Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mr_no_NaMe
Igan azokat néztem hogy az uccsó 3-4 bound is elég kényelmetlen...
Hát nemtom akkor valszeg egy xplorer lesz:S
Ez a két fajta rohattul bejön, úgyhogy valszeg xplorert fogok venni.
Match
amúgy le lehet vele ülni elég kényelmesen...próbáltam már pár flyin' V szerû gitárt, sztem kényelmes...a stratot is gyakran úgy tartom hoyg akár flying V is lehetne, nem változtatna sokat az ülési style-on...

de pl bolt on necknél pláne hogy nem érnéd el ennél a gitárnál a felsõ bundokat...tehát biztos hogy nem valami kényelmes...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Mr_no_NaMe
Jaja tudom...
De az igaz, hogy semmit sem fogok tudni rajta gyarkolorlni mert tényleg nem fogok tudni vele leülni:S
Hát akkor ez kilõve azthiszem😞
bens
látsd: #14674

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

zero the hero
ebben a gitarban csak annyi a rossz h gyakorolni rajta nem fogsz az tuti, mert leulni es ugy jaccani rajta az lehetetlen. de ha te mar pro vagy (vagy baromi gazdag h legyen tobb gitarod) akkor szentem jo. A Jackson gitarok sok mufajhoz jok.

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Mr_no_NaMe
Jóvan de én nem lándzsának fogom használni😄
Amúgy komolyan valaki már találkozott hasonlóval?Tapasztalatok?
Valaki megszúrja vele magát, kész a baj <#nyes>

bens
rossz hsz-ra válaszoltál. amúgy tényleg nem. de azért jól elvan...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Match
hát nem egy nagy szám a srác...

Choty
tapping a neve. ráütsz a jobb kezed valamelyik ujjával a húrra a pengetés helyett... persze ennél jóval bonyolultabb jól megtanulni és alkalmazni...
nézz utána valamelyik ingyenes gitársuli oldalon....
például itt. (görgess lefele...)

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Mr_no_NaMe
Hát akko csak megsimogatta a húrokat, hogy még egy icipicit bírják még😄
McGrady
jah erre énis tippeltem bár nem naon hallottam másik hangokat lehet nem figyeltem eléggé 😊

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Hát asszem az az, mikor a pengetõs kezével bemegy a nyakba, hogy elkezd azzal is lefogdosni hangokat és kiegészíti a másik kezét.
Bár lehet hülyeséget beszélek szal nemis mondok semmit inkább😊
McGrady
jah jól nyomja.
nem tudja vki mi a titka annak amikor benyúl a nyakra és csinál vmit az ujjával? sokszor láttam már, próbáltam utánozni de nem igazán sikerült

Kuss!-magyarázta.

Hehe, ezért kel bass gitáron jáccnai, igaz nekem meg iszonyuan fáj az ujjam a lefogás miat 😞
Mr_no_NaMe
Ez a srác elég durván küldi.
Mr_no_NaMe
Hát igyekszem...
Bár ahogy most elnézem magam hogy pengetek eléggé megdöbbentem...
ÉSZRE SEM VETTEM és úgy pengetek, hogy fel-le a húrok között, csak egy húron pengetek egy irányba...eddig mindig mikor a pengetõmre néztem "zenélés" közbe elcsesztem valamit mert összevarodtam de most észrevettem, hogy húrok között alapból a fel-le módszer megy persze nem olyan gyorsan...
Hát remélem azért gyorsan és minden formában menni fog ez a fel-le pegetés mert lefogás már egész jól megy😊
Ott vettem észre a dolgot, hogy szoktam szórakázni azzal hogy a mély E-tõl a magas E-ig simán pengetem a húrokat és ez most úgy ment hogy fel-le és tök gyorsan😄
Hihetetlen milyen hülye vagyok még magamat sem ismerem😊
De annak örülök, hogy legalább megy már egy kicsit és nem kell nulláról betuszkolni az agyba😊
Tanár alapból úgy kezdte, hogy fel-le kell pengetni. Legelsõ gyakorlatnál is egyik húrt le, másikat fel. Így fél év után már észre sem veszem hogy így pengetek, teljesen ráállt a kezem, magától jön.
Szal el kell kezdeni szép lassan, aztán majd látod hogy egyre gyorsabb lesz.
Csak gyakorlás kérdése az egész.

