Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha veszel rá új húrkészletet, akkor megtriplázod az értékét 😛

bens
ha szépen felhúrozod, letisztítod... akkor sztem símán el tudod adni egy kezdõnek 10ért. persze csak ha nagyjából mûxik is :-)

bátyám 20rugóért vette a hegedûjét, és 25ért adta el 2 év múlva egy teljesen kezdõ srácnak. vannak ilyenek.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

fûtõértéktõl függ :-) ha jó meleget ad egy kazánban, akkor kvázi többet ér :-))

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Tufa
húroztatás ráférne... 😊

Match
ha adsz mellé egy csokit akkor 100 ft 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

bens
hogy állnak ezen a húrok <#conf>

valami hasonló kategória volt az elsõ basszerom, csak jolanába :-)

10 rugóért vettem. annyit lehet h ez is ér

Tufa
Ér vmit ez az orpheus gitár? kb 20-25 éves

Boci-bocit basszuson, wah-hal meg slap-el! az a tuti :-DDD

bens
próbáltad már a boci-bocit wah pedállal? :-DDD

amúgy nem az a lényeg h effektel v effekt nélkül gitározol, hanem az h mennyit...
én mondjuk pár hónapig bírtam csak ki h ne vegyek valami egyszerû multieffektet.

Christiansen
Én ezt multira értettem<#hehe>

McGrady
hát mondjuk annak sztem nemsok értelme van h egyetlen pedált megveszek jó sok pézért...legalábbis én még nemlátom értelmét

Kuss!-magyarázta.

McGrady
igen, ezt énis tom, poénból mondtam. 😊)

Kuss!-magyarázta.

McGrady
nem akarom magam fényezni, de már nem a bocibocinál tartok. 😊

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Eleinte! De aztán a wah miatt fél év múlva a boci-bociból
voodoo chlile lesz!<#vigyor2>

Ez ugyanolyan, minthogy irta Bens, hogy Fender stratohoz fel kell nöni.. Sztem egy multieffekthez is bizonyos szinten. Hiába van egy wah pedálod ha nyomod a bocibocit...
Christiansen
Hidd el, hogy olyan nincs...ezt nem egy legendás zenész megmondta már.
Mindig van valamerre fejlõdni, a zenének nincsenek korlátai, max. az emberi
fül hallótartománya!

McGrady
egyébként sztem ha ott tartanék h olyan nagy tudásom lenne improba h nem tudnám fokozni akkor itt mindenki felnézne rám 😄DDDD

Kuss!-magyarázta.

bens
1etértek

McGrady
hát énis ilyesmikre gondoltam....meg van pár szám, amihez kellene effekt hogy rendesen el tudjam jáccani, meg próbán se ártana kicsit jobb hangzás ennél a nyersnél 😊

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Szerintem ez hülyeség.
Nekem a multim meghozta a kedvem a gitározáshoz,
és rengeteget tanultam mindenéle effektrõl, azok mûködésérõl,
és baromi jól szórakoztam, és a zenélésnek ez a lényege, nem az
hogy ki milyen virtuóz. Egy jó hangszínnel,pontos egyszerû
játékkal is csodákat lehet mûvelni!

Singleeffect?<#nyes>
[próbált vicces lenni<#wilting>]
Szerintem effektet akkor vegyél, ha már annyira nagy a tudásod bizonyos dolgokban (pl.: impro), hogy nemtudod hova fokozni. Én is vettem egyet aztán egyszerüen nemtudtam kihasználni a szépségét és eladtam.
Pl. az itt emlegetett Zoom-ok, vagy Digitechbõl az RP sorozat (basszgitárra BP).
Vagy a Behringer V-amp.

McGrady
tudtok ajánlani kezdõ multieffekteket?

