Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jó, én se a falbontó cuccal kezdtem, jó egy - másfél év után kezdtem el gyûjteni a mostani cuccomra. amúgy kezdésnek célszerû egy olyan kiskombót venni, amit viszonlyag könnyû cipelni, ha a haverhoz átugrik az ember gyakorolni

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

igen...khmm...talán nem a falbontó 100w-al kellene kezdeni szegénynek😊
meg ilyenkor mindenki minél kevesebb pézbõl szeretné megúszni az akciót

ja. bár a nézés helyett tanuljon meg játszani, és mire lesz pénz a koncertképes cuccra, lesz tudás is :-)

Match
60 ezerért már inkább vegyen egy 100W-os powerstate fejet, aztán nézegesse amíg nem telik hozzá egy ládára....egy behringer láda szintén 60, viszont ezután már koncertképes a cucc...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Tényleg most látom, hogy karácsonyi akció volt 31k, házhozszállítással... akkor marad a Fender... hamár a Squiernek van egy kis köze a Fenderhez...

sza.sa

hát, ha Recording, és ha van eszük, akkor sztereó... job inkább az adott boltban a az adott erõsítõrõl megkérdezni, lehet h vmilyen kínai vacakban be sincs forrasztva az aljzat :-)

<#worship>
ha van monitor, akkor nem gáz a kontroll. de amúgy meg igaz, jól kell ahhoz helyezkedni, h a gitáros saját magát is hallja.

meg ugye monitor nincs minden kocsmában, szal oda mindenképp nagyobb teljesítményû cucc kell.

a próbára érted? ha van pénze vkinek +1 mikrofonra, mikiállványra, kábelre, van egy jó keverõ a teremben +van affinitása próbákra cipelni a kombóját, akkor végülis meg lehet csinálni. én inkább a nagyobb teljesítményû erõsítõ mellett maradok :-)

a Marshall-t 38e körül ládtam,annyiért lassan a 25W-os Fendert is megveheted.

Akkor úgy látszik most már az erõsítõk között kell dönteni... 😊 úgy látom a Marshall MG15R-ben van reverb is... De jónak tünik a Fender FM15R is...
Tényleg, a recording kimenet ezeknél a kombóknál monó vagy sztereósítva van?

sza.sa

tattaratta
mellesleg a maximumot ki se lehet használni szerintem, mert a végén tutira torzít... 😞 szerintem kb 80% jön ki tisztán a kombókból... 😞(

tattaratta
erre a célra vettem a #14892-t 25e-ért 😉
amúgy a zengetõ (=reverb) inkább teret ad.

Kicsi erõsítõvel csak két baj van.
Természetesen ki lehet azt is hangosítani akárhány ezer wattra, nem is az a baj, hogy a közönség nem hall majd semmit hanem kellõ kontrol híján a gitáros. A klubok többségében nincs, vagy nem kielégítõ a kontrol, így a gitáros kénytelen az erõsítõje hangjára hagyatkozni a színpadon. 15 watt oda nem elég.
A másik az, hogy kis erõsítõ hangkaraktere mikrofonozva is kis doboz jellegû lesz bármilyen hangerõn.

Van aki vonalból játszik, nem használ a színpadon cuccot, sõt sok nagy bandának nincs is fent erõsítõje, de ezt a sufnituning magyar klubviszonyok között nem nagyon lehet megoldani, csak szerencsével.

Szerintem igy kezdö zenekaros gitárosoknak egy 50W-s Carlsbro ha jól emléxem 60e.
McGrady
én 15W-os közül még a Marshall MG15 kategóriát ajánlanám.
igaz, effektet meg zengetõt csak akkor kapsz hozzá ha megveszed az MG15FX-et (ami drágább a standardnál) de amikor próbáltuk, nekem jobban teccett a hangja a rolandnál, meg nem is zúgott 😊

Kuss!-magyarázta.

McGrady
hát igen, a mi próbáinkon is néha bosszantó hogy nem hallom saját magam, de most micsináljak ezvan 😊

Kuss!-magyarázta.

Tényleg szép, én is sajnálom, higy nincs Fat-ban ilyen szín...

sza.sa

Most akkor biztos lehurrogtok, de én a Roland MicroCube-t néztem ki... egyelõre (pát évig biztos.. 😊 csak itthoni gyakorláshoz kell...
Ami megfogott, hogy van benne erõsítõ modellezés meg azt hiszem 6 efekkt is...
Tudom kezdénél nem fontos az effektezés rögtöm, de jó ha van.. A 15W-os Rolandban meg nincs zengetõ...
Vagy majd veszek effektet külön?

