Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

H. Peti
Semmi gáz, azt akartam megfogalmazni, hogy rosszabb attól nem feltétlen lesz a gitár, mert van benne elektronika, (nem azért mondom, mert nekem elektrokusztikus van) én ezt igy gondolom. Te el tudnán nekem mondani, hogy egy sima akusztikus, miért jobb, ha jobb, mint egy elektromos? Ezt most nem basztatásból kérdem, hanem komolyan.
Peace!

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

Match
sorry, kötekedni akartam...
Csak azért ne szögezzük le hogy az elektronika egyértelmûen javít a gitáron, mert több mindenre használható lesz...
Az tény hogy pénz függvénye, mert kell egy jó telt hangú gitár+egy jó mikrofon (az erõsítõrõl nem is beszélve).
Véletlenül sem akartalak téged vagy a gitárodat fikázni...csak nem tetszett az az általánosítás a hozzászólásodban...bár lehet hogy én értettem félre, vagy te fogalmaztál túl határozottan, én meg basztam tolerálni...

Peace, man...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

H. Peti
Ja oké már értem, én kérek elnézést... Szóval akinek elektroakusztikus gitárja van az seggfej és én hogy merek itt bármit is mondani. Amirõl te beszélsz az kicsit drága nemde? Meg egyébként sem nagyon értem mire kellett ez a nagypofájú benyögés most ide. Sznob jó.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

H. Peti
Megpróbálnád elmagyarázni, hogy mirõl beszélsz?

Na 1 baj van, megnéztem a videot... Az eredeti progihoz jár 1 pedál, ami kell ahhoz h megszolaljon a gitár. sajna😞 igy nem otm arra használni amire akarom. Azért kösz a tippet 😊
Nem tudnád diohéjban elmondani h mire képes a progi? :S mert eddig semmire sem jöttem rá 😞
Most fogom megnézni a videot, csak hülye quicktime formátum és az mplayer sem játsza le...
amikor delay-el játszik az valami eszméletlen<#ijedt>

na megnéztem ezt a filmet...
nem nagyon tudok mit írni róla ezt látni kell😛

Match
te megpróbálnád elmagyarázni egy gibson dove's in flight tulajdonosának hogy miért jobb egy elektroakusztikus gitár?

H. Peti
-Nézd, lehet hülyeséget mondok, de az hogy elektroakuszikus inkább csak egy pluszt ad, nem hinném, hogy negativan befolyásolná a gitár hangját, hiszen csak egy kis piezo van benne, plusz egy kis zseb az elemnek meg a hangszínszabályozó panelnek.. Amúgy meg lehet sima akusztikust is ebben a formában, nézz szét hangszerboltokban szerintem.
-Tommy Emmanuel nagy isten az tuti, most volt koncertje nálunk is, sajnálom hogy nem tudtam elmenni. Nekem csak egy albumom volt tõle eddíg meg egy kis videóanyag.

Ezt nézzétek,szerintem hangulatos az ilyen slide gitározás,egy külön stílus és nagyon ott van a hangzás!
Metálosoknak is ajánlott,nem csak a zúzás a "zene csúcsa"😛

12 húros slide

bens
Fender Stratacustic-ot tudom ajánlani. Nem tudom mennyibe kerül, de sok jót hallottam már róla.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Choty
A Piezo elektronikával kapcsolatban:
itt a link -hozWes Borland Piezo elektronikás Ibanez bemutatója

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Nd
Egy másik gitáros fórumon került elõ Tommy Emmanuel neve, nemtom itt ki mennyire ismeri. Atom. Aktuális kedvenc, pedig sosem hallgattam ilyen zenét

http://stms.erga.hu/Videok/

Ide tettek fel pár videót, remélem nem haragszanak meg, ha ezt beírom ide.
Kezdésnek tessék leszedni 700(igen, ez nem kevés) megás tommy_emmanuel_-_live_at_sheldon_auditorium_st._louis_.avi-t.

