volt Staggban, de amit láttam, fogtam a kezemben, nagyon jó hangjuk van... Az Ibanez koppnak van egy-két beállítási trükkje, de azt inkább priviben. Minden szakmai titkot nem árulok el. 😊)
szasztok!
tudnátok ajánlani számokat amiben két gitár szerepel és gyakorlásra-tanulásra jó lenne két gitáros számára?
ém szinte csak olyanokat ismerek amiben egy van,a kettõ gitárosok meg már nehezek vagy nem a mi stílusunk😞

H. Peti
"fender" squier, jaja. Azért fendernek erõs lenne ennyiért😊

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

SQ = Squier ?<#fejvakaras>

Jól látom, hogy itt 30e egy fender gitár?
Hell boy
Nos lenne még egy kérdésem a Soundforge progival kapcsolatba: hogyan lehet egcsinálni hogy az 1ik sávot elcsúsztatom pár mili sec-el? elvileg ezzel meg lehetne csinálni hogy teltebb legyen a hangzása és ne csak monóban szóljon.

Hell boy
Lenne egy kérdésem: Van egy digitech rp80-asom és hát aki ismeri az tudja hogy van rajta olyan hogy cabinet modelling amit külön kell bekapcsolni ha használni akarom ezt a funkciót és ez elvileg arra jó hogy ha felvételkor használom akkor jobb lesz a hang és megmondom õszintén hogy télleg sokkal tisztább a torzítás meg minden ha ez be van kapcsolva de nem csak felvételnél hanem ha simán erõsítõre van kötve akkor is. Kérdem én akkor miért nincs alapba beállítva ez a funkció? miért kell külön minden bekapcsoláskor ezt benyomni? lehetséges hogy ha jobb erõsítõvel használnám akkor eleve ilyen lenne a hang és azért nincs alapba beállítva?

18- max 20 kb.. (szntem)
Hahóó #14496: Szerintetek egy egy éves Roland Cube 15 mennyit ér? Semmi hibája nincs.
próbáld ki, aztán ha tetszik, vegyél :-)

elmondás alapján hogy lehet effektet venni, nem értem... :-)

McGrady
helo
el tudjátok mondani milyen egy fuzz-wah pedál?
kaptam egy kis lóvét, azon gondolkodom, beruházzak-e egyre, de elõbb tudni szeretném mit is kell ettõl várni

Kuss!-magyarázta.

tattaratta
hali! stagg elektromos gityókról van vkinek vmi tapasztalata?

sziasztok szeretnék hozzátok fordulni egy fura kérdéssel hogy hol lehet pl Tom delonge humburcker pickup-ot kapni???? ami a squierébe van??? mert kinéztem magamnak egy squiert már csak a pickup kellene vagy egyáltalán át leeht így építeni a gitárt hogy elsõ kettõ single pickupot kiszedem és hátsóra meg egy tom delonge-os humbuckert rakok????

lee86
köszi mindenkinek, lejegyeztem a gitártipusokat, mosmár csak egy kis hizelgés kell õsök felé, h valami kis anyagi támogatást kapjak a hangszer megvételéhez!tenkju! 😊

&#161;Hala Madrid!

Szerintetek egy egy éves Roland Cube 15öt mennyiért tudnám eladni? Nem azért akarom, mert rossz, hanem mert nagyobbat akarok, kitûnõ állapotban van.
bens
én a samick-et ajánlanám. asszem lehet kapni már 55 rugóért.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Hát ajna ott nem találtam semmit, pontosabban el tudnád mondani? (alaplapi hangkártyám van csak...<#szomoru1>) Várom még a tippeket 😊
nincsmit

közben szembe jutott, h szerintem a legjobb vétel egy aktív elektronikás Johnson Musicman lenne, kb 56 ezer forint, de piszok jó hangja van! <#eljen>

lee86
köszönöm a segítségeket a basszgitárral kapcsolatban! htx!

&#161;Hala Madrid!