Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia a Stagg gitárokról a 2. (14509) oldalon írtam egy rövidke gondolatmenetet. Sokat számít a gitár anyaga is, és absz nem mindegy, hogy single coil, vagy humbucker hangszedõ va-e rajta.Az LP-t az utóbbival készítik. Egyébként az ár/érték arányban áll. Egy kis beállítással, nagyon jó gitár jöhet ki belõle.
zero the hero
hat, ha kezdo, akkor maradjon meg az akusztikusnal meg kb fel vagy 1 evet😊

nem tom velem nem voltak parasztok, eddig 😊 ez lehet embertol fugg, vagy hogy milyen napjuk volt

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

szerintem is, pénzkidobás kezdõnek százezer fölött vásárolni.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match
hét én õket pl utálom....parasztok eléggé...

egy kezdõnek miért kéne több100ezres gitárt vennie?????

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

sz4bolcs
megszerettem az akkusztikus gitárom! <#wow1> eddig mindig elektromost akartam, mert nagyon sok gunst hallgattam, és azok legtöbbjét csak torzítóval meg elektromos gitáron lehet jól eljátszani (lehet, vki nem fog egyetérteni ezzel) aztán elkezdtem hallgatni tisztább zenéket, és leszedni õket, vagy egyszerû dallamokat, és kezdem érezni (<#gonosz1>), hogy melyik hang hol van a gitár nyakán!!! Ez nekem nagy fejlõdés.. Pedig 20 évesen már öregnek, és bénának, tehetségtelennek éreztem magam..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

zero the hero
szerintem 100 alatt nem eri meg elektromosgitart venni, akkor is valami olyan helyen kell nezni ahol tudnak segiteni neked, es ismernek sok stilust, es hogy ahhoz mi kell. erdemes melozni 1 kicsit tobbet a gitarra, mivel ha veszel 1 50 ezrest akkor azzal nem leszel szentem annyire elegedett. en pl itt pesten a medgyesi bolttal nagyon meg vagyok elegedve. ajanlom

Nekem azt irták a stagg.hu-n hogy náluk ki lehet próbálni õket...

Sza.sa

sza.sa

KranaZoli
Értem.
A speciális tulajdonságokat a Beállítások menüpont alatt lehet aktiválni.

Milen hangkártya az?

A Guitar Rig 2-ben lehet az Input Volumen-t növelni, csakhát az több, mint Booster prg. De ha szgépen keresztül használod a gyitót, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a progit.

Torrent-rõl le lehet tölteni a full/crack verziót is és ebben lehet ami Neked kellene.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

szerintem szép😊

én most a Stagg L500 CS-en gondolkozom...50eHUF
jókat írnak róla és elég pontos LP másolat!
csak valahol ki kellene próbálni😞

Sziasztok!
Szeretnék nemsokára elektromos gitárt venni és a következõket néztem:

Epiphone Les Paul Special II
Stagg S300 / 302
Stagg L350 / L320

Van valakinek tapasztalata ezek közül valamelyikkel? Vagy más ajánlás hasonló kategóriában?

Nagy hangkülömbségek a vannak a Strato és az LP között? Vagy attól függ, hogy single, vagy humbucker van rajta? Nem metálzenére kellene ha nem sima rock (Santana, U2, Petrucci)

sza.sa

Azért kellene, mert most fell kell hangositanom nagyon a hifit h halljam a gitárt, és ha 1 progivaltudnám erösiteni a mikrofont(ahova a gitár van dugva) akkor nem kellene annyira felhangositanom. Speciális beállitások nekme nics ott 😞
hi!a vuk zenejének kottája meg van valakinek?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

KranaZoli
Mikrofon Booster progi?
A meg mi?

A mikrofon beállításánál ki lehet tenni speciális szabályzót a legtöbb hangkártya (alaplapi, egyéb) esetén és ott van ilyen.

De mire kell ez? Vagy mire jó?