Fender FM15R-re gondoltál? Ez mondjuk picit drágább, de van benne zengetõ... mondjuk lehet hülyeséget kérdezek, de a zengetõ (viszhang?) miatt lehet kitartani a hangot sokáig?

sza.sa

És ha mikrofont raknak elé? Meg lehet oldani.
na, megint béna vagyok, és nem tudok gépelni:

"15 W otthoni gyakorlásra PONT JÓ" <- így akartam, sry.

otthoni gyakorlásra majdnem mindegy, mekkora a cucc teljesítménye, okos emberek kitalálták már a potenciométert :-)

15 W otthoni gyakorlásra, próbára vagy koncertre nem hogy erõlködik, az esélytelenel nyugalmával pihenget a sarokban :-) egy jól megszólaltatott lábdob (fõleg ha még 20"-as is..) egy kb 60-100 W körüli hangerõnek felel meg (a hangszóró tulajdonságaitól most eltekintve).

koncertre ellenben lehet vinni! ha szép hangja van, és az adott helynek fasza cucca van, akkor egyszerûen bemikrofonozzák. tegnap pl a koliban Elvene Holdat hangosítottunk, a gitáros/énekes fazonnak vmilyen MArshall Valvestate-je van, kb 100 W körüli, de egy akkora teremben még az is nagyon kicsi; ezért elétettünk egy mikrofont (talán egy Sm 57-et, de ebben nem vok biztos), és onnantól már szólt kb kétszer 1000 Watton :-)))

<#eljen>
strato
szerintem ez jól néz ki,lehet hogy ezt veszem.
vélemény?

McGrady
jah, mondjuk a 15W-ossal az a gond, hogy gyakorlásra má lehet sok is, próbára v. koncertre viszont már erõlködik.

Kuss!-magyarázta.

😄DDD Jó lenne, helyette: papirzsepigyár..
figyu még erösítõbe van a Fender 15W.
erre még rákeresnék valahol a helyedben mert a 25W-t azt hallodtam de az valami baromi jól szólt!
gondolom a 15-s is faxa és ócsóbb is(21e)a 25w az olyan 40e körül.

és ha a szomszéd raktárhelyiségben még egy csocsóasztal-építõ kisiparos is dolgozna.....

Na kértem árakat 2 Squier gitárra, meg Roland erõsítõre, meglátjuk mit hoz ki...

sza.sa

5 méterre hektosokba van a vodka. És senki se tiltja hogy vegyünk belöle, de igazábol még csak egyszer hoztunk fél litert azóta nemigazán.😊
Choty
szeszfõzde mellett egy próbaterem???
KÁNAÁN!!!

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

Kezdetleges. Nagyon. A mobilcenternél van egy szeszfözde, az a szeszfözde a bassgitárosunk apjáé és van egy üres raktárterem ahova beköltöztunk😊
hol szoktatok próbálni?
fel is léptek már vagy kezdetleges a brigád?

Hát csak a próbatermünkbe lehet gondok😛 Ott több mint 100W-n nyomjuk.
szép gitár lehet😊
nekem a csavarokkal eddig annyi bajom volt hogy megrágta a rozsda a fejét😞
amúgy néha nem árt alkalmazni a hangerõszabályozó potit,kisebb hangerõn talán nem rázkódik ki a csavar a helyérõl😛

Nd
Ha jól tudom, az East a Johnsonnak valami részlege. Bár ez annyira nem is fontos.
Egy havernak van East gitárja, igaz az fémhúros, de szerintem kezdõ hangszernek tökéletes. Kényelmes nyaka van, a húrok normális távolságban vannak a budoktól, és simán jó hangja is van.

Szóval eddig nekem pozitív tapasztalatom volt csak a márkával, de nyilvánvalóan kezdõhangszer, mint ahogyan az ára is mutatja

bye

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Nem, kijött a csavar..<#idiota>
Zolcsi01
nekem a minap a jack dugó vége maradt benn az erõsítõmben, azóta a jack-jack kábelekben is válogatok!<#idiota>

,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH

lehet hogy "kamionról leesett" cuccok😛
jet dugó=jack dugó...amúgy az hogy tud beesni ha oda van csavarozva?
szétkorhadt a fa?<#idiota>

Hi!

Van valakinek tapasztalata az EAST gitárokról? (nylonhúros akusztikus) Kezdõ gitárnak kéne (CODA-ban East Classic)

Köszi

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

Beesett a gitárom jet dugoja.. Most csavarozom szét, hogy benyúljak érte..
Tapasztalat: a Johnson gitárok olyan szépek kivül, mint amilyen trehányul összeeszkábáltak belül..
Nem lehet hogy van benne valami illegális akkor?😊
a gere minuszba szokott kérni,nem pluszba...

Van valami tapasztalat mennyit kér pluszba Gere? Mert belátható idõn belül nem jutok fel Pestre, és még beszélni se tudtam vele...

sza.sa

McGrady
nemrossz...kíváncsi vok, hogy szól

Kuss!-magyarázta.

szép!
ilyet itthon nem nagyon lehet kapni gondolom
valami LAG a márka és francia

a codánál(www.codahangszer.hu)
meg a triálba

tattaratta
vettem végre gitárerõsítõt, úgyhogy végre darabra teljes a cucc. minõségre még van mit fejleszteni 😉

Köszi Gabyee!
Azt gondoltam volna, hogy lesz valami különbség... 😞 Akkor fölösleg a pénzt kiadni a Deluxért, ugyanúgy szól a Standard is?
Tényleg, melyik boltban voltál?

sza.sa

Majd benézek, de most megint begyulladt a mandulám, mult héten is.. Lehet hogy ki kell venni ááh..:'(