Ahányszor megnézem, mindig elfog az inger, hogy kihajítsam az összes villanygirátom, és széjjeltörjem az effektemet.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Csak érintõlegesen kapcsolódik ide a hozzászólásom.
Letöltöttem Torrent-rõl a GP 5-öt.

Gyerekek, ez a GP5 nem is annyira rossz. Egészen jók benne a gitár hangok, van crack, stb...

Érdemes kiprószálnia, aki még nem ismeri, nem látta. De ne a demót, a full-t!!!

Na, deh nem ezért ragadtam billenytût. Van benne 22000 TAB, csak úgy, belenéztem pl. egy Cannibal Corps TAB-a.
A zene primitív, ecetera, ecetera.

Van aki azt mondja, hogy a zúzás csak annyi, hogy oda-vissza pengeteg. Pöcsöm leszakad, ki a f*szom tud 275-ös BPM-nél(el) tekerni pl ?!
Természetesen nem negyedekre gondolok 😊

Szal ennek is megvan a teknikája, hiszen nekem spec. a Metallica Fight Fire Width Fire is nehéz, pedig az csak 180 BPM(!)

Szal ennek a tekerésnek is megvannak a technikáim az 1x biztos...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nd
Persze hogy lehet. Amúgy ez a forma, legalábbis ami a kivágást illeti, hogy a magas bundokat is elérd, szóval ezt cutaway-nek hívják.

Amúgy nekem is egy sima (nem elektro-akusztikus) cutaway-es gitárom van. (johnson)

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

zero the hero
a humor fórum ugyebár<#nyes>

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

sz4bolcs
Ilyen formáju gitárban (ahol föl lehet nyulni a felsõ bundokhoz is - ilyen les paul forma) nincs olyan, ami nem elektro, csak simán akusztikus? Mert Én olyat akarok, csak sehol nem találok. Lehet nincs is - épp a formája miatt?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mondom, nem tudom, szakembert kell vele felkeresni. annyit tudok csak, h a beszerelése nem kis összeg (Vintage '52 fórumán olvastam)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Choty
a Roland effektekhez járó GK pick-upot ismerem de az más.
Húronként veszi fel a jelet és az effekt ezeket módosítja... De ami csak egyszerû effekt nélküli???

jó kérdés, még nem volt lehetõségem kipróbálni.

A Roland-nak van vmi kütyüje, ilyen modellezéses vacak, asszem a Roland V-Bass effekthez jár (vagy külön kell hozzá venni, fene se tudja). egy kiállításon olyat mutattak, h van egy külön felcsatolható piezzo-pickup, és azt effektezik.

Choty
Ohhh. THX. És a hangja milyen? Milyen zenékhez jó? (a videón láttam hogy torzított hangja van... ez ilyen???)

a piezzoelektromosságnak az a lényege, hogy van egy ionos kötésû anyagunk, amelynek nincs szimmetriaközéppontja. az ilyen anyagok úgy viselkednek, hogy ha eletromágneses térbe kerülnek, akkor rendezõdnek az ionok. ebbõl az következik, hogy ha mechanikai hatás éri õket, akkor a rendezõdött ionok elmozdulnak, ezáltal feszültségkülönbség lép fel.

piezzo pickupoknák ez a mechanikai hatás a húrok által keltett nyomásnövekedések is ritkulások (mert ugye a hang az longitudinális hullámként terjed tovább), vagy a testbe van beépítve, és a test rezgéseit veszi át

Choty
és a PRS Soapbar-nak milyen hangja van? (pl: humbuckerhez és a single-coilhoz képest)

Choty
Milyen az a piezo pick-up?
Láttam egy videót (Wes Borland mutatott be egy Ibanez-t), ahol a PU átváltásakor egy masszív torzított hangot adott...
Szóval akkor mi is ez? és hogyan mûködik??