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Ilyenem van,
nem rossz, bár rengeteg felesleges kütyü van benne, amik eléggé a
vizipók-ûrhajós hangszínek felé viszik az irányt,
de elég könnyen kezelhetõ, és sokoldalú.
Ami szerintem hátránya, hogy az erõsítõmodellek közül kb. a fele használhatatlan, illetve a chorus szimulálása is eléggé mûanyag,
valamint nekem túl közel vannak a preset-kapcsoló pedálkák, így
gyakran megesik hogy mellélépek😄D
Az expression/wah pedál-ja elég jó, csak egy év folyamatos nyesztetés után
lazult meg picit, de 5 perc alatt újra lehet húzni, és jó szoros újra.
Minõség/ár/teljesítmény arányt figyelembe véve remek választás.

na megyek melózni😞

nekem most úgy van hogy a gitár és a combo között van az effekt
a combo input az effekt fejhalgató-kimenetéve van összekötve,de annyi lyuk van ezeken hogy biztos össze tudod majd hozni!

Ha veszek egy Cube 15-öt, akkor a multiefektet a gitár és az erõsítõ közé kell majd kötni? Vagy van külön effekt ki-bemenet?

sza.sa

a Cube sorozatot sokan dícsérik,szerintem kezdésnek jó választás!
a hangerõvel ennél nem lesz gond,nekem is egy 15W-os van szobába bõven elég
az RP-200-ról nem tudok semmit de a Digitech cuccokat szintén dícsérik,hogy jogosan-e azt leírják a többiek😊

A DIGITECH RP-200-ról van valakinek tapasztalata... ha egyszer veszek majd multit, eddig ezt találtam....
Erõsítõben mit javasolnátok? Roland Micro Cube vagy Cube 15? Nem tudom a Micro 2W-ja elég lesz-e, viszont tudásra meg többet tud... Ha keveslem a hangerõt, akkor ilyen kombó erõsítõt rá tudok kötni mondjuk az otthoni hifi erõsítõre valami line out kimeneten keresztül?

sza.sa

ja bocs az LP az tetszik,a többi Gibson nem igazán.
más😄unlop GCB-95 Crybaby-rõl nincs valakinek tapasztalata?
a Boss PW-10 is szemeztem de az picit drágább.

Nekem is SG-m van, sztem az gyönyörû. Hát igen izlések. Nekem Ibanez, Fender, Gibson gitárok közül csak a telecaster nem jön be. Persze ha adnának ajándékba Fender telecastereket elfogadnám, mert szép hangja van, hallottam már.
Ja, dettó.
Én is a klasszikus formavilágot szeretem. Mondjuk az SG az bejön. Ha úgy vesszük, a Flying V is klasszikus, mert 1958 óta gyártják, de nem tetszik. Explorer sem.

Strat, Tele, LP, SG. Nem véletlenül a manapság is legtöbbet gyártott testformák.

volt Zoom multim,a darázsfészek az jó kifejezés rá
a hápogó része viszont jó volt

izlések és pofozok<#vigyor3>
a telének az egyszerûségében van a szépsége,semmi fölösleges dolog nincs rajta és kurva szépen szólnak
ha már az "ocsmány" gitároknál tartunk akkor megemlíteném az SG,Flyin V és egyéb Gibson formavilágot...nekem meg ezek nem jönnek be

Én ilyeneket olvastam a Zoom-okról: "A japán cég tervezõinek ugyanis nagyon elüt az ízlése az átlag európai gitárosokétól. A torzítók (erõsítõ szimulációk) jelen esetben is leginkább úgy szólnak mint egy felbolygatott darázsfészek." Ezt egy Zom 505II-rõl irták... De ez a G2 újabb kiadásnak tûnik...

sza.sa

Szerintem meg nincs nála szebb.
Annyira ronda, hogy gyönyörû.

