Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hell boy
Ezt a videót már láttam asszem 1x sztem jól küldi, és akkor már ezzel kapcsolatos kérdés hogy a Deep Purple-tõl van a smoke on the water számból az eleje amit itt is jáccik a srác. szal ott milyen akkordok vannak mert igaz elég szar a felvétel de ahogy néztem õ tök másképp jáccotta mint ahogy én szoktam. meg a gitár tanárom is így játsza asszem de mindig elfelejtem megkérdezni hogy hogy is van ez. szal ha valaki tudja írja le nekem lécc.

Match
aha a hardware meg a felirat, a többi meg mexico...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

a standard tényleg a legolcsóbb, csak az made in Mexico

a highway 1 az már asszem USA

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Azt hittem a legolcsobb a standard.. Bár ha csempészik amcsiból akkor télleg olcsó😄
Annyi van az árlistában? Szerintem valósak lehetnek az árak, valaki már irta hogy korrekt a bolt... talán még alkudni is lehet...

sza.sa

Ezek egész olcsók.. 154e-ért lehet egy highway-t venni?
Ja az árak is hasonlóak: Squier (Fender): ~55k, Ibanez: 60k

Verseghy: itt már nézted a Fender árakat:Fender?

sza.sa

Igazából még nem dõlt el mit játszanék... nagyon zúzós metál biztos nem...
Könnyedebb rock, blues, funky, de esetleg egy könnyebb (ha van olyan😊 Satriani, Petrucci, E. Johnson szám...
Egyelõre még tanulásra kellene... de ha a Squieren könyebb játszani, akor azt választanám....
Tudtok olyan helyet ahol több féle márkát ki lehet próbálni? (Sok helyen vagy ez, vagy az van...)

sza.sa

Choty
A Blues egy érdekes mûfaj. Van aki jazz-gitáron játsza, van aki fenderen, és vannak akik Gibson-on...
A Gibson Lesz Pali szerintem jó választás erre a kombinációra: Rock-Blues-Funky
Ha viszont valamelyiket ezek közül hanyagolod, akkor lehet stílus specifikusabb gitárt is találni...
Ja és ezen a hangszeren nem nagyon szoktak virtuóz, fúziós jazz szólókat nyomni...
Off:
a mi másik gitárosunk egy Jackson-on (fordított fejes meg minden ami metál) nyomja a funky-t. <#ijedt> hát van baja...
Nekem Ibanezem van, de ez SZ széria. Annyira nem "szólógitár" de ez sem a legjobb a funkyra... Le is cserélném ha tudnám...
ON.

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

hehehe...gondolod sokat szarozol a vásárlással?én több mint 2 és fél hónapot kerestem gitárokat, és néztem utánuk. azután megvettem egy yamahát. 1000 gitárból kb 1 hibás, én kifogtam: nem lehetett bele tekerni a tremolókart.de az is zavart,hogy csörög. emiatt megvettem a yamaha grx 121-t. pár napja.most már ezt akarom, nem kell ingyen ibanez Prestige RG 2027 sem.

mindhalálig blues

és akinek egy kis puha rock is kellene a funky és blues mellé annak is inkább a squier/fender hangzásban kell gondolkodni?
blues-funkyra gondolom a les paul gityók nem jók...pedig olyat szeretnék😞

Choty
Ibanez: inkább rock/metál gitár, és ez inkább a virtuóz szólókra termett.
Squier: inkább könnyedebb mûfalyokhoz (pl:Blues, funky stb.) a könnyebb akkord lefoghatóság miatt (más a nyak domborulata).
Más hangja van a dupla és a szimpla Pick-up-oknak is.
Döntsd el, hogy milyen játékstílusban akarsz játszani. stb. stb.
(Szvsz: Ha inkább a Squier mellett döntenél, akkor inkább nézz körül egy használt mexikói Fendernek, vagy egy OLP-nek...)

Tud valaki fender árakat mondani? Inkább az alsó határ érdekelne. (modell - ár) Találtam egyet de az 2004 márciusi..
McGrady
wow nem is tudtam hogy vna honlapja!
király!
THX!

