Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ilyen volt a Fender,nagyon szépen szólt vele
használtan 35ehuf

nem még nincs meg.
most csak kipróbáltam párat és arra a következtetésre jutottam hogy a 60e és a 35e Squier gitár között nem sok különbség van hangzásilag úgyhogy jó lesz az olcsóbb
amúgy szerintem szépen szólnak fõleg a HSS elrendezés,egy 25W-os Fender combón próbáltam.
néztem LP-t(Stagg)is de nincs fény a hangjában,funkyra nem igazán jó😞
a 60e Ibaneznek is mély tónusú volt a hangja,inkább zúzásra jó
nem tudom mikor veszem meg,talán pár hét

a violin egy rohadt tolvaj banda, egy sima egyszerû háromszög állványért vmi 7 ruppót akartak elkérni... nézz ki egy gitárt Pesten, menj fel és vedd meg, VAGY beszélsz Gerével, õ egy kis pluszért cserébe lehozza neked....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Violinba csak annyit mondtak, hogy nagykeri árak..
és kinek az árlistája volt? nehezen tudom elképzelni, h 7 hónap alatt tízezreket nõjjön egy hangszer ára. fõleg h azóta volt áfacsökkentés is. (bár a legtöbb helyen sztem úgyse csökkentek az árak)

a Mezzoforte-nál külön feltüntetik, h a letölthetõ árlisták ugyan csak az ajánlott fogyasztói árat tartalmazzák, de õk ennél általában olcsóbban adják.

meg hozzáteszem, nem feltétlenül kell újat venni, egy hangszer nem bonyolult elektronikai eszköz, h pár év alatt tönkremenjen...

Kiolvastam az árlistábol hogy Nettó ár 84e ez kurvaolcsó egy mexikói fenderért is nem?

Praksi, egy 2005 Oktoberi árlista volt.
a Mezzoforte 2005.03.04-es árlistája szerint egy Standard mexikói Strato 122 E.

a Violinban még levegõt sem nagyon érdemes venni, mert arra is felárat számolnak :-)

Azt tudtam, hogy drágábbak, de ennyire... 😞

Gabyee! Meglett a gitár?

sza.sa

R0sc0
akkor az eladó az hülye. Vagy csak saját zsebre dolgozik 😄 De akkor meg béna találhatott volna jobb indokot is 😊

Kiolvastam a könyvböl hogy 84 a kecskeméti hangszerboltba és mondta az eladó hogy az brutto 145e..
"netto ára 84e.. Ami brutto 145e"

Úristen, milyen országban laksz? Hol van 73%-os Áfa?

😊))

Egy Mexicoi Fender Stratocaster netto ára 84e.. Ami brutto 145e. Bárcsak lenne ismerösöm fendernél😞
na most jövök én😄
én is 5 éve használom a gityóm és a bundkopás szinte völgyszerûen néz ki fõleg az elsõ 5😞új gitár amúgy is kellene mert a pick-upok sem a legjobbak(no-name)
remélem a Designed jobban szól!
az üveghangoknál szerintem egyre gondoltunk,én is mesterséges(artiffical)üveghangot gondoltam hogy lehet nyújtani úgyanis ezt lehet lefogni,közbe nyújtani.
ha jobban meggondolom akkor a természetest(natural)is lehet nyújtani pl:tremolóval(LP hátrányban)vagy a nyak hajlításával😛
jó gyakorlást!

Choty
Hmm... azt mondtam hogy "LEHET"...
persze, ha "kicsik" a bundok egyértelmû hogy nincs értelme leszedni belõle.
De ezt nem is feszegette senki. mert mindenkinek a saját hangszeréhez mérten kell eldöntenie. Én csak tanácsot adtam (mint Te is) hogy ne dobjanak ki fölöslegesen több ezrest az ablakon...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

McGrady
okés, bár sztem nincs efféle gondja, nem zörög még annyira hogy akkor is hallani lehessen amikor erõsítõn játszom, azért köszi 😊
majd ha téleg idegesít akkor megnézem, hátha tényleg ez a "gondja" 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
jah balkezes vok, de jobbkezesen játszom 😊
egyébként az én gitárom nem féléve használt hanem 4-5 éve, mondjuk úgy hogy én használom kb. másfél éve 😊

Kuss!-magyarázta.