ha nem megy utemre akkor elosszor probald meg lassan fel le pengetni... aztan ha erzed hogy telleg egyre jobban megy utemre akkor picit gyorsitani..csak szep fokozatossan nem egybol lereszelni a gitart <#papakacsint> nemarthat egy metronom pl ami pontos utemet ad <#eljen>
Mr_no_NaMe
Bár leginkább akkor zavarodom nagyon össze mikor gyorsan kell egy húron fel le pengetni ütemesen, aztán meg egy alsó vagy felsõ hurra kell áttérni, ekkor mindig elcseszek valamit:S
Mr_no_NaMe
Hát kösi csak addig amíg azt gyakorlom még a boci bocit sem tom gyors tempóban eljáccani😄
Remélem hamar meg fogom szokni:S
McGrady
öh, nem könnyû, énis próbálgatom, csak erõszakkal kell úgy csinálni aztán ha sokat gyakorlod akkor át fogsz állni arra, hogy ritmusosan pengeted.
a gyakorláson múlik majdnem minden a gitározásban csak rajtad múlik 😊

Kuss!-magyarázta.

zero the hero
nekem ez a kulso kicsit tul retros 😊

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Mr_no_NaMe
Igazából mind2 megy egy kicsit...
Gyorsan tudok pengetni de mit ér ha nem ütemes?
Amúgy gyarkorlni se tom mer ha rosszul kezdem akkor azt szokom meg és kányimunyi...tanárhoz nem járok mer nincs, és biztos egy csomó rossz beidegzõdésem van már:S
passz, szólógitárokhoz nem értek :-)
legegyszerûbb ha kipróbálod mindkettõt. Pesten az Erzsébet körúton van az Erzsébet Hangszer, asszem õk a hivatalos Yamaha forgalmazók (nem motorkerékpárra gondolok :-) )

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

egy hang vagy egy akkord pengetése?
amúgy közhely de gyakorlás kérdése és az sem baj ha van némi ritmusérzéked,fantáziád😊
ezeket viszont nem nagyon lehet gyakorolni vagy csak nehezen...

Mr_no_NaMe
Lenne valakinek valami tanácsa, hogy hogyan lehetne normálisan megtanulni ütemesen hangról hangra fel-le pengetni?Mert lefogni már elég gyorsan tudok de mivel pengetni csak egy irányba ezért lassú vagyok😞
Choty
ezért írtam ide...
Te tudsz valamit a Yamaha-król?
Valami Fender szerû gitár kéne(Funk, Blues, és mindenféle torzítómentes zenékhez),
H-S-S PU elrendezés, de nem szeretem a Fender Stratot...
A Music Man gitárok meg drágák...
Szóval?
Szerintem a Pacifica 812V Syemour Duncan PU-kal elég jó lehet...
Vagy 612V: két S-C Alnico és Seymour-D. HUM???

Harmony Central-ban nem mindig kell feltétlenül megbízni, legtöbb ember úgyis a saját hangszerét isteníti, negatív kritikát szinte elvétve lehet csak találni...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Choty
És a vélemélnyek róla...
Harmony Central / Yamaha Pacifica 812V

Choty
Yamaha Pacifica 812V Gitárról mi a véleményetek??

Choty
vagy bd-2 helyett Marshall bluesbraker...

Choty
Szeretném lecserélni a KORG AX300G multimat kisvasútra...
Wah, BD-2, Delay, Chorus lennének amiket kinéztem...
Esetleg valaki csere-bere???
Továbbá érdekelne, hogy ha nincs az erõsítõmön FX send/return akkor mennyivel szólna rosszabul a chorus-delay variáció simán csak a többivel sorbakötve???
(tehát: gitár-Wah-BD2-CH-Delay-amp).

