Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyilván a második. Az bármilyen helyzetben erõsít, míg az elsõ csak zenélésnél.

Christiansen
Vajon melyik a jobb csöves erõsítõ?...

köszi majd meglesem!

én a helyedben a Peavey-t venném már csak a két csatorna miatt is(meg kevesebbe kerül)

Mr_no_NaMe
Ha minden jól megy szerdán megyek venni vagy a Blazer 158-at, vagy a Marshall MG15CDR-t... 😊 de hol láttad 24k-ért???

sza.sa

Mr_no_NaMe
Hm az kira az persze hogy jöhet.
Sokan azt mondták a Peavey az egyik legjobb erõsítõfajta, gyakorlásra meg fõleg.Olcsó is és jó is.
Mondjuk halottam barátomat msnen gityózgatni egy hasonlón és tényleg cseszett jól szól.
Eddig csak gépre kötögettem a gitáromat de mostmár kellene 1 normális erõlködõ is😄
Christiansen
Zengetõ...
térérzetet kelt, kis-szoba,nagy-szoba,sportaréna😛
+5000 Ft egy beépített (rugós) "effektért" simán meglehet.

Mr_no_NaMe
Jah minden ugyan az kivéve a zengetõ, de nehogy már, hogy csak ennyi különbség legyen?
Mr_no_NaMe
Asse tudom milyaz:SC
Christiansen
Neked kell tudni kell-e reverb vagy se.

Mr_no_NaMe
Kinéztem két erölködõt.Szerintetek melyik érné meg inkább?Mondjuk mindkettõ Peavey csak az egyik Blazer a másik meg Rage, szal a két cucc:

Blazer 158

-15 Watt
-1 x 8 inch-es Blue Marvel hangszóró
-2 csatorna
-díjnyertes TransTube áramkör
-különbözõ erõsítõ karakterisztikák
-magnó/CD bemenet a gyakorláshoz
-fejhallgató kimenet
-zengetõ 24k

Vagy:

Rage 158

-15 Watt
-1 x 8 inch-es Blue Marvel hangszóró
-2 csatorna
-díjnyertes TransTube áramkör
-különbözõ erõsítõ karakterisztikák
-magnó/CD bemenet a gyakorláshoz
-fejhallgató kimenet 19k

Meilyiket ajánlanátok?
Azért kíváncsi lennék egy kereskedõ arcára, mikor kinézem a gitárt, elõveszem az imbuszkulcsot, a fém vonalzót, a mikrométert, a hangolót és az új húrkészletet, mit lépne? Kb mennyi idõ alatt dobna ki a boltból? XD
Szasz. Bármilyen audio konverter progival. Sound Forege, Cool Edit, Adobe Audition. Az AIFF formátum az Apple hangformátuma, ugyanolyan szabvány mint a Winfos wav. 😊))
McGrady
jah, meghát az egyedi gitárok téleg csak a legprofibbaknak valók, akiknek van annyira egyéni stílusa hogy ahoz külön gitár kell 😊

Kuss!-magyarázta.

Choty
jaaa... csak ahhoz hogy egyedi gityóm legen azért (a pofán kívül) kicsit több pénz kéne mint egy gyárira, mert azt csak úgy érdemes... <#hawaii>

a PRS SE-EG(HSS)-t néztem... kicsit drága ez is... meg nem tom... a feje nem boogies :-P

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

McGrady
hát van még a PRS ami jó, vagy ha van sok pénzed akkor csináltass vkivel egyénre szabottat 😊 mondjuk ahhoz komoly tudás kell, de biztos van olyan készítõ aki tudna segíteni....csakhát nem lehet kevés máni 😞

Kuss!-magyarázta.