H. Peti
neki lehet mindegy is milyen vastag 😊

H. Peti
Szia!
Nos ez egy Yamaha APX5A Sandburst elektroakusztikus gitár, Vékonyabb teste van mint a legtöbb western gitárnak, ezért annyira nincs öblös hangja alapjáraton, mint egy Jumbo testûnek, de azért egész kellemes.
Kierõsítve viszont nagyon durva, olyan mélye van mint az állat, csilingelnek a magasak, szépen szól na (egy húrcsere úgygondolom azért ráfér). Pontos nagyon, szép illesztések, jó kidolgozás és mindemellett kellemesen vékony nyak, a menzúrája (nyakhosszúság) akkora kb mint a fendernek. Egyszóval ennyiért sztem nagyon megérte. 113.900 ft volt. HMI Dallam-tól rendeltem különben, nagyon jó fejek voltak, esetleg ha olvassák akkor mégegyszer köszi! 😊

Ja és Vai Ernie Ball-t használ, azthiszem 10-est.

Ernie Ball Slinky húrokat használ. Régebben Dean Markley-t használt.
Azon belül talán 09-est (Super Slinky)

sz4bolcs
Jaja.. ha nincs olyan zene, ami tetszik neki és le tudja játszani akusztikuson, akkor csak szenvedés lesz. De ez ellen tehet.. annyi szép zene van akusztikusra, csak meg kell találni õket..

sz4bolcs
Nagyon nagyon szépek mind3an!
Én is ilyen akusztikust szeretnék venni, megosztanád velem, milyen fajta, mennyibe kerül, és a friss tapasztalataid? (bízom benne, akinek ilyen gitárai vannak, az ért hozzá)

McGrady
pl video.google.hun vannak videok, ilyen18 éves pöcsökröl ( vagy japcsi vagy amcsi) és egy rekesz effektel eltolnak valami kegyetlensolot, nekem meg feláll a szõr a hátomn, hogy ilyet nemtudok, pedig amugy meg látszik rajtuk h se pengetni se semmit nemtudnak csak vakahogy mégis 😄S - valszeg csak ezt gyakorolták és semmi mást, ha kellõen kreatív vagy és sokat gyakorlod te is tudsz csinálni

Kuss!-magyarázta.

hi!
az lennea kérdésem,
H a valaki tudja akkor mondja mr meg nekem, hogy Stevevai milyen hurral tolja, és meyik vastagsággal, mert érdekelne!
én egész életemben Earnie ballt vagy Shadowot használtam cska a 09 est tmeg a vastag sztem szar, pedig több mint 4 éve gityózom, a daddario förtelem rideg szar.
Szal enniy 😄 ha valak itudja akkor irja meg, mert kiváncsi vagyok, hogy az ilyen virtuózok milye nhurral küldi, ( ugyanis nem mindegy... )
pl video.google.hun vannak videok, ilyen18 éves pöcsökröl ( vagy japcsi vagy amcsi) és egy rekesz effektel eltolnak valami kegyetlensolot, nekem meg feláll a szõr a hátomn, hogy ilyet nemtudok, pedig amugy meg látszik rajtuk h se pengetni se semmit nemtudnak csak vakahogy mégis 😄S
szal aki tudja a titkát ezeknek a szaroknak az ossza meg velem plz 😄
zero the hero
naja, gondolom japánban minden park fel van szerelve vele <#bee1>

bens
az elektromosnak is jó a feelingje a parkban. csak kell egy konektor...

zero the hero
na igen ha videó is van, akkor fõleg könnyû lesz rájönnöd mit tud

zero the hero
fogalmam snincs, egyedüli gitáros program amit hsználok az a guitar 4 pro, a tabok miatt. de szentem ha letöltöd tuti találsz hozzá egy .nfo fájlt ami tisztázza a kétségeket

Üdv 😊
Itt mindent megtalálsz még video-n is megnézheted mire képes 😊

H. Peti
Sziasztok!

Megjött ma a legujabb szerzeményem! Középen van az új haver!