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

sz4bolcs
Emlékeztek még a 2003-as Denveri G3 videóra?
Amit a videó közepe után játszik Malmsteen elektro akkusztikuson... Ilyeneket szeretnék tanulni. Nem tudom hogy hívják.. klasszikus zenék? Tudtok valami segítséget nyújtani hozzá, hol találok ilyen zenékhez anyagot? Pl. Örömóda, meg hasonlók, kellenének tabok.

Lehet hülye vagyok, de bevettem a fejembe, hogy ha addig élek is, akkor is eljátszom azt a szolot, amit Malmsteen abban a videoban...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

bens
nekem teccik. fõleg az elsõ negyven másodperc. de a többi se rossz egy ilyen kezdõtõl ;-)

(a szerénységem...)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Vki tudna ajánlani 1 mikrofon booster progit? Kellene nagyon, mer nicns sajna pénzem erösitõre...
tattaratta
jav.: illetve Gisz...
és "pontosan" 24,7 Hz-el...

tattaratta
440-es A alatt huszonegynéhány Hz-el már a G van...
létezik G-s hangvilla??? <#wow1>

a hangvillákkal meg vigyázni kell, mert már volt olyan a kezemben, amivel vhogy sosem sikerült összehangolni a gitáromat a többiekével. aztán egyszercsak bemértük nem trafipaxszal, hanem hangológéppel, és legalább 15-20 hz-cel alacsonyabb hangot adott.

Nd
hát kövezzetek meg, de szvsz ez elég szar. Egyedül a téma szól jól, ahogy kezdõdik. Aztán semmi ötlet, csak technika...

Nekem nem jön be...

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Match
a rusty cooley jobban tetszik 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

KranaZoli
Nekem sajnos nem igazán van összhang a hang és kép között, letölteni meg nem akartam.

Szó szoros értelmében, ehhez segg kell 😊

Ebben rengeteg munka és idõ van, de szerintem a sok ülés meg is látszik userünkön 😄

Roger6
Khmm...

Remélem, jó a link, mert a csávó nagyon ott van...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

bens
igen, tudom, csak honnan tudod, h a kis pista által faragott moldvai furulyának mennyi a frekvenciája...?

de mindegy. igazatok van. soxor kell a hangológép.

Lukin László, Ugrin Gábor: Ének-Zene, középiskola 9-10 osztály; 6-7 oldalak.

Hell boy
a groove agent nem is tûnik bonyolultnak de ebbe a cubase-be asszem beletört a bicskám. remélem sikerül találni valamit. és kösz hogy segítesz!

A bonyolultságot a Cubase SX-re értettem a Groove Agent nagyon felhasználó barát

Nagyon én sem értek hozzá, csak olyan szinten, hogy kipróbáltam, mûködik-e vagy sem. Sajnos elég bonyolult a program.
Van hozzá video bemutató 1 DVD 😞
Szétnézek, remélem találok midi fájlt, amit csak megnyitsz és nem Neked kell szerkeszteni 😊

tattaratta
sok hangológépen (pl. yamaha yt-150) 435tõl 445ig állítható az alap frekivencia...

E-vel kezdödik, többit ha jó a füled ki tudod keresni, én is ugy cisnáltam.
noctlown
üdv.

van valakinek magyar himnusz tabja?

bens
ok, de mondom ha egy olyan hangszerrel dolgozol, ami nem pont 440-es, akkor elfelejteheted a hangológépet.
csak azért mondom, mert nálunk van ilyen, és ezért nem tudok gépet használni.
amúgy engem nem zavar, ha a közönség hallja a hangolást.
mondjuk az is igaz, h nem rock klubbokban meg jazz kocsmákban szoktunk fellépni...

Hell boy
köszi hogy segítesz viszont ez még nekem mindig elég kínai. hogy érted azt hogy pakoljam tele a midi sávot kül. magasságokban? mivel és hogyan? nincs ehhez vmi magyar leírás vagy tutorial? vagy csak én vok ennyire láma?