Landren
Sziasztok!
Ha nem használom a gitáromat csak a tokjában pihen, akkor szükséges valamilyen karbantrtásokat végezni rajta, hogy ne legyen baja a késõbbiekben sem?

sose nyomd fullba a kretént

hinar
Lehet hogy kicsit el van tekeredve a gitár nyaka. Ez sajnos minden gitárnál elõfordul a hideg és meleg levegõ hõmérsékletlet ingadozása ill.különbsége miatt van. Pl.Ha mész a próbatemerbe és nagyon hideg van és út mondjuk 1 óra és utána odaérsz a jó meleg próbaterembe, ahol nagyon meleg van. A gitárod elhangolodik és a nyakban lévõ feszítõpálca is mozog. Ezek mm csak. De homorú ill.domboruvá tehetti elõbb-utobb a nyakat. Ezen segít a bélelt gitár tok. Igaz drága, de megéri. Én az elsõ gitárommal így jártam. Olyan sokat kellett fesziteni, hogy eltört az állító csavar. Újat kellett esztergálni. Az oldalamon írtam errõl nézd meg lehet hogy segit.
A feszítõ pálca beállítása

Még feltöltés alatt van, de lassan felkerül más okosság is.

engem is pls 😊

Match
ejj gyerekek...
attól hogy fél éve gitároztok még nem kopik el a bund...
nem basztatásból mondom...eleinte én is soxor hittem azt hogy szar a gitár, elkoptak a bundok....persze aki megteheti nyugodtan vegyen új gitárt, mindig jól esik egy kis változás...
Nekem ott van a legendem....majd 2 éven keresztül kibírták a bundjai a napi 8 óra gyakorlást, +még ma is használom itthoni gyakorlásra, ráadásul õ a tartalék gitárom a koncerteken. A bundjai láthatóan kopottak....szép mélyedések vannak benne....no de azért ez nem egyenlõ azzal hogy most 40 ezer forintot kell költeni rá hogy gitár legyen....ugyanis a gitárnak semmi baja...valszeg nincs normálisan beállítva a gitár...mondanák a nagyokosok hogy vidd el hangszerészhez....hát, mint ahogy a gitározás elsajátítását is túléltem tanár nélkül, kénytelen voltam a beállításokat, pickup cseréket, egyebeket is magamnak végrehajtani...nyugi nem egy nagy munka, ráadásul marha szórakoztató 4 órán keresztül tremoló magasságot belõni...
Szép és igaz mondás, hogy a te hangszereddel te törõdsz a legjobban...ebbõl mindenki vonja le a konzekvenciát...
Aki pedig nem érez affinitást arra hogy elszórakozzon a hangszerével akár napokat is, annak lehet ajánlani a kandallót...ugyanis annak az a szegény gitár nem valószínû hogy hangszer, inkább drótos fa...

Hellboy: tanulgasd az artiffical harmonic dolgokat (magyarul valami pengetett üveghang a neve, vagy ilyesmi), aztán azzal aztán azt csinálsz amit akarsz (nyújthatod, nyakat hajlíthatsz, ami jól esik).

Gabyee #14860: Nah, az elején azt hittem rátapintasz a lényegre...valóban pengetett üveghang az, amire elsõ olvasásra gondol az "író", de azoknál viszont fixen le kell fogni egy hangot, majd megfelelõ helyen pengetni...amikor csak hozzáér a húrhoz az ujjad az a természetes üveghang (natural harmonic).

McGrady #14861: Balkezes vagy? 😊

Gabyee #14864: Végülis mindketten jól jártok...neked lesz egy új gitárod, neki meg valszeg lesz olcsón egy tökjó gitárja...

Choty #14869: van egy basszusgitárom amin összefenték a bundokat...hát, nem bizalomgerjesztõ...erõsítõvel faszán szól, könnyû rajta fogni a hangokat, de erõsítõ nélkül hallani hogy bizony úgy már kicsik a bundok...tehát én az összefenést max extrahypersuperjumbo bundoknál tudnám ajánlani, amúgy inkább csere...de sztem jelen esetünkben nincsennek radikális bundkopási esetek...

Hajj de jó, jöhet az anyázás, lefikáztam mindenkit, további jó szórakozást 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Choty
nem biztos hogy kell bund csere. lehet hogy elég összefenni õket...
az azért olcsóbb...

McGrady
ejj a rohadt...én tizenvalahányról tudtam
mondjuk nekem még csak az elsõ bundok csörögnek, ha kinyomom erõsítõre akkor nem naon hallatszik...

Kuss!-magyarázta.

köszi,5e körül még ráköltöttem volna többet nem!
jó lesz nekem az az új gityó,hétfõn megyek és ki is próbálom😊

tattaratta
vintage '52ben:
Bundozás (fogólap gyalulása, csiszolása, konzerválása, bundozása, teljes beállítás)
Lakkozatlan fogólap esetén: 28,000 Ft
Lakkozott fogólap estetén: 36,000 Ft
szerintem õk nagyon drágák, biztos vagyok benne, hogy van olcsóbb is...

Glenn Hughes-Nights in White Satin(feat Chad Smith and John Frusciante)
ismeritek ezt a számot?
most szedtem le,szerintem baromi hangulatos
bár elfogult vagyok,mert két Red Hot Chili tag is közremûködött😛
amúgy ez feldolgozás,az eredetit a Moby Blues komponálta!(az is jó)

na jól gondoltam,pont ezért fogok másikat venni ezt meg rásózom valakire😊

McGrady
sok, tizenvalahány ha jól tom...enyimre is ráférne már egy :S

Kuss!-magyarázta.

nem tudja valaki mi péz lehet egy komplett bundcsere?