Choty
hmm.. na ja. szvsz a Gibsonok inkább a "dirty" soundhoz jók...
nekem egy Hohner LP-m volt... sokáig... szerettem nagyon...
De egyre kevesebbet lépkedek a torzítókra. max overdrive...
ezért akarom majd lecserélni az Ibanez SZ 320 BK-mat
de a fender valahogy sohasem állt közel a szívemhez... (ízlések és ...)
viszont egy MusicMan meg rohadt drága...
ez van... sose fogom megtalálni az ideális gitárt... <#szomoru1>

Eldorádó hangszer még jó hely, de ott van az Erzsébet hangszer, Vintage 52, Árkádia, stb...

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Köszi, az nagy segítség lenne, de még nem tudom mikor érek oda, mert fél 12-ig lesz Budaörsön egy elõadás... Mondjuk nem tudom mikorra találok oda a bolthoz... én meg a pesti közlekedés... 😊 majd a GPS fog vezetni...

Amúgy a Codához terveztem, ha ott nem találok gitárt, akkor átmegyek a Fender-Hungaryhoz... ott biztos van egy HSS Satin Strat...

sza.sa

akkor földiek vagyunk, szintén Széchenyiben lakom :-) csak most Pesten lopom a napot az egyetemen.

ha gondolod, szívesen segítek, kettõig van elõadásom, utána ráérek.

Szerintem majd nekem is a meghallgatás fog dönteni... az mégis csak más, mint a neten olvasott infók...

sza.sa

off
nem tudja valaki milyen progival lehetne ".aif" filet átalakítani ".wav" fileba?
on

ja és igen,késõbb ki lehet cserélni az egyik singlet duplára!

na figyu,ugyanígy voltam én is egy pár hete,fogalmam sem volt a különbözõ formájú gitárhangzásokról ugyanis 5 éve egy stratót nyúzok(SSH)
én is LP szerettem volna mert imádom a bluest fõleg a blues-rock(pl:Led Zep)hangzást
csakhogy itt jön a buktató mert a többi stílusra nem egeszen jó,tiszta hangok túl mély tónusúak(szerintem)nincs az a szép stratós csengés.
ugyan ez van az SG-nél is,és ez valószínûleg a dupla hangszedõk miatt van,nincs egy darab csengetyûs szimpla hangszedõ sem,tehát vannak határai.
nekem mindig azt mondta a tanárom is hogy a strato fazon a leguniverzálisabb gitár mert tudsz rajta zúzni,bluesra is tökéletes(Eric Clapton)és funkyra(Red Hot)
nem akarlak semmirõl lebeszélni,nekem baromira tetszik az LP de rá kellet jönnöm hogy ha csak egy darab gitárt engedhetek meg magamnak akkor az mégis strato lesz.
abból is a Squier mert szerintem ez áll a legközelebb a Fender hangzásvilághoz.
az meg hogy SSS v.SSH az majnem mindegy hallodtam mind a kettõt,a duplának nincs akkora alapzaja,de ez játék közben úgysem számít,maradok a három singe coilnál ,mint a nagyok😛

Hát amit legeslegelején kinéztem az az Epiphone LP Special II-volt, de arról mindenki lebeszélt, és az ismertebb, jó minõségû márkák közül nem is találtam megfelelõ LP-t... aztán egyre több bluest hallgatok és egyre jobban tetszik a Strato féle hang... de azért egy kis rockoot is szeretnék játzsani... ezért gondoltam, hogy egy HSS hangszedõst szeretnék, de úgy néz ki abból lesz a legkevesebb választék... Ha SSS-t vannék, akkor úgy tudom lehet venni Single helyre való Humbuckert... ugyanolyan lessz mint, ha HSS-t vennék?

Nem akarok a tremolónak nekieni mint Vai, sõt szerintem le is szedem a kart majd róla...

sza.sa

selejt,dobd ki😊
amúgy hasonlóra gondoltam,bár ez lehet hogy tunuing
temolo

McGrady
hohha, az enyim lehet mozgatni az fixnek számít ?😄

Kuss!-magyarázta.