Amikor elõször láttam Telecastert, azt gondoltam "hú, ez milyen ocsmány". Aztán megfogott a bumfordi bája, meg a hihetetlen egyszerûsége. Végül vettem is egyet. Úgyhogy magasan elfogult vagyok. Olyan szinten mestermunka az a hangszer, hogy fájdalmas. Ebben van Leo Fender igazi zsenije. Egy garázsgitár, sufnituning, a világ egyik legöregebb elektromos tömörtestûje és a mai napig gyártják. Ennél nem kell több.

És itt van a Fenderek igazi elõnye. Ezért drágák. Nem jobbak valóban egy mai modern gitárnál, mindenféle szuper elektronikával, hí-tech tremolóval, egzotikus faanyagokkal. Több mint 50 éve ez a cég olyan alapot tett le a gitárgyártásban (egy két társával együtt), ami meghatározza a mai gitárgyártás formavilágát és hangzását is. Minden más csak Strat-kópia Tele-kópia, Jazz Bass-kópia. Lehet jobb hangszert gyártani, vagy szebbet (gyártanak is), de most is sokan keresik és tartják alapnak a Stratót, vagy Telét. A nimbuszukat kell megfizetni. Egy Stratocaster az rang egy zenésznek (fõleg egy régi gyártású, vintage), ahogy egy Gibson Les Paul is. Függetlenül attól, hogy micsoda hi-tech gitárok vannak már.

Bocsájtsd meg nekem elöre, de szvsz a telecasternél ocsmányabb gitár nincs, csak a custum telecaster..
Zoom G2
ez milyen lehet?

very nice
az ára is😞

én is 22 voltam mikor kezdtem,most vagyok 27😄

Én 27 vok, és elkezdtem.. 😊 bár még nagyon az elején vagyok... a tanárom azt mondta, hogy vannak akik idõsebben kezdik...

sza.sa

ja, és annyi még hogy 22évesen nem késõ elkezdeni? (bár szerintem soha nem késõ semmibe belefogni)
Hello! régóta foglalkoztat a dolog,de most fogalmazódott meg bennem hogy gitározni akarok. kezdetnek milyen gitárt ajánlotok? esetleg valakinék nincs elfekvõben valami használt kezdõ gitárja, jó áron? amíg nem derül ki hogy egyáltalán van-e értelme gitároznom, nem akarok nagy pénzeket beleölni mert lehet hogy fakezû/butfülû vagyok hozzá. elõre is köszi.
Pesten az Eldorádó-ban kb 35-ért osztogatják a legalapabb Squier strato-kat. A Violin tényleg drága hely, bár monó vezetéket és jack dugót még egész korrekt áron adnak :-)

A Gere meg nagyon tré, abszolút nulla áruválaszték, az is pofátlan áron. Bár õ annyiban korrekt, h ha vmit kinézel Pesten, akkor töredék pénzzért lehozatja.

bens
hát igen. elsõ basszerom nekem is jolana volt. elõször nem értettem, miért röhög ki minden zenész haverom...

Én ia azon gondolkodok, csak megéri az a 12k-t a mahagóni test és a Duncan humbucker...
Én is náluk akarok szétnézni, telefono azt mondták van vagy 300 gitárjuk raktáron és mind próbálható...😊 Míg a Fender boltban HSS-bõl csak feketéjük van raktáron.. 😞 De lehet oda is érdemes lesz majd elnézni...

sza.sa

na majd ott kiprószálom!

na megnyugodtam😊
most találtam a codánál HH-t 62eHUF,az még belefér
HSS nem tudom van-e
amúgy nem külföldrõl akarom csak az árakat próbáltam nézegetni mennyi lehet de közbe megtaláltam itthon is

Külföldrõl veszed?
Mert az itthonit ha átszámolom akkor 280$ köülire jön ki...
Viszont én nem találtam itthon Squier Satin-bõl HSS-t... csak SSS és HH-t találatm... mert árban nem sokkal több mint a Standard... és most már jobban tetszik.. 😊

sza.sa

itt most melyik árat kell nézni?
árak
az áthúzott az igazi?
ha igen akkor szívás van😞