Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
meg ilyenkor mindenki minél kevesebb pézbõl szeretné megúszni az akciót
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
sza.sa
meg ugye monitor nincs minden kocsmában, szal oda mindenképp nagyobb teljesítményû cucc kell.
Tényleg, a recording kimenet ezeknél a kombóknál monó vagy sztereósítva van?
sza.sa
Természetesen ki lehet azt is hangosítani akárhány ezer wattra, nem is az a baj, hogy a közönség nem hall majd semmit hanem kellõ kontrol híján a gitáros. A klubok többségében nincs, vagy nem kielégítõ a kontrol, így a gitáros kénytelen az erõsítõje hangjára hagyatkozni a színpadon. 15 watt oda nem elég.
A másik az, hogy kis erõsítõ hangkaraktere mikrofonozva is kis doboz jellegû lesz bármilyen hangerõn.
Van aki vonalból játszik, nem használ a színpadon cuccot, sõt sok nagy bandának nincs is fent erõsítõje, de ezt a sufnituning magyar klubviszonyok között nem nagyon lehet megoldani, csak szerencsével.
igaz, effektet meg zengetõt csak akkor kapsz hozzá ha megveszed az MG15FX-et (ami drágább a standardnál) de amikor próbáltuk, nekem jobban teccett a hangja a rolandnál, meg nem is zúgott 😊
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
sza.sa
Ami megfogott, hogy van benne erõsítõ modellezés meg azt hiszem 6 efekkt is...
Tudom kezdénél nem fontos az effektezés rögtöm, de jó ha van.. A 15W-os Rolandban meg nincs zengetõ...
Vagy majd veszek effektet külön?
Fender FM15R-re gondoltál? Ez mondjuk picit drágább, de van benne zengetõ... mondjuk lehet hülyeséget kérdezek, de a zengetõ (viszhang?) miatt lehet kitartani a hangot sokáig?
sza.sa
"15 W otthoni gyakorlásra PONT JÓ" <- így akartam, sry.
otthoni gyakorlásra majdnem mindegy, mekkora a cucc teljesítménye, okos emberek kitalálták már a potenciométert :-)
koncertre ellenben lehet vinni! ha szép hangja van, és az adott helynek fasza cucca van, akkor egyszerûen bemikrofonozzák. tegnap pl a koliban Elvene Holdat hangosítottunk, a gitáros/énekes fazonnak vmilyen MArshall Valvestate-je van, kb 100 W körüli, de egy akkora teremben még az is nagyon kicsi; ezért elétettünk egy mikrofont (talán egy Sm 57-et, de ebben nem vok biztos), és onnantól már szólt kb kétszer 1000 Watton :-)))
Kuss!-magyarázta.
erre még rákeresnék valahol a helyedben mert a 25W-t azt hallodtam de az valami baromi jól szólt!
gondolom a 15-s is faxa és ócsóbb is(21e)a 25w az olyan 40e körül.
sza.sa
fel is léptek már vagy kezdetleges a brigád?
nekem a csavarokkal eddig annyi bajom volt hogy megrágta a rozsda a fejét😞
amúgy néha nem árt alkalmazni a hangerõszabályozó potit,kisebb hangerõn talán nem rázkódik ki a csavar a helyérõl😛
Egy havernak van East gitárja, igaz az fémhúros, de szerintem kezdõ hangszernek tökéletes. Kényelmes nyaka van, a húrok normális távolságban vannak a budoktól, és simán jó hangja is van.
Szóval eddig nekem pozitív tapasztalatom volt csak a márkával, de nyilvánvalóan kezdõhangszer, mint ahogyan az ára is mutatja
bye
\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
jet dugó=jack dugó...amúgy az hogy tud beesni ha oda van csavarozva?
szétkorhadt a fa?<#idiota>#idiota>
Van valakinek tapasztalata az EAST gitárokról? (nylonhúros akusztikus) Kezdõ gitárnak kéne (CODA-ban East Classic)
Köszi
Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.
Tapasztalat: a Johnson gitárok olyan szépek kivül, mint amilyen trehányul összeeszkábáltak belül..
sza.sa
meg a triálba

Azt gondoltam volna, hogy lesz valami különbség... 😞 Akkor fölösleg a pénzt kiadni a Deluxért, ugyanúgy szól a Standard is?
Tényleg, melyik boltban voltál?
sza.sa