Kuss!-magyarázta.

Choty
egyszer már pont errõl írtam...

Christiansen
McGrady
nem tudja vki ez milyen gitár? :

Kuss!-magyarázta.

McGrady
énis ibanez mellett vagyok, sztem a minõsége jobb, mint egy licenszgitáré, de ki tudja.

Kuss!-magyarázta.

bens
ízlés kérdése, de az ibanez jobban néz ki az ember kezében, mint egy strat másolat.
a játék szempontjából meg szerintem nagyon nincs számottevõ külömbség. próbáltam már ki hasonló ibanezt. szerintem jó tanulógitár, habár az árát nem tudom.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

olyan ismerõs ez a muzsika csak hirtelen nem tudom hová tenni😊
nem tudjátok véletlenül az eredeti elõadót?

Csak a márkanév miatt, vagy próbáltad már?

sza.sa

bens
én az ibanezt választanám.

sziasztok!

kénéztem 2 gitárt:
Squier Standard Fat Strato

Ibanez GR170DX

Valakinek van tapasztalata valamelyikkel?

sza.sa

sza.sa

Mr_no_NaMe
Hát nincs:S
Személyesen nem ismerek senkit aki tudna segíteni.
Csak olyan faszán néz ki az az explorer:S
Van valami olyan explorer testû gityó ami kb egyszinten van a jelenlegi gityómmal?
Még gondoltam egy ilyenre:

• csavarozott nyak
• Agathis test
• jávor nyak, rózsafa fogólap
• ESP LH-100 set pickup
• hangerõ, hangszín, 3 állású kapcsoló
• Fémalkatrészek: fekete
• Híd: Tune-o-matic /húrtartó
• Bundok: 22 XJ
És ez 69k...egy tízessel több...ecsém mennyit tudok én szarozni egy gityóvevéssel...roszabbat meg nem akarok venni mint amilyen jelenleg van.
Choty
Egy Ephiphone SG-t lecserélnél egy Vorsonra?!?!?!<#ijedt>
Inkább nézz egy használt, de jó állapotú Ibanezt, vagy valamit...
...ha már szólózni akarsz...
a Vorson szerintem inkábba csak visszalépés, de ízlések és pofonok.
Van ismerõseid között aki tapasztaltabb gitáros?
Mert szerintem az többet tudna segíteni (aki ismer), mint mi...

Mr_no_NaMe
Ittvan még hozzá 1-2 adat:
Test: szilfa
Nyak: jávorfa
Fogólap: rózsafa, 22 bund
Hardware: Tune-O-Matic híd
2db VR21 humbucker pick-up
1db hangerõ potméter, 2db hangszín potméter, 3 állású pick-up kapcsoló
Mr_no_NaMe
Tom, hogy sok gityót teszek fel úgy hogy a véleményeteket kérem de ismét a véleményeteket kérném😊

Vorson EPL-01
59000 Ft
Rendes teljes Explorer test, szilfából, a megszokott Vorson minõségben. Metálosoknak király! 22 bund, 2 humbucker, fix híd.

Eladom a gityóm (Epiphone SG Special BK) és egy ilyet szeretnék venni.
Ez már majdnem biztos.Ha normálisan lehet vele solozni és nemcsak a zúzás megy vele akkor kira.

Mr_no_NaMe
A guitar pro jó csak néha kiakad...annyi a titka hogy újra el kell indítani a cuccost és már jó is lesz.
Mr_no_NaMe
Még kb hányszor nyomjátok be?:o)
hmm.most jól hangolta be a guitar pro

mindhalálig blues

ok,köszi.

és tudsz valami normális hangológépet a neten? mert a guitar pro féle nem igazán mûködik rendesen.