"A zene a legjobb kábítószer..."
ott a pont😛

az LP-k általában fix húrlábasok,van egy két extra kivétel!
a beállítások jóval nehezebbek mint a többi fajtánál,arra kell ügyelni hogy a húrláb nagyjából a helyén legyen,ne legyen hézag a test és közötte!
a többi nagyobb beállítást meg úgyis be kell majd lõni egy szakemberrel(ha kell tudok ajánlani privibe)
most végül is LP-t akarsz venni?

Choty
természetesen minden gitárnál van lehetõség a beállításra...
sõt, én neked fix húrlábat javasolnék egyenlõre...

Choty
ezt találtam ha érdekel:
"Hi!
Eladó egy Kustom 40W-os gitárkombó! Ennyi a tényleges teljesítménye RMS. Otthonra, kisebb koncertekre ideális!
3 Sávos Eq, kemény torzítás, fejhallgató kimenet, hangfal kimenet van benne.
Ár (csak most) 25.000 Ft."

hangmester.hu/adok-veszek topic

Ja, amelyik gitárnál azt olvasom, hogy fix húrláb ott van lehetõség a gitár beállítására? oktáv meg ilyenek? azt hiszem valamelyik LP-nél olvastam.

sza.sa

jaja, kecskeméti, a Széchenyi városban... amúgy az egyik számtech boltban dolgozom... 😉

hát sajna egyedül megyek azokkal az infókkal, amit Ti mondtatok, meg a neten olvastam...
Köszi a linket áttanulmányoztam, remélem nem akarnak majd mindenfélét rámsózni... Telefonon szimpik voltak a Codások, meg a Fender-Hungary...

sza.sa

amúgy te is kméti vagy?

hát a Vorsont azt én sem ajánlanám,a Squiert próbáltam szépek,jók!
Johnson is jó
amúgy ha nem megy veled senki hozzáértõ akkor tényleg érdemes elolvasni a #14947-es gitárvásárlási tanácsokat!
sok szerencsét😊

Ron Ragm
Nekem másfél éve van Vorsonom és semmi problémám nem volt edddig vele.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Johnson LP, SG-k jók, több mint egy éve van SG-m és semmi baja. kicsit kilazult a csavar, de meghúztam.. Vorson borzalmas, többiröl nemtok véleményt mondani.
Na úgy néz ki szerdán fel tudok menni Pester és menézni pár boltot...
Vannak olyan márkák amiket jobb inkább elkerülni, ha nem találok Squiert? Ilyen DiMavery, Cort, Johnson, Vorson, meg az Árkádiában van valami új Invasion jött nemrég... hosszabbtávra jók ezek, vagy csak gond van velük?

Erõsítõ ugy néz ki Marshall 15W-os vagy esetleg Peavey 15W-os lesz...

sza.sa

Match
meglehet 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Rigley
Köszi!

Enyém a gitár, el szeretném adni. Ha esetleg érdekel valakit:

[email protected]

dddstudio.tk

olyan 200-250E körül lehet sztem újonnan, használtan 180 - 200 (sacc/kb.)
tied, vagy venni szeretnél? :-)

Choty
Tanácsok gitár vásárlásához
egyszer azért érdemes elolvasni...

McGrady
loál 😄
nálunk, ha a dobos nekinyom a lábdobnak akko nem sok esélyem van a 15W-osommal de még lehet hallani 😄

Kuss!-magyarázta.

Mér?
Dobos nem üti meg eléggé?
😉

Match
jah, mondjuk attól függ ki milyen hangerõvel próbál...a why-nál már hozzászoktam hogy hangosak vagyunk 😊
Pl. a lábdobot ki szoktuk erõsíteni hogy halljuk 😄

Itt nézd meg, hátha van.
Rigley

Sziasztok!
Szerintetek mennyit ér egy jó állapotban lévõ Ibanez SR900 basszusgitár?

dddstudio.tk

McGrady
áh, sztem 60ért már olyat is kapsz ami jó próbára

Kuss!-magyarázta.

Match
arra céloztam hoyg ne vegyen már 60-ért egy kombót ami próbára kicsi, otthonra meg nagy...
akkor vegyen 15 ezerért egy kis gyakorló erõsítõt, és az otthonra jó...