Zero, elmondanád, h végülis a guitar rig mire jo? 😛 mer nem ismerem a progit. Mit kell vele csinálni h hangot adjon ki? 😄
zero the hero
amúgy nem tudtam hogy kezdõ a srác sorry, lusti voltam visszább olvasni 😊

zero the hero
ez igaz, az olcsóbb mindenbõl szarabb is valamivel, viszont az ausztikusnak van jó fílingje, nyáreste a parkban 😉

én régen amikor még nem volt elektromosom, akkor mindig haveroktól nyavajogtam el 😄 és összemelóztam egy jobbfajtára.

oh és Match, nem fogok menni 😊 pszihológus leszek <#vigyor>

zero the hero
na igen, ez így van. Amikor elmentem tanárhoz még régebben én is majdnem az akusztikus miatt hagytam abba<#nyes> viszont sok hasznos tudásra tettem szert

Üdv 😊 Akit érdekel:
Megjelent a Guitar Rig 2.1-es upgrade (25 MB-os zip fájl)

Match
aki elkezd gitározni valszeg egy metál isten szeretne lenni, ahhoz meg elektromos gitár kell. Ha kezébe nyomsz egy akusztikust akkor kurvára utálni fogja...mert nem tudja azokat megcsinálni vele, ami miatt elkezdett gitározni, és semmi kedve nem lesz szenvedni...

Te se menj gitártanárnak 😄

bens
ezzel nem értek egyet. akusztikusból is xar az olcsó. sztem ha a csávókám villanygityón akar megtanulni, akkor nyugodtan vegyen elõször 1 kezdõ hangszert. ezt mindenki így csinálja, hacsak nem multimilliomos az illetõ...
én spec johnsonon kezdtem el annak idején, 20 rugóért szereztem és sokáig eszembe se jutott jobbra befektetni. még léptem is fel vele :-)

Köszi, meg probálom. már töltöm torrentröl.

A Speciális részt még mindig nem tom megnyitni a beállitásoknál sem...
sz4bolcs
Na igen, de ehhez elõbb bele kell ütközni azokba a bizonyos határokba, amik ki tudja, hol vannak. Ismerek olyan embert, aki szarból is zenét csinál, meg a másik végletet is.

ez igaz, de vedd figyelembe, hogy a gitár/basszusgitár nem magától szól! ismerek személyesen olyan srácot, aki erre azután jött rá, hogy megvette (pontosabban megvetette a szüleivel) a kb 270 ezer forintos Fender Precision-jét. ennyi pén kiadása után rájönni, hogy ezt nem nekem találták ki, az már ciki....

tény h a kezdõ hangszerek nem tökéletesek mert ugye a minõséget a hangszereknél meg kell fizetni. de azért vannak olyan szakmai vagy hobby fórumok, oldalak, hogy ott meg lehessen kérdezni, h x pénzért mi a legjobb.

másrészt, aki tud a szar hangszeren játszani, az a jobb, minõségi cuccon már remekül fog zenélni.

KranaZoli
Szerintem egy érv szól a drága gitár mellett.

Ha vkinek van rá pénze és nem úgy kell összekuporgatnia(!) vegye meg a drágát, de a drága legyen jó is.

Mert kezdõ szinten az ember elkezd tanulni vmi tré gityón és nem érti, miért nem szól a hang, miért zörög, miért nem tudom lefogni, ...

Ha ügyes és szorgalmas, hamar korlátokba fog ütközni és rájön, hogy a hiba nem benne van, hanem a gityóban. Egy gitár igencsak gátat tud szabni a fejlõdésnek.

Aztán szabadulhat meg Tõle, vagy teheti el emlékbe és vehet egy újat.

Ha viszont már eleve egy jót vesz és ha kezdõ, pl. szobában, tanárnál fogja használni, az évekig gitár lesz neki, jobb esetben egy életre.

Kinézni az adott stílushoz a gyitót és megvenni a drágát.

Ha Nekem lenne pénzem és vennék egy drága Ibanet gitárt és tudom jól, hogy soha életemben többet elektromos gitárra nem kell költenem.

De mivel nem ez van, így Vorson-t voltam kénytelen venni.

Teljesen jó, de már elõfordult, hogy az egyik poti felfogatását újra meg kellett húzni, mert hopp, kiesett elõl a poti 😊
Ill. ezen hangszerek tremolója is hagy kivánni valót maga után...

Elõnyök hátrányok asszem mindkét oldalon...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10