Heló mindenki! Valaki tud valami véleménnyel szolgálni ezen hangszerrõl: Squier Affinity Fat Stratocaster! Valaki mondjom már valamit róla! Maidenes zenét akarok nyomatni és nem tudom hogy ez megfelelõ e lesz ehez a stílushoz! Nameg Digitech RP-100-as multieffekt! Na valaki aki tud tanácsot véleményt az mondjonn! Köszönöm! HEAVYMETAL FOREVER!!!!!!<#wave>
Choty
Na itt van akkor 2 link:
Music Man gitárok
OLP gitárok

Igazábol nem is hallottam még ilyenröl.
Choty
várom mindazok véleményét akik már próbáltak Musicman illetve OLP gitárokat...
THX.

Guitar rig van mac -re.
Roger6
Nem tudtok véletlenül Macintosh-ra valami Guitar Pro-hoz hasonló programot? Hm?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Köszi, majd megprobálom, kül mi az az ASIO driver? lehet h az kell ahhoz h megszolaljon a gitár? mert nem birtam megszólaltatni 😞

(a mikrofon helyére van bedigva, vagy a line in be kellene?)
sz4bolcs
Tommy Emmanuel itt Pécsett is volt, nem mentem el. Majd töltök le tõle számokat.

Köszi a segítségeket, a cutaway-t külön megjegyzem.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Match
emiatt írtam lentebb hogy egy gibson dove pl már más kategória.
Szerintem x milliós gitároknál már a miliméter pontosság is kevés 😄

persze nem úgy értem hogy összevissza + ienek 😄 szal érted.. azt h egyáltalán benne vannak a testben ezek.. pl egy x milliós klasszikus gitárnál milliméterekben kell dolgozni h szép és jó legyen.. itt meg egy fém doboz meg kábelek sztem elég nagy dolgok 😊

Match
hát ha lógnak benne a cuccok akkor mindegy hogy mit írnak rá, az gagyi...

de,rengeteg elektroakusztikusnál így van..és nem ien nagyon gagyi akármik hanem ibanezeknél és washburnöknél is láttam ilyet:/

KranaZoli
Hüleség!

Én is használtam a progit. Asszem a Guitar Rig 2-rõl volt szó, de most ticcsen idõm. Nem kell hozzá pedál, lehet használni hozzá, a videóból kiderül, hogy mire, de nem feltétele a használatnak.

Egyébként arra jó a progi, hogy van benne egy rakás hangzás és modulokból lehet építeni a hangzást. Mint egy multieffekt pedálnál.

Erõsítõ típús, beállítása, EQ, hangszóró, mikrofonok, torzítók és egyéb pedálok, cry, wah, stb, stb...

Torrentrõl töltsd le a full-t és az ASIO drivert.

Most csak ennyire volt idõm ....

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Match
hát nincs benne egy rakat kábel...
és nem lóg benne semmi...elég durcsa elképzeléseid vannak egy hangszerrõl...

Ami minimálisan beleszólhat a hangjába az az a baszott nagy mûanyag lap a potikkal meg az elemtartóval.

üdv 😊

az elektronika témához: az elektroakusztikus gitárban a sima erõsítés nélküli hangzásnak az am nem árt hogyha egy rakat kábel meg minden hülyeség lóg a gitár belsejében?

Match
mármint sima elektromos vagy elektoakusztikus?
mert az elektromos gitárt és az akusztikus gitárt nagyon könnyû elkülöníteni 😄
Pl az akusztikus sokkal könnyebben ég, mint az elektromos, ráadásul a tábortûznél egyéb célokra is jobban lehet használni (pl zenélni 😄).

Az elektroakusztikusokkal semmi bajom, egyszer lesz annyi pénzem hogy már nem találok más zenei szir-szart amit vegyek akkor venni is fogok egyet, de ha nagyon álmodozni kéne egy gitárról akkor inkább egy sima akusztikus mikrofonnal...Valahogy sztem természetesebb a hangja...mármint erõsítésnél.