Hogy ne legyél egyedül 😊
1. Cubase SX 3: Természetesen kell hozzá Crack és elég sokat dolgozott vele egy TEAM mire sikerült használhatóvá tenni. (Ha NOD32-t használsz írok egy tippet, mert összevesznek)
2. Groove Agent: Hozz létre egy midi sávot, majd nyitsd meg az Instrument menüt és válazd ki a Groove Agent VSTi-t. Majd a midi sáv kimenetéhez is add hozzá. Pakold tele a midisávot külömbözõ magasságokban, majd indítsd el a lejátszást. Elvileg ott már abban az ütemben nyomja ami az alapbeállítás
Ne feledd asáv hosszát kinyújtani, mert alapból nagyon pici
3. KX driver Sajnos nem ismerem, de sokan dícsérik piciny késése miatt.

Christiansen
De kell, ha nem a Sportarénában lépsz fel,
neked kell úgy behangolni gyorsan, hogy a közönség ne hallja.
Te se hallod a zsivalyban, csak látod és hangolsz<#nyes>

jaja Praks, az áthangolással is így van!...
csalódott a nép hogy nem léptünk ma fel<#hehe>
Viszont két hét múlva ugyanitt ugyanekkor.<#hawaii>

vagy ha éppen olyan számot játszik az ember, ahol D-re kell koncert közben hangolni... :-PPPP

Hell boy
ja igen létezik...a kx driver vagy mi... a végén még megoldom a problémámat és kiderül hogy tök feleslegesen rondítottam ide a topikba... bár esetleg más is hasznát veszi majd ennek..

Hell boy
sb live-hoz létezik asio driver? mert lehet ez a baj. (de jól elbeszélgetek én itt magamba...)

Hell boy
inkább úgy kérdezem hogy hogyan kell használni mert én nem jövök rá sehogy<#szomoru1> Addig eljutottam hogy cubase sx-el betöltöttem a groove agent-et de hogyan tovább?

Hell boy
Azt hiszem sikerült megoldanom. Van valakinek valami tapasztalata a Groove Agent nevû progival?

Hell boy
a cubase sx 3-at nem tudjátok hogyan kell elindítani? mert nekem mindig meghal mielõtt elindulna. kell vmi crack hozzá?

bens
sztem színpadra se kell hangológép, ha tudsz jól hangolni.
és nem is mindig tudod használni. tegyük fel h egy fuvolással, vagy egy bármilyen hangszerrel kell dolgoznod, amit nem lehet hangolni, és nem pont ott van az A-ja, mint a hangológépen. akkor muszály hallásra hagyatkozni.

zero the hero
lol, ki nem szarik rá? <#vigyor4>

Christiansen
A hangvilla hasznos, ám színpadra már korántsem jó...
oda kell a hangológép, ha nincsenek roadjaid...
Persze otthonra simán jó egy 440 Hz-es wav file is.

KranaZoli
Én sem mondtam, hogy hüleség a hangvilla, vagy venni egy hangolót.
Sõt azt preferálom jobban Én is, mert cipelni azt lehet.

4 ezer pénz körül már lehet venni jót 8ért meg már olyat amiben metronóm i van.

Csak éppen a B.) variáció a feltett kérdésre.

Most Nekem sincs Tuner cuccom és majd kell vennem, mert ha pl. hazaviszem a gityót, vagy csak azt viszem vhova ticcsen semmim, amivel be tudnám hangolni 😞

bens
én telefonhoz szoktam, ha nincs semmim...

az ember nem hagyatkozhat örökké a szgépre. egy hangolót v hangvillát lényegesen könnyebb cipelni :-)

amikor megkaptam a hangszerem, kb fél évig csak hangvillával hangoltam, h valamennyire fejlõdjön a botfülem :-)

tattaratta
illetve KranaZoliéra... ezt még szonom kell... :/

tattaratta