MINDENKINEK:

van valakinél elfekvõben e.gitár-tok?
illetve használt hangológép..ha másképp nem jön össze

mindhalálig blues

Én is szemüvegtisztitoval szoktam minden húrcserénél.. Ami fél évente van, és semmit baja. Enyim is bordo, de már leöntötték vodkával is, de amikor letisztitottam akkor se lett karcos..
üdv!
ehhe..ez iszonyú jó volt! köszi😊

amúgy amiért most felkerestem a fórumot, az egy kérdés lenne:
nem rég vol egy fekete gitárom, de visszavittük,mert hibás volt, és most vettünk egy metál bordó színût, nagyon tetszik.de a fekete gitáromat nagy üggyel takarítgattam szemüvegtisztító vegyszeres kendõvel,mert az biztos jó lesz neki,illetve szarvasbõrrel ápolgattam. viszont bármennyire nem akartam, összekarcolták a gitárt...

megvan az új gitár pár napja,már kezd poros, dzsuvás lenni, de enm akarom ezt is összekarcolni.

nincs valami biztos tippetek,hogy nem karcolódik?

(ja, azt nem említettem, hogy amikor odaadták a feketét, a boltos ráfújt vmi szert és azzal letisztította.lehet hogy már az karcolta össze?)

mindhalálig blues

Ezt muszáj megnézni!!!
Mr_no_NaMe
Hmm hát lehet😞
Mondjuk az ok hogy veszek hangkártyát csak nem 10 meg 20 ezer Ft értékben...
Asszem meg fogom próbálni egy 3-4 ezer forintos hangkártyával aztán meglássuk.
Hogyne, persze.
Például ellátogatsz az említett honlapra és 133ezerért megveszed a teljes szettet 😊

Lehet, hogy valahogy meg lehet oldani, de saját hardver van a programhoz, valószínúleg a lápkapcsolójában ("integrált, stúdióminõségû hangkártya"). Soha nem fog úgy szólni mással, mint azzal, akárhogy is bírod szóra.

Mr_no_NaMe
Oké de, hogy oldjam meg a dolgot úgy, hogy ne keljen új hangártyát venni?
Valahogy csak meglehet nem?
Absolute.hu:

"A Guitar Rig 2 egy professzionális all-in-one szoftver+hardver csomag gitárosoknak és basszgitárosoknak. A szoftveres, autentikusan emulált erõsítõkhöz és effektekhez egy masszív lábkontroller és egy integrált, stúdió-minõségû hangkártya tartozik."

Mr_no_NaMe
Próbálta már valaki a Guitar rig 2 nevezetõ progit?
Tele van effektel, vmi 400 EU-ba kerül...
Namost nemrég le is szedtem de valamiért nem akar nekem itt hangzani.
Kell ehhez vmi spéci hangkártya?Nekem asszem vmi alaplapi intergrált van.
A hangártyám nevére csak tippelni tudok mer fingom sincs hol nézzem meg gépet meg nemsok kedvem van darabokra szaggatni szal asszem ez a neve: NVIDIDA nFORCE Audio
Meg lehet oldani valahogy azt hogy ittis szóljon normálisan?
Mer ha nagyon beállítom akkor szól valamit de azis csak recsegés és csak néha hallani valami normális hangot.
Match
lajos=kalapácsék egyik gitárosa...van egy vagon explorere...és énj imádom az explorereket...pláne ha fehér...
A fender köszöni jól van, csak néha panaszkodik hogy sokat használom 😄
És az ember akkor is tud álmodozni ha 4 milliós prs-e van...
Jah és nem cserélném le...eszem ágában sincs....csak jó lenne egy explorer mellé 😄

McGrady
jó lehet, de nem hiszem hogy tervemben lenne lecserélni 😄 bár ki tudja

Kuss!-magyarázta.

Ó, dehogynem😊
McGrady
jah sztem is 😊
ha nekem lenne stratom egésznap csak gitároznék rá se néznék más hangszerre 😊
mondjuk ezzel a mostanival se panaszkodhatok 😊

Kuss!-magyarázta.

Hejes😛
bens
Akinek Fenderje van az ne álmodozzon, hanem gitározzon :-)

Ki az a lajos?😛
Match
jah...de attól még álmodozhatok...
a gyöngyösi bulin azt hittem leütöm a lajost amikor megláttam nála egy fehér gibson explorert 😄

Mindha neked nem lenne jó a Fender Stratocastered😊
Match
kabbe, én is azt akarok 😄