McGrady
jah, énis próbálgatom, finoman kell (legalábbis nekem csak akkor jön ki) és a bal kezünk ujját jól rá kell nyomni a gitárra.
nem könnyû de jól hangzik 😊

Kuss!-magyarázta.

nem tudom pontosan de talán a mesterséges üveghangnál amikor a pengetés után az újjad is hozzáér a húrhoz egy bizonyos pontnál(tehát nem mindegy hogy hol pengeted,próbálgatni kell)
így talán meg lehet nyújtani közbe a hangot

Hell boy
Lene egy teknikai kérdésem: Hogyan kell ilyen üveghangos nyújtást?

nem tom sajna a pontos nevét. Metál zenébe szokott általába elõfordulni.

Amikor "sikít" a gitár. 1-2x már sikerült ilyen hangot kicsikarni a gitáromból de mindig csak véletlen.

Choty
vazze. pont most kaptam meg mail-en is ezt a címet...
kib***ott csúnyák ezek a gitárok...
<#vomit>

Engem igen!.. 😉 A gitárok is, meg a bolt(ok) hozzáállása....

sza.sa

Match
tényleg másabb....mindegy...
igazából nem izgat hogy hol gyártották...olcsó gitár, biztos nem valami elõkelõ helyen...de kurvajó 😄

tattaratta
valami japcsi oldalon találtam:
Specifications
Body: Alder (azaz éger)
Neck: Maple (azaz juhar), Bolt-on
Fingerboard: Rosewood
Frets: 22F
Scale: 648mm(25-1/2")
Pickups: OS-1 Single Coil x3
Controls: Volume x1, Tone x2, 5-position Pickup Selector Switch
Tailpiece: VFT-1C Tremolo
Hardware: Chrome

tattaratta
meg az "e" betü is más... 😊

Match
a felirat ugyan az....lehet hoyg vannak jobb gitárjaik is...kitudja...

tattaratta
a legendguitars.com az nem ez!!! nézd meg az árakat (6-700 usd) 😉
szerintem 20.000 huf körül lehet.
Oroszlánbarlangban ez volt a 2. legolcsóbb 😄D

Match
jah, és ami kimaradt: www.legendguitars.com

Match
az enyém már kicsit szét van hajszolva...
a nyak sok helyen már elszinezõdött mert elkopott a lakk 😊
amúgy marhajó gitár...33 ezerért vette apám....
Elég vékonyka nyaka van, de bírja a gyûrõdést rendesen...
fender texas special pickupset van benne+egy fender kapcsolo meg potik. A koptatóját lecseréltem arra ami a stratón volt, tehát 3 rétegû, és kicsit sárgásabb szinû.
Amúgy rétegelt teste van, ami inkább tüzifa, viszont legalább a design-ra adtak, mert valami jávorféleség (talán habos) van a tetején és áttetszõ sunburst festést kapott. Jah és a teste is vékonyabb a stratonál 1 centivel, így az egész olyan törékenynek tûnik 😄
Haverom azt mondta úgy néz ki mintha egy régi fotó lenne 😊
Imádom...az elsõ komoly gitárom volt amin tényleg elkezdtem gyakorolni...azóta az örök kedvenc, pedig tizedannyiba sem került mint a strato...

Íme egy szép példája annak hogy olcsón is lehet nagyonjó gitárokat kapni...

R0sc0
mennyibe van eg ilyen?

tattaratta
Legend lst-x a harmony central-on:

Features 6.5 (2 responses)
Sound 7.5 (2 responses)
Action, Fit, & Finish 7.5 (2 responses)
Reliability/Durability 6.5 (2 responses)
Overall Rating 8 (2 responses)
oppá!
szinek:

tattaratta
a képen 22 bundos van, de az enyém is 21es, ugyanolyan bordómetál 😊
csak japán oldalakat találtam a neten, úgyhogy lehet hogy japán? 😮

Match
nekem is van egy legendem! Isteni gitár, a kedvencem (strato, 21 bundos, sunburst)

Amugy nekem Squier J-Bassom van, amivel semmi gondom nincs, csúcs gitár😉
na úgy néz ki hogy hétfõn megyek kipróbálni a #14788-at!összehasonlítom más gityókkal is.
majd beszámolok(ha érdekel valakit😊

tattaratta
ilyen gityóm van 😊)) átszámítva kb 17.500 huf, de az enyémért nem kell japánba utazni 😊)))gityóm 😊

tattaratta
Nicci
KIZÁRÓLAG DEBRECENIEKNEK!!! (esetleg ha közel laksz, s 1-2 hetente eljössz a próbákra)
AC/DC EMLÉKZENEKAR basszus és ritmus gitárost keres.
Jelentkezni az alábbi címen lehet: [email protected]